Film tip

6. října 2012

Po čase opět pár tipů na nějaké věci ke zkouknutí, tradičně převážně ze Severu ;)

Mmch. jsem se tuhle zamýšlela na svým filmovým vkusem a došla jsem k tomu, že všema těma severskejma depkárnama, na který tak často koukám, si nejspíš vynahrazuju absenci hororů ve své filmotéce. Já totiž, což vás možná překvapí, horory úplně nesnáším. Výjimečně bez výjimek.

Nesnáším horory lekací (typu Kruh), u těch se totiž vždycky akorát naseru, protože prostě nemám ráda, když mě někdo leká, a to ani v reálu, a moje první reakce je, že bych dotyčnýmu nejradši jednu střelila. Takže takovej film nic pro mě.

Nesnáším i horory explicitně a detailně násilné (typu Saw), protože u těch zase nechápu, kdo na tohle chce jako koukat. To mi fakt vysvětlete. U těch říkám, že to točej latentní psychopati pro psychopaty, protože nikoho jiného přece takový věci nemůžou napadat a nikdo jinej na ně zároveň nemůže chtít koukat.

A pak tady máme zombie horory, který naopak nedokážu vůbec za horory považovat a přijdou mi děsně směšný. Úplně vždycky vidím, jak to točej a říkaj jim "tak, a teď se pohybujte pomalu a úplně retardovaně a tvařte se jak dementi, jo takhle je to správně". Tenhle náhled na věc se ovšem ukáže jako částečně společensky diskutabilní za situace, kdy mě na něco podobného někdo vytáhne do kina - ve chvíli, kdy mají všichni oči jako tenisáky a na plátně sledujou zástup zlověstně se přibližujících zombíků, tak já tam dostávám záchvaty smíchu. V takovém případě vypadám jako psychopat já, to si nedělám iluze. Ale holt si nedokážu pomoct. A doprovod se samozřejmě nenápadně stydí, protože sedět vedle psychopata jednomu body nepřidá, že. Nicméně jednou se mi to kino podařilo nakonec přinutit, ať se tomu taky smějou, tkž úspěch (je fakt, že bych objektivně řekla, že ten film byl vážně spíš komedie, Úsvit mrtvých, pokud se nepletu, ale zas musím připustit, že ostatní si to zpočátku nemysleli a doprovod do mě pořád žďuchal, ať se tomu proboha přestanu smát ;)).


Ale konec keců a posuneme se k těm tipům.


  





Určitě jeden z nejlepších filmů skandinávské provenience, co jsem zatím viděla. Ta bezvýchodnost situace všech dotyčných je fascinující. Ačkoli by vlastně mohli vést úplně normální život, ve skutečnosti to je bez šance.









Vysokoškolák si vylepšuje příjem prodejem kokainu. Tohle mě fakt bavilo. Hlavní postava je zaprvý dost pěknej mužskej (přesně můj typ), zadruhý je tam takovej lehce fashion podtón ve všech scénách, kdy se snaží splynout se svými spolužáky z vyšší třídy. Bohužel u prodeje psaníček nezůstal a v dalším vývoji to opět spěje k nevyhnutelný tragédii. I v týhle fázi je film nicméně zajímavý tím, jak úplně normálnímu klukovi-negrázlovi postupně dochází, do čeho se to vlastně zapletl, a že už není cesty ven.
Momentálně je ve švédských kinech druhý díl, na který netrpělivě číhám.






3) Kličko

Dokument o známých bratrech - boxerech. Box mě absolutně nezajímá a před shlédnutím jsem věděla akorát to, že nějakej Kličko existuje. Ale kdyby se člověk zajímal jen o to, co ho zajímá, tak časem zakrní ;) Takže i proto jsem tuhle DVD novinku zkoukla a nebyla jsem nakonec vůbec zklamaná. Nejvíc mi vyrazilo dech to, jak jsou, zejména ten starší, velmi inteligentní. To by člověk u boxera vážně nečekal. Vzhledově to nebyl zrovna můj šálek čaje, ovšem na konci jsem musela uznat, že díky té inteligenci mají vlastně dost charisma.

(titulky zapnete kliknutím na "cc" na liště videa)





Co vy - viděli jste některý z filmů? Případně vás nějaký z nich zaujal natolik, že ho máte v plánu? Ráda si přečtu i tipy na filmy, které v poslední době padly do oka vám. A máte rádi horory?




27 comments

6. října 2012 v 0:40

Bezvadny tip na clanek ;) urcite na ne mrknu

Anonymní
6. října 2012 v 1:00

Ahojcek, ja nemozem nikde zohnat film Snadný prachy... uz davno ho chcem kuknut... dik za radu Sylvia

6. října 2012 v 1:51

Zdravim.. Ja ta uz dlhodobo anonymne "sledujem", moja krvna skupina :). A tento post je top, dakujem za navrh na najblizsie vikendy

6. října 2012 v 9:17

děkuju za tipy, vypadá to zajímavě! btw co se týče Vitalije Klička, tak je skutečně velmi inteligentní, jakýkoliv rozhovor s ním má úroveň! nějak nejsem na ty předsudky, že kdo kope do míče, prohání po ledě puk nebo tluče do jiných je zákonitě debil. ano, v některých případech to tak je, ale je spousta výjimek. a za to jsem ráda:)

6. října 2012 v 9:35

Díky za tipy, určitě na to mrknu, abych si ověřila, jak rozumím dánštině/švédštině. A Klitschko německy by taky neměl být problém :)
Vidělas už Hodejegerne (Lovci hlav)? Myslím, že by tě ten film mohl pobavit. Dobrý je taky Mannen som elsket Yngve, Upperdog, Kautokeino opprøret (můj osobní tip o Sámech)...
Co se týče severských depkáren a podivostí, určitě mrkni na Den brysomme mannen.
A horory ráda mám, spousta jich není jen lekacích, ani přehnaně krvavých či nechutných nebo o zombících .)

6. října 2012 v 10:15

musim juknut :)
http://she-is-the-1.blogspot.ch/2012/10/giveaway-iv.html

6. října 2012 v 11:19

Horory, no jak se to vezme... Třeba Ti druzí není úplně špatnej film :-) Submarino vypadá fakt dobře :-)

6. října 2012 v 11:19

Horory, no jak se to vezme... Třeba Ti druzí není úplně špatnej film :-) Submarino vypadá fakt dobře :-)

6. října 2012 v 11:51

jo, tak na boxery se ani mrknu :P Jinak co se týče severských filmů, nedávno jesm viděla Umění plakat a to bylo peklo film!

6. října 2012 v 15:17

@bakterie_ Díky za tipy. Lovce hlav mám ve výhledovém hledáčku, hlavní postava mi totiž strašně připomíná Buscemiho a ten se mi strašně nelíbí, ale když jsi mi to teď zase připomněla, tak přestanu být povrchní a dám je ;) Yngveho jsem viděla už párkrát, ale protože si nedokážu vybavit konec, tak si nejsem jistá, jestli jsem u toho pokaždé neusnula, kluci se mi líbili, ale film mě tak nějak celkově zas tolik nebavil. Ty tři další vůbec neznám, takže zařazuju do filmlistu, přičemž Den brysomme mannen mě zaujal fakt hodně.

6. října 2012 v 15:22

skvělý článek! na horory máme úplně stejný názor, taky to občas nepobírám :-D

6. října 2012 v 15:40

@Spaketka Ti druzí se mi líbí :) Dokonce i přes Kidman, kterou jinak nemusím. Ale nikdy jsem je nepovažovala úplně za horor, spíš za takový "viktoriánský thriller" ;)

6. října 2012 v 15:43

Tak já jsem severským deptárnám taky propadla. Začalo to u Muži, co nenávidí ženy..to je fakt super...asi bych měla začít číst Larssona.

6. října 2012 v 15:57

@Jája Paradoxní je, že u toho se mi ta švédská verze líbí míň než ta americká ;) Americká je taková víc future a naleštěná, i když dějově je to méně srozumitelné, pokud někdo nečetl knížky.

6. října 2012 v 19:13

Dokument Klitschko musím vidět, miluju Vladimira a jako že fakt :-D Dostává mě, jak jsou oba strašně inteligentní, takže doufám, že se mi to podaří někde stáhnout .-)

6. října 2012 v 19:17

@Simone ♥
Tak už stahuju :-) Jinak jsem žádný z těch filmů neviděla, takže díky moc za tipy

6. října 2012 v 19:18

@Černá Moora
Lovci hlav je skvělej film, takže určitě doporučuju!

6. října 2012 v 20:44

@Simone ♥ No já si na konci říkala, že tý jeho manželce vlastně celkem závidím :D

7. října 2012 v 14:28

Låt den rätte komma in - vybornej film.
Nedavno videno - Into the White, pekny filmovy zazitek.

8. října 2012 v 9:40

V zivote by som nepozerala o bexeroch, ale vdaka tvojmu clanku nad tym zacinam vazne uvazovat a Klitschko mi zacina byt aj sympaticky :D

8. října 2012 v 23:38

Teď na noc už asi né (to bych pak měla divoký snění), ale zítra aspoň jeden tvůj filmový tip omrknu. ;-)
Já se teď chystám na film Warholka (pár lidí z blogu mi ho doporučovalo a už ho mám v PC), tak uvidíme, jak se nám tam Andy vybarvil.
A jinak se nejradši dívám na pohádku O Popelákovi - vřele doporučuju všem fajnšmekrům :-D!
Vivi

Anonymní
21. března 2015 v 22:25

submarino je top!

určitě se podívej na Řezníky :))
http://www.csfd.cz/film/88876-reznici/

hvc

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...