Versace pro H&M - fotky

3. října 2011




Aby bylo jasno, klasické hysterie ohledně návrhářských kolekcí pro H&M se absolutně odmítám účastnit.
Stejně tak je mojí osoby nedůstojné se při uvedení kolekce mačkat před krámem (když se nad tím zamyslím, důstojnost bych takovém případě byla ochotna hodit za hlavu leda tak při 90% slevě u Chanelu, což, nalijme si čistého vína, rozhodně nehrozí), protože bez ohledu na momentální shluk písmenek na cedulce, se pro mě stále nejedná o nic jiného než o H&M sortiment, na kterém se ovšem v daném případě podílel někdo jiný než na běžných kolekcích. Ani po koňské dávce MDMA bych nedokázala propadnout euforii, že si snad opravdu kupuji kousek od návrháře, který s nimi v dané věci spolupracoval.
Vzhledem k výše uvedenému logicky nevlastním z těchto kolekcí ani jediný kus. Značnému počtu osob totiž číhání a následná rvačka o tuto kořist problém nedělá, což má v kombinaci s omezeným počtem kusů fatální důsledky pro kohokoliv, kdo by si chtěl nakoupit běžným způsobem (ale abych nepřeháněla, já se o to stejně nikdy nesnažila, protože se mi zatím nikdy nic nelíbilo tak, aby mi stálo za to se po tom jít podívat ... kromě legendary lanvinovské kolekce s nyní již ikonickými šifonovými šaty jak-získat-věšáky-a-přibrat-dvacet-kilo-ve-dvou-minutách, na kterou jsem se zašla číhnout v Paříži).

Tohle všechno mě ovšem zároveň nijak nebrzdí ve zvědavosti na výsledek dalšího počinu, šance, že se mi tentokrát trefí do vkusu, tady samozřejmě pořád je.
Tedy většinou.
Po oznámení spolupráce s Donatellou Versace mi bylo víceméně hned jasné, že ani tohle můj šálek pitiva nejspíš nebude. Italské značky mi obecně nesedí, jejich přeplácanost je až moc přeplácaná a Versace je ukázkový případ.
Když se později objevila první fotka ocvokovaných černých šatů, byla jsem ochotná názor přehodnotit, protože ty nejsou vůbec špatné. Dokonce by se dalo říci, že jsou hodně dobré. Opět jsem to musela uznat, když jsem je zahlédla na Anně Dello Russo, která se v nich objevila na přehlídce Balmain v rámci právě probíhajícího Paris Fashion Weeku.





V posledním čísle ruského Vogue se ovšem objevil už mnohem reprezentativnější vzorek.











Verdikt?
Křivák je úžasný, ostatní černé věci jsou povedené, doplňky ujdou, ale ten zbytek ... ten zbytek mi před spaním vážně neukazujte.






A co tomu říkate vy? Půjdete kvůli něktěrému kousku bivakovat před prodejnu? ;)

11 comments

3. října 2011 v 19:20

Mne sa tiež veľmi nepozdávala táto spolupráca..JA to hodnotím takto:
1.prvá polovica vecí je "obyčajná",prosto dajú sa v obchodoch nájsť,len trochu iné..napr.tá kožená bunda..vééľmi podobnú som videla v camanieu a ešte niekde,už si nespomeniem že kde to bolo
2.druhá polovica je tak prepliekasná,farbená a ornamentami popísaná že to vyzeráako oblečenie papagája :D
ale tak každý má iný názor,osobne nie som sklamaná,kedže som veľa nečakala,každý sa ide s prepáčením po*rať,v dnešnej dobre záleží na značke,80% dizajnérskych kúskov sa mi nepáči.. :D

3. října 2011 v 20:46

Mám to asi jako ty, tlačit bych se šla jen kvůli..no řekněme klidně i kvůli 80% slevám u Chanela či Diora... Ale na HM tohle není tak marný.

3. října 2011 v 21:40

Odhiladnuc od toho aka je anna desiva, tak okrem tych siat /povedzme/ ma to velmi neoslovuje. Cierna ano, koza ano, cvoky ano, ale nie takto :)
A tie farebne veci - no comment

Anonymní
5. října 2011 v 18:42

obecně vzato, nejsem fanda haute couture, ať už to v českých poměrech znamená, co chce. Známá jména návrhářů mě tak, dalo by se říct, spíš odpuzují právě z důvodů, (fanatismus, apokalypsa kvůli pár kouskům v obchodě), které uvádíš. jediné, co se mi od známých ikon líbí, bývají šaty - večerní nebo koktejlky - ale ani o těch nejsem zdaleka přesvědčená. mnohdy jsou krásné, ale drahé a tak nějak nezařaditelné k události.

Anonymní
8. října 2011 v 11:53

Třeba je ta změť barev a vzorů zaměřená výhradně na ruský trh... Jiná země, jiný mrav...

11. října 2011 v 15:32

Velmi pekne zhrnute.. niektore kusky by stali za hriech, ale ostatne mi pridu také prilis "ruske" gýčové .. avsak na jedny cierne saty sa nesmierne tesim:)

21. října 2011 v 12:38

:D:D:D:D....chápu to dobře, že i pro černou můru to není to pravý ořechový a ani to, že většina těch ok kusů je černejch, na tom nic nemění:D...

btw. trochu nechápu, proč když ty jsi schopná najít fotky už 11. října, proč mě jakási blondatá blogerka poučuje, že synchronizace v přidávání versace postů je pouze v tom, že prý dneska (včera) vyšly oficiální fotky.....ou jé

http://pragueneedsmorestyle.blogspot.com/

21. října 2011 v 14:35

Víceméně ;)
Přestože ty černý věci jsou docela podle mého gusta, tak když se člověk podívá na cenu, není kam spěchat. Ve srovnatelný cenový relaci prostě podobnou věc seženu kdykoli a ani kvůli tomu nebudu muset ráno tajtrdlílkovat ve frontě před krámem (ano, nebude to mít na cedulce sice "Versace", ale to pro mě za těhle okolností stejně neznamená nic víc, než že v jedný z továren alokovaných někde v zemi třetího světa udělal dělník pár stehů navíc).

Kdyby to bylo za klasický h&m ceny a co do počtu vyrobených kusů bráno jako jakákoli jiná kolekce, tak bych to při běžný návštěvě h&m samozřejmě neminula, naopak by se za takových podmínek dalo říct, že to je fakt hodně super nabídka (ale i tady mluvím pořád jen o tom černém, u toho zbytku jsem při rolování ke komentářům radši zavřela oči ;)))


Co 11, dokonce už 3. října! :)) Jinak včera to sice vyšlo oficiálně, ale kdo trochu chtěl, mohl mít přehled klidně už o tři tejdny dřív - stačilo jen nečekat, až mu to někdo nabídne na stříbrným podnose, a být ve vyhledávání informací alespoň minimálně invenční i sám ;)

21. října 2011 v 17:23

hhh:D prej invence...dyt akorát jedna dělá to, co druhá a třetí

21. října 2011 v 17:37

Jo, bohužel.
Ale řešení je jednoduchý - prostě když to začíná být nuda, chce to se nežinýrovat a blog ze čtečky poslat do věčných lovišť ;)

Osobně můžu jen doporučit - já třeba včera takovej článek četla pouze jeden, takže se dá říct, že má selekce přinesla výsledky :)

Anonymní
22. října 2011 v 0:13

některé kousky moc pěkné, jiné kýčovité... :-)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...