Super + BB Cream SKIN79 a Super + BB Cream VIP Gold Collection SKIN79 - recenze

27. února 2012

Když jsem o BB krémech poprvé četla u Day a Trb, neměla jsem původně vůbec v úmyslu je zkoušet.
Zaprvé obecně nemám důvěru ke všem těm výrobků, co se tváří jako více produktů v jednom a v reálu pak mají většinou problém pořádně fungovat i jako 1 v 1 (takže pokud 2 v 1 běžně považuji za drzý marketingový kec, u BB krému hlásajícího něco jako 5 v 1 jsem si logicky pomyslela, že reklamní oddělení muselo být při vymýšlení této zkazky hluboce na tripu).
Zadruhé, to, že BB krém má suplovat denní krém i make up, mi automaticky evokovalo variantu na tónovací krém, no a tónovací krém je záležitost, jehož potřebu jsem ještě v životě neměla.

Ovšem bez ohledu na výše uvedené jsem se nakonec po nějakém x-tém článku na téma BB krémů nechala zmanipulovat a rozhodla se alespoň jeden vyzkoušet. Hlavně proto, abych se teda jako osobně přesvědčila, že je, přesně v souladu s mojí teorií, fakt na nic.




Vzhledem k přetrvávající skepsi jsem do něj samozřejmě nechtěla moc investovat, takže plné balení nepřicházelo v úvahu a začala jsem se dívat po vzorcích.
Tímto dodatečně děkuji Trb za její seriál o jednotlivých BB krémech, protože mi dost usnadnil výběr, resp. vyloučil z něj všechny, co recenzovala :D - a to zejména kvůli tmavým barvám. Jako jasně, sice jsem čekala propadák, ale zas jsem chtěla, aby to byl alespoň fér souboj podle pravidel - no a to by s něčím, o čem jsem už předem věděla, že je moc tmavé, prostě nebyl.

Začala jsem tedy pročítat recenze a prohlížet swatche (to, že BB krémy se dělají většinou jen v jednom odstínu mi nakonec přišlo docela fajn, aspoň jsem toho nemusela porovnávat tolik). V rozhodování mi hodně pomohla stránka http://bbcreamqueen.com/, kde si podle svých požadavků můžete nechat vyjet i krém na míru, a podle toho, co jsem se dočetla do té doby, to docela i sedí.

V sítích mi nakonec uvízly dvě značky: SKIN79, BRTC a HANSKIN. Vzorky jsem ale sehnala snadno jen u Skin79.




Vzala jsem základní růžový Super + BB Cream SKIN79 a pak zlatou edici Super + BB Cream VIP Gold Collection SKIN79.

Oba o sobě svorně tvrdí, že mají protivráskové a bělící účinky.
Růžový má pak udržovat zdravou a čistou pleť a chránit ji před nepříznivými vlivy prostředí (takže taková klasika pro mastnou/smíšenou/normální pleť).
Zlatý zase slibuje hydrataci a elasticitu pleti (takže cíleno na starší/suchou pleť).


Návod, jaký druh u Skin79 vybrat, najdete v přehledu na obrázku níže, celkem to asi i sedí (zdroj nevím, na netu se to povaluje na tisíci místech).



A teď trochu popojedeme,co se týče jednotlivých otázek s BB krémy spojených:

Barva
- často se varuje před tím, že BB krémy jsou do šediva až šedé. Co jsem viděla různé swatche, tak je to někdy pravda a krémy jsou opravdu hodně šedé, takže takovým jsem se snažila vyhnout. Na druhou stranu, pokud by i tak přišlo něco šedého, přinejhorším bych ho použila na zombiewalk, no ;)

Oba koupené mi naštěstí šedé nepřijdou. Abyste měli lepší představu, jaká barva to vlastně je, porovnala jsem je s běžnými make-upy (foto jde zvětšit).
Jak vidíte, všechny ostatní vypadají proti nim tak nějak tmavě (no dobře, a já mám to předloktí celkem bílé ;), kromě Dermacolu, který je odstínově z podobného těsta, ale je víc bílý/růžovo-tělový ... a Skin79 je proti němu přece jen trochu ... šedý :D Ne, nenechte se odradit, to je prostě spíš takový podtón, pokud už se kolem té šedé chceme motat, klidně by se dalo říci, že je s olivovým podtónem. Prostě není ani oranžový, ani žlutý, je to neutrální spektrum, a navíc mi přijde, že na kůži se ještě trochu přizpůsobí.



Zastoupí denní krém
- no to spíš ne; suchou pleť nemám, přesto mi bez podkladového krému nějak neštymovaly. Růžový rozhodně ne, ten je z této dvojice znatelně lehčí a vodovější, zlatý s rezervou (ale v létě by to s ním možná bez krému šlo, teď je přece jen potřeba něco hutnějšího).

Zastoupí korektor
- spíš ne
- pod očima nikoli, protože tam je potřeba něco světlého a rozjasňujícího, a on zase tak bílý (jako třeba Dermacol) není
- na ostatní nedokonalosti možná, pokud ho navrstvíte, což jde bez problémů

Zastoupí rozjasňovač
- tento efekt nevidím, nějaké ty odlesky na pleti budete mít při použití jakéhokoli make-upu bez pudru

Zastoupí bázi pod make-up
- možná
- takhle: pokud se jedná o klasickou silikonovou bázi pod make-up, tak tu nepoužívám, protože nesnáším ten slizce klouzavý pocit, který na pleti vytváří. A to tenhle make-up rozhodně nedělá. Ovšem na druhou stranu pleť krásně vyhladí, takže se nedokážu rozhodnout, jestli tenhle účinek zařadit sem, nebo do následujícího bodu.

Zastoupí make-up
- ANO!
- a jaképak zastoupí, tohle prostě JE make-up - a to ten nejdokonalejší, jaký jsem kdy zkoušela! :)
Způsob, jak se nádherně přizpůsobí pleti a přilne k ní jakoby na ní ani žádný make-up nebyl, to je prostě naprosto neuvěřitelné.
Kde byla tahle věc celý můj život? :D
Výsledek je tak skvělý, že mně při pohledu na něj napadlo, že bych vlastně ani nemusela používat pudr (čestně prohlašuji, že toto mě dosud nenapadlo ani u jednoho make-upu), protože krém na pleti vytváří takový jemně pudrový efekt sám od sebe (takže by se dal udělat další bod zastoupí pudr - částečně ano). Pleť není zcela matná jako u pudru, ale ani mastná jako u běžného make-upu - vypadá prostě přirozeně dokonalá.
A když mě to napadlo, tak jsem to i zkusila, a bez pudru se s ním dá fungovat velmi úspěšně. Ani po pár hodinách jsem se nijak výrazně neleskla (ne méně, než s běžným pudrem).
Pokud se přece jen člověk touží přepurovat, stačí t-zónu, a na zbytku pleti si užívat ten krásně naleštěný efekt tvořený bb krémem a tekutými/krémovými rozjasňovači a tvářenkami, které na podkladu s pudrem nikdy nevypadají tak dobře jako při nanesení přímo na make-up.

A co bych z hlediska použití jako make-up ještě dodala:

- oba bb krémy pěkně voní - překvapilo mě, že vůně je identická, jako cítím u Guerlain Parure Pearly White, a která mi vždy přišla velmi příjemná
- růžový je o dost lehčí a vodovější, méně kryje, a při zkoušení jsem pořád dávala přednost zlatému kolegovi
- zlatý je poměrně hutný a svojí konzistencí mi velmi připomíná Cicalfate od Avene - představte si Cicalfate v barevné verzi a víte, jak vypadá tenhle kousek



Verdikt:

Zlatý si rozhodně koupím v běžném balení. Růžový mi řidší konzistencí nepřišel tak výjimečný, ale uvidím, až se oteplí, třeba se ješte hodí. Každopádně, tahle věc je překvapení roku! :)

A co vy, jak to máte s BB?

23 comments

27. února 2012 v 20:13

já si objednala od této značky právě dream girls a je super! :) to jsem ani nečekala! je strašně příjemný a vůbec :)

27. února 2012 v 20:14

Mám ten zlatý, zatím testuju, ale odvařená z něho nejsu, nějak se mi obtiskává a dost se teda lesknu

27. února 2012 v 20:20

si genius ked dokazes napisat tolko slov o kozmetike :D

27. února 2012 v 21:21

Po BB creamu taky toužím, pořád se ale nedokážu rozhodnout jaký objednat, takže díky za tipy, které usnadní výběr, zítra se do toho "ponořím" :)

http://spicedchocolate.blogspot.com

Anonymní
27. února 2012 v 21:24

Ak sa smiem spytat, tak odkial to budes objednavat? Doteraz ma bb recenzie len tak strajchali, no ty si ma dostala! A ten ruzovy potrebujem! :D Vopred dik.

27. února 2012 v 21:53

@Anonymní heh, asi bych si za to měla nechat platit :D objednávku teď ještě úplně přesně nevím, rozhodnu se podle ceny a spolehlivosti, ale minimálně ten BRTC, co mám v pácu, budu objednávat od stejného ebay prodejce, od kterého jsem měla tyhle vzorky http://stores.ebay.co.uk/BOOEENS-Shop?_trksid=p4340.l2563

27. února 2012 v 21:54

@Zuzana F. a to jsem to ještě trochu proškrtala :P kéž bych měla stejnej "problém" i u oficiálních věcí :D

27. února 2012 v 21:55

@Blongie007 asi je na tebe moc hutný (protože on opravdu celkem hutný je, kdo viděl Cicalfate, tak si to umí představit) a potřebovala by jsi nějaký lehčí ..

27. února 2012 v 22:32

Ruzovy mam doma a priktavam ke vsemu, cos napsala. Bb creams vytvareji iluzi, ze “takhle jsem se dneska probudila“ ktere verim snad i ja. Takova lepsi verze moji pleti a pritom ho jako kdyby vubec necitim.

28. února 2012 v 10:22

jej... děkuji za poděkování. není zač.

jinak budu se nad sebou muset zamyslet. konkrétně nad svými fotografiemi, protože ano některé bb, co mám, jsou tmavé, ale jiné mi tmavší než ty tvoje nepřijdou. minimálně mi přijdou stejně světlé. aneb nevidím rozdíl mezi fotkami skin79 a třeba všech skin food. nebo jsem to možná jen špatně pochopila, protože na skin food jsem recenzi nepsala. vlastně puccu jsi nechtěla, baviphat nedrží... no to je vlastně jedno, už asi melu z cesty.

28. února 2012 v 11:17

mě hrozně ten láká dream girl, ale ten zlatý mě také láká asi si nejdřív také objednám ta malá balení a uvidím :)

http://angellovely-things.blogspot.com

28. února 2012 v 11:47

Zatím jsem zkusila ze vzorku Platinum Grape Cell Essential BB Cream od SkinFood (došlo z cosmetic-love.com) a na cestě mám sadu miniaturek od Skin79 z eBay, konkrétně tuhle: http://www.ebay.co.uk/itm/SKIN79-BB-Cream-Mini-Set-Pink-Gold-Diamond-Pearl-/160636575905?pt=US_Makeup_Face&hash=item2566afa0a1#ht_3231wt_1270 (prodejce má i ta velká balení, za rozumné ceny).
Ten SkinFood byl fajn, udělal pěkný matný a lehce pudrovitý efekt, i ta barva se mi líbila (na to jak byla světlá, což moc nemusím), jen mi přišel trošku sušší - jak píšeš i ty, a to nemám vůbec suchou pleť, asi bych pod něj příště dala ještě krém.
Až budu mít doma i tamty, udělám a napíšu porovnání.
Verunka, www.udvouverunek.wordpress.com

28. února 2012 v 11:58

Tak vida, první recenze která mne neodradila od BB krémů, podle tvého popisu je ten zlatý přesně to, co bych potřebovala. Teď jen schrastit vzorek. Takže děkuji za skvělou recenzi:-)

28. února 2012 v 16:20

@trb no, vyloučila jsem jen ty, co měly fota a recenzi :D baviphat by byl jinak kandidát, ale když nedrží, šel do "ne" kolonky .. ono tím líp, těch BB je tolik, že si člověk oddechne, že něco nemusí brát v potaz při výběru

28. února 2012 v 16:27

Já bych právě potřebovala asi nějakej tmavší a bělící efekt neee :D Vyzkoušela jsem jeden (Kanebo), právě od Dajanky, pro mě vůbec, ale ségra je světlá a ráda se ho ujala.

Pokud jde o ten efekt "my skin but better", tak ten mi rád poskytuje Vitalumiere aqua, ač ho střídám s jinýma, čím dýl ho mám, tím víc jsem přesvědčená, že jde o nejlepší makeup ever :-)

28. února 2012 v 18:16

@Dashulka no hele s bělícím efektem si vůbec nemusíš dělat starost, protože to stejně u ničeho nefunguje :DD resp. funguje jen v tom smyslu, že to má SPF a tak se člověk neopálí a to je celý to "bělení"

jinak od skin 79 by měl být podle týhle fotky nejtmavší ten se světle růžovým obalem http://www.makeupandlife.com/2010/05/skin-79-bb-skin-creams.html

2. března 2012 v 17:42

Teeeda, super článek :D Normálně jsem to zhltla od začátku do konce a věřím ti každý slovo :D!

http://3-mka.blogspot.com/

Anonymní
30. listopadu 2012 v 18:14

Paradni clanek !!!m fakt perfektne udela, velke fotky .. taky zacinam uvazovat o zlatem .. uz ho mas?

1. prosince 2012 v 4:31

@Anonymní jj, mám, je to někde v pozdějším postu (a dík)

Anonymní
18. ledna 2013 v 17:48

Sdílím stejný, názor, skvěle napsané články, náhodou jsem objevila tento web a je čtivější než Aghata Christie:-)Fakt se čte super, žádné bláboly, prostě k věci a ještě bez trapných chyb!!Co se týče BB krémů, mám a používám ten zlatý, ale jelikož nemám úplně světlou pleť a zrovna tento krém JE pro světlou pleť, tak jsem vyzkoušela míchat ho s BB od Garnieru (ten je zase mírně tmavší)a je to v pohodě....postupným tréninkem jsem dosáhla požadované barvy:-)Stejně jsou všechny ty BB na stejném principu....

19. ledna 2013 v 18:09

@Anonymní a teď se Agatha obrátila v hrobě a večer tě přijde strašit :D (ale díky :)

20. dubna 2013 v 12:57

Super napsaná recenze, moc se mi líbí Tvůj přímý a originální styl! Já jsem asi pravý opak :o)))

Na BB-cream.cz jsem si koupila "The Oriental Perfect Cover BB Cream", protože jsem chtěla něco více krycího. Eshop uváděl tento produkt jako klasický BB cream. Když mi přišel krém domů, přečetla jsem si návod v angličtině a k mému nemalému překvapení jsem zjistila, že se jedná o "korektor" :o)), nikoliv o BB cream, jak uváděl prodejce :(. Jako korektor na mé pleti nefunguje dobře, nekryje dostatečně (např. žilky), vytváří mapy, zalézá do vrásek, výdrž slabá. Nutno ale dodat, že na základě mého hodnocení nákupu prodejce poupravil popis produktu, takže už asi žádný další zákazník nevyhodí peníze v domnění, že se jedná o BB cream, nikoliv o korektor.

Kromě "korektoru" jsem si koupila i set vzorků, ale bohužel, na mě bylo vše moc světlé :(, i když podotýkám, že například Snail Nutrition BB Cream je fantastický, až na odstín (pro mne brutálně světlý). Souhlasím s Tebou, že tato BB-čka v žádném případě nenahradí podkladový krém nebo emulzi. Můj poznatek je, že BB creams od Skin79 asi nejsou to pravé ořechové pro snědší typy pleti.

Barevně mi sedí tmavší odstín BB-čka od L´Oreal, ale je ho složení má k pravým, asijským BB creams, asi hodně daleko :o))

Anonymní
4. července 2014 v 8:38

Jj, to to (Andrea Aja), já jsem zkoušela bb-čka od pár výrobců a pak pravé korejské a byl to znatelný rozdíl. Bohužel lidi kupují to, co mají před nosem. Já jsem si dala záležet, objednávala jsem od Skin79 na bb-cream.cz a nemůžu si to vynachválit. Má mnohem lepší strukturu než ty ostatní, to beru jako velké plus.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...