Nobilis Tilia Elizabeth - nejlepší krém za posledních XX let

11. ledna 2013

Tahle recenze by vlastně mohla být úplně krátká a jednovětná: je úplně skvělej, všichni si ho kupte.
Což by vás ale asi moc neuspokojilo, takže to přece jen trochu rozepíšu ;) (ale budu se snažit ne moc, protože někdy mi ty moje recenze přijdou až příliš dlouhý).


První balení jsem měla v prvním Ladyboxu a musím říct, že po úvodním vyzkoušení jsem k němu zaujala dost neutrální postoj, i když Nobilis mám jinak ráda - krém byl děsně tekutej, moc dobře se neroztíral a taky divně voněl (v pár recenzích jsem četla, že jako koza - asi jakože je v něm ta kozí syrovátka - ale to teda ani náhodou :D říká člověk, co má kozí sýry dost rád - mně osobně ta vůně nejvíc připomíná zapudrovanou růži, což je teda něco, co fakt nemusím a ta koza by byla vlastně lepší možnost).

No, každopádně po pár použitích se neutrální postoj změnil na naprosto nadšenej a v tomhle módu přetrvává dodnes. 

Ladyboxí balení jsem spotřebovala docela brzo a tak jsem si musela samozřejmě hned objednat další - a radši rovnou 100 ml. Přestože Elizabeth z Ladyboxu měla poloviční velikost, vypadají vlastně skoro stejně (ale 50 ml má hezčí obal, protože kytičky).



Pokud jde o účinky, opravdu nepřestanu být fascinována tím, že Elizabeth viditelné vypnutí a vyhlazení pleti nejen slibuje na obalu, ale opravdu ho dokáže - a to aniž by obsahovala byť jedinou molekulu silikonu (který by do koukatelného stavu vypnul asi i mumii). Vsadím se, že kdyby ho měla k dispozici jeho dávná jmenovkyně z Čachtic, byla by ve finále o pár služebných v plusu.





Co se roztírání týče, je pořád stejně specifické, ale už jsem si zvykla - pleť krémem spíš poťupu, pár sekund počkám, až se "rozehřeje" a sám částečně vsákne a pak ho teprve rozetřu.

Ovšem konzistence, to je záhada - balení z Ladyboxu bylo opravdu vodově tekuté a kdybych ho obrátila dnem vzhůru, všechen krém vyteče. Ovšem to další, které jsem si objednala na Nobilisu, už má konzistenci normální, tuhou, obracet vzhůru můžu dle libosti.



Na vůni jsem si za dobu používání zvykla a vlastně si ji i docela oblíbila (ale jako parfém bych ji pořád nesnesla).

Po jeho použití mám pleť opravdu krásně vláčnou a hydratovanou a viditelně rozjasněnou. Jednoznačný Objev roku.

Na úvodním doporučení se tedy nic nemění - opravdu můžu doporučit všem - což odpovídá i jeho popisu, podle kterého se hodí jak na pleť, normální, citlivou či suchou, tak i na pleť trpící akné. No a žádná další možnost nám nezbývá :D

Jak sedl vám, pokud jste zkoušeli?

62 comments

Anonymní
11. ledna 2013 v 9:33

Prosim Te mooro, jaky mas typ pleti ?

Anonymní
11. ledna 2013 v 9:36

Nepřestane mě fascinovat, jak jedna věc je pro někoho HG a u druhého letí do koše. Mě ten krém nic nedělal, nehydratoval a ten smrad...ja cítím i dehet a fakt to nedám. Pošlu ti ten svůj :D

11. ledna 2013 v 9:37

Já myslím, že je to fajn věc, ale pro moji suchou pleť byl na zimu slabý, spíš bych ho využila v létě.

Lia
11. ledna 2013 v 9:48

Já jsem po něm měla tu nejbrutálnější alergickou reakci v životě, okamžitě mě začal neskutečně pálit celý obličej, takže jsem ho po pár vteřinách smyla, nicméně po umytí můj obličej vypadal jak po zasažení chemickou zbraní, kromě oblasti kolem očí, kterou jsem vynechala, kde bylo přesně vidět hranici mezi normální a spálenou pletí. Tohle vydrželo dva dny. Za mě NEVERMORE!

11. ledna 2013 v 9:59

Spotřebovala jsem půlku a pak šel do koše. Na moji hodně suchou pleť byl fakt málo hydratační a navíc jsem se prostě nepřenesla přes tu jeho vůni, ze který mi bylo dost zle

11. ledna 2013 v 10:02

Měla jsem v boxu to sérum, ale i když mě po přečtení krém láká, vzhledem k tomu, že mám dehdratovanou pleť se sklonem k sušším místům zůstanu věrná kombinaci krému a oleje.

11. ledna 2013 v 10:08

Hmmm, se na nej budu muset vrhnout. Me zatim vadila ta vune, takze jsem mu moc nedala...

11. ledna 2013 v 10:27

zrovna tenhle ladybox ve kterém byl tenhle krémík jsem si neobjednávala :/ Ale krémů teď mám až až, takže až všechny dopatlám, potom se budu ohlížet po novém :)

11. ledna 2013 v 10:41

Já ho koupila mamce a hrozně se těšila, až si ho vyzkouším :)) Jenže bohužel, v tom konečným výčtu typů pletí, na který se hodí ti přeci jen jedna chybí - mastnější. Takže i když mi krém při natírání přišel fajn a těšila jsem se na hydrataci a vláčnost, bohužel jsem se ráno vzbudila TAK strašně lesklá, jako už dlouho po ničem. Takže pro mě bohužel ne, ale mamka (suchá, citlivá pleť se sklony k zarudnutí) si ho moc chválila. Jsem zvědavá co mi na něj poví po měsíci užívání, vidíš, musím jí zavolat a zeptat se :)
(btw tip na jeho koupi mámě jsi mi dávala ty, takže díky:) )

11. ledna 2013 v 10:46

... byla by o pár služebných v plusu... to je argument, po kterým o už není o čem dumat. Od Nobilis Tilia znám tedy jen na Mooří doporučení ten protitečkový jíl a s tím jsem spokojená převelice.

11. ledna 2013 v 10:46

Mě upřímně taky strašně smrděl, ale opravdu až tak že jsem ho na tváři nesnesla ani minutu :D ten smrad byl šílenej, takže poputoval dál. Účinkům ale věřím , kozí kosmetika je dobrá záležitost viz La chevre a La chaton :)
nemesisjournal.blogspot.cz

11. ledna 2013 v 10:59

Koukám, že Ladybox jako propagace výrobků opravdu funguje. Od Nobilis Tilia kupuju olejíky a jsem moc spokojená. Zaujala mě ta poznámka o silikonu, netušila jsem, že ho cpou už i do krémů.. :-o Díky za supr článek.

11. ledna 2013 v 11:22

Super recenze, Mooro.
Já zkusila krém z Lady Boxu jen jednou - na mou super suchou pleť byl až moc vodový, tekutý. Přesně jak říkáš. Takže je uložen na poličce. Ale jestli jako vypíná i mrtvý, tak to já na to hodim kapku oleje a budu taky happy. Takže díky za znovuobjevení:-)

Anonymní
11. ledna 2013 v 11:25

Mně tedy nesednul. Dala jsem mu šanci, používala pravidelně, vypotřebovala asi 1/4 kelímků, ale moje pleť byla stále sušší a postupem času se začly objevovat i červené fleky od podráždění, tak jsem experiment přeřušila a zbytek poletí do koše.
Naopak mě nadchnul růžový krém od Dr. Hauschky z prosincového senzaboxu.
S boxama ale už definitivně končím, radši si koupím, co opravdu chci.
Petra

11. ledna 2013 v 11:54

Mě taky hodně vyhovuje, na sušší pleť doporučuju dát opravdu větší vrstvu, jako masku, po chvilce krém hodně zhutní a jde ho hezky zapracovat, zbytke popř. otřít kapesníkem. Je skvělý taky na něj nedám dopustit!

11. ledna 2013 v 12:08

taky mám tento krém moc ráda, používala jsem jej opakovaně, mrzelo mě, že jsem jej v LB nenašla.
jen jednou jsem měla problém s tím, že mi krém po pár dnech zplesnivěl! Ale vyměnili mi ho...

11. ledna 2013 v 12:19

@mafi dehet? no uf, ještěže u mě to skončilo na té růži s pudrem :D

11. ledna 2013 v 12:21

@Mila de Illusoire chápu, co se suché pleti v zimě týče, asi to nebude dostatečné

11. ledna 2013 v 12:22

@Lia no tak to je masakr ... a přitom mně přijde fakt příjemnej, dokonce si ho natírám i pod ty oči a bez problémů ..

11. ledna 2013 v 12:23

@Day je fakt, že já tu pleť moc neposoudím no :)

Anonymní
11. ledna 2013 v 12:31

ja mám pleť mastnú až komplikovanú a tento krém je superľahký, vôbec nemastí ale pritom hydratuje, rýchlo sa vsiakne, pripadá mi, že aj lieči nejaké nedostatky, vôňa taká dosť nezvyčajná ale prežijem ju.

11. ledna 2013 v 12:33

@Lucifrid vzhledem k tomu, co píšou holky nahoře, ale asi radši nejdřív nanášej na méně viditelné místo :D

11. ledna 2013 v 12:36

@Beáta B vidíš, to nai nevím, nemáš zač :)

já mastnější beru jako tu se sklonem k akné, ale jinak pravda, výslovně to tam není - asi bych ho zkusila dát jen slabou vrstvu, ona mastnota na noc ani nevadí, noční krémy právě bývají i hutnější - spíš záleží, co by dělal jinak, jestli by ti třeba neucpával póry apod.

11. ledna 2013 v 12:39

@ClaireM o těch vím, ale ještě jsem nezkoušela, díky za připomenutí :)

11. ledna 2013 v 12:46

@Dana Kalupek asi jo :) i když je fakt, že u mě jen částečně, protože Nobilis používám už léta (koneckonců o jílu jsem tady psala min. rok zpět) - tahle značka je holt takový můj pozůstatek z období šílenství po bio kosmetice :D ještě možná společně s Laverou a Logonou, ale od těch toho momentálně mám skoro nula ;)

jinak silikony jsou v podstatě v každém konvenčním krému, musím upřímně říct, že mě fakt překvapuje, že tě to překvapuje:D

11. ledna 2013 v 12:47

@Lucie van Koten no ta konzistence je fakt záhada ... jestli se to liší podle toho, jak jim vyjde šarže ... fakt nevím ... z Ladyboxu byl jak voda, tenhle druhý už má konzistenci úplně normální, "krémovou" ;)

11. ledna 2013 v 12:50

@Anonymní růžový je chválený no :) až někde seženu vzorkové balení, tak zkusím

11. ledna 2013 v 12:51

@Meduňka-B zplesnivěl? no ježiš :D tak to si musím dát bacha, ona ta absence parabenů se někde asi občas projevit musí :D

11. ledna 2013 v 12:51

Já ho chvilku zkoušela, ale začala se mi díky krému na obličeji dělat mnohem větší neplecha, než když jsem ho nepoužívala. Zkusím mu dát za čas ještě šanci a uvidíme:)

11. ledna 2013 v 13:26

@�ern� Moora
jojo, psali mi, že to byl problém s tou kozí syrovátkou, že je prý nějaká nestabilní či co, ale že to už to nějak vyřešili...

11. ledna 2013 v 14:13

nechápem prečo ten z ladyboxu tak "stekutel" ale aj tak musí byť fajn no ;)

11. ledna 2013 v 15:00

Tak mě zrovna tenhle absolutně nesedl a naopak bych řekla, že něco tak děsivého jsem na obličeji dlouho neměla. Ale to je problém mé citlivé pleti. Přestože je doporučován pro alergickou pleť, já po něm hrozně zrudla, začalo to štípal... pleť jsem zklidňovala ještě několik hodin. Voněl mi, dobře se rozmazával, ale my dva se opravdu nesneseme. Veronika

11. ledna 2013 v 15:01

Aaaa, když já nevím, já mám pleť mastící se...momentálně jedu na jojobovém oleji, ale možná mu pak dám šanci.

11. ledna 2013 v 15:29

Já ho mám taky z LB, ale ještě na něj nepřišla řada. Doufám, že příští měsíc ho budu moct konečně otevřít a otestovat.

11. ledna 2013 v 16:26

Naprosto souhlasím, zkoušela jsem od Nobilis Tilia i arganový krém a opět se dostavila alergická reakce. Za mě krémy od NT palec dolů a už nikdy více :-(

11. ledna 2013 v 16:55

Můj krém měl normální konzistenci a pořád ho mám.Používám ho když si chci promastit pleť.

11. ledna 2013 v 21:39

já měla to blbé sérum, které zatím leží netknuté na nočním stolku :/ musím si to někam napsat, až mi dojdou všechny krémy (tak za rok tipuju), tak bych se po něm mrkla :)

11. ledna 2013 v 22:42

@Černá Moora

Jo, je to divný. Proto jsem ráda, že jsi tenhle článek napsala. Jsem krém chtěla vyplejtvat na tělo. Možná to ale není blbej nápad - by mi to možná vypnulo i zadek:-D

11. ledna 2013 v 22:44

Jo a budu hodně úchylná, když řeknu, že zrovna ta vůně mi fakt sedla:-D? Asi jsem už moc prolezlá tou syrovátkou:-D

11. ledna 2013 v 22:51

achjo, proč já tam ten krém neměla? :D teď si ho zase můžu připsatna můj, už tak dost dlouhý, seznam "co-si-musím-nutně-pořídit" :D

12. ledna 2013 v 0:33

@Lucie van Koten no hele ani snad ne, pudrová růže má početné zástupy fanynek :)

12. ledna 2013 v 0:35

no, koukám, že to je dost kontroverzní produkt :D - taková love x hate záležitost :)
jen doufám, že pokud si ho někdo na mé doporučení pořídí, že se nazařadí do jeho hate klubu, to by mě mrzelo ... .)

12. ledna 2013 v 23:50

Já jsem taky spokojená! Když ho dám na noc, tak ho přemáznu trochou RG Hemp Moist. a super ;) A mně se roztírá fakt dobře?! Vůně je naprosto ok...kdyby byl výrazně parfemovaný, tak se rozloučíme ;) Nesnáším převoněné krémy a na obličej teda vůbec.

Po různých negativních názorech jsem se bála, ale patřím do skupiny "love".

Anonymní
13. ledna 2013 v 0:37

Hm, voda, olej, vazelína, alkohol a glycerin. ale hlavně, že tam nejsou parabeny, viď?
Radši nic :)

Anonymní
13. ledna 2013 v 7:35

Každý ať si maže obličej tím, co mu vyhovuje. Vy si klidně na obličej napatlejte krém, který obsahuje složky Vámi zmíněné + parabeny, silikony apod.

13. ledna 2013 v 10:11

@Anonymní no tak samozřejměěě :D

a nejen parabeny, ale i silikony a dalších x hnusů, co by tam být mohly - což je ovšem částečně vedlejší, protože krém nedoporučuju z toho hlediska, že má bio certifikát, ale z toho, že skvěle funguje (a to bez ohledu na složení)

a jinak by mě dost zajímalo, jak bys chtěla postavit krém, aniž by zmíněnou vodu a spol. obsahoval - to si můžeš svůj nevědomý obličej natírat leda čistým olejem

ovšem pokud chceš krémovou emulzi, vždy tam vodu musíš dát (a že tady je na prvním místě právě voda a pak hned mandlový olej a bambucké máslo, což je oboje hodně dobré, většina dalších složek je už jen pro doladění povedeného mazadla)

13. ledna 2013 v 20:50

Pro mě je na zimu málo, ale stejně ho mám ráda a denně používám, sice musím kombinovat s Avene, ale vůbec mi to nevadí a chystám se na další balení také.

Anonymní
13. ledna 2013 v 21:38

Když už se tady začaly řešit ty silikony - možná hloupá otázka, ale já furt nevím, jak jsou vlastně ve složení silikony označované. U parabenů je to jasné, tam je prostě uvedený nějaký blablaparaben, ale jak ty silikony?
Jana

13. ledna 2013 v 23:37

@Anonymní silikon je všechno, co končí na -icone nebo -icon (typicky tedy třeba dimethicone)

13. ledna 2013 v 23:53

@Anonymní a dost často se taky můžeš setkat s cyclopentasiloxane (resp. cyclomethicone) - hlavně v různých olejíčcích na vlasy, bázích pod make-up apod.

Anonymní
14. ledna 2013 v 0:37

Díky za poučení, jsem ráda, že silikony konečně ve složení budu umět rozpoznat :-)
J.

Anonymní
14. ledna 2013 v 1:45

@Černá Moora

O to nejde, jde o to, že ta kombinace Tvé pleti nic nedá, nic se nemůže vstřebat. Čili - jsi proti silikonům, ale složení tohoto krému je stejně "přínosné". O to jde. Taky je to jen kašírka a nic. Nevpraví to do pleti žádné bezva látky.

14. ledna 2013 v 11:37

@Anonymní Takovýhle píčoviny mi simtě nepodsouvej :D Si piš, že se vstřebá a pleti prospívá - jinak bych ho nepoužívala, ani nedoporučovala (a jestli ty jsi zvyklá používat a kupovat krémy, které tvojí pleti nijak neprospívají, tak je to jen tvůj boj).

Zmínka o silikonech je tam z jedinýho důvodu - jednoznačně vyhlazujou a právě proto se v krémech používaj běžně - ovšem tenhle krém je neobsahuje a přesto drobný linky taky dokáže vyhladit - což je vlastnost, která stojí za zdůraznění (a proto ji tam uvádím).
Jinak jsou mi silikony ukradený - ve větší koncetraci je na pleť používat nebudu, i kdyby mi padesát silikonovejch PR agentů tvýho typu tvrdilo, že jsou fajn - pro mě ne - ucpávaj póry a pleť je na omak hnusně slizká (ale můžeš tenhle postup zkoušet na někoho, kdo je třeba alergickej na ořechy - tvdrit mu, že je dovnej, protože je nechce jíst, protože mu přece můžou prospět. good luck).

14. ledna 2013 v 13:23

Na tenhle krém koukám už fakt dlouho..a jako celkově mě tahle značka dost přitahuje...už jen ty obaly jsou dost zajímavý...nemá náhodou v Praze Nobilis nějakou svojí pobočku?.. Potřebovala bych všechno oňuchat! :D

Anonymní
16. ledna 2013 v 14:28

Ahooojcek, napis niekedy clanok ake momentalne pouzivas odlicovadla a kremy /starostlivost o plet/?/ den, noc/ Okrem Nobilis Tilia Elizabeth...ten mas teraz najpouzivanejsi. Ale aj celkovo osetrenie a cistenie a masky, sera /nieco specialne/??? Mas super rady a vela mi pomohlo to co pouzivas, tak mam aj ja. Proste mas super blog. Dakujem moc Sylvia

19. ledna 2013 v 0:18

S tou čachtickou paní jsi mě dostala... :D A pokud je krém takovej zázrak, tak ho musím mít :) Syrovátku pro kosmetické účely mám ráda, dělám si masku a ta perfektně vypíná pleť, takže pokud bude krém mít stejné účinky, tak je to jasný! :)

19. ledna 2013 v 18:11

@Jarmark Marnosti oni bohužel žádné své pobočky nemají, jen distributory - takže klasika lékárna na rohu Vodičkový, ale je to dole(na úrovni vestibulu metra), tam mají celej regál

19. ledna 2013 v 18:12

@sylviavonbeauty děkuju :) post na péči můžu udělat, ale nic překvapivého to asi nebude no.. ;)

19. ledna 2013 v 18:13

@Spiced Chocolate já si koupila syrovátku už dvakrát, na pití, ale vždycky nakonec ztvrdla skoro plná :D (i když je dobrá, hot lenost), kdybych to věděla tehdy, tak z ní udělám masku

Anonymní
19. ledna 2013 v 23:44

@Černá Moora
To neva... aj tak sa moc tesim... dik Sylvia

3. srpna 2013 v 20:10

Mně nesmrdí a tekutej ho taky nemám, akorát účinky na sobě zatím nepozoruji. Používám ho tak 3 týdny a mám smíšenou pleť. Docela se po něm lesknu, ale na to mají vliv i ty pařáky, co teď jsou.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...