Benefit Highbeam x Essence I love runway highlighter

10. dubna 2012


Dneska jen tak ve zkratce pár dojmů z prolítnutí drogeriemi ;)


 1) Benefit Highbeam x Essence I love runway highlighter 


U Mii jsem nedávno četla, že tahle novinka od Essence je brácha High Beamu, takže jsem se ji rozhodla omrknout. Spíš tak jako nevěřícně ... tahle značka (jako Essence) mě moc nebere, proto mě dost zajímalo, jestli se jim něco takového opravdu mohlo povést.

High Beam nemusím asi nějak zvlášť představovat, legendární rozjasňovač od Benefitu v, pro rozjasňovače tom nejklasičtějším a nejuniverzálnějším, stříbřitě růžovém odstínu a v originálním balení se štětečkem, které na první pohled vypadá jako lak na nehty.






Essence I love Runway highlighter má taky štěteček, ale celé je to ve formě pera, kdy po otočení jeho dolní části leze přímo do štětečku barva - což dá se říct vlastně kopíruje provedení slavného YSL Touche Éclat - a stejně jako u něj, i u Essence musíte dolní částí zatočit tak 10x, než se nějaká barva vůbec začne ve štětečku objevovat.

Btw. dost mě baví jeho český překlad na regále - zvýrazňovač :D jako fakt, zvýrazňovač. K tomu se dá říct jen to, že to muselo překládat nějaké totální kopyto kosmetikou zcela nepolíbené, které si při slově "highlighter" vybaví leda tu věc, se kterou se podtrhávají skripta, a tak logicky použilo její český název i tady. Anebo to byl chlap. Každopádně prdel. Možná bych teď svému neonovému fixu měla začít říkat rozjasňovač a doufat, že tato jeho vlastnost se nějak pozitivně projeví při studiu .))




No a jak to srovnání tedy dopadlo?

Musím konstatovat, že co se barvy týče, tak ta je de facto identická s High Beamem, což je určitě příjemné překvapení, zejména proto, že v drogeriích se něco takového celkem těžko shání.

Úplně stejné, co do kvality, přesto nejsou:

1) Essence má mnohem výraznější třpytky - pokud si hodně zblízka prohlídnete Highbeam, všimnete si, že se skládá vlastně z droboučkých třpytek v růžové, stříbrné, zelené a zlaté. U Essence uvidíte to samé, ale mnohem výrazněji, což je samozřejmě u rozjasňovače trochu problém, protože tam chceme krásně jednolitý lesk bez třpytek. Ono i u Highbeamu mohli na jejich viditelnosti trochu ubrat, co si budeme povídat.
Takže při nanášenít to chce pečlivé rozetření a lehkou ruku.

2) Benefit je sytější - lesk je (i vzhledem k bodu 1) prostě výraznější, jednolitější.


Ovšem když uvážíme cenu Essence? (65 Kč).
Tak to se myslím dá říct, že to je celkem deal.
V případě, že chcete nějaký rozjasňovač třeba poprvé vyzkoušet, nebo prostě zrovna nemáte několik set na Benefit, tak díky Essence tenhle problém za pár kaček vyřešíte a výsledek opravdu nebude nijak výrazně horší než u Benefitu.


Možná by vás zajímalo srovnání na ruce, ale jak je asi trochu zřejmé z horního staženého promo fota, já si Essence nakonec nekoupila.
Hlavně proto, že Benefitu mám prostě pořád docela zásobu, takže proč ji ještě zvětšovat něčím téměř stejným, co by se mi tady (i vzhledem k četnosti používání Highbeamu) pár let válelo bez užitku (a zvlášť když mám teď v pácu úplně něco jiného, co se rozjasňování týče :D, více níže).
Ve zmíněném článku od Mii Essence ale vyfocený najdete a já pro představu přidávám alespoň pár fotek Highbeamu.








 2) Zadig & Voltaire Tome 1 La Purete





Jedna z novinek v Sephoře a s tím spojené mé přátelské varování pro všechny notorické zkoušečky parfémů. TOHLE si FAKT dejte nejdřív na papírek :D
A ne jako já - aneb úvaha na místě: Zadig&Voltaire, no tak ta bude určitě super, nic jiného by tahle značka přece ani vyplodit nemohla ... kašlu na papírek, zkusím rovnou na ruku.
Jóóóó... tak to bylo opravdu chytré, fakt že jo.

Jako takhle ... já nejsem moc příznivec nějakého plamenného odsuzování vůní, které se mi osobně nelíbí, a jejich hodnocení, že smrdí jako tohle a tohle, a je to strašné, no kdo si to může vůbec koupit apod. ...
... ale TOHLE, tohle prostě smrdí opravdu strašně.
Konkrétně jako hora spálených pneumatik zcela zahalená v jejich kouři.
A samozřejmě, má pěknou výdrž.

Zcela individuálně hodnotím jako nejhorší parfémový počin, který jsem kdy cítila (a že jsem toho cítila už spoustu, a to i z ranku niché vůní, které jsou leckdy velmi speciální, co se provedení a vkusu týče).




 3) Guerlain 'Meteorites Cruel Gardenia' Pressed Powder






... aneb totální rozjasňovačovej orgáč.

Rozjasňovačů mám fůru a žádněj další v plánu fakt nebyl.
Po vyzkoušení tohhle šla ovšem veškerá racionalita stranou. Něco tak dokonalýho jsem viděla naposledy u Estee Lauder v podobě Modern Mercury, který mě dodnes mrzí, že jsem nekoupila. Resp. mrzel, protože Guerlain mi ho naprosto vynahradí. Samozřejmě v případě, že ho někde ještě seženu. Jestli ne, tak by to bylo opravdu kruté až k pláči ;))


Kdo chce taky Krutou Gardénii, ať se přihlásí :))). A kdo ji už sháněl, ale nesehnal, tak má dovoleno mi zkazit den :D

16 comments

Anonymní
10. dubna 2012 v 5:03

Ten pudr... Ach. Radši si nebudu googlit cenu.

10. dubna 2012 v 6:19

Ten pudr je dokonale holčičí.... Nezbývá než udělat áááááách.

10. dubna 2012 v 8:41

nějak se mi nechce uvěřit, že by Essence nahradil Benefit, co se výdrže týče :) mám ráda podobné srovnávačky levný vs. drahý, ale na rozjasňovačích se nemá šetřit :) viz. též má láska k rozjasňovači Guerlain, který si na ruku natřu pokaždé, když kolem něj jdu, ale přiznám se, že bych si ho asi nekoupila, nicméně koukat bych na něj mohla pořád :)

Anonymní
10. dubna 2012 v 9:41

Zadiga jsem zkoušela, prvně jen na papírek (od jisté příhody neriskuji takřka nic), ale zkouška na zápěstí bude nutná, protože... prostě mi přišla hrozně nezajímavá, nudná, nijak extra se neprojevila. A to ani v podobě hořících pneumatik :D
Jo a ten pudr, no tak ten je prostě božský. Chtěla bych ho už jen pro to, jak vypadá :)
Verunka

10. dubna 2012 v 9:46

High Beam miluju, právě mi došel, takže jsem si koupila od Essence na zkoušku ten rozjašňovač v tubičce, oni tomu říkají něco jako prosvětlující báze pod make-up a testuji. Barva hodně podobná, rozjasní pěkně, výdrž taková sice není, ale za ty prachy je to super deal :-)

10. dubna 2012 v 15:26

@Lady Sephora 1500 Kč, bez 20% jse to tedy kupovat samozřejmě nechtěla (a tu jsem nechala doma).

10. dubna 2012 v 15:36

@Rendy Výdrže myslíš jako "na hodiny"? Prostě jak dlouho ti vydrží viditelný na tváři? To bych řekla, že problém nebude .. mně třeba drží u rozjasňovačů všechno, ať je to High Beam nebo ELF za 60 Kč. A kdyby přece jen byla potřeba úprava, tak to lze v průběhu dne zvládnout třeba při přepudrovávání (což je vlastně i výhoda téhle tužky oproti Highbeamu, v terénu se s ní bude manipulovat mnohem snáž než s "lakem").

Podle mě by se nemělo šetřit v tom smyslu, aby rozjasňovač nebyl třpytkovatý a měl vhodný odstín. Ale pokud se tohle podaří, tak imo už není moc co řešit.
Zas je třeba si přiznat, že rozjasňovače jsu vlastně takové mixy mezi třpytivým stínem a pudrem, k čemuž bych neřekla, že je potřeba příliš velká invence. Spousta lidí používá jako rozjasňovač např. rovnou ty stíny (vhodně syté a vhodně lesklé) a taky to vypadá pěkně.

Jestli jsi tu Essence ještě nezkoušela, tak zajdi omrknout, vizuální podobou s HB budeš bych řekla překvapená (aspoň ja byla :))

10. dubna 2012 v 15:38

@Simone ♥ Jj, vím co myslíš - tu jsem chtěla testnout taky, ale co? samozřejmě mi vypadla (zdravím Alzheimera). Tak příště :)

10. dubna 2012 v 15:42

@udvouverunek Od jaké příhody? :D
Jinak tohle fakt peklo! a já to pak cítila celou dobu :D ještěže jsem se dost zlila nadarinkovou AA, ta její svěžest to troch korigovala.
Prostě já a pačuli a ambra nebudeme nikdy kamarádi .. a ani sousedi.
Na druhou stranu, Coromandel tohle na mně teda nedělá ;))

10. dubna 2012 v 19:54

hele a tu gardenii mají v české sephoře? jako jasně ty testery mají, ale jinak jsou vyprodané... tedy alespoň, když jsem se já ptala v nějaké prodejně. (jako zase jsem po tom až tak moc netoužila, takže jsem nezkoumala, jestli je mají v prodejně jiné - a raději jsem si to potom rozmyslela, že stejně taková barva rozjasňovače se mi nelíbí a krom toho mám raději tekutou formu)

a kdyby si nenašla, tak nová kolekce od mac (superb skinfinish) by mohla mít něco na ten způsob, ale trošku jiný a musíš oželet ten kytičkový design. takže každopádně ti přeji hodně zdaru při lovu.

10. dubna 2012 v 20:58

@trb no to je právě to ;) tester mají, ale jestli je i na skladě, to jsem se neptala, protoze bez slevy jsem ho stejně nechtěla - ale to, že budou vyprodané, je právě taky možnost :D
Ten MAC jsem už taky okukovala, ten největlejší odstín vypadá slibně, tak přinejhorším no ;)

Anonymní
10. dubna 2012 v 22:49

@udvouverunek

Už ani nevím, však víš, že špatné vzpomínky rychle vyprchají :) (Ale poučení zůstalo.) Ale jak to tak píšeš, jsem na ní opět zvědavá - ambru můžu vždycky, pačuli většinou také. Tak asi zítra naběhnu zkusit na ruku.
Jó Chanel, to je ovšem jiná liga... 8-)

11. dubna 2012 v 0:25

@udvouverunek tak to jsem zvědavá na tvé dojmy :))

tak Chanel .. asi určitě, ale já už přijmula fakt, že to prostě není moje liga :)) jeho vůně mně naprosto míjí (možná kromě odlehčené pětky), Coromandelu mám už jen trochu a používám zásadně v sebeobraně :D

12. dubna 2012 v 14:18

ten Zadig je niekde smerom Bvlgari Black? ;)

12. dubna 2012 v 14:30

@zara Puk jsem bohužel neměla šanci ozkoušet, ale pochybuju, protože jsem o něm četla, že je pěknej :D

19. dubna 2012 v 22:58

High Beam mi zrovna tento týden přišel z asosu :))) no můžu říct, že jsem z něj opravdu nadšená ... je to můj první rozjasňovač takže nemůžu srovnávat, ale žádný jiný kupovat zatím určitě v plánu nemám :)

http://angellovely-things.blogspot.com

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...