Avene Cicalfate - to potřebujete!

1. ledna 2013

Ne nadarmo je první příspěvek na první den nového roku věnován právě tomuhle krému.

Cicalfate prostě miluju (zdravím Nyx :D), takže když už jsem se konečně rozhodla pro recenzi, lepší datum než tenhle jistě významný den jsem zvolit nemohla. Je to vhodný výběr také z toho důvodu, že absenci jeho recenze jsem už delší dobu vnímala jako velký blogový rest - a kdy resty začít likvidovat příhodněji než zrovna na Nový rok ... páč známe to: jak na Nový rok, tak po celý rok (kéž by mi to i vydrželo .)) ... a když už jsme v těch novoročních přáních, kromě zásoby Cicalfate bych brala i toho Jacka Sparrowa, o tom žádná).

No, dost řečí a přesuneme se k hlavní hvězdě dnešního programu.



Co se týče nějakého oficiálního popisu, Avene Cicalfate patří do skupiny tzv. hojivých (repair) krémů, které v názvu mají často právě slovo cica, a jeho hlavními účinky jsou:

1) urychlovat hojení poraněné a podrážděné kůže (pomocí látky sukralfát)

2) zabraňovat infekcím (pomocí sulfátů mědi a zinku)


Nejčastěji ho tedy využijete na: 
- prasklé koutky
- popáleniny
- čerstvé jizvy
- nespecifikované lišeje všeho druhu (na krabičce uvádějí například periorální dermatitidu, kterou jsem naštěstí ještě netestla, ale dovedu si ji docela dobře představit)
- akné (jo, i to je vlastně poraněná kůže, kterou dokáže zhojit)
- začervenalou pleť po čištění pórů nebo čistících maskách
- přesušenou pleť
- pleť podrážděnou mrazem




Úplně poprvé, již před mnoha a mnoha Cicalfaty (no dobře, zas tolik jich nebylo, ta 100 ml tuba vydrží celkem dost dlouho ;) jsem si tuhle věc koupila cíleně na prasklý koutek, který mě fakt otravoval - nijak zvlášť na tohle netrpím a tak jsem tehdá neměla po ruce ani nic pořádného na hojení.

A předpokládala jsem, že ho budu používat opravdu jen lokálně na podobné problémy. Lékárnice byla ale celkem sdílná, výběr pochválila a dodala, že ona si s tím čas od času namaže celý obličej, vždycky když má pocit, že ho potřebuje tak jako zrestaurovat.
To mi v tu chvíli přišlo dost na hlavu a pomyslela jsem si, že něco podobného dělat určitě nebudu - páč mazat si celý obličej nějakou mastí na rány? proč jako? Ale brzo jsem zjistila, že měla recht ;)





Čímž se teda dostáváme k tomu, jestli Cicalfate opravdu funguje a jak.
Vzhledem k tomu, že jsem hned na začátku řekla, že jsem s ním in love, tak je vám asi jasné, že jo - takže potvrzuju, funguje skvěle.


1) jeho hojivá síla je téměř okamžitá
- např. zarudlou pleť z jílové masky stačí před spaním namazat a ráno nevíte, že jste nějakou použili
- drobné ranky hojí v řádu dnů, ale viditelné zlepšení vidíte už po dvou namazáních

2)neuvěřitelně příjemnou konzistenci.
 - já čekala nějakou mast, ale místo toho je to hutný bílý krém, který se úplně úžasně roztírá a vsakuje a zanechává pleť nikoli mastnou, ale spíš takovou ... vlhce vláčnou (krém stejné konzistence neznám, takže jsem jí teď musela vymyslet vlastní termit - a řekla bych, že to celkem sedí - pro přesnější dojem ale nejlépe uděláte, když ho zkusíte sami ;)

3) pleť okamžitě zklidňuje - což se hodí zejména tehdy, když s ním chcete léčit něco, co svědí (např. podrážděnou kůži z nevhodné kosmetiky) - namažete se, a je po svědění. Hned.




Protože lékárnice mi při prvním nákupu poradila i to, že je dobré z něj občas udělat vrstvu a počkat, až se vsákne sám, držím se toho a na lokální záležitosti (třeba ten prasklý koutek) ho použiju klidně takhle nerozetřený (samozřejmě není vhodné dělat v případě, že pak hodláte jít mezi spoluobčany ;).



Ale roztírá se fakt dobře.




A dobře se i vsakuje. Cca po minutě - jak vidíte, žádná mastnota se nekoná.
Pokud se rozhodnu s ním namazat celý obličej, lze ho bez problémů použít i jako podklad pod make-up.



Je to prostě skvělá univerzální léčivka na kůži a jeho použití můžu doporučit všema dvaceti jak na akutní problémy, tak i v těch případech, kdy máte neurčitý pocit, že by vaše pleť potřebovala obecně trochu obnovit a poladit.

btw. jestli máte po včerejších oslavách kocovinu, namažte se Cicafate a určitě to hned bude lepší .)))))


Co vy - znáte - používáte? Případně máte oblíbený nějaký jiný cica-krém? A jak jste se popasovali se Silvestrem?


60 comments

1. ledna 2013 v 9:49

Zatím žádný hojivý krém nemám, doteď jsem používala kalciovou mast, ale není to žádný zázrak. Vyzkouším, už jsem se chystala něco pořídit, a tohle není první pozitivní recenze, co na Avene čtu. Díky za tip :)

1. ledna 2013 v 10:15

Ach jo, jak tak koukám na tu konzistenci, měla jsem si raději koupit tohle. Zrovna teďka chvilku mám Cicaplast od LRP a přijde mě takovej víc masťovej a lepivější....ale snad to nebude nic měnit na účinkách :)

1. ledna 2013 v 10:45

tak tohle vůbec neznám, asi po tom kouknu, občas by se to hodilo :)

1. ledna 2013 v 11:02

Na tohle všechno používám konopnou mast.

1. ledna 2013 v 11:49

Bezva, konečně je má zvědavost upokojena :) Já teda na běžná poranění a drobné neduhy kůže (právě ty opary, prasklé koutky, pupínky, odřeniny a strupy apod.) používám "zázračný kelímek" od Oriflame. Ten funguje špičkově, i když na celý ksicht bych si ho určitě netroufla namazat. V tomhle bude ten tvůj zázrak zřejmě univerzálnější :) Budu na to pamatovat, až budu potřebovat urgentně něco tohohle typu...
Verunka

1. ledna 2013 v 12:20

Hm, hm, asi si ho stejně dříve či později pořídím... :)

1. ledna 2013 v 12:37

Takže další věc, kterou nutně potřebuji, uááááá:)
A ještě prosba, díky tvému blogu jsem začala číst finskou hrdinku, ale omezila přístup, nemám její email a netuším jak si k němu dostat, přála bych si dále ji číst, takže Tě prosím, jestli bys byla tak laskavá a napsala mi na můj email - Noogeta@gmail.com
(myslím, že už jsme si psaly:) ), abych ji mohla požádat o přístup.
Moc díky, Eva:)

1. ledna 2013 v 13:06

zni to jako maly zazrak...hodne jsem se na tuhle recenzi tesila a ted je to pro me potvrzeni tohokl ze je proste musim mit :-)))

1. ledna 2013 v 13:15

@Dashulkacicaplast je právě úplně strašný. ulepený a silikonový, navíc jeho účinky jsou možná tak maximálně poloviční. cicalfate je mnohem lepší.

Anonymní
1. ledna 2013 v 13:31

Zajimavy článek...ještě bych prosila shrnující článek o guerlainovych meteoritech a budu happy ;-) monika

1. ledna 2013 v 13:53

Tak to se mi zrovna hodí, asi pořídím :D. Mám rozedřený nos ze smrkání, snad rychle pomůže! :)

1. ledna 2013 v 15:49

Já si včera koupila Atopikderm od Saloosu kvůli suché kůži. Tak až mi dojde, tak půjdu do tohohle. Vypadá to moc dobře! :)

SIMPLE LIFE

Anonymní
1. ledna 2013 v 15:53

Něco takového má Bioderma, ale hrozně to vysušuje, přesto, že je to nejdříve trošku mastné.
Na akné ani jizvy po akné to nezabírá :(

1. ledna 2013 v 16:20

@U dvou Verunek
Zázračný kelímek od Oriflame mám taky, ale čokoládový jako balzám na rty. Měla jsem i klasický, který mi nesedl.

1. ledna 2013 v 16:22

Na tohle mám doma zinkovou mast a zatím nějak nemám potřebu to měnit :)

1. ledna 2013 v 16:25

Mám atopikderm od Saloos a mažu si s ním ložiska lupénky. Je skvělý, ale kvůli vůni se s ním nemůžu mazat, když chci jít do společnosti. A Cicafalte od Avén si připisuju na seznam kosmetických must have. Díky za tip.

1. ledna 2013 v 17:08

můžu potvrdit jeho suprové účinky - používala jsem ho na rychlejší zahojení jizvy a moc mi pomohl :)

1. ledna 2013 v 17:31

@trb ano, poté, co jsem si přečetla o konzistenci Cicaplastu u tebe v postu, tak jsem si ho navždy vyřadila z jakéhokoli pomyslného wishlistu ;) tekutá "náplast" mě prostě nějak neláká ;)

1. ledna 2013 v 17:34

@Hanča Zajda domácí? tu jsem nezkoušela

ale z lékárny jsem jednou měla nějaký konopný krém na přesušené ruce a s účinky jsem moc spokojená nebyla, spíš trochu dráždil a ještě byl dost mastný ..

kdyžtak dej tip na konkrétní značku, co ti vyhovuje (pokud to teda není ta domácí :D)

1. ledna 2013 v 17:38

@U dvou Verunek ten patří mezi věci, o kterých jsem slyšela u x-krát, ale nikdy nezoušela ;) kdyby se prodával v krámě, tak prubnu, ale přímá distribuce mi přijde trochu otravná .. (nikoho známého na to nemám a objednávat po netu jsem holt líná)

ale řekla bych, že tohle bude přece jen trochu něco jiného, stejným dílem jako hojící, mi přijde výrazná i ta jeho antibakteriální schopnost, což Oriflame asi mít nebude, ne?

1. ledna 2013 v 17:39

@Noogeta já jí napíšu i do komentáře, ona blog zprivatizovala kvůli nějaké blbce a na koho ze čtenářů měla kontakt, tak přidala, ale všechny to nejspíš nepokrylo

1. ledna 2013 v 17:45

@jgf na to bude myslím fajn :) jeho výhodou je i to, že nevoní v podstatě nijak, takže člověka neotravuje

1. ledna 2013 v 17:47

@Haru imo tohle bude taková zinková mast vyšší kategorie :))) jinak podobný princip

1. ledna 2013 v 17:47

@Jarmila Michlová tady parfemace naštěstí není žádná, resp. nic, co by člověk zaznamenal

1. ledna 2013 v 18:19

No dobře dobře, tak já už si ho teda koupím! Ale fakt. Jinak mě překvapilo, že mám mnohem míň bílou ruku, než jsem si představovala...aspoň na těchto fotkách.

1. ledna 2013 v 21:57

Tak já mám Cicaplast od LRP, což by mělo bejt to samý, ale vytáčí mě ta jeho "klouzává" silikonová konzistence, je dost mastnej a jentak se nevsákne. Prostě je to hnusnej mazlavej gel, kterej podle mě nemá ani žádné extra účinky.. Pokud by měl bejt ale Cicalfate jiný, tak ho asi zkusím:)

1. ledna 2013 v 22:09

@In your face! další duše podlehla *ďábelský smích*
to mělo být spíš "máš" ne? (jestli jo, tak těžko říct, řekla bych, že ruce nějak extra bilý nemám, ale tady je na nich asi i žlutej odraz od slunce)

1. ledna 2013 v 22:10

@Jana právěže Cicaplast má tu konzistenci úplně jinou, viz výš komentáře od Dashulky a Trb

1. ledna 2013 v 23:11

@Černá Moora
Já mám zázračné kelímky od Oriflamu ve všech příchutích, které kdy vyprodukovali, a za mně je úplně na prd. Jo, fajn jelení lůj na rty, ale jinak nevím, proč se jmenuje zázračný! Tenhle hojivý krém jsem kdysi dostala od kožní ve vzorku a byl fajn, jen jsem ho až do teď měla pocit, že už je to krémová nadstavba a že je spíš na specifičtější problémy jako jizvy apd. Ovšem po tvém článku asi vše přehodnotím a výhledově si ho přidám do nákupního seznamu. Navíc Avéne důvěřuju snad ve všem :-D. Jinak já na poraněné koutky (naštěstí hodně výjimečně) používám Framykoin v krému a ten je úplně nej. Ale je jen na předpis :-(.

2. ledna 2013 v 10:32

@Černá Moora Jedině domácí. Hezky ze sádlíčka. Je super na bolavé klouby, popáleniny, odřeniny, vyrážky, omrzlý a ofoukaný obličej z Alp...prostě skoro na všechno.

2. ledna 2013 v 12:38

Také Cicalfate používám dlouhodobě, jeho účinky můžu potvrdit. Obzvláště teď, v chladném počasí je skvělý jako krém na celý obličej.

2. ledna 2013 v 15:46

Ty jsi bezvadná reklama! :)
Zítra jdu pro něj :D Zrovna mám prasklý koutek :/ Takže díky :)

2. ledna 2013 v 15:56

@U dvou Verunek
Je fakt, že na to, jaké má přízvisko, ten Oriflame moc lidí v oblibě nemá. Já ho miluju, protože mě jako jediný dokáže v rekordním čase zbavit i rozjetého oparu, a to bez viditelných a dlouhodobých následků. Krom toho ho denně používám na záděrky na rukou.
Ale souhlas, že s Avene bude mít máloco společného; antibakteriální asi vážně není. Možná si ho koupím, občas mám totiž pocit, že můj obličej je jedna velká hodně poničená freska, která potřebuje zevrubně zrenovovat 8-)
Verunka

2. ledna 2013 v 16:01

@Černá Moora
Mamina každý rok vyrábí domácí mast z měsíčku lékařského: vlastnoručně vypěstované bylinky, čisté sádlo... plus do toho přidává směs "31 bylin" od Justu (nebo nějak podobně se to jmenuje). Nekecám, je to elixír taky snad na všechno!
Verunka

2. ledna 2013 v 18:31

avéne by som veľmi rada vyskúšla vyzerá to byť veľmi schopná znacka. no zatiaľ sa uspokojím so ziajou :D

Anonymní
2. ledna 2013 v 21:27

Ahoj, dekuju za recenzi, zrovna hledam nejaky novy krem a jedna z variant byl i tento...da se pouzivat denne na cely oblicej nebo je lepsi pouzivat jej jen lokalne?

2. ledna 2013 v 21:47

@Černá Moora
To teda nemá. Spíš je to dobrý balzám na rty. Dneska jsem se byla zeptat v lékárně Dr. Max na Cicalfate od Avén a byla tam protivná paní, řekla mi, že Avén vůbec nemají, naprosto netušila o co jde, vnucovala mi Biodermu a chtěla strašně řešit, co mám za problém. Nestačilo jí, že jsem dostala doporučení na tenhle krém.

2. ledna 2013 v 21:53

@Veronika že jo:D Avene by mi mělo dávat procenta z prodeje :D

2. ledna 2013 v 21:55

@Ew*Edens jo, taky mi přijde, z lékárny je rozhodně moje nejoblíbenější - přijde mi docela škoda, že se o ní píše tak málo (holt ty neinvestice do marketingu se někde musí projevit :D takovou Vichy vidí člověk na všech sloupích a přitom kvalitativně nic moc)

2. ledna 2013 v 21:59

@EiNKA můžeš klidně používat na celý, však to taky dělám :)

akorát nevím jak s tím "denně", přece jen je to spíš léčivka, takže pokud jsou pravdivé takové ty názory, že pleť si může na krém časem zvyknout, měla bych kromě něj ještě nějaký a střídala (já ho třeba používám 14 dní v kuse, pokud potřebuju něco rozsáhlejšího opravit - jako třeba teď po použití Saloosu, ehm - ale pak zase vysadím a přejdu na jiný)

2. ledna 2013 v 22:07

@Jarmila Michlová omg :D zkus nějakou jinou, já v Maxovi vídám Avene běžně, takže to byla spíš smůla .. jinak nejlepší jsou ty, kde si člověk může kosmetiku prohlížet a vybírat sám a nikdo za pultem mu nemusí každou jednotlivou věc podávat a čekat, až se rozhodne

2. ledna 2013 v 23:06

Díky Tvé recenzi jsem už koupila sadu s Chubby stick balzámy, které mi do té doby připadaly jako předražené nesmysly, ale teď si je nemůžu vynachválit! Co nejdřív kupuji i tento krém, na mojí vyrážku na bradě by mohl trochu zabrat:).Takže moc díky za tipy. A také bych Tě chtěla poprosit, pokud bys měla malou chvilku, zda bys u Finské hrdinky nemohla napsat můj mail: ewah@seznam.cz, aby mi umožnila přístup, díky Tvému blogu jsem tam hltala každý post a teď je to bloklé :(.

3. ledna 2013 v 14:36

Tak jo, koupeno :D. Došla mi zinková i kalciová mast (moje stálice v kosmetický výbavě) a ptž mam zrovinka na obličeji hnusnej lišej a samozřejmě akné, rozhodla jsem se vyzkoušet tenhle krém. Samozřejmě díky recenzi :D. A ptž nejsem troškař, vzala jsem rovnou velký balení :D.

4. ledna 2013 v 12:50

Tak já teda všechny hojivý mastičky srovnávám s framykoinem...a zatím ho žádná nepřekonala...ale cicalfate není vůbec špatnej...hlavně vůbec neubývá :D

5. ledna 2013 v 0:18

@Klárka snad ti bude vyhovovat :) kdyžtak mi sem pak můžeš přijít vynadat :D

5. ledna 2013 v 21:08

Dík za doporuč, nejspíš ho zkusím. Mám brutálně suchou pleť, teď po mejdanech navíc ještě horší než obvykle a i stoprocentní bambucký máslo poprvé zklamalo. Včera jsem se napatlala regeneračním olejem od Saloos a po patnácti minutách po něm ani stopa, ani rozdíl na pleti, prostě poušť...

6. ledna 2013 v 22:54

Nevím, do jaké míry by se dal s Cicalfate srovnávat, ale mně se hodně osvědčil Avene Cleanance K, když mám výrazně zhoršenou pleť.
A ještě druhá věc, mohla bych Tě poprosit, stejně jako Noogeta, o pomoc při žádosti o přístup na blog finské hrdinky? Moc děkuji, Kristýna. kristyna.tazka@gmail.com

13. ledna 2013 v 20:53

Tak tohle je moje musthave v zimě! Bez něj už si nedokážu představit žádné ráno.

23. ledna 2013 v 1:39

Fajn, tak už ho mám. Nastalo pro mou pleť kritické období, kdy jsem si ho šla bez odkladu koupit. A očekávám zázraky na mé stresem zdevastované pleti! :D
(Jenom si dovolím nesouhlasit s konzistencí, mastné je to dost, vláčné sice taky, ale děsím se toho, jak budou vypadat mé vlasy ráno po probuzení, když jsem si s tím teď namatlala celý obličej...)
Verunka

29. ledna 2013 v 22:24

Tak dnes jsem se vydala do lékárny pro tenhle krém a můj nákupní zážitek byl otřesnej! Nakonec jsem odešla s jakousi novou variantou cicalfatu a jsem trochu zklamaná :(

http://aly-beauty-life.blogspot.cz/

Anonymní
26. února 2013 v 13:22

ahoj jsem tu nováček ale zrovna si léčím dermatitidu je to děs stydím se i chodit ven ale krém mě velmi zaujal jenže v naší lékárně je přímo tento tip nedostupný a na internetu se také nedá sehnat tak prosím jak se k tomuto zázračnému krému dostat děkuji Ladana

26. února 2013 v 20:17

@Ála za nový varianty nemůžu ručit, zkoušela jsem jen tenhle .) (ale mám pocit, že asi myslíš nějaké to "lotion", to jsem taky tuhle zahlédla)

26. února 2013 v 20:21

@Anonymní pokud v té lékárně jinak Avene mají, tak by pro ně neměl být problém ho objednat
ale na netu se dá samozřejmě koupit bez problémů - http://pletove-kremy.heureka.cz/avene-cicalfate-creme-hojivy-antibakterialni-krem-100-ml/

ladana
27. února 2013 v 8:29

no na té heuréce je spousta těchto krémů ale kdybych se měla řídit přesně podle názvu tvého krému tak tam není ani jeden vždy je na balení něco jiného napsaného a já nevím jestli je to úplně stejný krém děkuji za informaci

27. února 2013 v 23:16

@ladana v recenzi je avene cicalfate, na heurece je avene cicalfate, dokonce je to i v názvu celho odkazu - takže ten dotaz má být jakože vtip, co .))

Anonymní
15. července 2013 v 22:32

no super :-) aniz bych cetla tuto recenzi, dnes jsem vyrazila do lekarny a koupila si tento krem, mam celorocni rymu a dost casto odreny nos, navic jsem ekzematik a ma plet je citliva.. do toho neoheleny pritel a muj oblicej vypada kazdou chvili luxusne.. prave jsem se namazala a precetla recenzi a jsem nadsena a spokojena!

Anonymní
11. února 2014 v 14:50

Teď jsem si ho koupila na ošetření ran po laseru, tak jsem zvědavá :)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...