Jedenáctkovej tag, část druhá

31. října 2012

Plynule pokračujeme a dneska si teda dáme zbytek a to:

1) řekni o sobě 11 zajímavostí
3) vymysli 11 otázek pro blogerky, které nominuješ ty
4) vyber 11 blogerek pro nominaci a informuj je o ní









Takže ty zajímavosti. Ehm. "Zajímavost" bez záruky, reklamace nepřijímám :D

1) Ulítávám si na pálivým jídle, ale pálivým fakt hodně, protože jen tak se dostaví onen následnej super pocit sjetosti :D - pokud jste to ještě nezkoušeli, tak doporučuju, já na to už utáhla lidí ... ;) nejdřív nic tak pálivýho nechtěli, že to nedokážou sníst, ale pak z těch účinků byli fakt nadšený - nejvíc mi pálivostí vyhovuje indická kuchyně, kde si tradičně dávám jen vindaloo nebo phaal (ale moc mě nebaví Indíky ubezpečovat o tom, že jo, vím, že to je HODNĚ pálivý, a jo, chci, aby to udělali pořádně a ne evropsky ošizeně ... blbý totiž je, že čím víc pálivý jíte, tím víc si na něj pěstujete rezistenci ... takže pokud ze začátku vám Tabasco přijde jako naprostej hell, za dost krátkou dobu z něj bude něco, co byste skoro mohli pít)

2) Nevěřím na duchy - ale ať po mně proboha nikdo nechce, ať mu to jdu někam dokázat. Strčím ho do uhlí a uteču.

3) Jít spát před půlnocí je pro mě něco, o čem jsem už od pár lidí slyšela.

4) Narodila jsem se třináctýho v pátek. Myslím, že to leccos vysvětluje.

5) Měla jsem tři vodní želvy a žádná z nich se nedožila 100 let, což si dodneška beru osobně.

6) Miluju Pratchetta, ale narozdíl od naprostý většiny jeho fanoušků mě absolutně nudí Hlídka. Četla jsem dvě knížky a jinou už riskovat nebudu (pokud byste někdo chtěl Noční hlídku vyčenžovat za jinej díl, dejte vědět).

7) Už půl roku jsem si nekoupila žádný parfém, což nejspíše bude vyžadovat silnou medikaci.

8) Uvědomuju si, že to je úchylný, ale na seriál Brutální Nikita (ten původní s Petou Wilson) se vždycky ráda podívám. Ačkoli se s nikým nebudu hádat o tom, že děj byl dost diskutabilní až kravinovej, její oblečení bylo něco, u čeho jsem si pravidelně uslintávala. Až o dost později jsem zjistila, že často bylo z produkce známejch návrhářů (např. JPG nebo Armani).

9) Dost ráda vařím, ale nerada jídlo při procesu výroby fotím, takže food blog tady z toho, ani částečně, asi nikdy nebude. Zato obdivuju všechny, který dokážou postup tvorby pokrmu srozumitelně a kvalitně zdokumentovat i obrazem.

10) Zbožňuju lítání (jako letadlem, ne na houbách) a nejvíc mě na něm bavěj letiště. Krom obchodů s matladla a šplíchadlama, kde maj často jinak nesehnatelný kousky (a skoro nikdo tam není, takže si můžu krásně zkoušet třeba až do padnutí pod regál), mě děsně baví pozorovat lidi okolo.

11) Jsem zatížená na nový filmy. Čím novější, tím lepší. Když rok výroby nezačíná dvojkou a jedná se o něco, co jsem ještě neviděla, dost pravděpodobně se na takovej film nepodívám. Leda by měl super úžasný recenze, který bych si ale i tak musela přečíst aspoň třikrát - dvakrát bych se totiž stejně rozhodla, že teda možná někdy příště.







Otázky. Novináři to teda nemaj vůbec snadný.

1) Kterou knihu považuješ za výjimečnou?
2) Koho bys ráda viděla jako prezidenta (bez ohledu na to, kdo opravdu kandiduje)?
3) Těšíš se na Vánoce?
4) Můžeš si vybrat spolupráci s kteroukoli kosmetickou firmou na světě a vybereš si ...?
5) Jaký kus oblečení by sis na sebe nikdy nevzala?
6) Pokud bys měla možnost říct komukoli ať z přítomnosti, nebo z minulosti, cokoli, kdo by to byl a co bys mu řekla?
7) Top 3 tvých oblíbených jídel?
8) Co tě zatím při blogování nejvíc potěšilo?
9) Kterou historickou postavou by ses na jeden den chtěla stát?
10) Věříš na duchy?
11) V případě, že bys měla na výběr, jakou barvu očí a vlasů by sis zvolila?








Při označování jsem vzala v úvahu výběr IYF i Lucy, abych se vyhla opětovnému ocejchování již ocejchovaných (páč pak by si asi musely vybírat, na co vlastně odpoví, bo nevim), ale i tak nevylučuju, že se mi tam může objevit duplikát vzniklej z výběru někoho jinýho.

Takže od koho bych si jedenáctku ráda přečetla:

http://angellovely-things.blogspot.com/

http://dashulkak.blogspot.com/

http://day-loves-colours.com/

http://illussoire.blogspot.com/

http://jarmarkmarnosti.blogspot.com/

http://luxusnizivotvanilky.wordpress.com/

http://nataljeswonderland.blogspot.com/

http://ordinarylife-my.blogspot.com/

http://ruzovychroust.cz/

http://spicedchocolate.blogspot.com/

http://stylecookbook.cz/


Kromě výše uvedených samozřejmě tenhle tag může udělat úplně kdokoli, komu se zalíbí. A pokud blog nemáte, o odpovědi se klidně můžete podělit i v komentářích :)



34 comments

31. října 2012 v 8:16

Bod č.7 mě dost zneklidňuje!!! Je třeba řešit za včasu!

31. října 2012 v 8:42

Ha, uno perfecto pohled do hlubin Moořiny duše :-)

Anonymní
31. října 2012 v 8:56

Tebe nudí hlídka? Vyšrtnu si tě z přátel... ehm, sledovanejch :D A četlas i ty hodně starý? Ok, nechám toho :D

31. října 2012 v 9:40

A máš z Prachetta radši Zeměplochu a nebo to, co se jí až tak netýká? Nebo všechno? :-) Osobně totiž Zeměplochu až tak nemusím, četla jsem jen pár, které mě zaujaly, ale to okolo, co není vyloženě zeměplošské se mi líbí víc :-)

31. října 2012 v 9:42

brutální nikitu původní zbožňuji. a přesně, děj o ničem, já se v tom asi tak třetí sérii dost ztratila... ale ta ženská je oblečená úžasně a navíc i úžasně vypadá, prostě přesně můj typ.

pak jsem viděla i původní film a hláška viktor čistič mě doprovázela celou pubertu...

31. října 2012 v 9:48

Pálivý jídlo a Terryho Pratcheta taky zbožnuju. Když jsem si naposledy dávala v indický restauraci Vindaloo, číšníci se 5x ujišťovali, jestli jsem obeznámena s tím, jak hodně to pálí. A nakonec mi přišlo, že mi ho kapku ošidili (asi se o mě fakt báli) :-D

31. října 2012 v 9:58

Nikitu jsem taky desne zrala, Peta byla kost a ty jeji hadry. Akorat jsem to asi nedokoukala cely... Jinak teda, bod 7, tomu se mi nechce verit ;). Ja naopak zeru devadesatkovy filmy, ale stejne tak i novy. A pokousim se i o americkou cernobilou klasiku. Ale neni moc casu. Litani taky zboznuju a na letistich vzdy dokazu letiste za dobu cekani projit nekolikrat a milionkrat vsechno ocuchat :D.

31. října 2012 v 11:06

Měla jsem tři vodní želvy a žádná z nich se nedožila 100 let, což si dodneška beru osobně.
:DDDDDD

31. října 2012 v 11:46

Teryho Pratchetta mam aj ja rada, ale este radsej mam Douglasa Adamsa :)
Inak odpovede velmi pobavili, dakujem :)

31. října 2012 v 13:47

@kocicizivot je ti jistě jasné, že tento coming out vyžadoval velkou osobní odvahu :D
četla jsem krom Noční hlídky ještě jednu, už ani nevím kterou, a taky mě nebavila - Noční hlídka mě ale nebavila úplně příšerně a vážně jsem uvažovala, že ji nedočtu vůbec, což jsem u žádný knížky ještě neudělala (právě kvůli tomu jsem to neudělala ani tady, ale byl to boj)
až mi dojdou díly, který číst chci, dám nějaký Hlídce další pokus (ok, zkusím něco staršího), ale moc si od toho neslibuju, protože i v knížkách, kde nehraje hlavní part, mě části, který se jí věnujou, děsně otravujou ...

31. října 2012 v 13:54

@MissBB z toho okolo jsem zatím stihla jen Dobrá znamení, takže nemůžu říct, ale určitě to taky bude fajn

ono u Zeměplochy dost záleží, co si člověk na začátku vybere ke čtění - když se netrefí do tématu, možná se mu stane, že pokračovat ve čtení už nebude chtít ... já jako první četla Dobrá znamení, což bylo fakt štěstí, protože jsme tenkrát ve škole zrovna probírali řeckou a římskou filosofii a tohle je plný děsně vtipnejch narážek na tyhle filosofy, takže jsem byla u vytržení, jak je to super :D kdybych ji četla dneska (filosofové se už částečně vypařili), možná by mi to tak vtipný vůbec nepřišlo ... ovšem kdybych jako první četla zmíněnou Hlídku, nejspíš už si nic jinýho nepřečtu :D

31. října 2012 v 13:56

@trb já už se bála, že jsem v tom sama :D
ono hlavně to oblečení bylo úžasný na konec devadesátek, oproti tehdejší běžný módě ... :D

31. října 2012 v 13:58

@Lucy (benita) jo, to mě vždycky naštve, když to z dobroty srdce není pálivý tak, jak by mohlo ;)

31. října 2012 v 14:01

@Lucifrid já jo, takže můžu říct, že jsi o moc nepřišla - nakonec to bylo "všichni proti všem" a "nikdo nic neví", a úplnej konec/pointa byl opravdu bizár .))
jen kvůli těm obchodům dorážím vždycky s požadovaným předstihem :D

31. října 2012 v 14:31

@Černá Moora Já hlídku nečetla :-D Po pravdě jsem myslela, že mluvíš o Noční hlídce od Lukjaněnka, vůbec mi nedošlo, že myslíš tu Prachettovu :-D Já jsem četla snad šest různých Zeměploch, vždycky tak nějak co mi bylo blízké a nebo co mi někdo doporučil. Můj bratr má kompletní sbírku, takže on i sestra i kamarádka mi vždycky básnili :-D A jako líbí se mi, ale občas už mi to přijde až moc květnaté a občas ten humor moc šroubovaný. Ale Dobrá znamení se mi moc líbila, až teda na ten konec, který mi přišel hrozně klišé, ale tak stejně to bylo fajn :-)

31. října 2012 v 14:48

Ty že vaříš? Nevím proč, ale to bych si do tebe netipla. Jinak taky miluju letiště, baví mě na nich hlavně ten šrumec, jak chodí lidi támhle a tudy a přepážka a kontrola zavazadel a frrr...ehm.

Anonymní
31. října 2012 v 14:51

Nikita ano ! Milovala jsem její oblečení a sbírku slunečních brýlí !

A letadla a letiště jsou úchylka, která se dědí, bacha na to. Tested on my familly. Chlap mého srdce by přišel, zmocnil by se mě na nějaký brutální způsob a pak by chraplavým hlasem řekl "a teď jedeme na práh dva čtyřky, přiletí A380ka" :-)

Anonymní
31. října 2012 v 16:07

Jé, děkuju! To mám zase o čem přemýšlet. Příští týden se pustím do odpovědí!

31. října 2012 v 16:16

milujem tagy
tento teraz koluje po našom virtuálnom svete a dobrý je! ;)

31. října 2012 v 16:27

I já zbožnuji nové a nové filmy, na tomhle si s manželem také ulítáváme:)
Náhodou bych od Tebe klidně nějaké papáníčko uvítala, já vařím tuze ráda a inspiraci vždycky uvítám:)

31. října 2012 v 16:58

@In your face! z toho si nic nedělej, do mě by to netipovali ani některý lidi, co mě znaj v reálu, vždycky se drze divěj :D holt žádný kroužky povídání o vaření nepěstuju .))

31. října 2012 v 16:59

@Terrynka poslední větu jsem úplně nepobrala, jen tomu číslu rozumím - holt u mě se to omezuje jen na ty letiště, letadla jsou mírně vedlejší :)))

31. října 2012 v 17:00

@luxusnizivotvanilky nemáš zač :) a já se už teším na tvé odpovědi :)

31. října 2012 v 17:05

@Noogeta tak možná časem udělám vždycky nějaký srhnovací post toho, co jsem zkoušela vařit a budu opakovat :)

31. října 2012 v 17:10

@MissBB ten humor je někdy lehce překombinovanej, taky u toho nepadám smíchy při každý stránce - ale pokaždý se tam pár momentů, který mě z hlediska vtipnosti fakt potěšej, ani ne tak, že bych měla záchvat, ale tím nápadem je to neskutečně vtipné a originální.

31. října 2012 v 18:11

@Černá Moora Je to skvělej, vzdělanej a kreativní autor, takže tam snad něco musí najít každý! Mám sice radši Stopařova průvodce, tedy první dva díly, tam je to takové lehčí, aspoň mi to přijde... Ale jsem ráda, za tu sbírku Prachetta u nás doma, protože se nemusím být, že nebudu mít co do vlaku! :-)

31. října 2012 v 18:32

moc děkuju Mooro za nominaci, udělalo mi to radost a článek určitě přichystám :) vymyslela jsi zajímavý otázky, bude snadný na ně odpovědět a těším se na to!

31. října 2012 v 20:15

Haha, díky za nominaci, no uvidim:D Já jsem taky na nový filmy a jen tak mi něco v kině neuteče:)

1. listopadu 2012 v 14:58

tak ta kočička z úvodního obrázku je nádherná!!!:)

Anonymní
1. listopadu 2012 v 22:50

@Černá Moora

Je mi to jasné :D. Mám podobného kostlivce ve skříni - kdybych někdy před kamarády nahlas řekla, že mi Kulhánkovic Noční klub a spol. přijde jako stejná fantasmagorie co Twilight pro tvrdý chlapáky, tak se mnou už v životě nepromluvíme a do hodiny mám mínus sto přátel na facebooku (takže bych byla dvacet přátel v mínusu :D).
Ale abych se přiznala, ty poslední Hlídky mě taky moc nebavěj, až se k nim někdy budeš vracet, zkus ty nejstarší, Muži ve zbrani a Stráže stráže jsou imho legendární XD.

2. listopadu 2012 v 19:23

Jsi fakt zlatá, děkuji, že sis na mne vzpomněla. Já jsem teďka opět bez netu, tak je to se mnou blogově krušnější. Na tagem budu intenzivně přemýšlet. :)

Anonymní
6. listopadu 2012 v 18:33

Úkol splněn. Ale dal mi zabrat. http://luxusnizivotvanilky.wordpress.com/2012/11/06/11/

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...