MBTI test osobnosti

10. října 2011

Miluju (seriózní! :) žádný Cosmopolitan na tři minuty, kdy by nejvíc cool odpověď odhalila i jeho čtenářka) testy zabývající se povahou. Výsledek, ať je jakýkoli, totiž člověka pokaždé tak nějak pochvalně poškrábe za ouškem - něco, co o sobě rádi uslyšíme, se tam totiž najde snad vždycky.

Proto můžu doporučit tenhle, na který jsem dnes náhodou narazila.

http://www.testosobnosti.zarohem.cz/default.asp

Autoři uvádějí:

Tento test je založen na materiálech Vysoké školy báňské v Ostravě a vychází z testu, publikovaného ve skriptech pro předmět Manažerské dovednosti (autor: Mgr. Jan Kovács, Ph.D).

MBTI test pochází z rukou amerických psycholožek Katharine Cook Briggs a Isabel Briggs Myers, které využily a doplnily poznatky psychologů C.G.Junga a Allporta.

Test udává kombinaci čtyř různých dvojic písmen, které umožňují vytvořit šestnáct různých typů osobnosti. Dvojice (krom poslední, tu doplnily psycholožky) jsou převzaty od psychologa Junga a znamenají:

* Extrovert (E) x Introvert (I)
* Smysly (S) x Intuice (N)
* Převaha myšlení (T) x Převaha cítění (F)
* Vnímání (P) x Usuzování (J)




Co se výsledku týče, celkově to docela sedělo, ačkoli výjimky se našly (pár i fatálních), ovšem s tím, že mám něco společného s pánem na obrázku níže, s tím tedy zásadně nesouhlasím :D




A co vy - zkusili jste? Sedí?

3 comments

11. října 2011 v 16:34

Vyšlo mi, že jsem oslík Ijáček. To sedí.

20. října 2011 v 20:04

tak se pochlub svym výsledkem=)...(v 4písmenný formě...jsem líná klikat na odkaz a hledat to podle toho mrtvýho chlapa, ptže jsem ten test už kdysi dělala)


http://pragueneedsmorestyle.blogspot.com/

21. října 2011 v 14:38

Jsem prostě blázen jak on no :)))
Ale nedá se mu upřít, že lidi pro svou věc přesvědčit uměl :DD

(čímž chci naznačit, že tu zkratku už si nepamatuju ;)

Nové komentáře nejsou povoleny.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...