Guerlain Holiday 2012

4. října 2012

Přehledy nových kolekcí jednotlivých značek normálně nedělám, ale Guerlain si tradičně nenechám ujít :)



Stejně jako minulý rok, i letos Guerlain jako sjednodcující prvek celé zimní kolekce použil jednu ze svých vůní - loni to byla Vol de Nuit a letos je to Liu.

Celou kolekcí se také vine asijský motiv, protože Liu je nejen název parfému od Guerlain, ale i jméno postavy čínské otrokyně z opery Turandot od italského skladatele Giacoma Pucciniho.

Liu jako parfém byla vytvořena již v roce 1929 a dnes lze její upravenou verzi koupit v kolekci Les Parisiennes.

Flakon původní Liu vypadal takto:



Nemůžu si pomoci, ale ani přes barvu se mi nijak zvlášť nelíbí. Kolekce Les Parisiennes je oproti tomu v klasických včeličkových flakonech, takže tady už můžu udělat upřímné ááááách ... :) Liu je ta zlatá uprostřed.



Pokud jde o parfém samotný, stejně jako u Vol de Nuit, ani tady to není můj šálek Guerlaina. Liu je aldehydová vůně, velmi podobná Chanelu No. 5, z čehož vyplývá, že je to dílko sice povedené a kvalitní, ale mě, stejně jako Pětka, za srdce (a nos) nechytlo. Pokud je ovšem Chanel No. 5 váš oblíbenec, určitě zkuste i Liu, nebudete zklamáni.


A teď už ke kolekci.

Je v ní celkem 7 věcí.

1) Liu Eye & Lip Calligraphy Palette

 

- z tohohle jsem hotová :) Dvě rtěnky, tři třpytivé stíny (které budou určitě nádherně pigmentované, úplně to vidím) a černá pudrová linka, která lze použita na sucho i na mokro.

 

 

2) Météorites Perles du Dragon

 

- limitky Meteoritek mě nikdy moc neberou, ale u téhle si říkám, že by mohla být díky všem těm nafialovělým odstínům úplně skvělá - dost rozjasňující a zesvětlující. Na prohlídnutí v reálu se opravdu těším.

  3) Météorites Wulong 


- skvrnité lisované Meteority mě oproti tomu naštěstí neberou nikdy, nejen u limitek (za což jsem dost ráda, protože jsou kvůli propracovaným obalům strašně drahé - ani tentokrát to není jinak, v USA $170), takže nábožné vytržení nepředpokládám ani v tomhle případě. Ale i kdyby se konalo, tak tolik bych za ně ani náhodou nevyhodila, tím jsem si naprosto jistá, protože u nich se opravdu platí jen za ten obal (růže uprostřed je z pravých perel).

 

4) Ecrin 4 Couleurs Eyeshadow 

- odstín Les Ombres Turandot
- podle fotky nic pro mě a nevyužila bych ani jeden. Uf.



5) Shine Automatique Lipstick  

 

- odstíny Lou-Ling a Altoum

- ta zlatá mě dost zaujala a rozhodně ji musím omrknout. Může se nosit buď samostatně, nebo na jiné rtěnce a rtům dodávat nazlátlý glowy efekt, případně může sloužit i k jejich optickému zvětšení, pokud se použije jen uprostřed rtů.

 

 

6) Liu perfumed Shimmer Powder Face, Body, & Hair 

 

- flakónek původní Liu jsem vám na začátku neukazovala jen tak :) - právě jeho tvar má tentokrát třpytivý pudr na tvář, tělo a vlasy, a samozřejmě je jako Liu i parfémovaný.
Vzhledem k mé neoblibě parfému, ani tenhle kousek rozhodně nebude můj must-have kolekce, zvlášť když se mi nelíbí ani flakon samotný. Navíc jeden třpytivý Guerlain shimmer mám ještě z poslední neparfémové kolekce a samozřejmě je pořád skoro plný, protože kdo by se pořád třpytkoval, že ;) Čas od času se s ním pro radost popráším a užívám si jeho fialkovou vůni, ale jinak je to jen věc na ozdobu.

 7) Lak na nehty


- odstíny Altoum a Lou-Ling
- tak znáte mě, ty mě nechávají klidnou jako hladinu ;)






Co vy - ostříte si na něco z této kolekce drápky, nebo vás naopak nic nezaujalo?


 

22 comments

4. října 2012 v 9:33

Ale zaujalo, kaligrafická paletka a shine rouge automatique Lou Ling. Meteoritky mě berou, ale mám doma, takže tady nepřichází ten pocit musím nutně mít. Lisované v pouzdře taky vypadají krásně, ale ta cena už je trochu mimo mě. S Liu jsem na tom podobně. S vůní jsem si nepadly kolem krku a tak mě i ten shimmer pudr nechává klidnou. Co mě ale mrzí, že jsem si nechala utéct loňskou limitku Vol de Nuit. Tam mě bralo úplně všechno, pudr, vůně, flakón.

4. října 2012 v 9:43

Ako tak pozeram tohto rocne Holiday kolekcie, dost ma zaujal Dior a este YSL...aj Lancome ma nieco do seba...ak sa mam priznat, mna najviac kolekcie zaujmu podla ustrednej myslienky :) Ked som tento tyzden pisala o YSL, az mi kvapkali slinky nad tymi farbami, lebo sa inspiroval polarnou ziarou....proste krasa :) In z tejto Guerlain sa mi najviac pozdava asi cerveny ruz, tesim sa, kedy si ho pojdem obkukat v reale :)

4. října 2012 v 9:58

Mně se ten starý flakon překvapivě dosti líbí :)

4. října 2012 v 10:19

Hmm, ta paletka je nadherna :). Meteority (kulicky) jsou taky fajn a jednou bych nejake chtela mit :). Ale spis na ozdobu, nez nejaky must have :D.

4. října 2012 v 10:22

ta baletka je vážně super, skladná, všechno pěkně pohromadě :D

4. října 2012 v 10:40

Chci jenom ty obaly- neni to nemoc? :)

4. října 2012 v 12:10

...akurát dnes som si tak hovorila, že kedy asi príde nová limitka od guerlain :) guerlain je moja achilova päta, ale táto limitka ma vôbec neoslovila, čakala som viac :(

4. října 2012 v 12:13

nie si v tom sama, taktiež trpím touto chorobou :DDD

4. října 2012 v 12:19

úplne nádherná limitka, brala by som asi všetko :D

4. října 2012 v 12:42

hmm...meteiritky? Jinak nic, ale zato se mi líbí lesky z podzimní kolekce o tom žádná.

4. října 2012 v 13:09

ty stíny mají krásné barvy!! :))
Zvu ke mě na GIVEAWAY o kosmetiku jejíž tváří je Eva Decastelo! :)

4. října 2012 v 15:13

@tuttobene třpytkovač Vol de Nuit seženeš pořád na Ebay - a i docela levně :) resp. levněji, než co stál v krámě

4. října 2012 v 15:13

@Tina měn zase Chanel a Givenchy, z těch dalších :)

4. října 2012 v 15:14

@Sabina asi jo, ale občs se u mě její ataky taky projevujou, takže cajk ;)

4. října 2012 v 16:57

také super veci to sú a také drahé... mmmm ale majú aj prekrásne obaly jendoduché ;) oooch

5. října 2012 v 3:23

No, nevim.

Liu Eye & Lip Calligraphy Palette: barvy krasny, ale problem kombinovanych paletek stiny & rtenky je v tom, ze drobky ze stinu napadaji do lepkavych rtenek a tim je znehodnoti

Météorites Perles du Dragon - za me nuda, prilis cervenoruzove, malo kontrastich odstinu. Preferuju holograficky (iridescent) efekt, jinak se da takovy pudr lehce nahradit levnejsi alternativou

Ecrin 4 Couleurs Eyeshadow - Super! Neco takovyho zrovna ted potrebuju. NEdik! :D

5. října 2012 v 16:40

Tak ten flakónek parfému mě naprosto dostal :))) hrozně moc se mi líbí...dokonce tak, že by mi asi bylo jedno jak voní, hlavně, že by stál na mém toaletním stolku jako dekorace :)))

7. října 2012 v 15:28

Holly shit, to je hezký! Já bych dokázala využít všechno. Všech sedm věcí. Bych se kvůli tomu naučila snad i líčit:-D

Anonymní
9. října 2012 v 10:53

Bože! Brala bych všechno! I když některé barvy nejsou moje, už jenom pro ty obaly...

9. října 2012 v 12:52

@�ern� Moora

Miluju tyhle Art Deco obaly, ten puvodni je nadhernej. Kam se hrabou vcelicky- no promin :)

9. října 2012 v 16:52

Vínovou, vínovou, tu já mám nejradši! Takže rtěnku i lak obdivuju! A Liu je skvělá vůně, určitě si letošní názvosloví zasloužila! Škoda, že jsou ty Meteoritky vždycky tak drahé. Veronika

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...