O Biodermí micelárce, jejím novém obalu a mé naštvanosti

16. srpna 2012



Nový obal s pumpičkovým dávkovačem jste u micelární vody od Biodermy asi už zaznamenali. Pokud ne a používáte ji, časem k tomu dojde, protože se z něj nejspíš stane standard (damn it).

Co se týče vylepšení obecně, nechci si hrát na zapšklého konzervativce, ale zkušenost bohužel mluví jasně - vždycky, když se začne vylepšovat něco klasického, co do té doby bezvadně fungovalo, je dost pravděpodobné, že nová "vylepšená" verze bude pořádný propadák. No a tahle zkušenost má teď další zářez.


Pumpa se mi nejdříve zamlouvala - aneb je to neobvyklé a tím pádem zábavné. Názor jsem ovšem musela včera zásadně přehodnotit, protože se ukázalo, že je to taky pěkně odfláklé.

Nicméně nezdržujmež filosofickým lkaním a přejděmež rovnou k vylíčení celého incidentu.

Popis první fáze skutkového stavu: za účelem odlíčení sednu se stolu, otevřu dolní skříňku a jak jsem zvyklá, za uzávěr chytnu Biodermu a chci ji položit na stůl. V tu chvíli mám ovšem v ruce jen víčko a Bioderma se válí na zemi.
Následuje moment překvapení a hlubokého vnitřního wtf.

Příčina: víčko není v uzávěru napevno přivařené (jako to bylo u staré verze) nebo zacvaklé, ale je tam jen volně nandané a kdykoli ho lze jednoduše vytáhnout (důvod je mi naprostou záhadou)

Řešení: musím se odnaučit ji chytat za uzávěr





Druhá fáze skutkového stavu: odlíčím se, uklidím Biodermu, vstanu a najednou si na stole všimnu velkého mokrého kola, které se nebezpečně blíží k notebooku.
Následuje moment překvapení a hlubokého vnitřního wtf.

Přičina: neuvěřitelná! nový super truper Biodermí obal nevydržel pád na podlahu z cca 25 cm a na dně prasknul!!!


 




Poznámka po čarou: nikdy v životě mi žádný plastový obal neprasknul, ať spadl kamkoli a z jakékoli výšky (zahrnuje i extrémní případy, kdy sebou bacil např. z metru a půl na dlaždice v koupelně)

Souvislost s novým dávkovačem? jednoznačná - jak jsem zjistila ohledáním na místě zahrnujícím ošmatání staré verze lahve, původní obal byl opravdu velmi tvrdý, v podstatě nešel ani zmáčknout, a i při vyvinutí značného tlaku se byl schopný prohnout max. o půl centimetru. Nový obal jde vcelku bez problémů promáčknout až do středu lahvičky! Po tomhle zjištění se už vůbec nedivím, že něco podobného nevydrží ani jeden minipád. Tak měkké nejsou ani lahve od balené vody.

Opravné prostředky: nemožné, samozřejmě to nejde zalepit ani nějak funkčně poladit jiným způsobem

Řešení: Bioderma bude odteď muset stát na víčku a z téhle polohy se i dávkovat. Přelít nejde, protože starou lahev není možné odšpuntovat a jinou použitelnou prázdnou půllitrovkou v téhle velikosti nedisponuju.


Verdikt: opravdu úžasné uživatelské vylepšení, jsem z něj nadšená do bezvědomí

A ačkoli něco tak strašně nekvalitního by mě naštvalo i u věci za stovku, byla bych to v takovém případě ještě ochotná akceptovat (s tím, že příště si to už nekoupím) - ovšem u něčeho v podobné cenové relaci jako Bioderma? Naprosto nepřijatelné.


Poučení pro vás: v žádném případě nechytat za víčko a při případné přemísťovací operaci vystlat micelárce zamýšlenou trasu vrstvou polštářů

47 comments

16. srpna 2012 v 12:47

tak to nasere :) ale tej pumpičke sa teším aj tak, páči sa mi že to pridali- zvyknutá som napríklad z odlakovačov na to.. akurát treba dať pozor no :)

16. srpna 2012 v 12:51

tak som hned vbehla do kupelky, pretoze mne sa nova verzia davkovania velmi pozdava :) Toto nové balenie mám asi dva mesiace a ani raz sa mi nestalo, ze by mi uzaver ostal v ruke. Avsak nedalo mi a snazila som sa ho rozmontovať. No po potiahnutí išiel, preto chápem naštvanosť :)
No a k rozbitiu, aj plast je len plast, pri objeme 500 ml a pri tvare nádobky a ak ešte dopadla zrovna na správny bod, puklo by všetko nie len Bioderma :)Mne sa tak predendavnom rozletel make up, ktorý mi padol asi 100 krát, na 101 raz proste padol tak hlúpo na hranu že sa rozletel celý. Tú spúšť si mala vidieť :)

16. srpna 2012 v 13:00

ty jo, chtela jsem si koupit to dvoubaleni v akci, ale jeste ze jsem ho nesehnala a mam mensi zelenou :( sice me stve, ze toho obcas vytece trochu moc, ale z tohohle by me jeblo :( me porad neco pada, tohle mi nesmi pres prah :(

jj, ja porad rikam, ze kazdy upgrade je vlastne downgrade o 2 stupne dolu :D

16. srpna 2012 v 13:04

@Monica In essence pád z pouhých z 20 cm na koberec? to bych neřekla, že je běžné, aby obal nevydržel (a zvlášť když je to něco takhle drahého)

z kolika ti spadl ten make-up a na jaký povrch?

16. srpna 2012 v 13:05

No tak teď jsem asi i ráda, že v lékárně to dvoubalení už neměli... Páč mi bořka řekla, že to bylo okamžitě vyprodané. By mi střelily nervy a milá Bioderma by to schytala o protější zeď... Hej to je neskutečné totok. Kdyby to fakt byl šunt za tři pětky... ale totok?!

16. srpna 2012 v 13:06

@Lucifrid jestli to bude opravdu od teď jen v tomhle obalu, tak se mu stejně nevyhneš :/ ani u té zelené
prostě vylepšení k nezaplacení

kdyby to bylo aspoň z kvalitního materiálu .. ale takhle

16. srpna 2012 v 13:12

@Černá Moora oka, beriem späť pád z takej malej výšky a na koberec, by to malo vydržať ... je to divné, robím pri výrobe plastových vecí, takže viem ako sa to vyrába, môže byť, že je to vadný kus, pretože by pád takýto obal potom mal vydržať. Make up mi padol zo skrinky vysokej asi pol metra a PVC podlahu, takže tiež by mal vydržať :)

16. srpna 2012 v 13:15

Mně spadla zelená Bioderma přesně s tímto dávkovačem do vany (prázdné) a asi jsem měla trochu víc štěstí - jen se oddělilo to debilní víčko a nepraskla. Ale! Nesnáším ten dávkovač. Vůbec není úsporný, stříká všude kolem a je nepraktický. Nebo to s ním neumím. :-D Naštěstí jsem na netu normálně sehnala starý klasický obal...

16. srpna 2012 v 13:24

@Monica In essence no na PVC jo, vždyť je vcelku měkké .. (ale zas jestli ti spadl už párkrát předtím, ne nutně stokrát ;), tak třeba byl už nakřáplej, těžko říct ..)

16. srpna 2012 v 13:26

@SJ hodila jsem jim na FB, s emailem se mi nechce se otravovat, stejně by to bylo na nic, ztráta času

16. srpna 2012 v 13:28

@Černá Moora
puknutý nebol, to som si istá, proste niekedy padnú veci tak nešťastne, že sa skrátka rozbije aj nerozbiteľné. Ale do Biodermy by si mala napísať, spätná väzba je potrebná a ku kvalite obalu by sa vyjadriť mohli, predsa len nejde o kozmetiku za pár šupiek

16. srpna 2012 v 13:31

@Dejnicka kdepak, prokázat, jak se to stalo, by stejně nešlo, tím pádem mi můžou tvrdit, že jsem to třeba hodila z okna :D takže opět ztráta času

budu prostě jenom nasraná :D ale aspoň se to dá využít jako příležitost vyzkoušet příště nějakou jinou micelárku, Avene a LRP mám v plánu už delší dobu a teď i důvod ;)

16. srpna 2012 v 13:33

Tak timto clankem jsi me pobavila, hlavne proto, ze dnem i noci sedim nad trestem a tohle byla stylova oddechovka=) Ja mam zase s novou Biodermou problem jiny a divim se, ze na to jeste nikdo nepoukazal....takze to mozna bude jen tim mym kusem. Kdyz davkuji na tamponek, tak po druhem pumpnuti uz voda strika na vsechny smery?! Tak nevim, asi brzy preliju a bude=)

16. srpna 2012 v 13:38

@redflower22 naštěstí mi nestříkal (až ho teď budu mačkat vzhůru nohama, tak si iluze nedělám, začne), ale musíš na něj přiložit tamponek a teprve potom mačkat (já musím 3x, aby se pořádně navhlčil)

jenomže takhle jde každopádně použít jen jedním způsobem ... u toho starého jsem třeba byla zvyklá vzít vatovou tyčinku, přiložit k hrdlu a pak si s ní přejet rozmazanou linku apod. ... což s tímhle nepůjde, aniž by cákal okolo, protože ho budu muset mačkat nejdřív naprázdno (nebo celé odšroubovat a ponořit do lahve, pokud tam ještě bude dost vysoká hladina)

16. srpna 2012 v 13:43

@Talka jj, doufala jsem, že to někdo ocení :DD
jinak s tím stříkáním, mně to naštěstí nedělalo (ještě to tak, to už letěla fakt z okna), ale chce to mačkat opatrně a ten tampon
nesundávat no .. při jakémkoli jiném grifu to bude plivat všude okolo

Anonymní
16. srpna 2012 v 13:51

No tak to teda soudruzi z Biodermy nezvadli...

16. srpna 2012 v 13:51

na FB stránkách Biodermy se ptají na názor na "vylepšení" s pumpou, tak jim tam napiš nebo aspoň pošli svůj odkaz na tuhle recenzi, to určitě stojí za to. Moje pumpičková verze na mne dnes čeká v koupelně, tak uvidím.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151088583644169&set=a.170827104168.114386.165885069168&type=1&theater

16. srpna 2012 v 14:15

Tak to je fakt skandál....zkusila bych to jít reklamovat, za to nic nedáš....

16. srpna 2012 v 14:34

No teda, asi by som to skusila reklamovať..naštastie mne sa snou nič nestalo zatial..a som spokojna aj s davkovačom

16. srpna 2012 v 14:40

@Černá Moora
Hele to bych nedělala, to se nasereš znova, páš Avene i LRP ti sice dobře odlíčej ksichtík, ale oči jenom rožmudlaj a šmudláš dlouho:-( Jediný co funguje z micelárek jako Bioderma je Vichy.

16. srpna 2012 v 15:09

Ještě, že mám litrový balení s normální pumpičkou..:D

16. srpna 2012 v 15:35

No tk to naštve, mě takhle praskla voda od Dermcolu v poličce, ani nespadla, prostě si drze si praskla když se dostala do styku s jinými lahvemi. Naštěstí jsem měla jinou prázdnou lahvičku, ale naštvaná jsem byla parádně.

Ale na obalech se začlo šetřit téměř u každé značky,, bohužel.

16. srpna 2012 v 16:20

tak teď si mě pěkně vyděsila! koupila jsem si dva dny zpátky ten duo pack, kde je to jedno inovované balení a mám teď strach ho otevřít :) to se mi vůbec nelíbí! Sice jsem si jistá, že ho na zem neupustím, ale nelíbí se, že to víčko špatně drží :/ ach jo....

16. srpna 2012 v 16:56

Já tyhle inovace tak nesnáším :-/ ať se to týká kosmetiky, jídla ... v 95% to stojí za nic :X Já zatím to nové balení nemám, protože používám Sébium a u té jsem to ještě neviděla. Každopádně s tímhle dávkovačem kupujeme v Lidlu odlakovač a tam mi to moc vyhovuje :)
http://angellovely-things.blogspot.com

16. srpna 2012 v 19:00

ještěže nic od biodermy nevlastním, i když blogy s tim ted jsou zasycený....ale nekvalitnost plastových obalů je hrozná...ale taky naprosto účelná, když máš špatnej obal a půlka ti díky tomu vyteče "nevimkam", tak si musíš tu srajdu koupit znova a mnohem dřív...pokud se kvůli tomu až moc nenaštveš a už nekoupíš vůbec...tyhle nekvalitní obaly jsou bohužel rostoucí trend (i já kosmetickej barbar bych našla hodně příkladů)

pragueneedsmorestyle

Anonymní
16. srpna 2012 v 20:10

Tak to si asi rychle koupím staré balení. Mám ale v plánu koupit 2x 250 ml - Sebium na pleť, Sensibio na oči. Mám dobrý pocit, když něco fakt vypotřebuju a u půllitrovek by to trvalo moc dlouho, i když by to bylo výhodnější :D Tak tam snad nic měnit nebudou :) Jinak jsem slyšela, že má přijít i balení 1 + 1 Sebium.

16. srpna 2012 v 20:33

@Dejnicka Vichy tady ještě mám, nechávám si jí tak nějak do zásoby, protože mi ta její parfemace spíš vadí, výkon víceméně srovnatelnej, ale čekala jsem, že hlavně Avene bude lepší ... no uvidím

16. srpna 2012 v 20:37

@Dashulka v tomhle případě to fakt není řešení ... kupovala jsem ji v dvojbalení, tu druhou reklamovat nechci (ta má ten normální uzávěr), to dvojbalení už mít asi nebudou, takže by mi mohli jen vrátit peníze - jenomže za tuhle cenu už dvě půllitrovky neseženu

navíc než bych ji tam dovezla, půlka by se vylila - a oni by mi pak mohli stejně říct, že to neuznají, že jsem ji rozbila já

takže ať by to byla první nebi druhá možnost, byla bych každopádně o micelárku kratší ... to ji radši nechám stát na víčku

takže ten post je spíš takový varování a rada, aby se jim to nestalo taky, protože očividně nic nevydrží

16. srpna 2012 v 20:39

@Day heh, no tak to je ještě vyšší forma aušusu - vyhráváš :D

16. srpna 2012 v 20:43

@Rendy víčko je zcela originálně a nesmylně vyndávací ... a celkem si i dovedu představit, že ho někdo ztratí a ten nechráněněj dávkovač pak časem omylem urazí

16. srpna 2012 v 20:45

@Lady no já pořád doufám, že to je jen nějaká limitovaná edice a na všechny to dávat nakonec nebudou

16. srpna 2012 v 21:32

a to je tohle dávkování u všech? i u těch 250ml? néééé já nechci :D :-/ s tímhle si mě fakt vyděsila, protože mi padá z ruky snad všechno a micelárku měnit teda nechci :-/

16. srpna 2012 v 21:50

Tak u mna micelarka od Biodermy "boduje" od clanku k clanku coraz viac... esteze sme uz stastne rozidene, lebo pri takom niecom by ma asi porazilo ;-)

16. srpna 2012 v 23:32

Skvěle napsaný článek :-)
Já ještě tohle nové balení nemám díky mým syslím zásobám, každopádně děkuju za upozornění, mám o důvod víc proč si budu ty staré lahvičky schovávat, ať to mám pak do čeho přelít, protože já jsem jedna z mála lidí, co tu pumpičku nenávidí, takže tolik problémů už by bylo vážně moc!

17. srpna 2012 v 1:23

Jde to přelít do staré lahve!!! :D Já si takhle přelévám na dovolenou do té 100ml lahvičky z 500ml lahvičky. Stač koupit v lékárně injekční stříkačku a širokou jehlu, vyjde to asi na 5 kč a parádně funguje, čím větší stříkačka, tím kratší dobu to trvá :).
Každopádně, i když mi nové balení nikdy nespadlo, ten dávkovač stejně nesnáším!! Jak píšeš i ty, taky potřebuji tři zmáčknutí, protože dvě jsou prostě na celý obličej málo, no ale pokaždé, když zmáčknu po třetí, tak mám půlku té vody na zdi nebo na stolku, kde jí mám, prostě jí takhle plýtvám mnohem víc, než když jsem si ji na ten tamponek lila :-/...lahev jsem nezkoumala, ale dalo se čekat, že s inovací přijde i horší kvalita, no jo no, ale stejně prostě lepší neznám a budu si nadále kupovat, no co už, alespoň, že obsah nezměnili, snad :D

17. srpna 2012 v 9:20

Musím se přiznat, že mi stará verze micelárky už několikrát spadla na zem, takže novému balení se budu vyhýbat obloukem :) Díky za upozornění..

set
17. srpna 2012 v 14:53

Mám 250 ml (a už nikdy si Biodermu micerálku nekoupím, jsem jedinej člověk na světě asi, komu nedělá dobře ani růžová, ani zelená :( ) a ta má šroubovací uzávěr.

Anonymní
17. srpna 2012 v 16:08

Naprosto s tebou souhlasim: 1) Vicko se mi hned urvalo.2)pri davkovani si postrikam ruku a cele okolo. Facit: zrejme jde vyrobcum o to, produkt co nejdrive "spotrebovat" (jsem moc rada, ze si micelarkou muzu umejt umyvadlo) a zahy tak kupovat novy. Howg!

18. srpna 2012 v 11:02

Mě to tak sere.Na jednou stranu je fajn,že víčko jde odšoubovat když si chci trochu micelárky přelít do menšího dávkovače a vzít si ji když třeba spím mimo domov nebo na cesty,to je jako fajn.Ale vždycky, když přiložím ten tampon a stříknu třeba potřetí tak už to cáká všude kolem a bůhví kolik už jsem toho takhle zbytečně vypotřebovala.a navíc často se stává že si chci namočit jen vatovou tyčinku takže to musím celé odšrubovat a tyčinku strčit dovnitř.Ten starý byl lepší i když zase nešel odšrubovat,což mi taky vadilo.Měli prostě nechat ten starý s vylepšením,že by to víčko šlo odšrubovat a hotovo.Ale teda fakt se mi nestalo,že by se mi to víčko urvalo,to nechápu,mě to tam v pohodě drží.No třeba příště:D

Anonymní
25. srpna 2012 v 11:39

Já micerálku od Biodermy nikdy předtím nevlastnila,tak nemůžu srovnávat s dřívějším balením,ale s pumpičkou jsem absolutně spokojená a žádná nehoda mě zatím nepotkala :)

Anonymní
28. srpna 2012 v 9:34

Pumpičkový systém nesnáším už z odlakovače laku na nehty z DMka, takže mouchy téhle vifikundace mě nepřekvapily ani u Biodermy.

Anonymní
28. srpna 2012 v 9:34

Pumpičkový systém nesnáším už z odlakovače laku na nehty z DMka, takže mouchy téhle vifikundace mě nepřekvapily ani u Biodermy.

8. září 2012 v 20:50

Ehm... včera jsem si koupila to dvojbalení zelené micelárky. Taky jsem jásala nad novou pumpičkou (u odlakovačů je to supr věc!). No a pak přijdu dom, projíždím blogy (stále dočítám svůj srpnový deficit, kdy jsem 2 týdny byla mimo civilizaci) a objevím tvůj článek. Ehm. Budiž mi útěchou, že víčko se netváří jako sundavací a na pády si holt budu dávat pozor.
Ach joo. Proč jen fungující věci nemůžou zůstat fungujícími?
Verunka

3. října 2012 v 12:51

Tak to jsi mě celkem šokovala. Tento typ balení Biodermy jsem začala používat před dvěma dny, a zatím jsem si nevšimla ani odendavacího víčka (to prozkoumám) ani křehkosti obalu (to zkoumat raději nebudu). To neodšroubovávací víčko u staré lahvičky mě trochu štvalo, a taky to, že při nanášení vody na tamponek mi často kápla trocha vedle. Myslela jsem si, že nové balení plýtvání zabrání, no ale asi jsem se mýlila. Čeho jsem si ale už všimla, je nekvalitní přivaření víčka, které asi brzo upadne (což se mi stalo i s předchozím balením, nekolikrát) Doufám, že u mě nenastane žádný wtf moment.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...