Paříž - Père Lachaise

12. listopadu 2011

Něco pro zlepšení podzimní nálady.

Přemýšlela jsem, jestli k tomu i něco napsat, ale tak, asi by to bylo zbytečné, stejně tohle místo nejspíš všichni znáte.







10 comments

12. listopadu 2011 v 9:35

jak kdybych se dívala na své fotky z Paříže:)

12. listopadu 2011 v 11:02

Teda fotky ze hřbitova pro zlepšení nálady .)
Jinak vždycky jsem si myslela, že Jim a Pamela jsou tam pohřbeni spolu a ono ne.

12. listopadu 2011 v 14:26

skvělej hřbitov, musím se na něj někdy jet podívat (lepší než eiffelovka). v londýně je dobrej highgate (tam je pohřbenej marx)

12. listopadu 2011 v 15:08

Mě akorát strašně naštvalo, že se k tomu hrobu nedalo dostat (proto ty fotky taky vypadají jak vypadají, z dálky se zoomem), všude okolo byly kovové zábrany (na té jedné fotce je to vidět v pozadí) - proč netuším, ani to, jak se tam tedy dostaly ty květiny a tak, co tam už byly ... on by asi nebyl problém ty zábrany odsunout, nikdo to tam nijak oficiálně nehlídal, ale přes den tam bylo dost lidí, tak by to vypadalo divně ;) asi ;)

kačka: Pamela tam měla být pohřbena taky, ale byly problémy s převozem těla z USA, takže nakonec byla pohřbena v Californii, pod jménem Pamela Susan Morrison.

16. března 2012 v 19:02

Je to ostuda, ještě jsem tam nebyla. V zimě se mi tam nechtělo, počasí bylo depresivní až dost. Tak snad teď na jaře :)

16. března 2012 v 20:55

@Mademoiselle Suzanne Na jaře na hřbitov? tak to zase přijde depresivní mně :DD tohle místo ladí právě k pochmurnému počasí, pak vypadá, jak má, no way ... ;)

Anonymní
7. května 2012 v 14:55

Ahoj,hřbitov je nádherný,dá-li se to o hřbitovu říct.Byla jsem tam v říjnu a počasí nám přálo.Bylo slunečno a teplo,takže umět líp fotit.. Já tam šla mimo jiné hlavně kvůli Piaf a Deburau. Pierota jsem bohužel nenašla,už nebyl čas.Ale hrob Jima mi podle fotky přijde krapet jiný!My jsme tam tehdy mohli,když odešli lidi,jít až k okraji.Kytky se dávaly před a tam,co máš vyfocené květiny, byl písek, z oblázků sestavené srdce a z písku trčela nedokouřená cigareta.Dodnes lituji,že jsem to nevyfotila.Našla jsem i plán hřbitova a i tam je hrobka s pískem,i když s kytkama. Každopádně každému návštěvu vřele doporučuji,je tam historie "v kostce" a člověk tak nějak najde i klid v duši.A pozor,zabere to dost času. My rozhodně nelitovali,že jsme se trhli od programu CK a udělali si sem odbočku.

7. května 2012 v 17:00

@Anonymní no, mně ty zábrany fakt naštvaly, kdybych nesla kytku, tak o to víc ... nechápu, jaký měly smysl

Anonymní
9. května 2012 v 10:09

8-no kdo ví,zda to právě není kvůli návštěvníkům. Když oni se dost chovali tak nějak vlezle.Je možné,že tam něco brali atd.... Ale škoda toho. Každopádně fascinující hřbitov.Teď se zkusím podívat na Montmartre, snad mi to časově a počasím vyjde. Mirka

11. září 2012 v 0:15

jéé Pere Lachaise! :) Ještě, že jsem stihla políbit hrob Oscara Wilda, teď už by to šlo těžko :D

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...