Bioderma Hydrabio recenze

30. června 2012



Cestovní sadu od Biodermy používám už přes dva měsíce, takže jsem se konečně rozhodla shrnout své dojmy. Nějak jsem se k tomu nemohla dokopat, protože ty dojmy nejsou úplně pozitivní, což mě vzhledem k její oblíbenosti překvapilo - takže jsem pořád tak nějak asi čekala, že časem se to obrátí a já si spokojeně řeknu, že fakt dobrý ... ale už jsem to vzdala ;)

První sadu jsem používala v podstatě denně asi tak tři týdny, druhou už jen nárazově, takže ji ještě teď mám.


Bioderma Hydrabio H2O

Micelární voda určená speciálně na dehydratovanou pleť. Oproti běžné micelárce je cca o třetinu dražší - což není zrovna user friendly cena, že. Ačkoli podle obalu mělo těch 20 ml vydržet na 14 dní, mně obě vydržely vždycky tak maximálně 5 dní. Co se týče účinku, po 5/10 dnech samozřejmě nemůžu zas úplně s jistotou soudit, ale oproti normální micelárce jsem fakt neviděla rozdíl. Ráda bych napsala, že skvěle hydratuje oční okolí a za tu cenu teda stojí, ale nic takovýho jsem fakt nezaznamenala. Prostě super odličovací účinek jako vždy, ale jinak nic dalšího (oproti růžové tedy trochu voní, to je jediný rozdíl, kterého jsem si všimla, ale to pro mě není úplně plus, nevůně růžové mi rozhodně vyhovuje víc), takže investice do ní se podle mého názoru nevyplatí.



Bioderma Hydrabio Sérum

Intenzivní hydratační sérum na citlivou dehydratovanou pleť.
Tady mám takové rozporuplné pocity. Ta věc totiž funguje úplně jinak, než jsem čekala, ale přitom ne úplně blbě.
Podle popisu bych očekávala nějakej úplně extra úžasnej super truper hydratační efekt, kdy po natření bude pleť nádherně vláčná jako čerstvě namočená. No tak to nekonalo ani náznakem, po natření je pleť dost matná a celkem nepříjemně pne - že bych použila sérum jen samotné jako podklad pod make-up, tak to vůbec nehrozí. Zároveň má ovšem dost výrazný vyhlazovací efekt, a to se mi naopak líbí. Ono ještě aby ne, když je tam plno silikonů. Ale narozdíl od klasických silikonových bází, které pocitově nesnáším (u nich mi přijde jako bych rozpustila něco jako gumu a tu si natřela na obličej - ne že bych něco takového někdy zkoušela :D ale pocit je pocit, že jo, známe to). Tady se ten slizce klouzavý pocit vůbec nedostavuje, pleť je pěkně vyhlazená, ale chce to rozhodně ještě normální krém - buď pod nebo nad.



Bioderma Hydrabio Legére

Vida, tady máme jeden krém.
Lehký hydratační krém na citlivou normální až smíšenou dehydratovanou pleť. Vzhledem k tomu, že byl v sadě se sérem, dá se předpokládat, že se mají i používat společně, takže to nepříjemné pnutí séra možná není až tak vada a člověk se má prostě natřít následně tímhle. Teorie je to dobrá, ale nefachá. Po použití krému totiž pleť stejně není dost vláčná, a to i když použiju dvě nebo tři vrstvy. Prostě pořád cítím lehké pnutí (a to přitom nemám ani náhodou suchou pleť, ohodnotila bych ji jako smíšenou až mastnou). Touhle "nehydratací" pak došlo jen k tomu, že po pár dnech jsem začala mít kůži pod očima na pár místech podrážděnou a zarudlou a po nanesení krému nepříjemně pálila (nemyslím teda vyloženě kůži pod očima, ale tu kůži, které je hned pod kůží pod očima :D, ale přitom už tváři - ale i tak je jemnější, než zbytek obličeje).
Takže tenhle krém mi přijde úplně ale úplně na nic. Nehydratuje a nedělá ani nic jiného užitečného. Jedno balení jsem skoro spotřebovala, ale to druhé ještě ani nenačla.


Ze sady tedy nakonec používám jen sérum, ale celkem i uvažuju, že pořídím plné balení - zjitila jsem totiž, že je docela super na oleje. Po natřetí olejem je pleť přece jen trošku mastná, resp. jako podklad pod make-up to prostě není úplně ono, takže normálně je používám spíš na noc. Ale po natření sérem se skvěle zmatní a vyhladí, ale přitom sérum už nestačí na to, aby ji nějak nepříjemně vysušilo, jako když se použije s jeho kámošem ze sady.

Vzhledem k tomu, že sadu si pořídilo dost lidí, budu ráda, když se v komentářích podělíte o své vlastní dojmy, příp. hodíte link na vlastní recenze, pokud jste je dělaly (jo, tady fakt nečekám, že by recenzi na tuhle sadičku dělal kluk, takže přestanu chodit okolo Y jako kolem horké kaše ;).

20 comments

30. června 2012 v 20:28

tak to se divím, že tvé dojmy jsou takové vlažné :) to je snad poprvé co nečtu na biodermu jen samou chválu :D

30. června 2012 v 20:37

@Natálje to je asi tím, že to nebyl sponzorskej dar :DD
ne, mně to taky překvapilo, fakt jsem čekala, že to bude super hydratační kombo, proto jsem si vzala rovnou dvě

teď abych po hydratačním krému pátrala dál ...

Anonymní
30. června 2012 v 20:49

Sérum používám druhým rokem. Samostatně nikoliv, vždcky pod krém a přes Tebou uváděné výhrady, se kterými se ztotožňuji, je to jeden z výrobků, které mám vždy. Spolu s krémem to u mě výborně funguje coby podklad pod makeup, což je pro mě hlavní - nesnáším báze, neobjevila jsem jedinou, která by mi vyhovovala.

30. června 2012 v 21:32

Jo, Mooro, ráda bych se podělila o názor, ale zkušenosti s tím nemám. Je škoda, že je to tak trochu rozporuplné, na léto bych brala nějakou tu dávku super hydratace. Holt se budu muset spokojit se svojí super BIO hydratací, která ovšem nechává ksichtík mastnej a lesklej jak psí kulky:-D

30. června 2012 v 23:38

Na základě dojmů z té sady jsem se rozhodla pořídit si sérum. Z té vody mám stejné pocity jako Ty a krém mě úplně nenadchnul, sérum ovšem ano :-).

Linky zde:

http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/06/kompletni-pece-o-plet-brnenska-sekce.html

a

http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/04/recenze-rady-hydrabio.html

1. července 2012 v 0:09

Ja som mala túto sadu a na svojom blogu so napísala túto recenziu :

http://stoker-dewy.blogspot.sk/2012/05/maly-zazrak.html

1. července 2012 v 12:32

mňa krém tiež málo hydratoval, a pritom mám skôr mastnú pleť.

1. července 2012 v 16:21

Mám tohle balení také, obsah mi malý nepřipadá, mně vydržel dost, ale pocity mám stejné, jako ty. Jako hydratační kopanec po zimě bych si představovala něco teda trochu jiného...

1. července 2012 v 19:53

To sérum mi z těch tří věcí sedlo nejméně, přijde mi takové ulepené a nedělá co má = nehydratuje.

1. července 2012 v 20:32

Ja bych ti doporucila Chanel :)))

1. července 2012 v 21:08

No, ja povazuju Biodermu za nejlepsi z lekarenskych znacek a Hydrabio jeden z nej kremu. Nemuzu si na nej stezovat, naopak jsem byla v soku v tom roudilu s nim a La Roche Posay (nemluve o Vichy).

1. července 2012 v 21:12

Jo, videla si tohle? :)


http://www.vj-style.com/skull-tassel-bucket-bag-p-1706.html

1. července 2012 v 22:34

Já to říkám furt, že tyhlety "hydratační" řady z lékárny jsou naprd :) Sice jsem nezkoušela tuto, ale nevěřím jim. Nicméně jak jsem nedávno psala, z této řady si nemůžu vynachválit čistící šlehačku :)

2. července 2012 v 12:49

@SJ mám ho v plánu, výhledově, ta jejich hydra řada vypadá hodně slibně :)

2. července 2012 v 13:00

@Lucifrid neviděla, zajímavý pojetí :) škoda, že PU

Anonymní
3. července 2012 v 18:12

Taky nejsem nadšená. Zklamala mě hlavně ta micelárka. Ještě že jem nejdřív koupila testovací mini balení....
www.beautyinatub.blogspot.com

3. července 2012 v 21:26

@Černá Moora jj, akorat me nas**li, ze prestali vyrabet hydramax nanolotion a zadna podobna nahrada misto nej neni

14. dubna 2014 v 20:27

len ďalší dôkaz, že tieto pytomosti od Biodermy sú len nafúknutá blogerská bublina... ja teda túto kozmetiku úplne nenávidím a z veľkej časti za to môže to ich trápne podsúvanie sa blogerom (nezačala s tým vlastne Bioderma ako prvá?)

čokoľvek som od nich mal, tak to pálilo na koži, šúpalo sa to, nechcelo sa to dobre vstrebať a proste celkovo to bolo nechutné...

imho, zlatá VICHY

14. dubna 2014 v 21:22

@Alex s Vichy taky nemam mocndobrou zkusenost, Normaderm sice fungoval, ale jinak tu plet uplne vzhledove zabil, byla strasne mdla, sediva, bez zivota, nektery dalsi kremy jsem mela ve vzorku a vzdycky bohuzel jen preparfemovana kupa silikonu, treba takova idealia ... Ja kopu za Avene, kdyz lekarna ;) PI

14. dubna 2014 v 21:23

To ja na sérum fakt nedám dopustiť, používam ho už niekoľko rokov... spoločne s micelárkou mi zachránili pleť v zime, keď som ju mala ako šmirgeľ /červený :D/. Keďže mám suchšiu pleť, Legére som neskúšala a aj keď na Riche som mala nie práve pozitívny názor, "trochu" som ho skorigovala :)
http://www.saveonbeautyblog.blogspot.sk/2014/04/sypem-si-popol-na-hlavu.html
A žiadny sponzorský dar! ;)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...