Harfa shopping report

11. listopadu 2012

Jak možná víte, Galerie Harfa slaví dva roky existence a v rámci toho momentálně pořádá "Víkend plný slev" - aneb takové dny Marianne v menším: slevy zde také fungují na kupony (pdf soubor), kde jsou abecedně uvedeny obchody zapojené do akce a podrobnosti o slevách, které poskytují - akorát si nemusíte kupovat žádný časák, ale kupony si (zdarma) vyzvedáváte na info stánku přímo v nákupáku.

Harfa je sice trochu periferie, ale protože mám dost ráda Kappahl a ten na Harfě je pro mě vzdušnou čarou přece jen blíž než ten v Palladiu, občas tam zajdu. Špatná není ani pobočka Lindexu a Rossmannu, ale na rovinu říkám, že kdyby nebylo Kappahlu, tak jen kvůli těmhle dvěma tam nechodím ;)

A páč momentálně sháním sako (o kterém mám bohužel dost jasnou představu) a jubilejní harfácké slevy se k tomu zrovna příhodně naskytly jako bonus, řekla jsem si, že je čas udělat zase po delším čase návštěvu.

Po několika hodínách obíhání shopů to dopadlo takto:  
- sako nemám (Murphy zafungoval spolehlivě - jak sháníte něco konkrétního, nikdy to neseženete - zato až ho shánět nebudu, bude takovejch sak všude tři prdele, to mi je jako jasný)
- věci, který jsem nepotřebovala, mám v hojném počtu
- na kuponech jsem ušetřila celejch 12 Kč (jo, dvanáct)






1) Mám značnou slabost pro Marks & Spencer a jeho veškerej sortiment, kterej nespadá do oblečení - takže jídlo a pišišárny. Jak tam vlezu, jedna karta nezůstane suchá.

Tentokrát jsem šla omrknout primárně vánoční novinky (který mívaj strašně kjůt), ale musím říct, že nakonec nic moc, na webu to vypadalo slibněji.
Byla jsem zvědavá hlavně na vánoční plechový krabice se skotskejma máslovejma sušenkama, páč na ty se nechám pokaždý utáhnout (jako na ty krabice - sušenky jsou sice výborný, ale beru je spíš jako bonus navíc, důležitej je tady obal).
V ideálním případě jsem doufala v nějakou se skoťákem nebo westíkem (maj většinou aspoň jednu), ale úplně se nezadařilo. Skoťák sice je, ale výtvarník to tentokrát jaksi nepovychytal a výsledek vypadá jako rozježenej podvraťák - nevědět, že to je, co to je, tak v něm skoťáka skoro ani nepoznám, což za dvě kila není moc kauf (jo, pokud někdo netuší, co je skoťák, tak jako skotskej teriér, v podstatě černej westík, aneb ťuťů ťuťů, mazli mazli).

M&S v kuponech neparticipuje, ale na jídlo byly jeho vlastní slevy, 20% na vybraný výrobky. Nakonec jsem vzala vánoční čaj (vánoční je na něm bohužel jen obal, jinak jde o klasickej černej čaj) a mandarinkovou marmeládu (běžně kupuju pomerančovou, ovšem mandarinkový cokoli mám na předních příčkách v čemkoli, takže tahle novinka mi ze spárů neunikla).

Jinak co se jídla týče, dobrá zpráva pro všechny fanoušky - nově budou mít v sortimentu i čerstvé potraviny, tak jak je můžete bežně potkat v britských prodejnách - maso, ovozel, hotovky, sendviče atp. (více info viz leták níže).




Vzhledem k tomu, že ve vánočních věcech jsem se teda moc nepokochala, zaplula jsem aspoň mezi kosmetiku, kam jinak moc často nechodím a ... byla jsem nečekaně lapena. Sadou s kosatcem. Voní to naprosto úžasno-úžasně! A navíc za tu cenu.
Všema deseti doporučuju k pozornosti všem příznivcům guerlainovského sladkého kosatce evokujícího fialky, protože přesně tohle připomíná.
Všem ostatním doporučuju s tím, že ta vůně je prostě nádherná.

Nabídka kosatcové parfemace je dost široká - pamatuju si pěnu do koupele (ta voní asi nejsilněji), tělové mléko, sprcháč, tekuté mýdlo, deo a krém na ruce. Ale bylo tam tutově ještě něco. Já vzala deo a krém (69,- a 79,-), což užiju asi nejvíc, ale už teď vím, že u nich nejspíš nezůstanu. Ideální by byla ještě toaletka nebo sprej do bytu, ale ty si úplně nevybavuju (ačkoli u jiných sad byly), chce to další průzkum.
(btw. jestli je to vánoční limitka, netuším, možná jo, možná je to běžný sortiment, jak říkám, kosmetiku tam moc nestuduju).

A aby mi to všechno pěkně ladilo, chmátla jsem ještě po nákupní tašce s britskou vlajkou.





2) Rossmann

- pokus o vánoční Essence krémy (marně) (podle očekávání)

- v akci měli L´Oréal, takže nejoblíbenější OKZ za 80 Kč byla jasná

- taky jsem si konečně vzpomněla na Ryor a vzala chválený dvoufázový odličovač (tenhle nákup je vyloženě důsledek čtení blogů, bez nich by mě vůbec nenapadlo Ryor zkoumat) - recenze bude, ale zatím můžu říct, že jsem trochu rozpačitá ...

Příjemným překvapením bylo, že si jednoduše, na pár tahů, poradil s linkami od Essence i Benefit řasenkou (se kterou micelárka výjimečně trochu bojuje) a přitom vůbec neštípal v očích - neuvěřitelné.

Co mě překvapilo dost negativně, je hebká pleť, kterou mi udělal. Podezřele hebká. Až silikonově hebká. A taky jo. Na druhým místě ve složení. Podraz. Toho kdybych si všimla při nákupu, tak ho dost pravděpodobně nevezmu - páč silikony = u mě jednosměrná jízda Pendolinem do stanice Ucpaný pór.
V odličovači jsem je teda FAKT nečekala. Čekala jsem olej, ale ne silikonovej olej.
V návodu sice je doporučeno dočistit ještě pleťovým tonikem, jenomže když budu dočišťovat micelárkou, tak zase jeho používání úplně postrádá smysl. Protože micelárku miluju právě kvůli tomu, že po ní nemusím používat už nic, takže takhle bych si s Ryorem přidělala jen krok navíc.
No, uvidím. Zatím ho budu radši používat jen na oči, pleť riskovat nebudu a kompletní recenze bude časem.


3) New Yorker

Vánoční gumáčky za 129 Kč. Sleva ze šesti kil. Kauf roku.
Ony sice možná budou spíš americké, ale já vidím vánoční a hotovo, nikdo se o tom se mnou nehádejte :D


4) A teď těch 12 Kč

Sýr z Intersparu, což byla poslední štace. Zabejčila jsem se s tím, že když už jsem ty kupony celou dobu tahala, tak je použiju aspoň na něco. Interspar měl 20 % na jeden výrobek, takže to padlo na nejdražší položku v mým mini nákupu (šla jsem tam teda úplně pro něco jinýho, jednu věc, neměli, tak místo toho zase dalších deset neplánovanejch, klasika).



Pokud jde o slevy obecně, jsou ještě dneska, takže i proto vám tenhle post píšu - přijde mi fajn 25 % do Kappahl a C&A a 20 % do Iron Fist, H&M, Office shoes, Lindexu a Sephory. Akorát já jsem nic z toho nevyužila, páč nikde se mi nic nehodilo (v tý Sephoře je to na diskuzi, tam jsem spíš odolávala :D btw. maj tam milý prodavačky, oproti standardu).
Jinak špatnejch není ani těch 20 % do Sparu, kdybyste kupovali třeba nějakej dražší alkohol/hračky (podle chuti, že :D), tak se to už vyplatí.

Konec hlášení :)

17 comments

11. listopadu 2012 v 7:23

Iris od M&S je prijemna vona, mam intrierovy parfum, pekna. Co sa tyka dvojfazovky od Ryor, je to jeden z najucinnejsich odlicovacov, ake poznam a obrovske plus za to, ze nestipe! Vzdy som ho pouzivala vyhradne na oci, takze problemy s pletou mi nikdy nerobil.
A celkovo k akciam tohoto typu, od istej doby sa im zamerne vyhybam, pretoze standardne to dopadlo presne, ako popisujes - to, co potrebujem aj tak nekupim, zato mam tendencie nakupit ine, nepotrebne veci a v konecnom dosledku je uspora uplne smiesna.

11. listopadu 2012 v 7:26

to tak bejvá,že to,co chceš prostě neseženeš :D

11. listopadu 2012 v 8:42

Mně se ta krabice se skoťákem docela líbí, jako podvraťák sice vypadá, ale skoťáka tam pořád poznávám :D Možná tam pro ni ještě zajdu, taky mám slabost pro plechový krabičky...

11. listopadu 2012 v 9:12

Taky miluju krabice od sušenek, mám jich doma hafo. Co na tom, že ty sušenky nikdo nejí a 8 krabic je furt plných... Včetně té z Francie dva roky zpátky.

11. listopadu 2012 v 12:46

Díky za shrnutí, přemýšlela jsem, že bych tam jela, ale nakonec jsem asi moc líná. Mandarinkoou marmeládu musí vyzkouet a taky očíhnout vánoční plechovky se sušenkama - chtěla jsem si nedávno koupit perníčky z IKEA, ale jejich letošní krabice na sobě mají docela velký nápis IKEA, to mě štve.

11. listopadu 2012 v 13:56

já mít M&S po ruce, tak tam chodím pořád! už jen kvůli tomu jíídluu, mňam!

11. listopadu 2012 v 14:05

já jsem neodolala v sephoře:-)
jeden lak z aktualni dior kolekce byl uloven:-)

souhlasim, ze prodavacky byly nadstandardni:-)

11. listopadu 2012 v 14:19

parádne si nakúpila ;)
gumáky nemajú chybu ;D

11. listopadu 2012 v 15:15

Ja chci gumaky a to jsem byla včera v Praze a nepotkala je. :-(

11. listopadu 2012 v 19:09

@Haru to u nás by se zase nestalo ;))) ty skotský jsou výborný, to zas ne že ne ... ale zas je maj i bez krabice a ještě jsem je takhle nekoupila ;)

11. listopadu 2012 v 19:11

@In your face! no neke .. tak to je asi taky vynechám - krabici s ikea mít doma ňák zvlášť nemusím :D ale když měli ty vánoční pohledy, byly pěkný

11. listopadu 2012 v 19:12

@Vyvrhell jsem byla nska ještě v jednom NY a taky je tam neměli, asi záleží na pobočce, i když mi to teda přijde na hlavu ..

12. listopadu 2012 v 2:38

Prej pišišárny... já se z tebe potrhám :D :D :D
Jinak, kosatec maj v M&S standardně, taky se mi moc líbí - moc jiný tělový kosmetiky s tak pěkným kosatcem neznám, no a s Guerlainem by mě podoba nenapadla, ale jak to tak říkáš, asi na tom něco bude. Musím ovonět znovu!
V Rossmannovi zas sháním od Essence novou upíří limitku, zatím jsem všude narazila na vybrakovaný výstavky (a to vešla do prodeje 7.11.! - a o dva dny později už všude vymeteno?!) a ukořistila jeden pigment (tmavo-fialový - jediný, co za to stojí, ale je vážně dokonalej, myslím že bys ho taky ocenila, jako alternativu k černé ;-)) a ráda bych ještě laky, ale asi mám smůlu.
A z hadrů sháním černou vlněnou sukni v délce nad kolena, taky marně.
Každopádně gumáčky jsou stylový! ;-)
Verunka

12. listopadu 2012 v 14:18

@U dvou Verunekočmuchni hlavně tu pěnu, tak mi přišla jednoznačně nejsladší (a nejhezčí - třeba ten krém na ruce je oproti ní spíš kosatec než fialky)

hm, strategie v zásobování essence je teda dost trapná ... hlavně, že všeho ostatního (co nikdo nechce) tam maj pytel, ale zrovna věci, o který je zájem, dovezou v pěti kusech

18. listopadu 2012 v 13:21

jídlo z MS miluju, hlavně kvůli těm obalům, i když obsah taky není k zahození....třeba takový burákový máslo mmmm :D
"černí westíci" jsou taky roztomilí, ale na bílý to nemá :D ( nic jinýho ani napsat nemůžu, protože mi jedna bílá potvora leží na klíně :D )

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...