Jak zatočit se suchými vlasy

10. února 2011

Bohužel věčný boj.

Zatím nenašla nic, čím by se stav výrazněji zlepšil. Navíc si už začínám myslet, že to snad ani nejde, protože díky sušení a žehlení vlasy prostě trpí (bez ohledu na všechny před teplem chránící prostředky), a nesušení či nežehlení zase nepřichází v úvahu.

Standardně tedy suchost řeším silikonovými olejíčky, díky kterým se dočasně zlepší vzhled (ale nikoli stav), a různými výživnými zábaly - např. z kokosového oleje - tady se sice zlepšuje stav, ale zase to déle trvá (nejlépe nechat působit alespoň hodinu), a čas já si nevyrábím, takže ... takže pravidelnost flákám ;) A podle toho to samozřejmě vypadá.

Když jsem prolézala dnešní emaily, původně jsem chtěla newsletter jednoho eshopu o top přípravcích na vlasy bez zájmu smazat, protože momentálně se snažím sama sebe (a teď už mohu říci, že zcela neúspěšně) přesvědčit, že nic nepotřebuji, nic nepotřebuji, nic nepotřebuji... Po zběžném prolétnutí mě ale pár věcí zaujalo a já si řekla, že na vlasy jsem vlastně už dlouho nic nového nezkusila, tak proč se na ně nepodívat podrobněji.


1) Kerastase Elixir Ultime


Photobucket


O Kerastase se tvrdí, že vyrábí skvělé věci. Musím si poctivě přiznat, že já jsem na nic skvělého zatím nenarazila. Cokoli jsem měla, sice nebylo špatné, ale další balení jsem si už nekoupila (co hůř, někdy jsem dotyčnou věc dokonce po pár použitích poslala dál, protože jsem neviděla žádný výraznější výsledek).
Marketing je ale mocný, a tak přestože mám vlastní - nenadšené - zkušenosti, když od nich vidím něco nového, ještě pořád mi to stojí za prohlédnutí - něco na této značce přece být musí, když si ji chválí tolik lidí! ;)

Popis k Ultime nám práví, že se jedná o směs čtyřech vzácných olejů a po jeho použití budou vlasy hedvábné, nadýchané a dokonale chráněné. Následuje zábavná reklamní omáčka o zrození nové legendy a odhalení prastarého tajemství úžasných vlasů.
Ale člověk se tím nesmí dát odradit.
Pohledala jsem tedy pár recenzí a teprve poté Ultime začal vypadat jako kandidát na nákup, neúplatný hlas lidu ho totiž chválil. Nicméně mě samozřejmě zajímalo ještě složení. A tam neprošel.

ingredients: cyclopentasiloxane, dimethiconol, zea mays/corn germ oil, argania spinosa oil/argania spinosa kernel oil, camellia kissi/camellia kissi seed oil, pentaclethra macroloba oil/pentaclethra macroloba seed oil, linalool, alpha-isomethyl ionone, limonene, coumarin, benzyl alcohol, parfum/fragrance

V reálu se tedy jedná leda o prastarý trik se směsí několika nevzácných silikonů. Oleje tady hrají až druhé housle.

A silikoných olejíčků mám momentálně docela zásobu, další nijak nutně nepotřebuji. Ani cena cca 900 Kč za 125 ml není zrovna dvakrát terno. Zvláště když složení dává jistotu, že účinek Kerastase se nebude příliš odlišovat od jakéhokoli jiného mixu cyclopentasiloxanu a dimethiconolu, které se dají pohodlně koupit už kolem 150 Kč za 50 ml.
Možná ho někdy v budoucnu vyzkouším, ale na must have seznam si ho zatím nepřipisuji.



2) Revlon Orofluido - tekuté zlato


Photobucket


Oni od sebe snad opisují ;) - takže opět tady máme směs přírodních olejů, blahodárné účinky a prastaré tradice. Tentokrát ale nezůstali ušetřeni ani Egypťané, Źidé, Féničané, berberské ženy a dokonce Kleopatra. Velmi impozantní mix, jen co je pravda. Všichni byli samozřejmě krásní s dokonale lesklými vlasy, protože na sebe pravidelně patlali Orofluido.

A i já můžu téměř zopakovat, co jsem psala u Kerastase. Tedy recenze dobré, složení nepřekvapivě stejné - silikony a něco olejů.

Ingredients: Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Dimethiconol, Argania Spinosa Kernel Oil, Cyperus Esculentus Root Oil, Parfum (Fragrance), Isopropyl Palmitate, Linum Usitassimum (Linseed) Seed Oil, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Cl 47000 (Yellow 11), Cl 26100 (red 17)


Cenově je na tom Orofluido o něco lépe, 500-600 Kč za 100 ml.
Na druhou stranu, složení Kerastase na mě působilo o něco lépe, oleje má na lepších pozicích a žádná umělá barviva. Příliš atraktivní mi nepřijde ani celá ta levná východní mystika okolo Orofluida, designem webovek počínaje, reklamní omáčkou o tekutém zlatě konče. Ani to, že Revlon se k němu nikde příliš nehlásí.
Takže tady se do nákupu taky nějak extra nepohrnu.



3) Philip Kingsley Elasticizer


Image Source


Konečně něco příjemně civilního, odnikud na mě nevyskakují ani Egypťané, ani berberské ženy (což oceňuji zejména poté, co jsem si berber woman progooglovala; mně se to tedy jako příliš atraktivní heslo nezdá ;))

PKE má přinášet vlasům elasticitu (ano, vzhledem k názvu velmi překvapivé :)). Každopádně, jestli suché vlasy něco nejsou, tak elastické. To by se mi tedy hodilo.

Recenze jsou tentokrát nebývale oslavné, tolikrát padnout slovo zázrak jsem zatím asi neviděla ;) Velmi k-nákupu-přesvědčivé.
Složení mě částečně potěšilo, žádne silikony v čele, částečně nepotěšilo, ty parabeny si mohli odpustit.

Ingredients: Aqua (water), Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Propylene Glycol, Olea Europaea (Olive) Oil, Ethylhexyl Dimethyl PABA, Amodimethicone, Hydrolyzed Elastin, Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-37, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Trideceth-12, Diazolidinyl Urea, PPG-1 Trideceth-6, Methylparaben, Propylparaben, Silicone Quaternium-18, Trideceth-6


Cena cca 600 Kč za 150 ml docela ujde.

Takže mám vítěze. A běda, jak se žádný zázrak konat nebude! :)




A co vy, máte nějaké osvědčené tipy na suché vlasy?



3 comments

Anonymní
13. srpna 2011 v 16:34

Ahoj CM, zkoušela jsi nakonec ten Elasticizer? Funguje? Taky teď sháním něco na zlepšení kvality vlasů, mám už sice něco objednaného přes web, ale tohle mě celkem zaujalo.. Alys

20. ledna 2012 v 15:20

Ono Orofluido bylo úplně první, všichni ostatní se svými zlatými olejíčky přišli až poté.
Uznávám, že ta reklamní masáž je fakt vydatná :D Ale ráda bych zkusila. Už jen kvůli té vůni u OF, kterou všichni bezmezně obdivují a zbožňují...

21. ledna 2012 v 16:55

ne že bych chtěla bý skeptik, ale na použití silikonů v pečující vlasové kosmetice není nic objevného ;) orofluido bylo možná první v té mystické omáčce kolem ... nicméně od napsání článku jsem ho ještě nezkoušela, přece jen, když se člověk podívá na složení, efekt zajišťují jen ty silikony, stejně tak bude fungovat olejíček od Balea za 70 Kč, takže je to zbytečné vyhazování peněz na oltář marketingu značky ..

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...