Cien provitamin conditioner, zmrzlina a apokalypsa

31. srpna 2012

Dobrá zpráva na začátek: nevyplešatěla jsem.

To je totiž tak, Lidl fakt nemám ráda. Nebudu vás tady oblažovat oním oblíbeným klišé, že v Lidlu nakupují socky, protože to důvod mojí neoblíbenosti není. To, co mi vadí nejvíc, je paradoxně dyzajn jejich prodejen, který mě už dávno odradil natolik, že tenhle diskont přehlížím jako hladinu. On dyzajn jde ruku v ruce s celkovým vnímání značky zákazníkem a ten lidlovskej mně osobně zasílá jedinou zprávu - podezřelé. Prostě kdybych si měla představit, jak by vypadala sámoška po falloutu, tak rozhodně takhle.
Zaprvý je tam tma (resp. intimní pološero - páč bodejť by ne, za apokalypsy je elektřina nedostatkový zboží, že jo), zadruhý ty kachličky skoro do stropu ... jistě, po útoku zombies je to praktický na úklid zbytků zákazníků, ale jinak mi důvod uniká (a naopak se nabízí další asociace: pitevna).
Dál absence regálů a na druhou stranu malý kovový koše na neuspořádanej výběr rozličnejch bazmeků, který působěj jak když je po městě v opuštěnejch krámech náhodně spaběrkovatěly spřátelený zombies výměnou za přísun čerstvý potravy.
Opomenout nelze ani sortiment, jehož obaly očividně navrhoval někdo, kdo se dostal ke grafickýmu programu poprvý v životě a ještě je úplně odvařenej z těch všech barvišek a písmíček a podle toho to vypadá. Taková grafická bydlenka. Když je to tak jedovatě barevný, určitě to bude plný jedovatejch chemikálií, logické.
V neposlední řadě logo - sytě žlutá, červená, modrá a bílá. Tuto kombinaci barev na zavazadle doporučuje deset z deseti bezdomovců coby trend sezony. Překonává to i jasnou klasiku, jíž jsou igelitky Billa.
A ještě k tomu připočítejte těch pár skandálů s vykacenýma stromama a jejich nahrazení mulčovací kůrou (v souvislosti s tím bych byla ráda, kdyby mi někdo objasnil smysl existence tohohle materiálu, protože podle mě to vypadá jako něco, co vyblil fakt velkej kůrovec poté, co mu zaskočila třiska).

No a takhle už tu máme pološero, pitevna, zombies, bezdomovci a zmutovanej hmyz - no divíte se mi, že tam nechci jezdit? :D



Proto jsem byla celkem překvapená, že jejich privátní kosme značka Cien se na blozích občas objeví s chválou, že je sice levná, ale kvalitní. Takže nakonec jsem se po pár měsících odhodlala a zajela ji obhlídnout.




No a teda nevim, ale ňák mě to neuchvátilo. Zaprvý tam těch věcí měli pět a půl, takže nebylo moc z čeho vybírat, zadruhý mě na pohled fakt nějak nepřesvědčily, proč je kupovat. Kdybych tam kvůli tomu nejela, tak si nevezmu nic, ale takhle jsem teda chtěla aspoň něco. Původně jsem uvažovala o šamponu, co údajně vyhrál nějakej test, jenomže ve složení silikony, to nedík. Tak jsem vzala nakonec kondicionér ze stejné řady (tam mi eska neva), cena myslím cca 30 Kč.




A teď k tý recenzi. Ne nadarmo jsem se nahoře rozkecala, páč recenze bude krátká ;)
Nejvýraznější dojem je, že kondicionér hnusně smrdí. Fakt dost hnusně. Úplně to nedokážu k nečemu přirovnat, je to taková divně chemická vůně nevůně, díky čemuž celej výrobek působí ... nj, podezřele, jak jinak. Instinkt říká, že co smrdí, nesmrdí nadarmo a něco s tím nebude v pořádku.
Co se účinků týče, tak nemám námitky. Není ho potřeba moc, vlasy pěkně zjemní a nemá negativní vliv na jejich suchost. Já mám vlasy suchý šíleně, takže bych si všimla hned. Ne, suchý nejsou a vydržej i docela dlouho pěkný = lesklý a pružný.




Verdikt je tím pádem půl na půl. Kdyby tak nesmrděl, tak si ho klidně koupím znovu, takhle spíš ne.


Ale abysme zakončili pozitivně, tak jednu fajn věc jsem v Lidlu přece jen objevila, a to zmrzlinu. Nevím jak moc se zajímáte o složení zmrzlin, který kupujete, ale smutný fakt je, že v Česku se zmrzlina ze smetany nedá skoro sehnat - skoro všechno je to z rostlinných tuků. To je jako byste si nekupovali sýr z mléka, ale z rostlinnýho tuku. Na hlavu. Smetanová je akorát Ben & Jerry´s a Häagen-Dazs, což na rovinu říkám, že na to jsem moc lakomá, protože dávát přes kilo za kelímek zmrzlý smetany mi přijde podobně nesmyslný jako dávat sedm pětek za kelímek zmrzlýho rostlinnýho tuku (a tím pádem zmrzlinu v podstatě nekupuju).
Nicméně v Lidlu jsem narazila na dobrý řešení a to zmrzlinu Noblissima, která je ze smetany a přitom stojí 60 Kč. A nejen, že je teoreticky ze smetany, ale ještě je opravdu výborná. A dokonce i grafo bydlena měla tentokrát jasnější chvilku ;) (i když - černá na tmavší modrý? jako ne, nečte se to moc dobře)


Zmrlinu z Lidlu tedy můžu doporučit všema deseti, ale pro kosmetiku tam chodit asi nebudu ;)


A co vy - oblibujete něco z Cien natolik, že to kupujete pořád dokola? A jakej máte názor na falešný smetanový zmrzliny? Případně se můžete podělit o to, kterej řetězec (ať důvodně nebo iracionálně) nesnášíte vy ;)

36 comments

31. srpna 2012 v 13:22

Já mám od Cien tělový krém a ten je fajn:) Jinak já nejvíc na světě nesnáším Albert, nikde jinde v životě jsem nestrávila takovýho času na pokladně, nikde jinde jsem nezažila příšernější personál a pokud nebudu umírat hlady ve městě, kde není jiný obchod, už mě tam nikdo nedostane! :)

31. srpna 2012 v 13:33

Ten LIDL popisuješ fakt hororově. Já si ho přitom v Itálii oblíbila. Byl to můj jediný spojník s Evropou, s civilizací, s normálním jídlem, které v Itálii chybí:-)

Cien jsem nepoužívala (já ty silikony fakt nerada), ale taky na to čtu jen samou chválu:-)

31. srpna 2012 v 13:49

Hu, hu... "grafická bydlenka" :)))
Jsem novou followerkou!

31. srpna 2012 v 13:51

Pěkně jsem se zasmála, šampón vem čert, ale popis Lidlu je úžasnej :D. A NAPROSTO s ním souhlasím, proto tam taky nechodím, i když jsem nalomená s Cienem. Ale tak teda nééé :).

31. srpna 2012 v 13:51

Lidl na mě takhle nepůsobí, my máme takový normální, ale je hezky prosvětlený a mám ho blízko, takže tam nakupuju často. Vlasovou kosmetiku jsem ještě nezkoušela, ale z drogérky beru nejvíce trhací kapesníky, mají 3vrstvé za dvacku a jeden design krabičky se mi hodí do pokoje, kupuju tam i odličovací tamponky, ty jsou taky ok. Z jídla mám moc ráda jejich čokoládu na vaření a šunku, která obsahuje 83% masa, mňam, zeleninu mají taky docela ok a na tu zmrzku jsem už kolikrát měla chuť, ale nějak jsem jí nevěřila, takže po tvé recenzi jsem se rozhodla jí vyzkoušet:)

31. srpna 2012 v 14:15

Já tomu rozumím, že se Lidl mnoha lidem nelíbí, jen bych ráda podotkla na jejich obranu - jedná se obchody typu "diskont" (stejně jako např. Penny). Jde o to, že tyto společnosti mohou nabízet výrobky levněji než jiné a to z důvodu, že šetří na nákladech - proto jsou věci v krabicích (nemusí se platit pracovní síla, která by to vyskládala do regálu a pod.). Jako vystudovaný potravinář vím, že Lidl nabízí jedny z nejkvalitnějších produktů, a to nejen chutí, ale i složením. A cena bývá také velmi příznivá. Přítel pracuje pro potravinářskou firmu, která pro řetězce vyrábí cereálie a upřímně Lidl nemá rád, jelikož si strašně moc vymýšlí, co se týče požadavků na kvalitu surovin :-) Vím, že tohle celé zní jako obrana Lidlu a tak to rozhodně myšleno není. Myslím, že k nakupování určitá kultura patří a na týdenní nákup bych tam asi nejela, jelikož bych si asi nevybrala vše, co mám ráda. Nicméně, kosmetikou Cien nepohrdnu, btw. tento kondicionér jsem měla, stejně jako šampon a byla jsem nadmíru spokojená! Ale 100 lidí, 100 chutí a názorů, že :-)?

31. srpna 2012 v 14:21

Haha, tu zmrzlinu z Lidlu miluju, hlavně ta s vlaškými ořechy je naprosto geniální.. A to je jedinej důvod, proč Lidl snesu :D

31. srpna 2012 v 14:41

Cien me nejak nelaka, ale Lidl miluju. Svyho kluka tam nutim jezdit ;D Presne kvuli zmrzlinam, kvuli sunce (nikde jinde se sunka s 96% obsahem masa neda sehnat), dobry zelenine a vubec. Zradlo tam maji bezkonkurecne nejlepsi, jen bohuzel slabej vyber.

31. srpna 2012 v 14:55

@Lucie van Koten to musí být v Itálii teda hell :D co Billa? tu jsem tam taky viděla

31. srpna 2012 v 14:58

@Evelins ale jo, já vím, že to je diskont :) ... jenomže třeba v Penny prostě není pološero a mají tam i ty regály a množství nejedlých píčovin omezené :) a není tam taky moc výběr, vypadá jako jednota na malým městě, ale to prostředí prostě 10 bodů plus oproti Lidlu

31. srpna 2012 v 14:59

@Fredi Ef tak ta bude další na seznamu :) zatím jsem zakotvili u coko a vanilka

31. srpna 2012 v 15:02

@Lucifrid ráda slyším, páč okolí toto mé hodnocení úplně nechápe, přitom pro mě je to úplně JASNÝ! :)

31. srpna 2012 v 15:03

@Kristina o té šunce taky slyším opakovaně, tak se po ní na příštím zmrzlinovým tahu podívám ;)

31. srpna 2012 v 15:09

@Černá Moora
Ouki douki :-) Je pravda, že v penny to vypadá lépe, o tom žádná :-)

31. srpna 2012 v 16:18

Já teda Lídl taky moc nemusím. Šunku a sýry si kupuju v řeznictví a zmrzlinu jím jedině tu v kornoutku. Popis sedí, zvlášť ten design tý bydlenky.

31. srpna 2012 v 16:37

do Lidlu chodím, jen u tchýně, jelikož ho má hned naproti (zničili tam zahrádky, vybetonovali to a postavili na tom hnusnej lídl...nou koment), zmrzlina dobrá, šunka a sýry, jinak nanic...ale šero tam není

31. srpna 2012 v 16:39

já to tak nějak neřeším, nejraději mám asi tesco a glóbus a alberta.. poslední dva kvůli jídlu hlavně :D :D

v lidlu jsem překvapivě snad nikdy nebyla.. uf. ani to nebudu riskovat :D

31. srpna 2012 v 17:37

lidl ma sklamal v poslednom čase..vyhliadla som si tam posteľnú bielizeň a mali tri aať tri druhy a samozrejme zrovna ten čo som chcela nieee a tak to bolo ale o dva mesiace zas, zase iné návlečky zase sa mi len jedny páčili a zase ich nemali :/ bola som pekne nasr..hnevaná

31. srpna 2012 v 17:44

@Arwen vybetonovali zahrádky a místo toho postavili Lidl? se vyplatí :D

31. srpna 2012 v 17:46

S tím názorem na Lidl nesouhlasím. U nás máme hezký a žádné šero v něm není, ale chápu, že ho třeba nemáš ráda jelikož já mám zase strašnou alergii na Penny market :D ten úplně nesnáším nejen, že to u nás v něm celoročně divně smrdí, ale jsou tam tak debilně úzké uličky a celkově je prostě hroznej (nenazvu ho nikdy jinak než "smeťák")haha :D Ale k tomu Lidlu ... my k němu našli cestu asi po třech letech co ho u nás otevřeli a momentálně tam nakupujeme asi nejčastěji (máme ho také nejblíže domu) a fakt mi přijde, že ten sortiment je tam kvalitní. Líbí se mi ty jejich zaměřené týdny na určité mezinárodní kuchyně, které se tam střídají + taky hodně výrobky z Lidlu vyhrávají hodně v testech kvality. Já určitě doporučuju šunky (hodně % masa a jsou výborné) pak mám ráda sýry a jak už si zmínila zmrzliny mají opravdu SMETANOVÉ! Mé oblíbené jsou tyhle dvě - http://1.bp.blogspot.com/-UjtMnDN2WPY/T9nJY5liebI/AAAAAAAAEAU/qHH4UdRgovE/s1600/DSC_8272_RGBMax.jpg jsou to vlastně takové "neznačkové" Ben&Jerry's (i ten obal mi je připomíná) ty jsou fakt naprosto luxusní!! :)
Co se týče, ale mě já mám nejraději Billu, kterou zase třeba nesnáší moje mamka :D každý mu hold sedí něco jiného no :)))
http://angellovely-things.blogspot.com

31. srpna 2012 v 17:46

@Natálje nebuď měkká a zajdi tam! - aspoň si pak toho ostatního budeš víc vážit :D
mně kromě Globusu přijde dobrej ještě Interspar, ale ten tady bohužel nikde po ruce nemáme

31. srpna 2012 v 18:01

@- angellovely-things - Cookie Dough? Hmmm, tak to bych si teda dala :) akorát není tohle jen nabídka na ty americké týdny nebo tak?

jinak ono to bude asi prodejnu od prodejny (i když Lidly jsem viděla fakt jen s tlumeným osvětlením :D)
třeba taková Billa na Florenci, to je jednoznačný peklo, já už okolo ní pomalu chodím s kůlem v ruce, protože tolik magorů a bláznů jsem nikdy na žádným místě nepotkala :D úplně dokonalej byl jednou jeden důchodce, kterej se rozhodl že asi nic nechce a tak se snažil dostat zase ven - no a oni tam mají u vstupu do prodejny (možná měli, už jsem tam dlouho nebyla) takovej ten otáčecí turniket, kudy jdeš ty, a pak kovovou "branku" s visícíma louhejma plastovejma pádlama, kudy se tlačí vozík - no a ten důchodce logicky turniketem zpátky nemohl a tak se zcela nelogicky snažil skrčenej prolízt tou brankou, jenomže to nešlo a ty pádla ho pořád bouchaly do hlavy a on pořád na hlavou plácal rukama, aby je odstrčil, ale to taky nešlo :D no já v duchu se málem vyvrátila, pohled pro bohy :D
no a naopak třeba taková Billa na Proseku je normoš ...

31. srpna 2012 v 19:07

@Černá Moora
Nene já si to taky myslela, že to je jen když je americký týden, ale není tomu tak ... u nás je mají v nabídce stále cca asi od června :) Mě nejvíc baví na té banánové, že jsou v ní vlašské ořechy + malé čokoládové hlavičky opiček ... jsou tak roztomilé, haha :D
A právě Billa z těch všech supermarketů vypadá nejvíce k světu - podle mého gusta a zatím jsem tam žádného takového exota jak popisuješ nepotkala :D jsme hold malé město no :D ....

31. srpna 2012 v 20:40

Haha, tak ten popis mě dostal:D Já jsem v Lidlu byla jen párkrát, myslím, že v okolí ho nikde nemáme a podle toho popisu jsem jen ráda:D

31. srpna 2012 v 21:06

Do Lidlu nechodím, stačí mi ty jejich reklamy a nabídky nejlevnějšího zboží..nesnáším Albert, polovina věcí chybí v pultech, kdykoliv je na ni slevová akce už první den hned ráno (a kolikrát i bez té akce), maso zelený a smradlavý (sice ho nejím, ale kupuju pro zbytek rodiny), obsluha tak příšerně otrávená a protivná, že by na ně člověk přes pult skočil.
Ale já už stejně z řetězců chodím jen do Globusu, všem ostatním se obloukem vyhýbám, pokud mám možnost nakoupit jinde.

A Cien šampony bych vůbec nezkoušela, mnohokrát jsem se utvrdila v tom, že dražší šampon je lepší, jediný levný, co mi vyhovoval, byl Pantene, ale tomu teď změnili vůni a složení, takže už taky nic :D

31. srpna 2012 v 21:50

Ja som LIDL tiez nemala rada na Slovensku, ale tu vo Finsku je to fakt prijemne osviezenie :-). Maju tam uplne iny tovar ako v ostatnych retazcoch (kde je vsade TO ISTE) a navyse za tie iste ceny ako na SK (kupit tu istu bagetu za 0.70 alebo 2.30 eur je sakra rozdiel :-))... bolo to celkom mile tu vidiet konecne nejaku "znamu tvar" :D. Ku kozmetike sa zial neviem vyjadrit, nikdy som tam nic nekupila... ale ked napises clanok o Kauflande, tam sa rozpisem :D

31. srpna 2012 v 21:55

Proti LIDLu nemám nič. Bývam hneď vedľa a naučila som sa v ňom nakupovať. Je pravda, že LIDL u nás je oproti iným v meste omnoho čistejší a mám pocit, že aj lepšie zásobený. Z kozmetiky mám od nich rada sprchový gél (ten ph neutral).

31. srpna 2012 v 22:10

@VeVe (imperfectwonderland.blogspot.com)na to může jen konstatovat, že mít možnost být ve Fisnku, chodila bych i do toho Lidlu :D

V kauflandu jsem byla jen jednou v životě a zrovna si vylosovala v nákupu plesnivej hermelín (nejspíš nějaká akční bonusová plíseň) a od té doby mě tam již nikdy nikdo nedostal ;)) ale můžeš se toho chopit ty :)

markét
31. srpna 2012 v 23:30

Chodit do Lidlu je pro mě jako chodit do sekáče - v tom příšernym prostředí a v té změti odpadu pokaždý objevim nějakej poklad, viz.96% šunka,smetanový zmrzliny, kysaný zelí - taky vítěz nějakýho testu... Ten šamon Cien jsem si kvuli dtestu taky koupila, celkem šel, ale jinou kosmetiku bych nezkoušela. Stačilo mi mejdlo na ruce, co měla sestra, neříjemnej smrádek. Jinak s k v ě l e j článek, doporučuje deset z deseti bezdomovců...:-D

9. září 2012 v 14:46

Ten popis Lidlu me strasne pobavil - treba uklizeni zbytku zakazniku :D Jinak myslim, ze se to asi lisi prodejna od prodejny, ale vetsina jich, pravda, nevypada nic moc..
Se zmrzkou muzu jenom souhlasit a celkove myslim, ze kdyz tam clovek trochu zapatra, tak muze bejt prakvapenej, ze se tam daji sehnat kvalitni potraviny s lepsim slozenim, nez je v jinejch obchodech zvykem a za dobry penize.. Jenom to chce trochu patrat no..

Mišule
10. září 2012 v 0:14

Proč ti vadí silikony? Nějaký racionální důvod?
---

Lidl můžu, 95+ % šunky ;). Kondicionér nemám, ale šampoón tenhle ten byl tak za 2 (jako ve škole) :)

10. září 2012 v 0:27

@Mišuledůvod jsem tady už někde psala, je subjektivně racionální ;) prostě mi vadí ten mastně klouzavej pocit, co silikony na kůži nechávaj, takže na hlavu si je plácat nechci (kondicionér dávám jen do délek, takže u něj je to jedno)

24. září 2012 v 10:38

No tak to si mě celkem potěšila s tou zmrzlinou, já měl za to, že v Lídlu mají jenom dívný věci, ale teďka už vím, že občas stojí za to se tam občs stavit :)

Anonymní
28. července 2014 v 22:08

Zmrzka z Lidlu výborná hlaně vlašskooříšková.
Po té se můžu utlouct a nechci se s nikým dělit :-).

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...