Halloween film tip

28. října 2012

Víkend, říjen, venku sněží (lol?), tak si dáme tip na něco nenáročnýho, u čeho se můžeme za takových podmínek pěkně poválet v pelechu, uvědomit si, jaký roční období opravdu je a doufat v to, že onen nevyžádanej sneak peek příští sezóny, kterej nám počasí momentálně předvádí, brzo skončí.
Jako já mám sníh ráda, ale ne v říjnu, to bysme si zas měli ujasnit.






Každopádně předem upozorňuju, že ty filmový tipy budou zaprvý spíš lehce infantilní, horory nečekejte ;) (páč já a horory, že jo, o tom jsme si povídali u minulýho film tipu) a zadruhý je asi stejně budete všechny znát. Ale třeba vás to alespoň ponoukne si je připomenout ;)



1) Klasika všech klasik - The Nightmare Before Christmas - samozřejmě nejde z Halloweenskejch filmů vynechat, naopak je třeba ho uvést hned na prvním místě.





2) Čarodějnice

Moje strašně oblíbená oddechovka. Film s Morticií a Mr. Beanem už v zásadě nemůže být v žádným vesmíru špatnej a v našem to není jinak. Ačkoli je samozřejmě spíš pro děti, je roztomile napínavej (a když jsem ho viděla jako malá, přišel mi i vcelku děsivej, protože čarodějnice se s tím tady fakt neserou a být dítě, do spárů bych se jim dostat nechtěla :D).






3) Když jsem zmínila Morticii, tak samozřejmě nejde druhým dechem nedodat Addamsova rodina. I dvojka, to je jasný.





4) Halloweentown

Je třeba říct, že tohle je už fakt hodně pro děti, oproti tomu jsou Čarodějnice hotovej horor. Ale je to docela roztomilý, oldschool Disney. Na youtube je celej, můžete si ho pro představu proklikat.





5) Skeleton Farm's Halloween Horrorshow

Tady si asi nejlíp přečíst komentáře na čsfd a pustit si trailer ... Taková úchylně vtipná hororová kompilačka oslavující Halloween.





6) Malá čarodějnice

Oproti předchozímu radikální změna žánru ;) Nebezpečná mračná stalkerka teta Bimbula mě ve svý době opravdu silně zneklidňovala.





7) Poirot: Hallowe'en Party

Při tvoření postu jsem na tohohle Poirota narazila úplnou náhodou a ať vzpomínám, jak vzpomínám, tak jsem ho rozhodně neviděla - což je teda masakr, protože filmy i seriál s ním znám už skoro nazpaměť a nedokážu si představit, jak jsem zrovna extra strašidelnej díl o Halloween party mohla minout. Neočekávanej treat, na zkouknutí se těším jak dítě na lízátko.





8) Practical magic

Další moje oblíbená oddychovka. Scénu s půlnočními margaritami miluju.






9) Hokus Pokus

Oddychovka do třetice. Bette Midler, SJP v době, když se kromě sexu věnovala stejnou měrou i vysávání životů z dětí a malá Thora Birch. Jeden z filmů, který jsou podle mě na čsfd neprávem v modrejch číslech, jednoznačná červená za roztomilost a nápady.





10) Halloween

A uzavřeme hororem. Samozřejmě tím nejpovolanějším z nejpovolanějších ;)



Našel se v té desítce nějaký, který neznáte? Nebo jste se naopak rozhodli si ho připomenout? :) A který film byste sem doplnili vy?

27 comments

28. října 2012 v 7:37

Malá čarodějnice je skvělá! No začínám stahovat a do těchto dnů je jako dělaná :-)! Jinak teda super výběr filmů, mnohé znám a některé ne, hádám, že tuto bilanci budu muset napravit :-)

28. října 2012 v 8:10

Nejsem do Helouvínu blázen jako ty (což samozřejmě není žádná kritika, rozumíme si), takže docela valím oči, že jsem většinu filmů viděla. ALE Malou čarodějnici, kterou mi táta několikrát za sebou předčítal před spaním a já si tajně snila, že jsem ona, jsem sakradrát neviděla. Musím se dneska učit, tak nevím, jak s tím naložím. Jsem naštavaná :-D

28. října 2012 v 8:11

Taky jsem přišla udělit lajk malé čarodějnici :)

Anonymní
28. října 2012 v 10:11

Já nepřežiju Dušičky bez Ospalé díry. Už jsem ji viděla snad stokrát, ale na Dušičky to má vždycky atmosféru, jako bych ji viděla poprvé :3

28. října 2012 v 10:36

Poirot nejlepší! Tenhle díl jsem taky ještě neviděla..a nemůžu ho nějak najít...mohla bys dát kdyžtak re-odkaz.

28. října 2012 v 10:43

@Jája

aha...tak češi to přeložili jako Viděla jsem vraždu..fakt idiotské

28. října 2012 v 10:44

@kocicizivot Ospalá díra se mi taky strašně moc líbila :)

28. října 2012 v 11:02

včera jsem se dívali na stará Halloween. :) škoda, tu tento výčet filmů nebyl už včera, když jsme přemýšleli co stáhnout. a adamsova rodina, tu mám ráda ze všeho nejraději.

28. října 2012 v 11:59

Čarodějky z Eastwicku, Magická posedlost, Mrtvá nevěsta, Beetlejuice...Musím říct, že jako malá jsem z filmu Čarodějnice měla slušně nahnáno a pak už jsem se na něj nechtěla dívat, vlastně až do teď :D

28. října 2012 v 13:10

Já mám ráda i film Hodina duchů, je to dobrá komedie :)

28. října 2012 v 13:33

@dennidavkaironie no počkej, ty jsi nikdy neviděla malou čarodějnici?! ani jako večerníček?? ve kterém vesmíru jsi doteď žila? :D nechápu, jak jí někdo mohl uniknout :D

28. října 2012 v 13:35

@kocicizivot jj, přesně tu jsem taky přemýšlela, jestli nezařadit :) pak jsem si řekla, že by to byl 11. a mě by to nutilo udělat jich teda celkem 13, a jestli by to už nebylo moc dlouhý ... :)

dvanáctej by byl Čarodějův učeň, zlověstně strašidelné :)

28. října 2012 v 13:36

@Jája je to trapný no :) ale v našich podmínkách asi částečně pochopitelný, nevím, jak to má cílovka Poirota s věcma jako Halloween, takže z toho udělali míň komplikovanej název :D

28. října 2012 v 13:38

@Markéta Listopadová jj, film odpovědný za menší trauma z dětsví :D

ten zbytek je taky super (ale Magická posedlost tam je, Practival magic, ten českej název se mi moc nelíbí)

28. října 2012 v 13:39

Super výběr;-) u mně jednoznačně Beetlejuice!!!

28. října 2012 v 14:04

Abych se přiznala, ani jeden z těch filmů jsem neviděla :D. Jinak ten sníh mi teď taky vadí, ještě do toho svítí sluníčko, takže začíná roztávat a všude bude bláto. Děs běs.

28. října 2012 v 14:12

Asi 1/2 som videla a patria medzi moje najobľúbenejšie filmy. A ten zvyšok si musím ešte napozerať. Ďakujem za tipy!
Uvažujem nad mojím halloween filmom, ale akosi ma napadajú len tie, ktoré si napísala ty :D

28. října 2012 v 15:28

Čarodějnice byla moje oblíbená kniha v dětství :D Dokázala jsem ji číst pořád dokola. Film jsem kdysi taky viděla, ale až po přečtení knihy, a rozhodně mě nebavil tolik :)

28. října 2012 v 16:29

Miluju Practical Magic :). Ale co mam na Halloweenu nejradsi jsou specialni Halloweenske epizody, dneska jsou skoro vsude, uz nejen u Simpsonovych... A taky Charmed :).

29. října 2012 v 21:58

@LC. knížku jsem nikdy nečetla, asi to budu muset dohnat :))

30. října 2012 v 0:15

@LC. taky jsem to nečetla, vlastně vůbec nechápu, proč ne, určitě bude skvělá

Nové komentáře nejsou povoleny.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...