La Roche-Posay - Hydreane BB krém

10. října 2012


Jak se povedl? Bohužel evropsky.

Vezmu to bodově.


Odstín

- v nabídce jsou dva - růžový (značený na tubě jako light) a béžový (značený medium). Barevně je to rozlišeno i na tubách přímo - "BB" je vždy napsáno v příslušném odstínu (tedy růžovém nebo béžovém).
- vzala jsem light a moc světlý tedy není.

Ono se sice v promu píše, že se má pleti přizpůsobit, ale přizpůsobení očividně má své meze, protože mně přijde opravdu zbytečně oranžový, což je viditelné zejména při máznutí na ruku, na obličeji po rozetření se samozřejmě oranžová částečně ztratí, ale oranžový podtón zůstává - cvičně jsem si půl obličeje namazala Skin79 a půl La Roche, a opravdu je barevný rozdíl vidět. Někdo by třeba řekl, že to je jakože "opálený podtón", takové to "chytit barvu", ale mně osobně se to fakt nelíbí.

Nicméně odstín je samozřejmě děsně individuální věc, a kdo nechce být za Sněhurku, tomu to třeba vadit nebude.




 Vůně

- přehnaná.

Pořád tady opakuju, že na parfemaci výrobků nejsem a nejinak je tomu i tady. Nechápu, proč se na podobné "zlepšováky" nevykašlou, protože ta vůně je velmi pronikavá. Nehodnotila bych ji jako vyloženě hnusnou, ale intenzitou je nepříjemná.





Krytí

- ach jo.

Pokud promo říká, že se jedná o "sjednocující hydratační BB krém", tak to "hydratační" možná, protože Hydreane je opravdu spíš takový barevný vodový krém (ani náhodou není hutný jako třeba Skin79). Tam, kde se Skin79 plynule vsakuje do pleti, tak La Roche zalézá do pórů a je potřeba ho opravdu pečlivě rozetřít. 

Jenomže za situace, kdy před rozetřetím je krytí nic moc, tak po rozetření zůstává nic. Krycí schopnost je opravdu téměř nulová. On vás natónuje, přidá barvu, ale pokud chcete cokoli zakrýt, tak stejně budete muset použít korektor - což z něj dělá prostě jen další tónovací krém, který mylně padl na oltář BB vlny. 

Když se ho budete snažit vrstvit, tak to a) nepomůže, b) špatná roztíratelnost se jen zdůrazní.




Konzistence
- přijde mi, že jim trochu ujela ruka s glycerínem (ve složení třetí od začátku).

Glycerín je obecně fajn - je to látka, která váže vlhkost ze vzduchu a přenáší ji do kůže (neplést s vazelínou, která je něco úplně jiného a vlhkost naopak odpuzuje) a v pleťové kosmetice se používá pro účely hydratace úplně běžně (ovšem spíše v krémech, než v make-upech).

Kdysi jsem si z Avonu pořád dokola kupovala krém na ruce, který byl z většiny složení právě glycerín - oblíbila jsem si ho, protože ruce byly po použití okamžitě zvláčněné a zároveň nebyly mastné (a ještě byl levný, pod padesát korun), ale pocitově na pokožce trochu vytvářel film - ne mastný ani silikonový, ale takový studeně vlhký.

A právě krém od Avonu jsem si vybavila při použití Hydreane, takže tam glycerínu asi nebude úplně málo. Možná to částečně vysvětluje i cenu Hydreane - kolem 350 Kč, což je na La-Roche docela nízké.
Navíc mě napadlo. že glycerín bude i důvod toho, proč se barevně tak špatně roztírá (tam kde glycerín v bezbarvém krému vyplňuje na pleti každou nerovnost, "filmuje" a hydratuje, tam jsou všechny ty vyplněné nerovnosti v případě barevné verze pochopitelně vidět).


Dobrá zpráva na závěr

V lékárnách mají k dispozici vzorečky, což je naprosto ideální stav a La Roche-Posay za tenhle krok fakt chválím.



Pokud jste taky zkoušeli, budu se těšit na vaše postřehy :)



34 comments

10. října 2012 v 16:38

Tak u me to zazdil ten odstin, jsem bila ale do oranzova ani nahodou a moc dobre vim, jak bych po tomhle dopadla.
Obecne me tahle selekce odstinu stve, co je to za uzus ze jsou tady vsichni dooranzova?

10. října 2012 v 16:47

Já používám tonizační krém od balei, taky moc nekryje.. a těmhle moc nevěřím, radši bych zkusila tu druhou verzi BB Creamu od Garnier, hodně lidí si ho chválí.
Jinak pěkná recenze :)

10. října 2012 v 16:57

tak to jsem teda nastvaná, protože jsem si objednala včera plný balení a strašně jsem se těšila. La Roche mám hodně ráda.. tak stále doufám, že to nebude taková hrůza:-))

10. října 2012 v 17:41

Chvalim vzorky, ale popravde asi nema cenu to testovat. Jsem rada za clanek :))). Diky.

10. října 2012 v 18:38

asi si pôjdem oproti po vzorku.. ;)) inač vyzerá dosť blbje ;//

10. října 2012 v 19:10

Ja ho mám doma a je super asi to nieje to pravé BB ale mám ho rada ako krycí krém alebo čo.
, to je jedno. Hlavne, že na tvári nevyzerá zle.

10. října 2012 v 19:17

Nevím proč ale celý ten humbuk okolo BB mě právě o to víc odrazuje... Kdejaká značka na kdejakej produkt napíše BB, jakožto marketingový tah, slibuje hory, doly, černej les a z většiny se pak stávají obyčejné tónováky... Měla sem (díky bohu!!!) jen jeden vzoreček od BB Garnieru, a byla jsem ráda že jsem ho vyzkoušela dříve, než sem se nechala ovlivnit reklamou... Měla sem dokonce zálusk i na BB od Clinique, ale potom, co rok používám jejich make-up si říkám, že ani Clinique těžko kápne na to pravý BB... Stále víc mě ale láká Skin79, na ty jsem četla prozatím jen samé dobré recenze a na e-shopu prodávají i vzorečky, což moc oceňuju! Každopádně jsem ale asi jedna z mála, která žádný BB ještě nevlastní... :)

10. října 2012 v 19:17

Díky za recenzi, alespoň ušetřím. U mě to končí už u toho oranžového odstínu, jakmile vypadám s nějakým výrobkem oranžová, tak je to pro mě zásadní nedostatek.

10. října 2012 v 19:47

a mě to už vůbec nepřekvapuje :D chystám recenzi na Dermacol "BB" a je to jak jeden za 18 a druhý bez dvou za 20 :D nemůžu si pomoct :D

10. října 2012 v 20:21

@Sabinataky nechapu, vetšina make-upů běžně dostupných v droge jsou buď tmavé nebo oranžové

10. října 2012 v 20:21

@melanie můžeš si zatím skočit do lékárny pro vzorek a to balení pak případně neotevřené vrátit

10. října 2012 v 20:22

@♥Stoker♥ vím, že jsi to psala i na FB, ale fakt to nechápu (ten odstín ještě, protože jak říkám, je to indivuduální věc), ale že ti kreje je pro mě fakt záhada ;)

10. října 2012 v 20:23

@Butercupie. zkus nějaký asijský (třeba ten tolikrát zmiňovaný skin79), imo budeš fakt nadšená :)

10. října 2012 v 20:24

@Natálje já zas v krámě zkoušela maybelline a taky mi to přijde z jedný rodiny tónováků převlečený na karneval za BB ..

10. října 2012 v 22:09

Tak me dostala pani v lekarne, ktera mi nejdriv sdelila, ze vzorky LRP nejsou a ze si mam krem vyzkouset na ruku. Tak jsem taky ucinila a podotkla jsem, ze vubec nekryje a ona na to, ze tak to ma taky byt, ze je to typicky BB krem a ten ze kryt nema, ze pry Garnier to ma taky tak....tak do debaty na tema co je to bb krem jsem se radeji nepoustela, ale napadlo me, ze vlastne prumerny spotrebitel mimo beauty komunitu (kde se to omila porad dokola) ani nevi co to ten bb krem vlastne je. Garnier tento pojem uvedl na nas trh v podobe sveho tonovaku a v ocich nepoucenych lidi je svym zpusobem standardem pro bb kremy..

10. října 2012 v 22:27

@Talka jéééžiš :D to je teda smutný
já při fasování vzorků narazila v lékárně snad poprvý na chlapa a když jsem ho viděla, tak jsem si říkala, že to je teda výhra, ten nebude vědět, ani co to to BB vlastně je :D ale překvapil, protože věděl hned a ještě mi iniciativně nabízel i ten další odstín, ať zkusím oba (ale nechtěla jsem, v předtuše barvy čehokoli, co je označený jako "medium", utíkám) - každopádně po týhle zkušenosti musím konstatovat: jen víc pánů v lékárnách :)

10. října 2012 v 22:38

Mě teda zatím BB krémy extra neučarovaly. Ale chci zkusit ten od The Body Shop a nebo nějakej asijskej :)

10. října 2012 v 22:53

OK, píšu si - tohle taky nechci :). Já nevím, proč se pořád někdo pokouší dělat BB krémy po Evropsku, když to nemá smysl a naopak se tak poškodí jejich pověst, protože spousta lidí vyzkouší nějaký Garnier a pak řekne, že BB už nikdy...přitom pravé BB krémy jsou super.

10. října 2012 v 23:41

Děkuji moc za recenzi, zrovna na tuhle jsem se opravdu těšila!

ta barva mi opravdu přijde hodně oranžová, vůbec me růžová jako na letáčku a jestli podtrhuje vrásky, tak je to teprve průšvih. Mě právě tmavší odstíny vyhovují, holt každá nejsme sněhurka :-D

Mám z eBay objednanou tunu vzorečku od Skin79 a od Mishi, tak jsem na ten zázrak zvědavá. Ta VIP Gold totiž opravdu nevypadá zle.

11. října 2012 v 11:33

Ještě že mě BBčková mánie s příchodem podzimu přešla, ale v lékárně poprosím o vzoreček, pěkná recenze, vlastně se mi ho ani nechce zkoušet:-)

11. října 2012 v 18:18

Je to hnusné a je to oranžové, co je to? BB krém distribuovaný v ČR. By me zjímalo, jestli ty fakt světlé dováží do Afriky...
Ač mám LR ráda, tak toto zkoušet nebudu, ušetřila si mi cestu do lékárny.

11. října 2012 v 21:20

@Day :DDD
to úplně vidím, černoška frustrovaná z toho, jak je to zase všechno světlé :D

12. října 2012 v 23:26

Já jsem byla hodně spokojená s BB od Skin79, ale pak se mi objevila periorální dermatitida a rázem bylo po používání čehokoliv. Skin79 má příšerné složení, trochu ten krém podezřívám, že mi k projevu dermatitidy značně přispěl :D, takže když šla do prodeje novinka od La Roche, byla jsem nadšená, pleť to snese. To byl hlavní důvod koupě, ale jsem s ním spokojená, krytí jsem ani moc nečekala, zato mi pleť krásně vyhladí a rozzáří. A odstín light mi vyhovuje, do oranžova ho nemám.

13. října 2012 v 14:36

Článek standardně moc pěkně sepsaný, ale něco ti povim. Mě už bb fakt nebaví. Evropa to prostě posrala na plný čáře. Jen jsem čekala, kdy s tím přijde Nivea..a ta s tim taky přišla, tak už snad jen zbývá essence a mají to všichni. Doufám, že tahle mánie velice rychle přejde.

Naprostý souhlas s tím, že široká veřejnost neví, co bb cream je. Fakt mě štve, že z toho udělali tónovák. Když jsem kamarádce půjčovala svůj vip gold plus, tak mi řekla, že tohle bbčko není, ale je to krycí makeup :D

13. října 2012 v 15:33

@summertime a v čem je konkrétně příšerný? to nerejpu, jen mě to zajímá :) já ho zhruba projela, ale oproti běžný kosmetice (ne bio) se mi zas tak příšerný nezdálo no ..

13. října 2012 v 15:36

@Jája já k tomu už mám smířlivej postoj ;) beru to prostě jako další (a u nás novej) typ výrobku a tím pádem ho bude mít časem skoro každej ... prostě něco jako třeba gelový linky, tekutý tvářenky, sady na obočí apod. - to jsou taky celkem nový věci, typově, a člověk se musí srovnat s tím, že jediná tekutá tvářenka už není od Benefitu, ale má ji čím dál tím víc značek
navíc věřím, že časem se někomu ten BB povede :D

13. října 2012 v 20:56

Taky mám pár vzorků, tak jsem na něj zvědavá. Už mi přijde celkem vtipné, jak se každá značka snaží mít svůj BB krém a oni to jsou přitom úplně obyč tónováky... :(

14. října 2012 v 18:46

@Černá Moora
Spíše jsem myslela, že pro mě je to složení dost špatné, jsou tam asi 3 druhy parabenů a hodně silikonů, hlavně ty parabeny mi po delším používání nadělaly na obličeji fakt paseku, takže bohužel už nikdy více, ale krytím a výsledným efektem to byl skvělý BB.

21. října 2012 v 10:50

Hm, mamce jsem dala vzorečky, došla a povídá: tak jsem se tím namazala - co říkáš? Musela jsem přiznat, že jedinou změnu vidím v tom, že jí to zvýraznilo vrásky... Sjednocení pleti to pravda taky malinko pomohlo (má semtam tmavší fleky), ale celkový dojem byl velmi špatný. Tak už aspoň vím, čím to je - glycerolem...

Anonymní
19. února 2013 v 14:52

A testoval někdo Vichy??:o))

Anonymní
27. února 2013 v 0:39

Já teda musím říct, že jsem opačného názoru, podle mě je super! O oranžové nemůže být řeč, jsem po něm bílá. V okolí už ho ode mě zkoušelo pár kamarádek a taktéž spokojenost :)

Anonymní
27. února 2013 v 4:25

simply stopping by to say hello

Anonymní
23. února 2016 v 11:40

Pro mne to super produkt, objevila jsem ho teprve před měsícem, ale je opravdu TOP. Trpím seboroidickou pletí (zčervenání - hlavně čelo a šupinky), musím hodně promazávat (La Roche Extra Riche - též super. Žádný make-up mi nevyhovuje, loupu se jak had, možná jen ten od Vichy na suchou pleť. Ale BB La Roche nemá konkurenci, neucpává póry, pleť dýchá, sjednocený tón, lehké krytí (ideální v kombinaci obou BB) a žádné vysychání, zčervenání a šupinky.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...