Nonique: když chcete vonět jako banánek v čokoládě

4. února 2013



Voňavou sadu od Nonique mi k recenzi poslala před Vánoci Luc (děkuju! :), která ji nabízela ke koupi na svém webu zaměřeném na zkrášlovadla za zvýhodněnou cenu http://www.kosmetickeslevy.cz

A recenzi jsem logicky měla napsat v době, kdy v nabídce ještě byla ... jenže v mém matrixu se cosi pokazilo, a přestože jsem ještě v půlce ledna žila v domnění, že ke konci nabídky zbývají minimálně tři týdny, když jsem tam minulý týden mrkla, zjistila jsem, že akce na Nonique mezitím jaksi taksi skončila. 
Takže to je dost blbý. 
Sice u Luc momentálně najdete i jiný pěkný věci (třeba pudry od Cosm´etika, máslo z Bodyshopu nebo make-up od Bourjois), ale přímo na Nonique vám už odkaz dát nemůžu. Zato se leda tak můžu omluvit Luc za opožděné hodnocení, ehm.




V sadě je tělové mléko, krém na obličej a balzám na rty.

A protože je Nonique bio kosmetika, všechny produkty se můžou pochlubit certifikátem BDIH - o certifikátech bio kosmetiky a o tom, co to vůbec znamená, hodím brzo post, protože z toho, co se leckdy označuje za přírodní/bio/eko pravidelně rostu (a už jsem skoro do stropu, jak Gandalf). Jako nemusíte se bát, že by se blog překlopil na bio stranu, páč fatalistické období "tohle nemá certifikát, když to na sebe namažu, určitě mi do týdne sleze kůže" mám už pár let úspěšně za sebou, ale i tak mě ty nepřesnosti v označování prostě pruděj.





Řada Tropical má vonět jako banán a pina colada, což asi i jo, ale mně to pořád připomínalo něco jinýho a důvěrně známýho, a pořád jsem si nemohla vzpomenout ... ale kolečka nakonec zapadly: tradiční banánky v čokoládě. Kdyby existoval nějakej fanatickej fanoušek týhle cukrovinky, tak po očichání dámy namazané Nonique tropical by ji okamžitě musel požádat o ruku.

Jednoznačně nejvíc voní tělové mléko, u balzámu a krému je parfemace mírnější.

Pokud jde o účinky, nic negativního jsem nezaznamenala. Mléko mlékuje, krém krémuje a balzám balzámuje. 
Důvody, proč si mezi milionem jiných tělových mlék, balzámů a krémů koupit zrovna tyhle kousky od Nonique jsou teda dva a půl:
1) milujete vůni banánků v čokoládě
2) chcete s ní používat něco, co je bio
půlčík) líbí se vám obaly (mně se totiž líběj moc :D)

Osobně doporučuju hlavně to mléko, to je hodně žratelné.

A teď ještě kde, když u Luc to kvůli mý nepozornosti nevyšlo - Nonique má sice svůj český web, ale tam nic objednat nejde. Ještěže mají i facebook, kde se na to někdo ptal, a české eshopy jsou na výběr tři: jsemfit.cz, parfums.cz a xparfemy.cz. Zběžně jsem je prohlédla, a seženete ve všech (ceny se imo mírně líší, chce to porovnat).


Znáte tuhle značku? Případně jste od ní už i něco zkoušeli? A jakou balenou tyčinku máte nejradši? :)

16 comments

4. února 2013 v 8:55

značku vůbec neznám :)) ale tahle sada mě hodně rajcuje!
já často voním jako kokos v čokoládě :P mm!

4. února 2013 v 9:00

Tohle se normálně prodává v Německu ve Schleckeru, stačí přejet hranice. Jinak nejvíc boží je krém na oči z téhle řady. Voní tak úžasně, že je pro mě i aromaterapie před usnutím. Oproti tomu balzám z tehle řady nevoní a je to obyč. jelení lůj.

4. února 2013 v 10:37

Banánky v čokoládě miluju, ale vonět bych tak asi nechtěla :-D Kdyby to byla ta slibovaná vůně kokosu a čehosi, tak bych se na léto ukecat určitě nechala :)

4. února 2013 v 15:49

a to mléko vypadá dobře, ale dala bych přednost banánu bez čokolády

4. února 2013 v 16:33

Lucinky web sleduju, tahle nabídka se mi taky líbila, jenže já než se pro něco rozhodnu, je to v pr.. háji :D
musí to vonět fakt nádherně!

Anonymní
4. února 2013 v 16:51

Banánky v čokoládě nemám vůbec ráda, ale klidně bych tak voněla!:)

4. února 2013 v 21:26

@Vlasta škoda, že to není i u nás, bych ráda pokoupila, i ty další řady

4. února 2013 v 21:27

@Lucy (benita) tak třeba bys to cítila jinak, ale já prostě vidím ty banánky :D škoda, že to nejde někde očuchat

4. února 2013 v 21:28

@Pineapple93 ta čokoláda není nijak výrazná, je to prostě specifická vůně toho, jak voní ta tyčinka no ;)

4. února 2013 v 21:29

@eliska-dvorakova já teď už taky ne :D jsem si je kvůli ty recenzi po x letech koupila ... a jo, voní to pěkně - ovšem chuťově je to jak plast obalenej cukrem :D nechápu, co s tím provedli, páč si pamatuju, že dřív mi chutnaly, byly takový fluffy

5. února 2013 v 21:13

Na bio kosmetiku ujetá nejsem, vystačím si i s klasickou, ale na příjemné vůně, na to jsem vysazená... a vonět jako banánek v čokoládě, to by se mi teda líbilo :)

7. února 2013 v 15:06

také mám tuto sadu od lucinky :) ale já jí vyhrála u ní v giveaway :)

Anonymní
10. února 2013 v 23:27

Voní to velmi žratelně, na banánky jsem měla chuť už 3 dny a dnes mi je muž koupil - zklamaly mě, stejně jak Tebe, jsou děsně sladký a neni snad možný, že tak chutnávaly i v době, kdy jem je jako dítě milovala?!!
Ale nevědět, co to je a čuchat se zavřenýma očima, připomene mi to nejvíc nějaký ovocný Lipa - za mě něco mezi Besipkama, růžovym Lipem a banánkama (možná). Jinak se s ním mažu te´d nejraději, krém na obličej mi přijde skoro stejný - takže ho i stejně (na tělo, dekolt, krk) použiju, na rty mám jiné favority, nějak mi připadal bez vůně a zápachu. Složení všech tří mě těší moc.

12. února 2013 v 22:06

Já jsem tu slevu tam tenkrát viděla a dokonce jsem zamýšlela, že si to koupím ale nerada něco kupuju jen tak pas-blink a teď jsem ráda, že jsem si to nekoupila, jelikož moc nemusím banánky v čokoládě (kvůli chuti ne vůni) ale to tělové mléko bych si zřejmě pořídila i tak, jelikož zrovna domazávám...

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...