Koule od Skin79 x Guerlain Meteorites

25. ledna 2013

Minulý článek byl pytlík, tak teď si dáme koule - ať to máme pěkně komplet.

O koulích od Skin79 jsem četla, že prý dělají pěkný glowy efekt (a kde je glowy, tam jsem já), takže jsem je samozřejmě musela vyzkoušet. A taky jsem byla zvědavá, jak téhle značce jdou kromě BB krémů jiné věci - i když člověk samozřejmě očekává, že když umí jedno, nebude špatná ani ve zbytku sortimentu.



Jak jsme u Skin79 zvyklí, cena byla velice peněženka-friendly - kupovala jsem (pochopitelně) na Ebay a vyšly na cca 260 Kč (v souvislosti s čímž jsem si uvědomila, že jsem asi už úplně dementní protože - k neuvěření jako - dám si dvoje koule do sledovačky, jo ... a pak si koupím ty dražší ... no jako WTF!!! :D ty levnější, o dvě libry, takže vlastně o čtvrtinu ceny, tam pořád vidím a pořád jsou skladem, takže absolutně nechápu, co mi hráblo a proč jsem koupila ty druhé ... to jen jen taková poznámka na okraj, protože jsem si toho všimla až teď při psaní článku a nemůžu se přestat divit).


Koule mají roztomilé růžové balení a labutěnku.






V krabičce jsou vedle sebe v jedné vrstvě (váží 14 g - a když už jsem zmínila Meteority od Guerlaina, tak jen pro zajímavost, ty mají 33 g).




A jsou opravdu hodně měkké - takhle se práškem obalily samy jen pobytem v krabičce.




Měkkost je dobře vidět i tady, stačí se labutěnkou jemně dotknout povrchu a okamžitě se otisknou (u Guerlainu byste po stejném pohybu na labutěnce neviděli nic, jeho koule jsou naopak hodně pevné ... ježiš, to zní ale blbě :DD).



Jednotlivé barvy vypadají na ruce takhle, opět stačí jen jednou přejet a zůstane sytá stopa.




Rozmáznuto trochu.



A úplně.



Blbé je, že na fotce výše kvůli světlu vlastně vůbec nevidíte jejich efekt a zdá se, že jsou na ruce matné. Což nejsou, právě naopak. Tyhle koule jsou totiž úplně skvělý rozjasňovač.

Takže jsem musela udělat ještě pár fotek pod lampou. A tady už to vidět je.


Kulky jsou pěkně perleťové.




A na pleti dělají moc hezký naleštěný odraz v klasickém stříbřitém odstínu.






A teď pro porovnání Guerlain - jen tak v rychlosti, protože na Meteority mám už skoro hotový speciální článek.

Na první pohled jsou koule barevně dost podobné (až na tu tmavě růžovou).



A stejně tak po máznutí na ruku.



Efekt je ale úplně odlišný - Meteority jsou matné a se třpytkami - což možná zní divně, ale je to tak - jsou to matné pudrové kuličky a mají v sobě jednotlivé drobné třpytky - kdežto Skin79 jsou v základu perleťové a lesklé.

Na pleti Meteority v podstatě neuvidíte, protože jejich hlavní úkol je pleť barevně vyvážit a sladit do sametova - proto se také nanášejí na celý obličej. Meteority nejsou ani náhodou rozjasňovač, to je častý omyl :)

Kdežto Skin79 je čistokrevný rozjasňovač, který nejlépe bude vypadat na místech, kam se rozjasňovače běžně nanášejí - tedy nad lícní kosti, nad horní ret, doprostřed nosu apod. 
Na celý obličej by se daly použít opravdu jen velmi lehkou rukou a s pečlivým rozetřením, zvlášť při jejich měkkosti - v opačném případě by se člověk leskl jak psí kulky (což teda sakra netuším, kde se tohle úsloví vzalo :D).

A ještě bych mohla zmínit parfemaci - Meteority voní jako pudrové fialky, je to vlastně jejich signature scent. Skin79 mi nejvíc asi připomíná Niveu, prostě krémová vůně.


Konečný verdikt poroty:

Pokud potřebujete rozjasňovač, Skin79 můžu jen a jen doporučit - je levný, má univerzální odstín, dobře se nanáší, dobře drží (v podstatě celý den) a ještě je v roztomilém balení.

Pokud byste chtěli levnější alternativu Meteoritů, tak ne, protože ty jsou k něčemu úplně jinému.


Co vy, zkoušeli jste od Skin79 něco kromě BB krémů? Případně máte něco takového v plánu?

54 comments

Anonymní
25. ledna 2013 v 9:50

Jé, tyhle mám taky, hned po přečtení článku jsem je musela jít vytáhnout a pomazlit se s nima, protože teď přes zimu jsem je zanedbávala. Jak teď používám na celý obličej Meteority a líčím se povětšinou v umělém světlošeru, tak se bojím dávat na sebe ještě další rozjasňovač :D Snad si neutrhnu ostudu, ale vůně se mi líbí víc než meteorití... ach jo :D

25. ledna 2013 v 9:51

hodně pěkná recenze, jsem ráda, že to vím, meteority mě docela lákají, ale potřebuju je? kdyby byly levnější, tak je prubnu.... A rozjasňovač mám 1 a ten mi asi zatím stačí :)

25. ledna 2013 v 9:55

Skvěle napsané, teď konečně chápu, na co ty Meteority vlastně jsou - škoda jen, že jsi ještě nepřidala fotku rozetřených meteoritů. Docela by mě ten výsledný efekt zajímal.
Jinak jak píšeš, žes vzala ty drazší - něco podobného se mi nedávno stalo a ještě týden jsem kroutila hlavou jak se mi to mohlo stát :-DDDDD

25. ledna 2013 v 9:56

pevné koule, kulky :D pobavila jsem se :)

Jinak nějaký "pudrový" rozjasňovač hodlám vyzkoušet, tak díky za tip :) moc se mi líbí! :)

25. ledna 2013 v 10:14

vypadá to moc hezky! ale já si na takovéhle věci nikdy moc nepotrpěla.. i když, někdy se to změnit musí:) tak děkuji za tip!:)

25. ledna 2013 v 10:17

Tvl Mooro, už první věta a já jsem lehla :D.
A ty pevné koule a kulky :D.

Hmm a děkuju za recenzi. Hrozně me zajímalo, jak a zda se liší od Meteoritů :).

25. ledna 2013 v 10:40

Chihi, pěkná slovní spojení:)
Musím si pořídit Meteority, Trb o nich básní, Ty také, každý o nich básní....také chci básnit...

25. ledna 2013 v 10:43

ha, a zrovna dneska píšu o rozjasňovačích a hádej co- pro mě jsou v kategorii rozjasňovačů (alespoň částečně) :) já jsem fakt asi divná, ale mě se na celém obličeji nelíbí, mě se líbí prostě jen na určitých partiích :) já vím, asi jim kazím pověst, ale to jsem celá já :)

25. ledna 2013 v 10:49

říkáš jakože dobrý jo? právě jsem tyhle věci z asie nikdy neobjednávala, protože jsem někde přečetla, že to je strašně třpytkatý. (jakože guerlain je proti tomu prý matný zázrak!)

25. ledna 2013 v 11:09

Jako fanda rozjasňujících pudrů mě ty Skin 79 samozřejmě zajímají! Dík za tip. Cena je takyuserftiendly. Jinak jsem stejně velký fanda meteoritek, ale jako pudru na celý obličej. Takže přesně jak píšeš dva produkty, které mají sice stejnou formu, ale použití odlišné.

25. ledna 2013 v 11:45

Bože, to se mi líbí! Mysím, že jsem právě našla další must have, chjoo... Vůbec jsem netušila, že Skin79 prodává něco takového!

25. ledna 2013 v 12:02

Tady už se zase začíná strhávat nějaká debata o sexu? :-D To je samý,minule byl pytlík a teď kulky ať to máme komplet...někdo se hned běží s kulkama pomazlit:*-D...Ale hlavně,že teď už Mooro,díky Tobě vím,který výrobce má pevnější koule :-D A to je rada k nezaplacení.Skoro si nevybavuji,jak který výrobek vypadá,protože jsem měla oči plné slz od smíchu..No jo,holt ta zastydlá puberta..jak někdo jen něco naznačí,já se toho hned chytnu.Jinak ty kule jsou moooc pěkné,ale Guerlainí mám a to mi stačí,nejsem zrovna typ na jasnou líc:-D

25. ledna 2013 v 12:28

V určité fázi jsem začla doufat, že slovo kulky nepoužiješ ještě jednou :))

25. ledna 2013 v 12:56

Od Skin79 jsem ještě nic nezkoušela...Líbí se mi jak Guerlain (po tom fakt moc toužím), tak koule od Skin79 (ale ty bych asi moc nevyužila, rozjasňovačům jsem na chuť ještě tolik nepřišla...ale co není může být, že :))...Jinak článkem jsi mě fakt pobavila, nad každým slovním spojením s koulí jsme vyprskla smíchy a připadala si jak největší puberťačka na světě :-D

25. ledna 2013 v 12:58

Pěkné perleťové kulky to jsou... :D
Doteď jsem měla naléhavý pocit, že chci Meteorky, ale teď trochu váhám...

25. ledna 2013 v 12:59

Tak důležité je mít pevné koule! Já jsem od SKIN79 nic ještě nezkoušela, ale měkké koule by pro mě nebyly to ono, když mám Beccu, že...:). Takže já pořád toužím po tvrdých gulích.

25. ledna 2013 v 13:16

U nás na pracovišti ještě neodeznělo všeobecné pozdvižení z bukkake party a už zas tohle :-))
Ty rozjasňovací se mi moc líbí. Meteority taky, ale tam se mi nelíbí ta cena, takže v zájmu zachování duševního zdraví jsem se rozhodla, že takovéto věci vůůůůbec nepotřebuju :-)

25. ledna 2013 v 14:19

Jé já už se strašně těším na recenzi meteoritů!

Anonymní
25. ledna 2013 v 14:54

Haha, skvělá recenze :)
Ty koule od Skin79 vypadají skvěle. Já teď mám nově rozjasňující perly od Reginy a moc mi vyhovují, chystám recenzi.

25. ledna 2013 v 16:21

"jeho koule jsou naopak hodně pevné"
a
"Kulky jsou pěkně perleťové." :D :D :D :D :D :D
Já z toho nemohla :D

25. ledna 2013 v 17:14

Ale no tááááák..tohle mi nedělej :D

25. ledna 2013 v 18:17

Perleťové kulky se mi velmi líbí, pač já toho Guerlaina nepoužívám protože na mně prostě není vidět a tohle vidět je. A když jsou tak měkké, tak by se nemusely problematicky nabírat... Hmmm, hmmm, budu přemýšlet :-)

25. ledna 2013 v 19:36

@kocicizivot haha :)
co se vůně týče, tak někdo ji nemusí no, nejsi jediná (tvrdí, že je jako babiččina skříň apod. ... ale já cítím hezké fialky :)

25. ledna 2013 v 19:37

@Meduňka-B na Ebay se dají sehnat kolem 700, to už jde :)

25. ledna 2013 v 19:38

@Káča Kábele Hadravová ono totiž po rozetření na ruce není nic vidět :D pleť je leda tak světlejší, ale to je vše :)

25. ledna 2013 v 19:41

@Rendy mrkla jsem na to, a to je tím, že ty máš limitku :) limitky klidně rozjasňující bývají, některé i fakt hodně - narozdíl od těch tradičních

25. ledna 2013 v 19:42

@trb třpytkaté je to v podstatě stejně jako Guerlain, ale tyhle jsou ještě navíc perleťové :)

25. ledna 2013 v 19:44

@Lucy (benita) tak zase "kuličky" ... to už vyjde na stejno :DD

25. ledna 2013 v 19:45

@An. záleží, jestli toužíš spíš po lesku, nebo po tom barevném vyrovnání, obé se hodí k jiným věcem - ale potřebuješ samozřejmě oboje :D

25. ledna 2013 v 19:49

@estra to si už skoro říká o to, abyste nějakou bukkake party uspořádali :D

25. ledna 2013 v 19:50

@dekola no doufám, že se mi už podaří brzo dopsat, mám skluz tak 14 dní :)

25. ledna 2013 v 19:53

@Lady jakože od té značky, co už sto let vyrábí zelený jelení lůj?? tak to vůbec netuším, že dělají i něco jiného :) na recenzi jsem fakt zvědavá

25. ledna 2013 v 20:02

@viennettka nabírání je fajnový, stačí přejet houbičkou - což slibuje i to, že je narozdíl od Guerlainu člověk možná i spotřebuje :D

25. ledna 2013 v 20:04

Prosím prosím, od jakého prodejce jsi je kupovala??

25. ledna 2013 v 20:28

Mě by zajímalo, jak by pochodily perly od Alverde, stojí také pár korun a už jsem také někde viděla napsané, že jsou to "skoro meteority"...

25. ledna 2013 v 20:30

Hmm, dala jsem si teda ty koule na "wish" seznam, hmm.

25. ledna 2013 v 20:33

@Jana

já od od http://www.ebay.co.uk/itm/120959807544?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
přišly z Koree asi za 10 dní (samozřejmě bez jakýchkoli celních poplatků)

ale ty levnější jsou tyhle http://www.ebay.co.uk/itm/140790562129?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649 (a ne, fakt nevím, proč jsem je nevzala :D)

25. ledna 2013 v 20:34

@Kamila Komzalová až půjdu kolem stojanu, tak se na ně podívám (ale pokud si pamatuju nějaké perly od nich, tak mě nijak nezaujaly, ale už je to docela dlouho, tak třeba to nějak apgrejdli)

25. ledna 2013 v 21:16

Já ti nevím, hrozně si mě jimi nalákala, ale zase si říkám, že s koulema nejsem kamarád (to zní fakt divně :D)..bud je neumím nanášet nebo nevím, ale kdykoliv se je snažím nanést štětcem, nemám na něm skoro nic a ještě se mi do něj ty kuličky zachytí...no horor :D A že bych měla používat přiloženou labutěnku? To mi taky přijde divný, protože toho musíš podle mě nabrat moc, ne? :D Jsem fakt analfabet co se týče takových to kuličkových produktů :D LL*

Giveaway o stíny MAC

25. ledna 2013 v 21:37

@LuxyLady s tím štětcem to důvěrně znám :D proto Meteority neštětcuju, vždycky bych z něj nejřív musela vyndavat koule (nebo je honit po zemi, když bych zapomněla)
takže labutěnkuju i Meteority

ale s těmahle to jde s houbičkou krásně, jak jsou měkké, tak stačí po povrchu jen lehce přejet, pudru ulpí tak akorát :) (ani moc, ani málo)

26. ledna 2013 v 0:35

Moora to dneska zabila :D
Jako kulky od Skin79 hezký, dělaj fakt nádhernej rozjasňující efekt.... ale ty dračí koule mě stejně furt lákaj víc, sakra! Už se moc těším na článek :)

26. ledna 2013 v 9:48

skvelyyyyyyy clanok !
pozyvam ta na moj blog: http://yvettamikulova.blogspot.sk/

26. ledna 2013 v 15:07

Ja plánujem kúpiť si veľa týchto ázijských vecičiek. Celkom ma zaujali :D

26. ledna 2013 v 17:24

"Pevné koule" mám taky:) A tenhle název mi kvůli tobě asi zůstane dlouho v hlavě... Vzhledem k tomu, že jsem po rozjasňovači netoužila jsem s nimi moc spokojená a alternativu nehledám:) (jak se potím, tak mám horní ret lesklý stejně furt...). Veronika

26. ledna 2013 v 18:00

No mě teď lákaj spíš ty meteority od Guerlainu, protože jsem žila v mylné představě, že je to rozjasňovač...! Btw jsem si koupila Cicalfate, tak jsem na tu jeho okamžitou hojivou sílu zvědavá a vkládám do něj OPRAVDU velká očekávání:)

27. ledna 2013 v 20:14

Hm, tak díky, právě jsem koule objednala :-) Meteority jsem pořídila před vánocemi a já je na sobě prostě nevidím, takže je pošlu dál :-(

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...