Tokio & Harajuku inspirace

11. února 2012

Při čtení nadpisu jste si možná odfrkli, že zas ty nevkusný přeplácaný lolity. Koho to baví, že jo. Souhlasím, mně to třeba už nebaví skoro vůbec. Resp. před pár lety mi to přišlo skvěle ujetý a zajímavý, ale už to dávno není taková exotika a dá se vidět s trochou štěstí (i když to je v případě evropský interpretace leckdy diskutabilní :D) i u nás. Takže dík a popojedem.

Ale web http://tokyofashion.com krásně dokazuje, že Harajuku, to rozhodně nemusí být jen slečny se zvrácenou slabostí pro růžovou a utopený v kraječkách. Já na něj poprvý přišla vlastně úplně náhodou, už ani nevím, co jsem hledala. A když jsem zahlídla v textu zmínku o Harajuku, tak jsem se chtěla automaticky vykliknout do pryč, ale pak jsem si projela pár fotek a musela uznat, že na tý stránce přece jen něco je.

Kromě reportáží z různejch akcí (o kterých pro svý dobro nechci radši vědět vůbec nic dalšího) se tam objevujou fotky zajímavých modelů ulovených v ulicích Tokia. A přestože to jsou v převážný míře outfity, který bych si oblíkla leda tak s pistolí u hlavy, očumovat je, to mě baví strašně. Občas mám totiž protivný pocit, že už jsem v hadrech tak nějak viděla všechno (teda všechno, co by mi mělo přijít dobrý) - a tenhle web mě už několikrát uklidnil, že ne, a že se pořád ještě dá vymyslet něco fakt inovativního a/nebo zábavnýho. No a někdy je to pro změnu jenom strašidelný :D Ale i tak jako fér.
Díky obému si vysloužil čestné místo ve čtečce a čas od času se tam chodím zrelaxovat.









Co vy na to? :)




Btw. kdybyste přece jen chtěli zhlédnout nějaké ty lolity, můžu všema deseti doporučit film Kamikaze Girls



Je to velice vtipné a povedené, a to nejen dějem, ale hlavně netuctovým způsobem nafilmování, který je tak trochu améliovsko-montmartrovský :)


4 comments

11. února 2012 v 10:09

Na koukání je to přinejmenším zábavné. A v malé míře i inspirativní. Ale opravdu bych to nechtěla mít na sobě a možná to ani potkat kolem půlnoci někde venku.
Veronika

11. února 2012 v 12:10

Mě to baví, a moc. Harajuku už chvíli sleduju a "růžový holčičky" ověšený plyšákama se za chvilku okoukaj, ale těch stylů tam je nespočet. (I když zrovna teď se u mě projevila úchylka na růžovou, takže jsem v tomhle vyšinutější, než normálně). Baví mě to pozorovat, líbí se mi jak to přehání, ale prostě to sedí jen na ty drobné asijské postavy. Je to prostě celkovej koncept. A já jako divák si můžu prohlížet "panenky v Barbiniu" ;))

12. února 2012 v 13:26

Tak ty kalhoty na druhé fotce vypadají fakt skvěle :)

Anonymní
26. dubna 2012 v 0:01

tie predposledne topanky vyzeraju huste :)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...