Potřebujete dárek? Klikněte.

22. října 2012


Výrobci a prodejci zamřelé čokolády ze 196% rostlinného tuku (formované do malých příšerek v alobalu) vytáhli ze skladu všechny zásoby z minulých let a zlověstně nám už nějaký čas dávají na vědomí, že dárkově nejfrekventovanější období roku se k nám z říše sněhu a ledu plíživě blíží jako mlha nad blaty.

Nicméně je fakt, že v říjnu už část lidí na Vánoce nakupuje (což třeba v oblasti parfémů a kosmetiky možná i doporučuju, protože čím blíž k Vánocům, tím víc je to předražené) a proto vám dneska chci dát tip na web, který se při gift-lovu může celkem šiknout - jedná se o vyhledávač dárků www.dekuji.cz

Děkuji.cz sám nic neprodává, ale jen generuje tipy na nákupy z různých eshopů.

Kategorií pro dárkohledače nabízí mnoho a jsou různě roztříděné. Najdete tam tipy nejen na již zmíněné dárky k Vánocům, ale i k jiným příležitostem, ať už jde o narozeniny, svátek, výročí nebo třeba zasnoubení. 

Vybírat lze také podle osoby obdarovávaného, kteréžto hledisko jsem využila i já a logicky prolezla zejména kategorii dárky pro ženy (páč kdo říká, že ten dárek nutně musí být pro třetí osobu, aha! :) a samozřejmě mě zajímalo, jestli tam najdu něco, u čeho si řeknu, že jako jo, to bych brala. 
Nakonec jsem takových věcí našla hned několik a pár těch, co mi padly do oka nejvíc, vám ukážu.



Must-have pro všechny se stračím komplexem. Ačkoli já se považuju celkem za advanced straku, koupací flitrovou čepici teda ještě nemám ;)



Dárkový kosmetický balíček zase trochu jinak. Kéž by tohle měli v nákupákách místo všech těch Adidasů a Dovů. 







No, tohle o mně asi ještě nevíte, ale mýt auto mě dost baví. Takže s touhle sadičkou bych byla hotová mycí princezna :P Nevyužila bych jen ten kyblík, protože šamponovat a oplachovat jezdíme k benzínce, kde mají samoobslužný ... obstříkávač ;) (no jasně, baví mě ho mýt i kvůli tomu obstříkávači, že jo, to je fakt zábava :D a jo, 10 z 10 obsluh obstříkávačů, který to mají jako práci, by asi nesouhlasilo, ale tak už to chodí).

Kromě růžové jsem našla i černou, zase s trochu jiným vybavením, tam se mi líbí jelenice a asi bych ji preferovala nad stěrkou.





Láhev Vapur. Neznala jsem a po bližším ohledání mi přijde jako dost fajn věc. Jestli mě totiž něco prudí, tak když mi v kabelce zabírá místo prázdná láhev od vody, kterou mám pak tendenci zcela neekologicky vyhodit. Vapur se dá po vypití složit a velikostně se pak vejde do kapsy, tkž paráda. Objem 480 ml. Pro lepší 3D představu přikládám video.








Lampička.





Taky něco jako lampička. Světlo to bude vydávat imo příjemné. Tak trochu jako lampa z ledu ;) (pokud byste si chtěli lampu z ledu (časem) udělat, návod zde: http://www.madincrafts.com/2012/02/diy-fire-ice-lanterns.html





Travalo. Nejsem dvakrát jeho příznivce, ale na ten baby pink bych se možná ukecat nechala ;) Kdo neví, o co jde, může mrknout na pár dní starou recenzi u In your face!






Miluju děštníky. A kdyby u nás v příslušných obdobích pršelo víc, vůbec bych se nezlobila. Takhle nestačím všechny ani za rok provětrat (prodeštit? ;). Jeden průhledný ovšem padl nedávno za vlast a proto se poohlížím pomalu po jiném. Ten první je podle popisu obří (tak obří, že ho zákaznící často vrací na výměnu a v popisu jsou velkými písmeny upozorňováni, aby si rozměry předem zkontrolovali), takže asi mám vítěze - deštníky sice miluju, ale prťouse mezi nimi naopak nesnáším, deštník prostě musí být velký.
Ten druhý má zase v rukojeti stříbrné hvězdičky a třpytky.








Parní hrnec mám, takový ten volně stojící přístroj. Je fajn, ale nikdy mi moc nešlo pod nos to, že je celý plastový - aneb vařit v plastu? Paranoidní tradicionalisti preferují nerez, njn. Takže kdyby tehdá byl v nabídce tenhle, měla bych výběr jasný.





Poslední věc bude taky do kuchyně. I když vlastně nevím, jestli je to dobrý nápad ;) - podle jedné studie v domácnostech, kde jsou nože volně vystavené na kuchyňské lince, prý dochází při hádce statisticky častěji k jejich použití při prosazení vlastních argumentů :D Narozdíl od případů, kdy jsou nože v šupleti. A když jsou ony nože navíc uskladněny takhle explicitně ... no, cholerici si to kupovat radši nebudou .)




Zaujalo vás z výběru něco? A jak to máte s nákupem vánočních dárků - kupujete průběžně s předstihem, nebo to necháváte na poslední chvíli? A myjete rádi auto? :)

22 comments

22. října 2012 v 9:43

Nemyju ráda auto! Dárky se snažím kupovat s předstihem nicméně ještě nemám všechno v rychtyku, takže díky za tip na stránky :)

22. října 2012 v 10:13

Advanced straka :D. Jo, to by se mohlo dat do zivotopisu :D. Ale mezi co, skills? :D

22. října 2012 v 10:20

asi bližšie omrknem tú fľašu vapur, skvelá ti vecička ;) niečo sa hovorilo o tom, že aj coca cola sa mala v takej predávať...

22. října 2012 v 10:48

Já osobně mám tyhle blbůstky strašně ráda, ale v okolí jsem asi jediná, takže nevím komu bych to pořídila :D
Dárky chci začít shánět co nejdříve, jen ještě vymyslet co..

22. října 2012 v 11:02

zajímavé tipy :) vánoční dárky ráda nakupuju včas, protože pak nesnáším stát ve frontách a zoufale něco nakupovat dva dny před tím :) já ráda chodím pro dárky např. do obchodu NAOKO :)

22. října 2012 v 11:59

Super výběr dárků, ale přesně tak pro mě, ostatní by to neocenili:-D
A kupuju průběžně s předstihem, ale jedině proto, že bych pak naráz neměla dost peněz a taky mě tak nějak baví, že si u toho vždycky koupím i něco sobě za odměnu:-D
Auto myje naštěstí myčka.

22. října 2012 v 12:20

@Lucifrid :DD že bych to zkusila? jistě by to personalisty zaujalo :D

22. října 2012 v 12:45

super tipy, já bych brala ten průhledný deštník! jeden jsem měla, ale zrovna jak naschvál jsem ho ztratila :-/

22. října 2012 v 14:03

Jé, ta sada na mytí auta by se mi líbila. Nebo průhlednej deštník. Jinak parní hrnec jsem měla a po půl roce se mi jen válel v kuchyni, protože se mi ho nechtělo "instalovat" - jsem na vaření líná. Ale díky za tip na ten web, vybrala jsem si tam pro sebe spoustu dárků :). Tak já to mám vždycky...hledám dárky pro blízké a vyberu si jich spoustu pro sebe.

22. října 2012 v 15:11

@Dejnicka my se bojíme, že nám tam poškrábou lak :D ještě jsme tam nebyli :D

22. října 2012 v 15:13

@In your face! já ho taky nepoužívám nějak moc často, ale na některý věci je úplně skvělej, protože je to s ním mnohem pohodlnější než ve vodě - třeba knedlíky už jinak nedělám :)

nebo brambory jsou z něj zase skvělý chuťově

22. října 2012 v 15:48

To je docela fajn tip, půjdu to hned prozkoumat. Nápady na dárky se vždycky hodí:)

22. října 2012 v 15:52

Hehe, to je vtipný :D Ty lampy mě nadchly. Teda, tu "vylitou" už znám a kroužím kolem ní mlsně už dlouho, ale ty ledové a "ledové" jsou rovněž skvělé! Auto nemám, takže k mytí se vyjádřit nemůžu, ale stojánek na nože mě zaujal dost (nesnáším skladování nožů v šuplíku!) a taky ta flaška; ideálně, kdyby v sobě měla ten uhlíkový filtr, to by bylo dokonalé a skoupila bych je všechny!
Verunka

22. října 2012 v 16:13

@U dvou Verunek ad flaška - právě to, že v sobě nic nemá, je pro mě jasný plus :))) protože já všem těm filtrovej věcem nevěřím - úvaha je asi taková - je to mokrá věc v lahvi, nevysychá - no a co většinou dělaj takovýhle mokrý věci na vzduchu? plesnivěj a vůbec se v nich množí kde co ... prostě se bojím, abych si pitím něčeho podobného spíš skrytě neškodila (takže nemám ani bobble, ani britu) ... vodu naštěstí nemáme chuťově špatnou (nebo jsem spíš zyklá? :D), takže to ani řešit nemusím, no

Anonymní
22. října 2012 v 20:59

Po takovém deštníku jsem toužila v mládí, ale tehdy ho měli jen v Tuzexu...Teď to můžu napravit.
Voodoo (nebo jak se to píše) manžel na nože taky dost dobrý...

23. října 2012 v 16:01

Ta červená lampička je úchvatná! :-)Flitrovou koupací čepici bych na sebe asi nevzala, ale jinak fajn! díky za tipy :-)

23. října 2012 v 16:59

Taky se trochu obávám, že ten stojan na nože by mohl vzbuzovat agresi :-D Ale třeba kdyby byl dřevěný, bylo by to mnohem hezčí a určitě méně provokativní!

25. října 2012 v 18:06

Lampičky se mi moc líbí. I ta, která vypadá jako vylívaný kyblík i ta zamrzlá flaška. Parní hrnec taky ještě nemám.. no, díky za tip na vybírač dárků, třeba letos při vymýšlení co komu nebudu tak trpět. Veronika

30. října 2012 v 23:35

Ten parní hrnec bych brala, zkusím to asi nadhodit Ježíškovi. A na tu "skládací lahev" už koukám docela dlouho :)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...