Ladurée a makaronky

3. prosince 2010



Samozřejmě se tam nešlo nestavit, když už jsem byla na Champs (anebo to byl spíš hlavní důvod, proc tam vůbec jít? :D no tak teda jo, byl)


Image Source,Photobucket Uploader Firefox Extension


LADURÉE mají v Paříži poboček několik, ale ta na Champs u mě vede - vnitřní výzdoba je vyloženě potěchou pro oko. Nemyslím si to očividně sama, protože fronty stojí (téměř vždy) až skoro ven (fronta na take away x fronta na restauraci jsou oddělené, takže bacha na to, jestli stojíte v té správné ;)

Fronta na makaronky (macarons se většinou počešťují spíše jako "makronky", ale mně to nejde přes zobák, takže makronky se konat nebudou - ono chybějící "a" mě vnitřně hluboce irituje - a když to tak někde vidím, mám silnou chuť tam to áčko dopsat) byla tradičně dvakrát delší, naštěstí se postupuje velice rychle, takže to netrvalo více jak 15-20 minut. Ale i kdyby trvalo, ono to vlastně nevadí, člověk má alespoň čas si všechno pořádně prohlédnout - a že je na co koukat :)

Makaronky mě strašně baví.

Výraz *chutnají* není úplně na místě, protože ony mi totiž zdaleka nechutnají tolik, jako mě baví.
Baví mě jejich krásné prodejny, jejich taštičky, jejich krabičky, jejich mašličky na krabičkách, jejich barvy a hlavně jejich příchutě. A patří pro mě k Paříži.

Tohle všechno dohromady pak implikuje skutečnost, že se s těmihle nóbl laskonkami ani ve snu nehodlám patlat doma - když opominu to, že by vyžadovalo značnou praxi je trefit alespoň trochu solidně a chutně - prostě to pro mě není ono, chybí mi celý ten cirkus okolo.
Nebere mě ani kupovat si je v jiných zemích (bez ohledu na to, jestli jsou to místní pokusy nebo třeba "licencované" Ladurée).

Nákup probíhá tak, že si vyberete krabičku (podle velikosti a designu) a do ní náplň. Pokud nejdete po něčem konkrétním, je dobré si poručit "výběr/assorted" a nechat to na prodavači.
Já se zamilovala do příchutě pomerančový květ, takže značnou část nákupu tvořívá on. Je to příchuť (objektivně i subjektivně řečeno) docela divná, ale mně pořád něco připomíná a pořád jsem nepřišla na to co, takže si ji musím pokaždé koupit znovu a zkoušet, jestli na to už tentokrát nepřijdu :)


Vchod do restaurace
                                                     Vchod do obchodu                                 zdroj: crashboombang.net

                                                                                                                                                               zdroj: alifewortheating.com
V popředí limitovaná kolekce vytvořená ve spolupráci s Johnem Gallianem - s příchutí růže a zázvoru, které jsou hlavními tóny jeho nového parfému Parlez-Moi d’Amour.

                                                                                                   zdroj:laduree.fr


Tváří parfému je Taylor Momsen. Musím konstatovat, že se mi v Gossip Girl nelíbí ani trochu, ale tady ji vyretušovali a přepálili docela kvalitně ;)    zdroj:fragrantica.com




Vypadají pochroumaně? Nevypadají - jsou :D Cesta v kufru byla holt náročná.

5 comments

Anonymní
22. února 2011 v 9:43

Tuhle diskotékovou odrhovačku asi znáš: http://www.youtube.com/watch?v=4mNDYWhRSaw Teprve nedávno jsem si všimla, že se v ní zpívá o makaroncích La Durée :-)
Tvůj blog je moc prima. Jsem ráda, že jsem ho díky tvému komentáři objevila.

22. února 2011 v 16:06

Diky, tvuj taky, pekne pises :)

na video se bohuzel nemuzu podivat, vevo ho pro CR blokuje - ale Google je mocny, takze jsem adresu projela a pokud je tam Helmut Fritz - Ça m'énerve, tak tu znam, kdysi jsem ji nahodou nasla prave diky zmince o laduree :)

Anonymní
24. února 2011 v 18:27

Jojo, je to Helmut Fritz: "ça m'énerve tous ces gens qui font la queue chez Ladurée... tout ça pour des macarons! Mais bon... il parait qu'ils sont bons" :-)

13. července 2011 v 21:10

prosimte, kolik tak takova bednicka stoji? chystam se do parize a macarons miluju, tak abych vedela, kolik nasetrit :D

12. března 2013 v 17:02

Ešte som ich neochutnala, ale chystám sa na to!
Nemôžem umrieť a neochutnať niečo tak pekné!:D:D

budem rada, keď sa prídeš pozrieť:)↓

+ práve u mňa prebieha aj giveaway, tak sa môžem zapojiť a skúsiť šťastie:)

nati

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...