Guerlain Météorites - detaily

11. února 2013

Plynule pokračujeme :)

Meteority mám v současnosti troje + zbytek slisovaných v černém pouzdře (což je takovej zbytek, že ani nestojí za řeč).










Kuličky v klasickém odstínu 01 Mythic a kuličky v odstínu 05 Absolute White.




MYTHIC 

Na denním světle třpytky nijak patrné nejsou.







Vytáhne je až umělé světlo nebo sluníčko.







Jak je vidět, je to opravdu vcelku třpytivé, s nanášením proto opatrně.




Dvě rady k aplikaci:

1) pokud máte pocit, že byste zrovna rádi využili jen nějaký z barevných odstínů, vyzobejte si ho - pokud chcete zelenou na zakrytí začervenání, vyberte ji, pokud chcete růžovou na prozáření pleti (či intenzivněji na tvářenku), udělejte to samé. Fantazii se meze nekladou, kombinovat můžete takhle i více barev.




2) pokud máte pocit, že na pleti fakt ale vůbec nic nevidíte (stává se hlavně u nových, než se používáním trochu ochodí), vezměte jednu-dvě-tři kuličky, rozdrťte je a nasypejte zpátky do ostaních. Aplikace bude poté hned znatelnější.





ABSOLUTE WHITE

Absolute white patří do odnože Meteoritů s názvem Pearly White, která je dostupná jen v Asii a která doplňuje tři klasické odstíny stálé kolekce o dva další.

Kromě 05 je (překvapivě, že jo, by jeden nečekal .)) ještě odstín 04 s názvem Pastel White, který vypadá takhle:


Jinde než v Asii se neprodávají (ještěže máme ten net ... i když zrovna v tomhle případě bych net byla bývala radši neměla :D).

Jako ony vypadají v té bílobílé impozantně, o tom žádná, bělofilům se zatetelí srdéčko.





Problém je, že to jsou třpytky ode zdi ke zdi. Jasně viditelné i na denním světle.




Bílé třpytky. Na každé jednotlivé kulce.





Prohlašuju, že využití jsem pro tuhle věc nenašla, na obličej fakt jako nee ... nabízí se leda nějaké zakomponování do stínů, případně jako tělový třpytivý pudr pro spešl příležitosti. Jako rozjasňovač leda ve chvíli nouze, kdy by jiný nebyl ... protože i v rozjasňovačích jsou třpytky nežádoucí.

Moje použití vypadá asi tak, že je čas od času, když se zrovna nudím, otevřu, potěším se tím, jak vypadají nádherně (a ty maličký jsou tak kjůůůt!) a jak nádherně voní, pak je nanesu na obličej ... a konstatuju, že to vypadá pořád stejně blbě jako před čtvrt rokem. Asi tak. Tohle si prostě fakt nekupujte.







VOYAGE

Byl to spíš neplánovaný kup, který jsem vám ukazovala před časem tady http://cernamoora.blogspot.cz/2012/12/slevovy-nejen-shopping-report.html - chtěla jsem ten v černém pouzdře, ale už nebyl, tak mě nakonec prodavačka přesvědčila (hlavně cenou, lol) k tomuhle refilu.

Na denním světle vypadá matně.






Ale třpytky tam jsou, lampa je vytáhne spolehlivě.




A tím se právě liší od tohohle v černém plastovém obalu (kterého mám už jen zbyteček, takže přikládám ofiko foto).
A taky slovní popis, protože zachytit jeho efekt na kůži můj foťák prostě nedává. Je to velmi světlý, tělový pudr, který ovšem poskytuje jemný přirozený lesk/glow - lesk, nikoli třpytky, není v něm ani jedna jediná ťupkatá třpytka. Zároveň ale nedosahuje ani náhodou intenzity rozjasňovače - čímž byl právě jedinečný, po nanesení vysloveně airbrushoval pleť. Fakt doufám, že ta nová verze bude dělat to samé, jinak by to byla velká kosmetická škoda.




Vůně!
Meteority, napříč roky, mají zcela typickou parfemaci, jemnou fialkovou vůni. Někomu je příjemná, někomu ne. Komu ano, mohl si ji kdysi koupit i ve formě parfému - který voní opravdu identicky s pudrem, a je další velká škoda, že se přestal vyrábět (jo, já jsem její jasnej fanda). Teď se dá čas od času koupit na Ebay, ale je to vždycky bitka, sběratelé se na ni vrhají jako supi.





Na závěr ještě zmínka o aktuální jarní kolekci - jsou v ní totiž zrovna jedny limitované kulky, a to dost povedené. Navíc i nestandardně velké, pokud jde o objem. Na celý obličej se spíše nehodí, ideální budou jako tvářenka + rozjasňovač. Jako zvažuju silně .... ;)

Zajímavostí je, že Guerlain se v jejich případě zase vrátil ke kartonovým krabičkám, před pár lety totiž u Meteoritů přešel na plast. Na tohle jsem zaznamenala trochu remcání, že jako plast je lepší a papír nic nevydrží ... s čímž teda fakt nemůžu souhlasit - jak vidíte výše, na několik let starém kartonu není žádné poškození, je fakt pevný a bytelný - a mně se líbí mnohem více,  než ty moderní plastové krabky, přijde mi to tradičnější a ke zdobným kulkám se mnohem více hodící.









KDE KOUPIT

Kamenky - Sephora, Marionnaud, Guerlain Institut v Dlouhé ... 
Ebay - padělků se bát nemusíte (i když pokud by se jednalo o mini balení od někoho, kdo by se vám nezdál, tak ty radši nekupovat, mini balení padělky mají)
Eshopy - tradičně Jahoda, Feelunique, některé české net parfumerky


 

Tak co, které Meteority si půjdete pořídit jako první? :)

57 comments

11. února 2013 v 10:10

Hmm, tak mě se líbí ten co už se nedělá a nesehnatelná vůně:-D

11. února 2013 v 10:37

Hele, asi do nich půjdu:) Vždycky jsem je nějak míjela, ale po týhle masáži mám pocit, že je fakt potřebuju:) Vzala bych si ten pressed powder (illuminating and mattifying)

11. února 2013 v 10:39

@Mila de Illusoire
Je to hrozné, že?:-D Taky začínám být nahlodaná a to jsem byla takový odpůrce:-D

11. února 2013 v 10:45

Můžu mít ještě pár dotazů? Koukám, že ten "klasický" nejvyužitelnější kompakt má tři odstíny- jak vybrat? Kolik stojí u nás v parfumerkách, tj. vyplatí se koupit tady nebo na feelunique? Mám pocit, že dřív tu někdo psal (ale nemůžu to teď najít), že se dá na stránkách feel. nastavit Guerlain jako nějaká VIP (či tak něco) značka a tím pádem je to pro člověka pak levnější, nepamatujete si to někdo?
V jedné recenzi jsem se teď dočetla, že meteority nejsou vhodné pro nedokonalou pleť, že jejich vlastnosti na každou nedokonalost upozorní, tak jak to je?
Předem díky každému za odpověď a názor;-)

11. února 2013 v 11:22

@Dejnickahele o tom vip, to bylo u mě.
nastavíš to: my account - Preferences & VIP Club - Select VIP Brand

nedokonalá pleť... si nejsem jistá, záleží asi na tom, jak moc nedokonalá. když mám třeba jenom trošku, jakože dejme tomu 5 pupínků a 5 nějakých hojících se pupínků a na to dám nějaký hodně krycí makeup (chobo), tak meteoritky to ještě vylepší. ovšem v případě, kdy mám fakt hodně nedokonalou pleť jako teďkom (takže asi tak 500+ pupínků), tak se toho taky bojím a ještě jsem nezkusila... hm... možná bych z vědeckého hlediska zkusit mohla.

s cenou ti asi neporadím, zatím si nejsem jistá (u té jarní limitky)...

11. února 2013 v 12:06

@trb
Jo, máš pravdu a díky:-* Už jsem to u tebe našla a už mám i nastaveno:-)

Anonymní
11. února 2013 v 12:11

Děkuji za recenzi něčeho, co bych si jen tak nekoupila. Většina kosmetických blogů píše o Essence a jiných produktech, ale k pudru za 68 Kč nepotřebuju výklad. Když se mi nebude líbit, jde z domu. Ale Météorites výklad potřebují. Takže díky, asi o něm popřemýšlím. Bohyně

petra
11. února 2013 v 13:22

a jak mám asi své hlavě vysvětlit, že další krášlítko nepotřebuju, když řeči peněženky nerozumí a furt mi cpe tvůj blog ????? takže odkaz na jahůdky obchod by nebyl ???? díky :)

11. února 2013 v 17:13

tak ta vůně! tu miluji! a to že se vyráběla a už se nevyrábí to je teda vopruz!

co se týká té jarní kolekce, musím říct, že mě bohužel láká velice intenzivně:/
na druhou stranu me odrazuje ta nestandardní velikost - i v "obyč" velikosti balení vystačí na celý život řekla bych celé rodině:DD
a tady teda tim pádem to je tak na deset životů, tentokrát i širší:D, rodiny...

prosim tě, ten refilek, na kolik tě vyšel....? až mi to moje balení dojde, to cestovní, tak bych ho asi zase doplnila.... tak orientačně se poptávám:-)


Color Beam


:-)

Anonymní
11. února 2013 v 17:16

Existujou meteority i bez třpytek ? jako jen nějaké perleťové nebo něco takovýho ? :D strašně se mi líbí nápad ale třpytky fakt nemusím :D

11. února 2013 v 17:25

Dnes jsem volala do Sephory v Liberci, ta je nejblíž - bohužel limitky nedostávají, tak asi pojedu pro klasický kulky, navíc mi dnes přišla sms sleva 20%... asi znamení :-D a limitky objednám z feelunique

11. února 2013 v 18:55

Jste všichni hrozně zlý, takové hezké věci... Jarní limitka už je na cestě ke mně... :( :D

11. února 2013 v 19:02

Mooro, super článek. Jsi na meteority úplně expert...!

Anonymní
11. února 2013 v 19:11

To je pastva pro oči!:)

11. února 2013 v 19:30

Jarní kolekce je nádherná, metoritky by měla mít každá správná kosmetická nadšenkyně.

11. února 2013 v 21:24

Ahoj Mooro,můžu jednu otázku, která je úplně mimo? Znáš/ používáš Maroccanoil (např. tady:
http://www.parfums.cz/moroccanoil/treatments-vlasova-kura-pro-vsechny-typy-vlasu/)

11. února 2013 v 21:32

@trb hele, to vůbec neznám s tím VIP! - a je to dobrý jako! :D

Dejni: odstíny jsou podle světlosti (a u toho, co se už nedělá, byly ještě podle toho, co se chtělo korektorovat, každý ten barevný byl na něco trochu jiného)

co se týká té nedokonalosti, tu zvýrazní třpytky, ale lesk ji odrazem světla právě schová a veškeré její krytí zpřirození a "odmaskuje", na tohle je to právě fakt dobrý

11. února 2013 v 21:33

@weandthecity paradoxně mám pocit, že tyhle drogerkové recenze jsou hodně oblíbené ;)) ... i když mně přijdou někdy taky zbytečné a spíš bych je pojímala jako co koupit a co nekoupit, než nějaký detailní rozbor ...

11. února 2013 v 21:34

@petra strawberrynet - ale tam kupovat spíš v případě nouze (nebo akce :))) protože všechny francouzské značky jsou tam dost drahé, to už snad i Sephora vyjde líp - ale na druhou stranu se hodí, pokud člově něco chce a jinde už to nemaj

11. února 2013 v 21:36

@Color Beam je!

no úplně se nabízí se o kule s někým podělit :D

refil vyšel na necelých 600 Kč (v tom postu o nákupu je to přesně), ale mám pocit, že to musela být nějaká akce a že jinak je dražší ..

11. února 2013 v 21:37

Mooro, Mooro.. tebe by fakt měli zakázat! :D ty mě tu těmi články tak nahlodáváš! :D

já bych si nejvíc přála kuličkovou verzi. ani né tak kvůli tomu efektu, jako Edward fakt vypadat nechci :D, ale prostě jen proto, že to jsou kuličky. a taky se mi víc líbí ten obal. efektem by se mi více zamlouvala ta slisovaná verze..

.. a teď Mooro raď! :D

11. února 2013 v 21:38

@Anonymní spíš ne ... resp. limitky už takové byly (třeba winter radiance), ale běžně jsou to jen třpytky
lesk hledat leda v tom lisovaném

ale pokud bys chtěla kule jakože lesklý rozjasňovač, tak můžu doporučit ty od skin79 (recenze se tady někde válí :)

11. února 2013 v 21:40

@markéta znám, a prý je dost fajn - poměr cena/výkon je mezi těmi nejznámějšími olejíčky hodně výhodný

(sama jsem zatím nezkoušela, mám ho na širším wishlistu :)

11. února 2013 v 22:08

Napadá mě ještě dost divný dotaz, který jako odborník zodpovíš nejspíš ty. :)
Je všech barev/velikostí kuliček stejný počet? :D

11. února 2013 v 22:18

@An.Sice nejsem Moora, ale u jedné limitky jsem to počítala a stejný počet nebyl. Spíš jsou kuličky v určitém poměru.

11. února 2013 v 22:37

@Vesper.L
Děkuji za odpověď. :) Teď by mě ještě zajímalo, jestli je ten poměr fakt ve všech jednotlivých druzích meteoritů stejný... :D

12. února 2013 v 0:25

@Černá Moora
Ale neboj, nejsi v tom sama, taky už mi jede:-D

12. února 2013 v 8:03

@Černá Moora
Aha, takže jako bledule si mám vzít jedničku a neřešit? Já právě přemýšlela, jestli to není podle podtonů pleti, protože to jsem u sebe ještě nikdy nezjistila, co to vlastně mám:-D

12. února 2013 v 8:25

@Dejnicka jj vzala bych jednicku. Ale muzes samo omrknout i ty dalsi dva, jestli ti nepadnou do oka vic (i kdyz o podtonech to u meteoritu nikdy nebylo,jedny jsou svetly, jedny do hneda a jedny do ruzova)

12. února 2013 v 8:36

@An. ono vzdycky zalezi, jakeho efektu se ma dosahnout - podle toho se vybiraji odstiny kuli i jejich pomery

12. února 2013 v 9:01

@Dejnickachcete říct, že jsem jediná, která to ještě nemá? když už i dejnička...

Anonymní
12. února 2013 v 17:19

Moc hezkej článek ...nevíte někdo náhodu jestli bude teď v blízké době nějaká limitka na koule ? :D

Anonymní
12. února 2013 v 19:10

já meteoritky ještě nevlastním, ale to se asi po dnešku změní:) nejvíc mě láká ten voyage refil, no a nová limitka taky nevypadá marně....a jaký je dopravce kdybych si něco objednala z feelunique?? je to klasicky pošta nebo někdo jiný?????
děkuji, katka

12. února 2013 v 20:19

Ježiš, tos neměla psát o tom parfému. Teď budu mít depresi. Protože já ač Meteority používám, tak je chodim hlavně fetovat. Bo to je něco tak úchvatného. Teď jsem si koupila pěnu fialkovou od Avonu (bo v katalogu mi to po přejetí stránky a očuchání je připomínalo) a beru to jako znouzecnost :D.

12. února 2013 v 21:19

@Černá Moora


aha děkuju za info:-)!
no právě jsem si rikala, že až mi ta napln dojde, ze bych do dalšího refilku docela i šla:-)


a kulky teda zatim zvažuju, koukam jsem silně pozadu - všichni i DEJNIČKA!!! už je mají, tak to jsem na tom hůř než včerejší noviny:D

12. února 2013 v 22:34

@trb ještě jsme dvě :D jako já jsem tentokrát nechutně racionální a ještě si je jednou chci omatlat, než se rozhodnu

12. února 2013 v 22:36

@Lucifrid jestli tě to potěší, tak nemá moc výdrž :)) zavoní a za chvíli je pryč ... ale budeme doufat, že ji G. jednou reformuluje ;)

12. února 2013 v 22:46

@Lucifrid
Jestli ráda fialky, vyčíhni si na parfums tu fialkovou goutalku, je úžasná;-)

13. února 2013 v 8:20

@Dejnicka
Diky za tip Dejnicko :). Uz se o ni zminovala Verunka :). Zatim statecne odolavam si k ni neprivonet :D.

13. února 2013 v 8:30

@Lucifrid
Hele, pamatuješ si z kdysivá ty fialkový bombony? Tak voní skoro přesně tak, ale ještě líp! Když jí mám na sobě, tak se párkrát za den přistihnu, že ňufám ve vzduchu, co to tu tak hezky voní- a hele, to jsem já!:-D

Anonymní
13. února 2013 v 15:32

Ahooj prosím o radu prostě mě ten článek přinuti si je koupit .... já nevím jak je to mžoný ale je to tak :D tak koukám na net a vidím tohle http://www.feelunique.com/p/Guerlain-Meteorites-Perles-Du-Paradis---Sparkling-Illuminating-Powder-53g je tam toho asi víc ale nejde si vybrat z barev tak nevím to je nějaká limitka ? :D nebo základní barva i se zelenou atd ...?

15. února 2013 v 1:04

@Anonymní je to letošní limitka, v článku je to úplně ten poslední obrázek (barva je jen jedna)

Anonymní
15. února 2013 v 20:32

S novýma meteoritkama je třeba řádně zatřepat, aby dobře barvily. Jinak pro bledule - letní typy jsou vhodné jen č. 1, anebo se občas objeví limitky, které obsahují jasně modré nebo ledově fialové kuličky. Tak ty jsou úplně luxus!
Viděla jsem na e-bay, že se prodávají vybrané kuličky jen určité barvy, což je taky fajn, pro mne třeba kombinace modrá+růžová+zlatá je ideální a v pudru to nenajdeš. Jen to vychází ještě poněkud dráž, než krabička a mám trošku obavu z falešných kulek. Ale jako nápad dobrý, udělat si barvu pudru tailor made.

22. února 2013 v 16:46

Já tě snad normálně přestanu číst :D Jakto, že jsem do nedávna neměla ponětí, že vůbec nějaké meteory jsou a teď mám najednou nutkavou potřebu je vlastnit? :-) Je to se mnou zlý :-(

Anonymní
9. března 2014 v 18:06

Asi je fakt potřebuju jako :D ... Jen technickej dotaz - stačí nanášet rovnou na bb cream (make-up)? Nějak extra se přes den nelesknu a matující pudr nepoužívám resp. nechci ho moc používat.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...