Rimmel Wake Me Up

13. dubna 2012

Vzoreček nejnovějšího make-upu od Rimmelu jsem měla v kosmetické taštičce ke 20. výročí DM a původně mě potěšilo jeho číslo - 100 Ivory, tedy nejsvětlejší ze všech 4 nabízených odstínů. Do téhle doby VŽDYCKY když jsem někde měla přiložený vzorek, tak to byla 003 - což je samozřejmě pro světlou pleť naprosto nepoužitelné a celej vzorek je tím pádem na dvě věci (i když mě napadá jen jedna). Tak nějak mám pocit, že distributoři vzorků nejspíš žijí v nějaké těžké haluzi, že Češi vznikli křížením s armádou pečených kuřat a tomu teda i odpovídá odstín jejich pleti, na kterej pak oni posílají do světa ty svý trojčičky - páč jinak fakt nevím.



Ovšem ve chvíli, kdy jsem vzorek vyzkoušela, tak mi bylo hned jasné, že žádný blýskání na lepší časy ohledně odpovídajících vzorků se bohužel nekoná. V případě tohohle kousku si to totiž kuřecí mafie posychrovala už u zdroje a onen "nejsvětlejší" odstín je oranžovej jak prase (pokud by teda biologický otec onoho prasete byl losos).



Na obrázku je pro porovnání s Rimmelem (vpravo) ještě BB krém od Skin 79.



Něco tak žlutooranžovýho jsem v make-up ranku snad ještě neviděla.
Při pohledu na obal mě následně napadlo, že k obsahu ladí opravdu skvěle.



Ovšem nebyla bych to já, abych nějaký jeho využití nakonec přece jen nevykoumala ;) ... lososová ... no na co se používá lososová? správně, na kruhy pod očima. A dá se říct, že nafialovělou neutralizuje tenhle Rimmel opravdu poměrně slušně. Ale zas kdo si bude kupovat make-up speciálně na kruhy, že jo. K tomu lépe slouží korektory. Každopádně, kdybyste taky nevěděly, co s otevřeným vzorkem, můžete to zkusit.

Overall, pro bledule, který by ho chtěly jako make-up, tohle šálek pitiva nebude a stojanu s Wejkem se vyhnou velkým obloukem.

Ale protože ne každá patří k těm, co by měly věnovat zvýšenou pozornost mluvícím zrcadlům a následně jablkům, samozřejmě se podělím i o dojmy netýkající se pouze barvy - protože další tři odstíny třeba tak hrozné nebudou.

Pro přehlednost zkopíruji, co o make-upu prohlašuje výrobce:

- snadno roztiratelná textura pro 100% zakrytí pórů a přirozeně vypadající pokožku
- mikroperličky pro rozjasnění pleti a zdravě vypadající lesk
- peptidy pro zlepšení elasticity pleti
- vitamíny a hydratační komplex pro vyživení pleti
- ochranný faktor SPF 15 pro ochranu proti škodlivému slunečnímu záření
- bez parabenů



A jak bych ho zhodnotila já:


- zrovna dvakrát dobře se tedy neroztírá - přesněji, nedokáže se pořádně vsáknout do pokožky, zůstává pořád tak nějak na jejím povrchu, kde zvýrazňuje póry a vrásečky, o kterých jste doteď možná ani nevěděly, a než se vám ho podaří pořádně rozetřít, tak to ho spíš setřete.

- rozjasnění - jak se reklamní copywriteři začnou ohánět tímhle pojmem, znamená to jediné - v make-upu jsou třpytky.
Někdy se to povede a make-up se opravdu pěkně přirozeně leskne. Někdy se to nepovede a vidíte jen ty třpytky (a to je pak průser).
Tady jsem původně neviděla ani jedno z toho. Ovšem umělé světlo na celou záležitost vrhlo ... světlo :) Pod ním opravdu třpytky vidět jsou - velice drobné, ale pořád to jsou barevné třpytky a ne lesk. Neříkám, že to vypadá úplně blbě, efektu diskokoule se bát nemusíte, ale není to ani nic extra ... prostě jak kdybyste se trochu poprášily nějakým třpytítkem.
V týhle věci asi podle vkusu každého soudruha, já ale ze třpytek na celé pleti moc odvařená nejsem.
Ještě zdůrazním, že je potřeba dokonalé zaschnutí make-upu, na mokrém nevidíte třpytky ani pod žárovkou.

Snažila jsem se vám to zdokumentovat, ale můj foťák je nad podobné jemné nuance nafrněně povznesen, takže to není úplně ono.


- vitamíny a peptidy nemůžu soudit

- SPF je fajn

- bez parabenů je hodně fajn, za to má plus

celé složení (btw. vyrobeno v Monaku? nečekané :))




- měla bych zmínit asi i to, že se mi zdá, že make-up poměrně vysušuje (aneb tu ruku si teď jdu namazat krémem ;) a to se většinou nemažu skoro vůbec)

- a co (minimálně pro mě) není vůbec fajn, je jeho vůně, na make-up opravdu hodně silná a výrazná, je dost možné, že ji budete cítit i pár hodin po nanesení ... navíc připomíná nějakou letní mainstreamovou svěženku, což asi mluví samo za sebe .. ;)


No a to je asi tak nějak všechno, co mě k tématu napadá :)



Co vy, zkoušeli jste?
(btw. u podobných vět vždycky uvažuju, jestli mám alespoň teoreticky uvažovat mužské čtenáře, anebo prostě všude psát ypsilonka).

28 comments

13. dubna 2012 v 21:13

ani já jsem z něj nebyla nadšená, pro bledule naprosto nepoužitelný!

13. dubna 2012 v 21:43

Já chci taky tů taštičků! ;-) Mám hrozně ráda kosmetické recenze, ale musím se ti přiznat, že už 8 let používám stejný make-up a to sice Maybelline, světlounký pro mojí porculánově bledou pleť. To jsem věrná, viď?
P.S. S těmi i/y to mám podobně, ale měkkým se nic nezkazí (i kdyby to tu četl třeba jen jeden kadeřník) ;-).
P.S.2 Jen drobná poznámka k Annick. Mně se právě na Annick líbí ten její široký záběr. Vyberou si parádnice, které si potrpí na lehčí vůně, i ty, které mají rády opravdu těžce osobité parfémy, ale (a to pozor) i ty, kdož musí vonět po vanilce! ;-) Annick má totiž nádhernou vanilkovou vůni. Bohužel tady v ČR se prodává asi jen 12 ze 30 parfémů, takže výběr je omezený. Ale tu její překrásně hřejivou vanilku musíš někdy vyzkoušet. Ninfeo Mio - téhle vůně jsem se docela bála, takže zatím se mi vyhýbá, ale když je tak příjemně divná, to bych jí měla zkusit ;-). A můžeš mi prozradit, jaké slaďurky si omotaly tvoje srdce? Vždycky na zimu nějakou hledám...

13. dubna 2012 v 22:09

Já jsem ho nezkoušela, i když mě moc lákal, ale jak tak vidím ten odstín v reálu, tak ke zkoušení ani nedojde, protože takovou barvu nemám ani v létě :D

13. dubna 2012 v 22:09

@Vivi Vivi Čoveče, pokud bys chtěla jen taštičku (a ne obsah, ten už jsem znehodnotila), tak ti tu svojí můžu ráda přenechat, protože já pro ni využití vůbec nemám (šla jsem si pro ni jen proto, že mě děsně zajímalo, co bude uvnitř :DD)

A jakou má Annick vanilku? Poraď :)

Slaďáčky ... velká kapitola, ale když nad tím tak uvažuju, tak pokud bych měla říci jen jednu vůni ... tak neřeknu ... :)) ale ROZHODNĚ doporučím Guerlain, ten má tu nejnádhernější vanilku na světě ... a pokud konkrétněji, tak celou řadu L'art et la matière, kde co kus, to skvost, který stojí za každé jedno euro své (byť ne zrovna malé) ceny. Anebo nejnovější novinku Mon Precieux, což je už teď hit roku. Anebo L´instant magic, který je i běžných parfumeriích, ale to nic nemění na jeho kvalitě ... nebo L´Instant ... Pro všechny zkoušečky je ovšem skvělá zpráva, že L'art et la matière (jinak k dostání jen v Paříži a NY) mají teď nově i v Praze v Guerlain Institutu (na rohu Dlouhé směrem ke Staromáku).

13. dubna 2012 v 22:19

Krásná recence, já mám tento problém "oranžovosti" s make-upem od MBL a strašně mě to štve :D.

http://my-colorful-kingdom.blogspot.com/

13. dubna 2012 v 23:33

včera jsem se zrovna na tenhle make up dívala. taky mě vyděsila ta barva. mám pleť jak aristokratka a problém sehnat skutečně světlý make up. tohle bylo velké zklamání.

14. dubna 2012 v 2:32

mám pleť docela tmavou a dobře se opaluju, ale přesto je pro mě dost složité na českém trhu něco objevit, protože bych musela papat asi jen mrkev, abych měla ideální barvu...

Anonymní
14. dubna 2012 v 8:47

K bledulím sice nepatřím, ale tuhle oranžádu bych si na sebe taky nedala. Nechápu, jak tohle někdo mohl nazvat Ivory - vždyť Ivory znamená slonová kost, ne? A ta je našedle bílá... ne oranžová. OMG, lekce angličtiny by občas tvůrcům neuškodily %-/
Jo a třpytičky nesnáším.
A pak jsem se ztratila u druhého komentáře, anžto v textu o Annick nic nevidím :-D
Každopádně tvůj styl psaní mě opět nezklamal, ráno je hned veselejší :D
Verunka

14. dubna 2012 v 11:36

tak toho odstínu jsem se úplně polekala... nechápu, pro koho je taková svěží barvička určená.

14. dubna 2012 v 12:32

Bože, tohle je dobrej článek. To s těmi pečenými kuřaty mě hodně pobavilo, ikdyž podobné odstíny mi zrovna vyhovujou :-)

14. dubna 2012 v 13:56

Ty třpytky jsou otázka, mně osobně to (v přiměřeném množství) třeba problém nedělá, ale na mastné pleti by výsledek asi moc lichotivě nevypadal. Jinak ta barva je teda vtipná, na mě by to vypadalo jako oranžová omítka:-D

http://illussoire.blogspot.com/

14. dubna 2012 v 14:33

úplne úžasná recenzia taká zábavná :D Odtieň je fakt tmavý, ja mám od Rimmel Lasting Finish v odtieni 200 ( všade som čítala, že sú strašne bledé a tento je akurát - chyba ) ale nechám si ho skôr na leto.. Musím ale povedať, že ani ten 200 není tak tmavý ako tento Ivory :O

http://mynewbeautybook.blogspot.com/

14. dubna 2012 v 18:41

Já z něj teda taky nijak odvázaná nejsem, ale takhle šíleně oranžovej ho zase nemám a to mám taky ten nejsvětlejší.

14. dubna 2012 v 20:12

@udvouverunek :)
druhý komentář je reakce na můj, který jsem nechala u Vivi na blogu, její poslední post je o Goutalkách :)

14. dubna 2012 v 20:14

@Lucie van Koten ono nic proti kuřatům, jen výrobci by mohli trochu myslet i na tu světlejší část drůbeže :D

14. dubna 2012 v 20:15

@viennettka ono záleží i na kalibraci monitoru, ale snažila jsem se, aby ta fotku na tom mém opravdu odpovídala reálu, ten rozdíl oproti bébečku je opravdu takhle výraznej

15. dubna 2012 v 12:45

Mamina si koupila ten nejsvětlejší odstín, musím říct, že mně jako bleduli padne skvěle.... jinak, parfemace je trochu silnější, ale po nanesení už jsem nic necítila. A ohledně toho vysušování, mně se zdá právě naopak, mám smíšenou pleť a během dne si musím přepudrovat zónu T z důvodu lesknutí. Takže dle mého názoru průměrný makeup, mamce sedí moc, mně zase tak ne, a z toho důvodu mám kopu jiných (svých) makeupových favoritů :D

15. dubna 2012 v 14:41

Teda, já snad už bledší být nemůžu, ale tento vzorek makeupu mi sednul celkem dobře, i s výsledkem jsem byla mile překvapená, měla jsem opravdu pleť rozjasněnou. Nekoupila bych si ho jen proto, že nevydrží na pleti déle jak dvě hodiny. Parfemace mne neurazila, ale to už je otázka osobních preferencí:-)
Jináč já píši ypsilon, předpokládám že na můj blog chlapi nechodí.
Ale i tak, moc pěkná recenze.

16. dubna 2012 v 16:54

zrovna dneska přinesla mamka tu taštičku domu a já jsem zajásala, že tam je vzorek tohoto make-up a v tom nejsvětlejším odstínu, ale jak koukám na ten odstín tak už ted vidím, že to nebude nic pro mě :X

http://angellovely-things.blogspot.com

16. dubna 2012 v 20:30

Přiznám se, že od tý doby co jsem začala používat Clinique make up, na Rimemel ani Maybelline si netroufám. Onehdá jsem ale zkoušela tester na tenhle make up, a z té chvilku a toho nicotného množství na ruce se mi zas až tak špatný nezdál (to bude tím že já teda zas až taková bledule nejsem). Ale potom, co jsem vyšla z drogerie (chápejte z pod umělho osvětlení) na denní, tak to zas taková výhra nebyla, to máš recht. Ale naopak teda tleskám těm třpytečkám... Jak jich není moc a jsou nenápadné, tak ta pleť pak má opravdu něco do sebe. Pokud teda sedí i odstín make upu :)

http://deerwithorns.blogspot.com/

Anonymní
16. dubna 2012 v 22:27

Tak jsem ho zkusila, tentýž odstín jako máš ty. To se prostě nemůžu jmenovat Ivory :DDD Na mě je to barevně tak akorát (jakkoliv oranžově na fotce vypadá). Parfemace jsem si teda opět nevšimla, zato jsem zajásala, když jsem takřka nepostřehla třpytičky po nanesení - ale ouha, do pár minut jich tam bylo jak na šatech závodní tanečnice... To bych si vzala tak možná na letní párty, na běžné nošení úplně neschopné.
Verunka

25. dubna 2012 v 14:17

no to jsem z toho blázen, protože vrozeček jsem před chvílí otevřela a napatlala si ho na sebe a jsem hrozně mile překvapená jelikož ač mám stejný odstín jako ty ... vypadá ÚPLNĚ JINAK! Je světlý ... no prostě odstín ivory si pod tímhle představuji. Jako mrkev rozhodně nevypadám ... vůbec takhle oranžový není :X fakt divné :X

http://angellovely-things.blogspot.com

1. dubna 2013 v 10:44

co myslis tento makeup a citliva plet?...

16. dubna 2013 v 1:30

:-O Nechápu, jak je možný, že je tvůj vzorek takhle hnusně oranžovej. Já jsem si včera koupila plné balení tohoto make-upu a takhle vůbec nevypadá. Naopak je světlej možná až moc... Já si kupuju vždycky odstín č. 1 u všech make-upů a občas je i ta jednička moc tmavá... Ale u Wake me up se odstíny celkově povedly, bych řekla.

25. května 2013 v 18:15

Jsem hodně světlá a tón pleti mám teplý, béžový. Neutrální podtóny jsou na mě "moc růžové":-) Je to kus od kusu, obličej od obličeje. Já mám Wake me up Ivory teď a jsem spokojená, jak se světlostí, tak s podtónem. Zraje dost do béžova.

10. července 2013 v 14:36

taky jsem hodně světlá a tenhle makeup mi vyhovuje uplně parádně hlavně v létě v zime použivam revlon colorstay

Anonymní
9. února 2014 v 13:58

Co se týče make upů,tak jsem docela náročná, ale Wake up je super,používám ho už několik měsícůKupuju si zásadně podklady laděné do žluta, i z toho důvodu jsem po tomhle make upu (odstín 2) sáhla. Oranžový rozhodně není, to jsou make upy od Lorealu. Máš pravdu, že se hůř roztírá - musí se do kůže pořádně zapracovat štětcem, ale výsledek super, o vysušení nemůže být řeč-naopak, musí se každé dvě hodiny přepudrovat. Určitě jsou lepší make upy, ale na drogerku dost dobrý!

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...