Haute couture Fall 2012

16. července 2012

Podle počasí už je podzim očividně tady, tak proč si neprovést menší rekapitulaci přehlídek ;) Eshopy navíc v těchto dnech plní emaily pomalu, ale jistě svými preview podzimních kolekcí.

To, co se bude letos teoreticky nosit, mě celkem potěšilo. Ne snad, že by mi snad záleželo na tom, co se tvrdí, že je zrovna in, protože na to já stejně nedám a nosím si, co se mi líbí. Ale těší mě to právě proto, že se bude nosit to, co se mi líbí. Což znamená, že řetězce se budou snažit přehlídky co nejúspěšněji aplikovat do praxe a já si budu moct konečně rozšířit šatník. Páč co si budeme povídat, ta letní kolekce je bída, z neonek a kytek mi asi brzo vybouchne rohovka. Slevy už jsem párkrát prošla a nekoupila jsem si nic. U většiny věcí mám totiž pocit, že abych si něco podobného na sebe vzala, museli by spíš zaplatit oni mně. A to hodně. Možná Mayové v jedné z vizí budoucnosti viděli preview letošních letních kolekcí a celkem oprávněně si vsadili na fallout, já bych je za to ani ňák nepranýřovala ... ;)


A co že teda bude IN (nevypisuju všechno, jen co mi sedí):

bubu styl (někdy označovanej rovnou jako gothic, třeba Asosem)
military
kůže
tartan
barokní/rokokové prvky

Pro představu vcelku povedené kompilace z Asosu:







A teď co zaujalo mě konkrétně.
Kolekce RTW, které mi padly do oka, jste mohli shlédnout už tady, tady a taky tady, takže teď se mrkneme na nedávno skončené přehlídky kolekcí Haute couture.



Ulyana Sergienko







Valentino







Christian Dior





Alexis Mabille








Elie Saab




Jean Paul Gaultier





Hlavně ten Gaultier je úžasnej, celkem škoda, že se nedostal k Diorovi, sedl by tam místo Galliana dokonale.


A co zaujalo na přehlídkách vás?

3 comments

17. července 2012 v 0:06

Od Saaba a Valentina bych si nějakou fešnou róbu nechala líbit ;)
Verunka

17. července 2012 v 13:05

Ty trendy nic moc, doufala jsem, že se toho černého šatníku už zbavím :D Líbí se mi Gaultier. A taky nový Chanel, co jsem nedávno někde viděla.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...