Co si koupit v L´Occitane

24. července 2012

Tak. Normálně byste čekali, že tipy na nákup dám v následujících řádcích já vám. Ale dneska to uděláme trochu jinak - naopak budu ráda, když v komentářích dáte tipy vy mně.

L´Occitane je totiž značka se kterou si dlouhodobě nějak nedokážu potykat. Což je divný. Je to francouzský (a všechno francouzský je přece super, right? nebo v tomhle případě spíš: est-ce vrai?) a má to kjůt a miňón obaly a prodejny a tak vůbec ... Což mě na jednu stranu táhne. Na druhou stranu to ale vždycky dopadne tak, že si sice řeknu, že "dneska mě už určitě něco zaujme až k nákupu" a pak to dopadne stejně jako vždycky - vlezu do krámu, zasáhne mě vizuální vlna květinovejch vjemů a já si za chvíli začnu připadat, jak když jsem se v Provence cestou k místnímu apatykáři ztratila v poli barevnýho kvítí. A já nejsem moc květinový dítě, víme (teda, někde úúúplně v nejhlubší hloubi duše trochu jo, ale tohle teda fakt nikomu neříkejte). Takže spíš tak víceméně bezradně uvažuju, co vypadá jakože od pohledu nadupaně, následně vyzkouším tak dvě tři věci, zhodnotím jako "hm (ale ten obal je zajímavej)" a zase nákup odložím na příště, že se na to doma podívám a udělám si nějakej seznam. Jenže příště (což bejvá tak po pár měsících, kdy si na tuhle značku zase vzpomenu) to dopadne stejně.




No a vzhledem k tomu, že si vždycky všechno musím zdůvodnit a zanalyzovat, tak se samozřejmě snažím najít i přičinu týhle na první pohled iracionální situace (páč mně když se něco líbí, povrchně se nedokážu udržet to aspoň nezkusit ... ať se týká čehokoli a ať to stojí, co to stojí. Což je mimochodem dost problematická vlastnost, zvlášť v ... hm ... nekosmetických oblastech :D).
No a nakonec jsem došla k tomu, že mě asi rušej právě obaly a to z toho důvodu, že se mi nedaří v nich na místě najít nějakou jednotící linku, která by pomáhala ve výběru (stejný tvary, stejný velikosti, stejný etikety různejch řad lišící se třeba jen lehce barevně), protože pomalu každej nabízenej výrobek má jinej tvar, jinej materiál, jinou etiketu, jinej potisk ... a že prostě je to na mě moc moc. Asi ne nadarmo miluju značky typu MAC nebo NARS nebo MUFE, kde je dyzajn obalů distingovaně upozaděnej a člověk se může pohodlně soustředit jen na obsah. I barevnej LUSH je koneckonců obalově dost dobře přehlednej.
No a další věc je, že mám zájem na webu zkoumat značky, o kterejch se někde dočtu a recenze mě zaujme. A o L´Occitane nečtu skoro vůbec (tu růžovou kolínskou nebudeme počítat), takže se pak podvědomě domnívám, že nic z nabídky asi až tak super není.

Tááákže, podělte se - přijde vám od nich něco tak jedinečný, ikonický a výjimečný, že nákup opakujete pořád dokola, případně byste alespoň neváhali ho zopakovat, takovej jednoznačnej l´occitaní must-have? (něco typu růžová micelárka od Biodermy, Orgasm od NARS nebo Naked od Urban Decay, chápeme se, ne). Upřímně budu doufat, že přistane alespoň jeden vhodnej tip, ať můžu jít přístě najisto .))

33 comments

24. července 2012 v 8:38

pro mě je must-have jejich krém na ruce (http://loccitane.cz/krem-na-ruce,15,2,14728,252131.htm) ale i na něj se liší názory a ne pro všechny je tak boží, ale co není, že? :)

24. července 2012 v 8:48

ten mandlovy sprchovy olej je jednoznacne super, pekne to voni a je to, no... olejove. ludia tiez hovoria, ze krem na ruky s bambuckym maslom, ale neviem, ma divnu vonu a lepsi mi prisiel body shop konopny.
vonavky mali ale kedysi skvele a aj celkom seriozne, aj ked vsetky, ktore boli hodne zmienky ale prestali vyrabat. Co stoji za zmienku su letne polievacky Verbena a Verbena Citrus, Thé Vert s matou a tiez panske.
Co je jedna z veci, co ma na l´occitane neuveritelne serie je ze, strasne rychlo obmienaju sortiment - ked vam daco padne do oka tak si to treba nakupit do zasoby, lebo za rok to je spravidla fuc.

vone do domacnosti a sviecky su fajn. a snad este sampon a kondicioner, maju pre mna, velmi prijemnu podivnu bylinnu vonu...

24. července 2012 v 8:50

Jednoznačně krém na ruce s bambuckým máslem-kupuju opakovaně!:-)

Anonymní
24. července 2012 v 8:57

Již léta používám šampon a kondicionér na suché a poškozené vlasy - před 4mi lety mi tuto sadu na mé světlé polétavé vlasy vybral tehdejší přítel a musím říct, že to byla trefa do černého. Na doporučení kamarádky jsem po 2 letech k této dvojici připojila i regenerační sérum téže řady.
S výrobky jsem naprosto spokojená, vlasy mi krásně voní, a jak jsem pochopila, i druhá polovina „lidstva“ tuto vůni považuje za magneticky přitahující.
Jako bonus beru skutečnost, že existuje půl litrové balení jak šamponu, tak kondicionéru, a dokonce i obalově šetrnější náplň.
Tuto řadu doporučuji kudy chodím a zároveň přiznávám, že bych sama na tento kup asi nikdy nepřišla.
http://www.loccitane.cz/vyhodna-pece-pro-suche-poskozene-vlasy,15,2,14708,268598.htm

Pet

24. července 2012 v 9:01

Taky mi nejvíc vyhovují krémy na ruce + 100% bambucké máslo (na rty, rozpraskanou kůži, nehtovou kůžičku...). S vlasovkou mám také jen ty nejlepší zkušenosti, narozdíl třeba od krémů.

24. července 2012 v 9:36

Krém na ruce, ten růžový (levandule nebo pivoňka). Nekupuj ten obyčejný. Všude jsem slyšela, že je NEJ, ale efekt nemá žádný :/

Jinak nedoporučuju obchod Na Příkopech. Je tam ta nejnepříjemnější prodavačka, která mě naprosto odbyla a ani mi nedala produkt do tašky/ani se nezeptala a nedostala jsem ani účet (vždyť jsem kupovala ,,jen pidi krém za 2 stovky"), což mě naprosto odradilo od dalšího nákupu. :(

24. července 2012 v 9:41

No jedinecne asi nie, ale FAJN su podla mna:

- sprchace
- cokolvek s vonou Honey&Lemon (hlavne sprchove zele)
- vlasova kozmetika
- vona Peach Blossom (uz sa nevyraba :(, ale niekde sa este najdu zastrcene posledne kusy)

Kaca
24. července 2012 v 10:05

Mam taky lehci zavislost na jejich kremy na ruce! Ale ten "tradicni" s bambuckym maslem me moc nebere, kupuju si ty jejich vonave, tresnovy, zeleny caj, ruze... No temer vsechny a hlavne, kdyz maji nejakou limitku :) Co se ucinku tyce, nejsem si uplne jista, jestli stejnou sluzbu neudela cervena indulona, ale ta nevoni, takze ucinky neresim a azu, jak potrebuju. A hlavne si macham rukama kolem hlavy a cicham :)

Pak si opakovane kupuju sprchovy gel a telove mleko tresnovy kvet - kdyz se vecer namazu, je ta uzasna vune citit i lozniho pradla.
V lete pouzivam jejich sprchac citrus verbena (chci vyzkouset jeste ten telovy gel ze stejne rady).
V zime naopak sprchovy olej mandle a zpevnujici telovy krem ze stejne rady. Opet uzasna vune!

No a pletove kremy/sera! Zatim jsem vyzkousela slamenku, ted mam kratce andeliku a jeste vzorky Divine a vsecko mi to proste prijde paradni :)

Ale pokud by melo vsecko z L'Occitane zaniknout a zustat jen jeden segment, prosim, at zustanou hlavne jejich vonave kremy na ruce!

Kaca
24. července 2012 v 10:11

JInak s tou jejich "designovou roztristenosti" mas uplnou pravdu, ale zrejme vedi, proc to delaji, i kdyz taky preferuju spis minimalismus.
A je fakt, ze jakkoli jsem uz L'Ociitane postizena, spousta veci i asi taky u nich unika prave proto, ze je tam toho tolik a ruznyho, ze se clovek proste nezorientuje (leda by si k nim udelal celodenni exkurzi, ale to by asi prodavacky nevydejchaly :)
A jak si kupuju treba jejich sprchace a mlika opakovane, musim jim dat velky minus za to, ze ty jejich obaly praskaj. Uznavam, ze dost jim v tom pomaham, protoze mi padaj na zem (ale vlhky ruce ve sprse? mastny ruce pri mazani? jak jinak, ze jo), ale jsou z tenkyho plastu, coz je blby. V koupelne mi padaj i jiny veci, ale praska jen L'Ociitane...
Ale odpoustim jim, protoze mi to proste voni :)

24. července 2012 v 10:19

Tak za mě je nejoblíbenější vůně s cedrem, jen jsem si všimla, že ji nemají v internetovém obchodě, jmenuje se L'Occitane Notre Flore: Cèdre, neznám lepší cedrovou vůni, a to jsem jich pár vyzkoušela. Krásně jemně dřevitá, i to jehličí tam cítím.

24. července 2012 v 10:25

krémy na ruce od této značky jsou skvělé :))

Anonymní
24. července 2012 v 10:44

Kosmetika na obličej, je vždy specifická, co člověk, to jiná potřeba, ale cokoliv slaměnkového kolem očí a hydratační maska andělika (letošní kolekce)- velmi dobré za mě (pleť smíšená, sklon k lesknutí). Rýžová řada vyhovovala, pak si pleť zvykla a další efekt už byl nula. Ale asi rok a něco jsem ji používala. Avšak cenově je vše přestřelené. Takže já nakupuju jen, když je sleva. Sanoflore je dle mého názoru kvalitou srovnatelný, ne-li lepší, marketing nulový a ceny na třetině. Doporučuji popátrat po něm. Momentálně pak hodně chválím peelingové mandlové mýdlo (pro někoho může být moc hrubé) a mandlový tělový krém. Mám teď mléko a to nebrat, je moc řídké. And

24. července 2012 v 11:28

No, ja miluju to jejich pomerancovoskoricove mydlo za kilco :). Vydrzi hodne dlouho. A nove ted ty jejich sampony na barvene vlasy. Moje po nich nekrepati a netreba je zehlit :D.

24. července 2012 v 12:32

Mě přijde hodně dobrá jakákoli vlasová kosmetika z esenciálními oleji. Já teď zkoušela řadu na barvnené vlasy a jsem z toho u vytržení ještě dneska:-).

24. července 2012 v 12:51

No já si prvně koupila ten klasický hodně vychvalovaný krém na ruce s bambuckým máslem(nevím přesně už jak se jmenuje) a naprosté zklamání :X Upozorňuji, že jsem si ho dokonce koupila podruhé, protože mi bylo divné, že ten první byl tak špatný (jestli jsem náhodou neměla ten první nějaký vadný kus) no a neměla :X byl hroznej jako ten první ... pak jsem vyzkoušela levandulový no a to byla naprostá trefa! Úžasná vůně, bleskové vstřebání, hydratace, ale opět problém, že když jsem si koupila třetí balení, které už bylo v NOVÉM VYLEPŠENÉM obalu :-/ byl s obalem "vylepšen" i krém .... nevstřebával se tak hezky a vůně už tak není tak hezká. Takže já s L'Occitane SKONČILA a už mě tam nikdo neuvidí! :D
http://angellovely-things.blogspot.com

24. července 2012 v 15:13

óóó, tolik výborných tipů, všem moc díky! :) postupně je všechny omrknu
nejvíc mě zaujal asi ten levandulový krém na ruce (levanduli můžu), vlasová péče a vůně s cedrem (na tu jsem opravdu zvědavá)

jinak je zajímavá ta častá obměna sortimentu ... možná i důvod, proč se v podstatě nic nestačí stát pořádným netovým must-have ;)

24. července 2012 v 15:22

Ja ti nevim, ty jejich kramy a vsechno v nich mi strasne voni, ale prijde mi to hodne predrazeny

24. července 2012 v 15:23

@SJ Kdyz se nad tim zamyslim, tak mi to vlastne prijde jako takovej luxusnejsi oriflame :))

24. července 2012 v 15:47

@SJ no tak to ti děkuju, teď se týhle asociace hned tak nezbavím :D

24. července 2012 v 16:49

Už mi rukama prošlo hodně jejich výrobků a u všeho jsem si řekla, že to bylo docela fajn, ale nikdy ne natolik abych si to za ty peníze koupila znovu. Tož tak.

24. července 2012 v 17:41

http://www.loccitane.cz/krem-na-ruce,15,2,14732,252131.htm tohle si občas koupím, ale ta cena mě irituje ;-)

24. července 2012 v 19:34

já jsem si vždycky chtěla pořídit nějaký krém na ruce, protože miluju krásný obaly a to tahle značka rozhodně má! :D

24. července 2012 v 20:05

Tak já jsem s touto kosmetikou spokojená tak napůl...co se týká efektu, tak na mě působí jako takový průměr, ani nenadchne a ani neurazí....ale nepokrytě přiznávám, že si věci od nich občas koupím hlavně kvůli obalům, které mám pak hrdě vystavené v koupelně :) To ale asi není ten správný důvod k nákupu...

24. července 2012 v 21:55

Řeším stejný problém. Pokud nejdu do obchodu předem rozhodnutá, tak odejdu s prázdnou. Za prvé proto, že ty krámky bývají maličký a třeba v Palladiu, stačí oddálit ruku od těla, už se ptají, doporučují, cpou a já to nevydejchám a mizím. A za druhé to mají tak prapodivně naaranžované, že mi to přijde až hloupý do toho chmatat a očichávat jedno za druhým, nehledě na to, že z mého ochmatávání jsou na nervy sekuriťáci všude. Ale když mám klid a mrknu se na stránky, vyberu si pár favoritů, očichám v obchodě, a co zbude jako přijatelné, z toho vybírám. Potěšila mě sada s vůní pivoňky, sprcháč voní na kůži dlouho po koupeli a krém na ruce s růží. Naprosto mě nechytla řada s vůní třešňového květu, voní jak spořádaná matka se dvěma dětmi a průměrnou aviváží.

24. července 2012 v 22:32

Ja som teraz doniesla mamke z Francuzska darcekovu sadu troch kremov na ruky, s vonou medu, dalsi obycajny s bambuckym maslom a jeden s vonou ceresne a vsetky su super.

25. července 2012 v 10:57

já udělala takový menší test a koupila si ten nový šampon na barvené vlasy a pak šampon z normální řadu na vlasy bez objemu (oboje v cestovním balení). Na barvené vlasy byl vážně parádní, vlasy mi držely v krásném stavu i několik dní (a to si musim normálně každý druhý den mýt hlavu!), ale ten druhý šampon na objem je vážně nic moc, vlasy totálně bez objemu a již odpoledne pocit těžkých a splihlých vlasů. Nečekala jsem takové rozdíly.
Teď jsem si běžela pro kondicionér té řady na barvené vlasy - ještě jsem nezkoušela, ale myslim, že nezklame. Ceny jsou šílené, ale vážně se mi líbí, že maji skoro vše v cestovních baleních a to ženský rády :-)). Velké balení čamponu na barvené vlasy si asi budu přát k svátku :-).

25. července 2012 v 12:33

Ja by som ti odporučila Pivonkovú radu! Krásne vonia mám sprcháč a aj telové mlieko a asi dokúpim parfum a všetko pivonkové.

http://stoker-dewy.blogspot.com/

29. července 2012 v 21:25

Po několikáté jsem si už koupila slaměnku na okolí očí a vyhovuje mi.
Taky mi moc vyhovuje pěna na čištění obličeje. Právě mi došla a určitě si jí znovu koupím.

Anonymní
3. srpna 2012 v 22:23

Zkusila jsem andelikovy gel na oblicej, v pohode s nim myju cely oblicej vcetne oci- nejvetsi plus vidim v tom, ze se vecer po odliceni nemusim skoro vubec mazat, mam mastnou plet a cokoliv si na ni na noc naplacam,tak mi da do rana pekne sezrat:)ale nic extra, osobne mi prijde treba lepsi prirodni kosmetika Karel Hádek.cenove dost podobny, akorat bez hezkejch obalu...ale ucinejsi veci na oblicej&vlasy, jsem fakt nemela.

5. srpna 2012 v 13:48

Tedy já v L'Occitane nakupuju každou sezónu, miluju tu vůni i ten vhled, nepovažuju ho za nijak rušivý, spíše právě jemný a uklidňující, podle mně se dá v jednotlivých výrobcích a obalech dost dobře vyznat.

Mými favority jsou toaletní voda Verbena, Hydratačná řada Andělika a pánská řada Vetyver. Kromě těchto stálic pak všechny citrusové vůně a výrobky.

Na L'Occitane nedám dopustit!

Anonymní
6. září 2012 v 19:54

Urcite za skusku stoji vlasova rada na poskodene vlasy, milujem radu archangelika/angelika, marseilske mydla, bez tychto veci sa urcite nezaobidem! Momentalne este premyslam nad kupou mandloveho teloveho kremu, ked uz budu tie dni marianne ;)

Anonymní
1. listopadu 2012 v 8:56

Pro mě jednoznačně NEJ kosmetika co jsem kdy poznala. Ceny jsou dražší, ale kvalita a výsledky používání kosmetiky to zcela vyváží. Slaměnková řada - luxus, používám masku jako denní i noční krém a každé namazání je malý zázrak.Řada pivoňka je také krásná. Navíc zboží posílají v nádherných krabičkách, přidávají vzorky a k větší objednávce vždy kvalitní dárek. Já pěstící kosmetiku již jinde nenakupuji.

Anonymní
17. listopadu 2013 v 9:22

Miluju ty obchůdky, ale je pravda, že nepřipravená něco konkrétního koupit zase odcházím...ale mými favority jsou : celá pivoňková řada, mandlová řada, Divine krém je naprosto fantastický, dnes si jdu koupit ty vychvalované vlasové přípravky,
tak jsem zvědavá...

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...