Lancome Le Stylo Waterproof - moje nejoblíbenější tužka ever

8. srpna 2012

Vzhledem k tomu, že tohle je už léta moje nejoblíbenější tužka na vnitřní dolní linku, jinou nepoužívám a vždycky mám alespoň jednu do zásoby ... tak prostě jiný tužky nemaj šanci a tím pádem je tohle první tužková recenze, kterou tady najdete :)





Před hodnocením radši ještě jednou zdůrazním, že ji používám výhradně na vnitřní dolní linku (waterline/lower inner eyelid), na nic jiného, takže i z tohohle hlediska ji budu hodnotit.



  Proč ji miluju:

1) je úžasně černá
- žádná šedá, ani jinej neakceptovatelnej odstín, sytě černá

2) je matně černá
- tohle je příklad výhody, kterou nevnímáte, dokud náhodou nevyzkoušíte nějakej piece of crap, kterej takovou výhodu nemá a vám tím pádem dojde, že to není samozřejmost - u mě konkrétně se tak stalo po vyzkoušení Essence Black Mania Gloss Eye Pencil (vyzkoušej ji, skvěle drží, vážně celej den a stojí pár korun) s podtitulem ultra glossy eye pencil.

Jasně, teď si řeknete, jé, není blbá, vždyť tam měla napsaný, dokonce dvakrát, že to je lesklá tužka - jasný, to jsem měla, jenomže aka leskletužková panna jsem netušila, že to je tak neuvěřitelně hnusný :D fakt jsem si to nedokázala představit, vypadalo to na oku naprosto příšerně, nevkusně, permanentně rozmazaně a ... neprofi ... což se obávám není úplně vysvětlitelný, pokud jste taky doteď nepoužívaly jen matnej kajal ... kdo je zvyklej, tak mu to asi nevadí, ale já byla výsledkem prostě v šoku. Vyhozený peníze.

3) je měkká
- na sytě černou linku stačí jedno přetáhnutí - nic není při aplikaci horší, než když tužka na ruce sice maluje dobře, ale vnitřní lince se promění v pahýl tvrdosti zkamenělý přesličky a vy byste si tam mohly vyrejt benátskej kanál a stejně byste měly nejlíp šedej odstín - takže ne, to s touhle nehrozí :)

4) vydrží 
- kdo používá tužku na vnitřním víčku, tak ví, že největší problém hned po sytosti barvy je rozhodně stírání tužky. Nebudu tvrdit, že vydrží celej den a ráno namalujete a večer bez hnutí, ale vydrží tak ... dejme tomu půl dne, jednou poopravíte a pořád vypadá skvěle.

5) dá se sehnat za velmi přijatelnou cenu na Ebayi
- samozřejmě nebudu předstírat, že jsem prodělala lobotomii a chodím za ní solit českou cenu do parfumerek, to by byl opravdu projev pokročilý formy demence ;) přijatelná cena tady znamená do 300 Kč i s poštou, nevím, kolik přesně stojí v parf, ale tipuju podle dolarový ceny minimálně dvakrát tolik - někomu může samozřejmě připadat i taková cena přehnaná, ale není, fakt stojí za každou korunu z těch tří stovek :) (dala bych za ní dokonce i víc, tak do 450 Kč určitě).

Dost keců a nějaký fota.



Le Stylo je vysouvací. Mně to přijde super, žádná práce s ořezáváním a na waterline to nevadí. Ale tenká linka třeba na horním víčku by se malovala hůř, muselo by se hranou.



Na konci má rozmázávací aplikátor, který absolutně nepoužívám (existuje i ve verzi bez aplikátoru).





Je super dlouhá. U tužky asi ne zrovna dvakrát důležitá a zmiňovaná vlastnost, ale u týhle mě to vyloženě baví, moc dobře se drží.




Ukázka aplikace.



Po ponoření pod proud teplé vody.



Dva tahy druhou dlaní.


Snaha ji smazat úplně, jen vodou to fakt nejde.





A aby to bylo fér, tak uvedu, že naposled jsem jí byla nevěrná s Chanel Stylo Yeux Waterproof a byla skvělá úplně stejně, můžu rovněž doporučit (ale bohužel se moc často levně sehnat nedá, takže Lancome má přednost).







 




Pokud máte tip na svoji oblíbenou silně držící tužku, ráda si ho poslechnu :)

19 comments

8. srpna 2012 v 16:44

Ta vypadá fakt dobře a docela jsi mě navnadila!:-)

8. srpna 2012 v 20:41

Waterproof? No tak to bych právě na dovču potřebovala...
Lancome tužky taky používám (taky jen do vnitřního koutku) a drží obstojně.

8. srpna 2012 v 23:05

Já tu vysněnou co by mi tam držela aspoň toho půl dne pořád hledám. Nejvíc zatím vede Urban decay 24/7, o které jsem četla, že některým blogerkám fakt drží celý den, mě tak cca dvě hodiny. Ale pořád je to zázrak oproti jiným voděodolným tužkám, které namaluju, mrknu a tužka je hned pryč. Asi mám blbý oči nebo co:-( Každopádně ještě to asi nevzdám a zkusím ještě tuto, díky za typ.

9. srpna 2012 v 0:42

Tu Chanel jsi mela hnedou nebo cernou?

9. srpna 2012 v 0:48

@Dejnicka jeste je varianta na tu linku proste pouzivat vodeodolny linky nebo kremovy stiny (treba Aqua od MUFE), ale já to nějak nemám ráda ... i když by ti to takhle určitě vydrželo

9. srpna 2012 v 8:11

@Černá Moora
O tom už jsem taky přemýšlela a samozřejmě už jedny linky čekají na vyzkoušení (myslím, že Elizabeth Arden), ale pořád se trochu bojím, že si tím štětcem vypíchnu oko:-D

9. srpna 2012 v 11:29

Waterline si nemaluju, ale je fakt, že u některých tužek mi jejich schopnost zdrhat dost vadí. Vyrábí se i v jiných barevných variantách? Mimo jiné totiž hledám měkce tmavo hnědou tužku - prostě tužku, co nebude černá, ale zároveň nebude mít barvu kapučína - takový přijatelný hnědý střed. A další barvy samozřejmě vítány (zelená, modrá, fialová...). Jestli to drží, jak píšeš a ukazuješ, tak bych to byla ochotná dát, mně tužka vydrží věky.
Verunka

9. srpna 2012 v 19:46

Zase jsem si kvalitně početla a kvalitně nasmála, bych takové recenze mohla číst denně a to hned několikrát. Za mě nejlepší výdrž je, světe div se, Essence waterproof, ta vysouvací... Výdrž waterline je taky tak půl dne a já stále marně čekám na tu svou celodenní tužku a za tu dám klidně i litr(ne slz ale peněz):-D

9. srpna 2012 v 21:34

@U dvou Verunek jj, vyrabí - ale odstín hnědé nevím, to se budeš muset mrknout v parf

9. srpna 2012 v 21:36

@Levandule od Lutense já ti dám satanistický test :p :D to je přece můří noha :))

10. srpna 2012 v 15:42

Jáj, tuhle jsem ještě před časem používala... než mi došlo, že spodní linka mi vlastně opticky zmenšuje oko :D Taky dobrý zjištění po tolika letech...
Až na to, že na horní linku je nevhodná, tak je tahle tužka vážně skvělá... taktéž doporučuju všem černomilům :)

10. srpna 2012 v 16:19

@Aný jj, to zmenšuje, ale mě to tak nějak vyhovuje, bez ní si přijdu vykuleně a nenamalovaně :D což nejsem a ani si nemyslím, že mám extra velký oči, ale prostě neudělám s tímhle pocitem nic :DD

12. srpna 2012 v 11:42

Ja mam Lancome Liner Design a zo zaciatku som strasne nariekala, aka zbytocna kupa, vobec sa mi ten efekt na oku nepacil a tazko sa mi s nou robilo. Neviem ci to je, ale po takych 4 mesiacoch som ju vybrala opat a neviem si ju vynachvalit - aj ked je trosku leskla, nevadi :-). Lancome maju celkom sikovne tie "cierne veci" na oci, nie? ;-)

VeVe (imperfectwonderland.blogspot.com)

14. srpna 2012 v 16:08

Já už ničemu nevěřím, každá tužka se mi dříve či později totál rozmaže po víčku, bez ohledu na značku či cenu :-)

WorldByBella

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...