T.LeClerc - Poudre Libre Dermophile, part two

21. září 2012



Značku T. LeClerc na českých blozích nevídám, na úvod tedy alespoň pár slov (fakt pár! :) o její historii - název odkazuje na jejího zakladatele jménem Théophile LeClerc. K založení došlo v roce 1881, dá se teda říct, že už je to ňákej čásek. Théophile tehdy očividně provedl solidní průzkum pařížského trhu, protože k úspěchu mu stačil jediný výrobek - sypký pudr z rýžového škrobu, který se stal mezi krasavicemi Belle Epoque naprostý hitem (kdyby tehdy existovaly blogy, nejspíš by to byl hotovej Benefit a četli byste o něm do zblbnutí všude ;). Pudr se prodával v šesti odstínech, včetně i dnes hodně populární verze Banana.













Když se podíváte na jeho současný obal, skoro to vypadá, že Théophile to s produkcí trochu přehnal a tak ještě pořád dodělávaj zásoby z 19. století. Balení klasické verze pudru je totiž dost originální a pro mě osobně velmi přitažlivé: stříbrná kovová krabička, oldschool francouzský nápis a malá pečeť.
 





















 



 Odstín byl trochu dilema. Mají jak pár neutrálních, tak více těch speciálních určených pro speciální účely a typy pleti. Hodně chválená je už zmiňovaná Banana (což je žlutý odstín - překvapivě ;), která má rozjasňovat a zmizíkovat nedokonalosti pleti včetně kruhů pod očima, takže jsem nad ní špekulovala i já.






Nakonec to ale vyhrál zesvětlující (aneb použijte někde "snow" a "drama" a spolehlivě se chytím) jemně fialový odstín Parme. Že fialová se v kosmetických kouzlech používá k neutralizaci žlutých podtónů asi nemusím opakovat, protože to určitě víte. 





Reálně to tak opravdu funguje, pudr potlačí žlutý (resp. asi jakýkoli obličejový) nádech a tím zesvětluje - po použití bude člověk prostě bilý a ještě bělejší, až bude nejbělejší na celém světě :D. Obličej jako namočený do mouky nečekejte, ale viditelné zesvětlení oproti pudrům v tělovém odstínu tam je.
Moc fajn je i naštětečkovaný těsně pod dolní oční linku a rozstínovaný, hezky projasní.

 



 Jak vidíte, na pletí není nijak výrazně fialový, ale spíš studeně bílý.
  



Po halabala rozetření.


A po úplném. Kůže, která je sice matná, ale nikoli cakekovitě zapudrovaná. Pokud jde o odstín, je poté znatelně světlejší než bez pudru.
 


Co se složení týče, nikde se tím nechlubí, ale pudr neobsahuje ani parabeny, ani silikony - pouze talek, rýžový škrob, oxid zinečnatý (minerál chránící pleť před UV), parfém (vůně je příjemná, ale necítíte ji, dokud si vyloženě nečichnete) a barviva. 




No a teď už k tomu, čím mě dostal, jen světlost by nestačila. MAC Blot je také hodně světlý (a navíc kompakt) a Stila je dokonce bílá, takže to by důvod preference být nemohl. Ne, důvodem je jeho matovací schopnost - ta je naprosto neuvěřitelná. Blot miluju právě kvůli tomu, jak matuje, člověku stačí se přepudrovat tak ... jednou denně, ve vedru víckrát.
S T. LeClercem se nebudete muset za celý den (od rána až do večera) přepudrovat vůbec. Ani když budete lítat po venku ve třicetistupňovém vedru. True story. Já osobně jsem nevěřila vlastním očím. Přitom pudr ani trochu nevysušuje (alespoň mě, ale je třeba uvést, že nemám suchou pleť, spíš normální až smíšenou). Naporazilo ho ani BB od Skin79, na které si občas někdo stěžuje, že se po něm strašně leskne (já si toho u sebe nevšimla, ale očividně ani s ním nemá lesk šanci ;)





Jeho jediná drobná vada je možná cena - 36 liber.
Alespoň tedy na první pohled, protože pudru je 35 g - MAC má pouhých 12 g, takže touhle optikou to pak vyjde už o dost příznivěji.
Plus musím dodat, že gramáží mě trochu matou - na webu uvádějí 25 g - jak ale můžete vidět na fotu, můj má 35 g - takže buď se na webu upsali, nebo ho od doby mého nákupu (což je už nějaký měsíc), odlehčili.

Kde pořídit:
Já ho objednávala v britské verzi eshopu http://www.t-leclerc.co.uk/product_info.php?cPath=7&products_id=4, levnější variantu jsem bohužel nenašla. Ale aspoň přišel v pořádku a rychle.
Dyzajn eshopu mi každopádně přijde silně out-of-date, takže na prohlídku sortimentu doporučuju spíše jejich ofiko fj stránky http://www.t-leclerc.fr, kde se ale pro změnu nic koupit nedá, dokonce tam nemají ani ceny.

Do budoucna mě dost lákají další odstíny pudru, tentokrát možná spíše v té cestovní verzi (kompakt mají také, ale tam jsou ty odstíny už jiné) a korektory.



P. S. Článek jsem měla napsaný už před týdnem a zbývalo ho jen nafotit. Bohužel mi minulý čvrtek umřel můj milovaný westík a tak nebyla nálada na nic, natož na kosmetiku a net. Můžu jen dodat, že dotyčný zasraný veterinářský krávě přeju dosud neobjevenou formu syfilisu a za její přístup ke zvířatům a k majitelům taky to, aby se jednalo o formu neléčitelnou a vyžadující pobyt v kleci. A sobě si budu navždycky vyčítat, že jsme tam celý ty léta chodili a nezvolili veterináře sice bez takovýho vybavení, ale zato se zájmem o pacienta.

22 comments

21. září 2012 v 12:59

Je mi to moc líto s Tvým psem...Paní se to někdy vrátí, s takovým nelidským přístupem se jí to vymstí. Mám pro Tebe tip na hodně levnější a řekla bych o třídu lepší pudr. Je to Ben Nye powder, stojí zlomek ceny a z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že je přinejmenším srovnatelný. Pod oči odstín fair nebo cameo. Já mám růžový podtón takže na celou tvář a eliminaci prasátkoidního nádechu odstín banana. :-)

Anonymní
21. září 2012 v 13:00

Wow, vypadá božsky...

21. září 2012 v 13:13

To už je tenhle týden několikátý zvířátko..:,-(
Parme jsem taky měla, bohužel u mě ani TLC pudry nedokázaly matovat celý den, natož ve vedrech, takže mě opustily... Jinak myslím, že o té gramáži už jsem to četla před nějakou dobou, že jí zmenšovali, ale cena zůstala stejná, takže máš štěstí, že jsi ulovila ještě "staré" balení;-)
A ta cena teda nic moc, to už sis rovnou mohla zajít do Madelaine..tam je to super, i tě tím nalíčí, vším co si přeješ vyzkoušet.

21. září 2012 v 13:30

@dekola o téhle značce slyším prvně, takže děkuju za tip, omrknu ebay :)

21. září 2012 v 13:32

@Dejnicka aha, no tak za 25 gramů to tedy už není takovej kauf ... škoda

v madelaine nemám ráda, ten personál prostě nedávám .) co se týče sortimentu, tak mi přišel celkem s přirážkou, ale je fakt, že kosmetiku jsem nikdy nezkoumala, vždycky jen parfémy

21. září 2012 v 13:34

Tahle značka je pro mě velká neznámá, ale to, co popisuješ, vypadá velice dobře. Mít mastnější pleť, jdu do toho:-) Tvého zvířátka je mi líto, naše veterinářka je naštěstí suprová, vybavení má luxusní a navíc je vidět, že ji práce baví a zvířátka má opravdu ráda a hezky se k nim chová (i k majitelům:-)) Špatnou zkušenost máme jen ze zvířecí pohotovosti a nejednalo se o nezájem, ale spíš o nezkušenost a možná i trochu mužskou ješitnosti přiznat si, že něco neví a zkusit zavolat někomu šikovnějšímu nebo někomu, kdo mu poradí..

21. září 2012 v 13:56

@Mila de Illusoire to zní super, budu ráda když doporučíš i konkrétně (pejska asi zase časem pořídíme a sem už mě samozřejmě nikdo nedostane, takže veterinu budu muset najít novou tak jako tak)

21. září 2012 v 13:57

@Černá Moora

Podívej se sem http://camerareadycosmetics.com/products/ben-nye-bella-luxury-powder.html je to značka používaná pro líčení při filmovém líčení.

21. září 2012 v 17:53

1.) Vypadá to krásně
2.) Vypadá to i slibně
3.) Ale sakra, pudr je mi na nic. Ještě matující! Až někdo vymyslí pudr, který krásně zhydratuje a ještě dodá čumáčku trochu toho správného lesku, tak jdu do něj:-D

21. září 2012 v 18:14

jéé tak to mi je moc líto, sama to znám :( to bude dobrý!

a pudr vypadá skvěle! hlavně tedy tím vzhledem, ten mě úplně uchvátil!

21. září 2012 v 18:27

@Lucie van Koten hmhm,co třeba smíchat trochu sypkého matného se sypkým rozjasňujícím (ale ne třpytkatým, rozjasňujícím jednotně), to by mohlo fungovat

Anonymní
21. září 2012 v 21:04

Tak díky Tobě jsem objevila Blot, který mi tedy dost vyhovuje, ovšem já se během dne nepřepudrovávám, takže nikdy nevydrží celý den v cajku. Ale tohle se mi teda líbí hodně, mojí šrajtofli ovšem méně:-) btw. jak jsi psala o tom, že ti do toho sedla houbička od Blotu, to myslíš tu věc, která je v něm přibalená nebo jakou houbičku? Blbá otázka, vím, ale používám na to pudry štětec, protože mi dřív při používaní těch věcí, co byly k pudrům, přišlo, že to make-up setře, ale je fakt, že jsem ho nevklepávala. Díky. -A.

22. září 2012 v 14:00

S pejskem je mi to vážně moc líto :( Nám v zimě odešel náš milovaný kokršpaněl. :,(( Nejlepší je pořídit si hnedka štěně. :))

Ale jako s těma pudrama mě neštvi, jo? Já si asi banán normálně koupim..teď jsem ho viděla za slušnou cenu na nějakým českým eshopu.

22. září 2012 v 15:16

@Anonymní jj, myslím tu věc, co je k němu přibalená :) (a ráda čtu, že někomu můj tip taky sedl :)

22. září 2012 v 15:18

@Jája :( štěně snad bude no ...

tak to bych nečekala .. kdyžtak hoď odkaz

22. září 2012 v 20:16

To s pejskem mě mrzí. Taky mám doma jednoho, takže si doufám dokážu trošku představit, jaké to je :(.

Tenhle pudr vypadá eňoňuňo, akorát to balení - já prostě sypké pudry nemám ráda :(

24. září 2012 v 23:34

Velmi mi je luto tvojho psika, psy su moj zivot, takze viem velmi dobre pochopit tvoj smutok a zaroven hnev :(. Neboj, kazdemu sa vsetko vrati, skor ci neskor, zatial nepoznam jediny pripad, kedy by sa tak nestalo...

Co sa tyka toho pudru, tak vyzera ako nieco, co by som vedela vyuzit, ja som totiz 'zlta' a ked som nahodou chora, tak je to niekedy az do skoro-zltackova :D. Skoda tej ceny, ale zasa na druhej strane, trvanlivost ma urcite tiez dobru, takze na tych par chvil do roka by to mozno aj bola celkom slusna investicia ;-)

24. září 2012 v 23:38

@dekola

akurat bacha na postovne, z camera ready ho maju sialene vysoke - minimalne na SK urcite. Uz som odtial objednavala - inak Ben Nye je super znacka, skor divadelna, ale pouziva ju casto aj Mizzchievous (ci ako sa to pise) :-)

Anonymní
16. listopadu 2012 v 18:22

@Černá Moora

Ahoj, ještě bych měla dotaz:) Když používáš na pudr tu houbičku od Blotu, tak ji pak normálně vypereš a nerozlepí se. Zkoumala jsem to a mám pocit, že se snad musí rozlepit:D Díky! -A.

16. listopadu 2012 v 18:36

@Anonymní praní dají všechny tyhle houbičky tak jedno, jinak se rozlepí - takže víc než jednou to už nezkouším ;) to si pak radši koupím novou
a imo jsou všechny ty prací instrukce přeceňovaný, nikdy jsem z nepraný houbičky mor ani nic podobnýho nechytila .))

8. srpna 2014 v 13:09

Tak Madeleine se přestěhoval z Černé růže bůh ví kam a údajně už T.LeClerc pudry neprodává a když, tak velice omezeně.
Pudr lze koupit za 1 200 korun v kosmetickém studiu v Černé růži Estetica. Doprodávají ještě 35 gramové verze, ale brzy už budou mít také jen 25 gramové. Mají všechny odstíny kromě modrého a krásně poradí, co na pleť sedne.
Paní Řezníčková kosmetiku prodává už šest let, takže to má trochu v oku, což je prima. Když jsem jí prosila o vzoreček, dala mi domů Celou 10 gramovou krabičku a řekla mi ať si odsypu a zbytek vrátím, což mi přišlo praktické. Konečně jsem nemusela loudit každé zrníčko jako pitomá!
Jinak pudr je perfektní. Koupila jsem si ho na základě několika recenzí a musím říci, že jsem nikdy z žádné kosmetiky nebyla tak nadšená jako ze sypkého pudru T. LeClerc.
Mám odstín Camelia, který je bez třpytek a je jemně do růžové. Ačkoliv mám pleť s žlutým podtónem, bylo mi řečeno, že je pro mne vhodný narůžovělý odstín, protože by jinak vzniklá žlutá maska.
Pudr sjednotí mou pleť a je v podstatě neviditelný a neuvěřitelně lehký. Někdy mám problém poznat, kolik jsem pudru na obličej nanesla, protože nezanechává žádný „klasický pudrový nános“ jako bývá zvykem.
Mám přecitlivělou suchou pleť se sklonem k atopickému akzému a tento pudr mi nedělá absolutně žádný problém. Vydrží celý den, nevysušuje, neucpává póry, matuje a výborně fixuje make-up.
Všem ho vřele doporučuji ;-).

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...