Předražené číňárny

17. července 2012

Že miluju Romwe a spol., to už víte. Vzhledem k tomu tyhle eshopy pochopitelně cíleně nevyhledávám. Čas od času ovšem na něco neznámého bezelstně kliknu, ono jen podle názvu nejde předem odhalit, že jde o číňárnu, a pak se zase nestačím divit ... krom toho, že prodávají povětšinou skoropadělky a kvalita i nepadělků je pochybná, mě u všech těchle eshopů silně točí ještě jedna věc - jsou nechutně předražený.
Je to jistě zajímavá marketingová taktika - pomocí spolupracujících blogů vzbudit dojem, že jde o něco skvělého a luxusního, a aby byl obrázek výjimečnosti úplný, tak i pořádně nadsadit ceny a tak se odlišit od všech ostatních nepropagovaných číňáren.

No, popojedem. Co mi teda na mooří oko spadlo tentokrát? Cosi s názvem Choies, http://www.choies.com (opět záměrně bez aktivního odkazu).
U Choies jsem se mrkla do sekne doplňků a řekla si, že to vzhledově není tak špatný. A pak jsem se podívala na ceny a mohla už jen OMGovat.


PŘÍKLAD Č. 1

Náramek z Choies, $26.66
http://www.choies.com/product/large-rivets-elastic-bracelet




Náramek z Asosu, $13.26



Náramek z noname (zatím) číňárny http://www.runwayscout.com, $15
http://www.runwayscout.com/products/designers/all/gold-spike-stretch-bracelet/



 Aby bylo jasno, to není omylem třikrát použitá ta stejná fotka - je to aktuální foto, který mají všechny tři webovky u příslušnýho náramku a i z webovek je to rovnou linkovaný (tipuju, že je to prostě foto ukradený z Asosu, protože tam mají i jeho foto náramku na ruce modelky).
Jak vidíte, Choies ze sebe dělá hotovej Farfetch, Asos si na nic nehraje (a proto ho milujem) a Runwayscout zatím ještě nepřišel na to, že když pár fashion blogerínám vrazí ňáký to frýbíčko výměnou za promo, bude si moct ceny zvednout o 100 %.


 PŘÍKLAD Č. 2

Choies, $26.35
http://www.choies.com/product/punk-rivet-leather-strap-bracelet



Asos, PC $16.57, momentálně ve slevě za $8.29








Ebay, $1.62






PŘÍKLAD Č. 3


Choies, $93.89
http://www.choies.com/product/rivet-portable-shoulder-bag




Taobao, 225 čínských yuanů = $35.28




Při pohledu na tašku mě napadl Valentino, ale nikde jsem tenhle model nedohledala. Každopádně se mi líbí, alespoň teda na fotu.

A když už tady je link na Taobao, řekneme si, jen tak pro zajímavost, co to vůbec je. Taobao je takovej čínskej ebay. Všechny chronické dražitele samozřejmě asi napadne, jestli je možné si tam od nás nakoupit - přímo ne. Taobao totiž funguje na specifickém platebním systému Alipay (obdoba Paypalu), kterým se za aukce platí a je třeba ho nejdříve nabít, což ovšem jde pouze s platebními kartami vydanými čínskými bankami. Takže jak vidíte, pro našince bez šance. Ale to by nebyl internet, aby se to nedalo nějak pořešit. Takže je k nalezení spousta služeb, které za jistý provizní poplatek zafungují jako prostředník a vybrané zboží vám zakoupí a pošlou.

Co je ovšem nepochybné, je to, že většinu věcí, které nabízejí číňárny, lze najít právě na Taobao za zlomek ceny. A pokud si vezmete, že i prodejci z Taobao mají na oněch věcech marži (že by dělali charitu nepředpokládám ani v komunistický Číně), musí vám být jasný, že ceny oněch masivně propagovaných asijských eshopů jsou fakt brutal. Upřímně mi je líto každýho, kdo se nechá zblbnout a na základě zaplacenýho proma u nich vyhodí svoje peníze, protože to už je může vyhazovat rovnou z okna.

21 comments

17. července 2012 v 23:46

muck=) za každej takovej článek
sama na tohle zlo nestačím

pragueneedsmorestyle

18. července 2012 v 0:18

a najlepšie na tom je že taký istý náramok len v inej farbe som si minule objednala z ebay za dolár :D

18. července 2012 v 1:30

Ty jsi Columbo! Dobrej článek, umírám smíchy :D

18. července 2012 v 6:34

presne... este aj ta najlacnejsia stranka z tvojho vyberu je oproti e bay predrazena. Vyrobna hodnota tychto ehm, ako to slusne povedat...kuskov je pri tych naramkoch naozaj zlomkova, je neskutocne, ze je niekto ochotny zaplatit za to cenu napr. z Choies...

18. července 2012 v 8:47

já vždycky umírám smíchy, když vidím, jak nějaká blogerka napíše new in, jak jí přišel balíček z vj-style nebo romwe a jak nám vyfotí ty úžasný kousky ze kterejch čouchaj nítě a kabelky jsou napodobeniny slavnejch značek. to to nikdo nevidí? Vj-style bych zrušila, protože je to hnus! a hádat se o tom, že na tvar kabelky nikdo patent nemá je hovadina a je mi líto všech, co nosej asijský jakožebirkinky apod. protože ten, kdo se trochu vyzná v módě, tak prostě vidí, že je to laciná napodobenina a o inspiraci tvarem původní kabelky asi přemýšlet nebude :) tak a teď mě můžou všechny blogerky, co spolupracujou s těmahle šuntshopama ukamenovat :)

18. července 2012 v 10:11

@Rendy

lidi jsou prostě hovada...pokud to mám napsat slušně, tak nad takovejma věcma nepřemejšlej, je jim jedno, že na nich někdo vydělává, že podporujou daňový úniky (čímž defakto přispívaj k prohlubování krize a pokud se jim povede někdy udělat maturitu, neseženou práci=))...ale to bych se dostávala fakt už moc daleko od vždy slunných a načančaných blogísků

každopádně jsem ráda za každou takhle rozvířenou diskuzi

pragueneedsmorestyle

18. července 2012 v 11:52

@Domčekmáš pravdu :D ale zajímalo by mě - je ten tvůj kovovej? našla jsem totiž docela dost těch, co vypadaj úplně stejně, ale jsou z plastu (resp. CCB, což je taky plast), ten z Asosu je slitina zinku (např. http://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-Gothic-Punk-Rock-Stretch-Bangle-Bracelet

18. července 2012 v 11:57

@Rendyno přesně ... já prostě nepochopím, že se někdo dokáže označovat jako fashion blogger a přitom dělá reklamu něčemu podobnýmu (co fashion v základu popírá, protože je to jen nudnej padělek, příp. kus nekvalitního hadru - doslova) a zároveň, že někomu tohle může připadat inspirativní a pod podobnejma postama ještě ochá a achá

18. července 2012 v 12:31

@Černá Moorajo, vyzerá to byť presne také ako normálne pyramidky, cvočky a tak... ale akože jasné že aj tak to je shit, no tipujem že presne taký shit dostanú tí čo si ho kúpia za 20 :D

18. července 2012 v 12:40

super článok, ja som teda zatiaľ neobjednávala ani z ebay ale už sa strašne dlho chystám, pretože tie ceny sú oproti takýmto stránkam super :)

18. července 2012 v 15:32

no nedávno jsem koukala na nějaký ten příspěvek new in z aosis a tam prstýnek za snad $20 a pod tím popsané, jak levné to je a jak blogerka doporučuje. no super, až na to, že takový prstýnek mám doma za $1 z eBay a fakt vypadá úplně stejně, tak nevím, kde se stala chyba.

šiško
18. července 2012 v 17:17

@trb

A ten člověk z ebay ho má za půl dolaru, tak to prostě chodí. Nikdo nikomu nic nedá zadarmo a ať se to můře líbí nebo ne, číňárny jsou téměř všude.

18. července 2012 v 17:50

@šiško trapnej alibismus
nikdo tady nechce zavádět kolektivní vlastnictví - ale propagovat krámy předražený o 1000% oproti tomu, za kolik se daj bez problémů sehnat o eshop vedle, a ještě pomocí něčeho, co se dovolí označovat jako "fashion blog" je solidní ukázka chucpe

18. července 2012 v 20:59

bohužel s tebou souhlasím, i když teda s jedním takovým e-shopem spolupracuju :D :) přiznám se ale, že své peníze bych za to nedala :D já to dělám tak, že si vyhlídnu něco na těhle e-shopech a pak si to koupím na ebay za 0.99 :D kvalita stejná a ještě ušetřím :)

kde jsou ale celkem dobrý ceny bižuterie jsou stránky rings&things..

18. července 2012 v 21:32

@Natálje ale teda styď se :D na druhou stranu aspoň čestně přiznáš, že sama bys za to peníze nevyhodila .D

18. července 2012 v 21:36

@Natálje mrkla jsem na ten eshop s bizu a bod za webovky a vlastní fota, aspoň maj nějakej nápad a není to šablona z Romwe (mimochodem, Choies má na jedný straně to Romwe i napsaný, zapomněli šablonu opravit na svůj název), ale třeba sekce náramků jsou taky ebayovky za libru, je tam i ten viz výš s barevnou stužkou ..

18. července 2012 v 21:51

@Černá Moora stydím se :D to přiznávám a myslím, že nejsem jediná :D ono je jedna věc, když se ti to líbí, ale dát za obyčejný tričko 600, nebo za šaty 1200.. to se nikomu nechce :D musím ale souhlasit s tím napodobováním - například kabelky. samozřejmě je to hezký, líbí se mi to, ale vážně bych se styděla si to koupit natož s tím vyjít někam mezi lidi..

s tomu shopu - jó to máš pravdu, já plno věcí odtud našla i na ebay, ale hlavně to tam neprodávají tak drahý, víš co :)

19. července 2012 v 14:40

@Černá Moora
Holky, berete mi slova z úst. Nedávno jsem se mohla doslova usmát, když mi jedna fashion blogerka odpověděla, že proč to jako někdo řeší, že je to napodobenina, když to není padělek, protože to tam nemá nápis přece a navíc ona ani neví, že je to něčeho napodobenina. Tak jako sorry, ale když neznám/nepoznám tvar birkinky, tak sakra mám celej "fashion" blog zrušit a zavřít se do skříně!

23. července 2012 v 19:41

Super článek, hlavně ta kabelka za skoro sto dolarů mě dostala :D

9. srpna 2012 v 10:52

Hele Mooro já nechápu, že jsem tenhle Tvůj článek přehlídla! Jako vždy naprosto úžasnej a souhlasím ve všech bodech! Jen slyším Romwe, VJ-style apod delaj se mi osypky :-D

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...