Blbovzdorný rozjasňovač (tentokrát za kilko) a trocha remců

11. března 2013

Elf jsem poslední dobou nějak odsunula ze zorného pole svého kosmetického oka.  
Zaprvé proto, že většina věcí, co jsem od něj zkoušela, mě kvalitativně nijak neuchvátila (výjimka záležitost níže, sada na obočí a HD pudr). Zadruhé proto, že nesnáším, když mi někdo nakazuje, KDE mám co nakupovat - čímž mám na mysli to, že po vzniku českého eshopu s Elfem už není možné si pohodlně objednat z britských stránek. 

Sice je mi jasný, že spousta lidí možnost nákupu z Čech uvítá, ale mě to komunistický štýlo můžeš nakupovat jen tady děsně prudí. Zvlášť když se navíc nechci vracet do eshopového pravěku - aneb nesnáším platbu na účet a nesnáším dobírku a oboje beru jako šílenej opruz. Jedno vyžaduje hotovost (nevedu) a druhý zase XXX dní, než se to připíše (nebaví).

Jako standard při platbě mám Paypal, a když teda náhodou není k dispozici, tak kartu taky ještě zkousnu, ačkoli je to zdržovačka a musej se opisovat číslíčka (ale aspoň to proběhne hned). No a protože Elf pro mě fakt žádnej must-have není, tak za těhle podmínek ho už objednávat nehodlám (resp. rozhodně do doby, než zavedou nějaký civilizovaný způsob platby nebo alespoň osobní odběr).

Takže to by byly ty remcy a zároveň story, proč jsem na tuhle paletku vlastně úplně zapomněla, i když s Narsem z minulého postu by šla do jisté míry porovnat.





Paletka stojí cca 100 Kč (takže oproti Narsu je to desetina) a obsahuje 4 chlívky s měkkou lesklou náplní ...



... která se velmi dobře roztírá.



Srovnání s Narsem je tedy nasnadě - stejně jako u něj se nejedná o tekutý rozjasňovač, ale přesto poskytuje velmi pěkný a intenzivní lesk.




 Ačkoli v obalu se barvy zdají jednoznačně odlišné (a stejně tak i na ruce, kde jsem je pro názornost nanesla v poměrně velké vrstvě), po použití na obličeji vypadají všechny SKORO stejně. Nějak takhle.




Ale jen SKORO a všechny odstíny jsem si stejně rozhodně neoblíbila.

Bílý - je moc bílý a na pleti se mi nelíbí, na denním světle nevypadá moc přirozeně
Růžovo-bílý - ideální odstín, klasická stříbřitě růžová ve stylu High Beamu
Zlatavá - má oproti ostatním znatelné třpytky, což je mínus, moc ho nepoužívám
Růžová - je super a dobře doplňuje tvářenku, pokud je také růžová



Ideální by tedy bylo, kdyby šly koupit ve větším balení po jednom, dva by mi za nákup stály.


NEVÝHODY?
- tak jistě, za kilko se asi s nějakými musí počítat ;)

  • oproti Narsu je konzistence o dost měkčí a mastnější, o dost snadněji se tedy stírá - v podstatě stačí jednou přejet po tváři a většinu rozjasňovače máte pryč - ale zase na druhou stranu, pokud si na otěr dáte pozor, vydrží vám celý den
  • hodně rychle ubývá, což je nevýhoda zejména tehdy, když nechcete používat všechny čtyři - jeden chlívek spotřebujete raz dva a pak už to najednou není zase tak výhodné, jak by se podle ceny zdálo - Narsu je pěkný špalek, je hutnější a vydrží opravdu dlouho - slovy čísel: Nars 14 g x Elf 5,6 g, což je výrazný rozdíl
  • i tahle paletka jde údajně na oči a rty, ale to fakt ani nezkoušejte ;) na očích budete mít po jednom mrku slitinec v očním záhybu a ke rtům bych se s tím taky radši spíš nepřibližovala (výdrž bude podobná a jeden navíc neví, co v tom je)

Každopádně, pokud se na něčem potřebujete používání rozjasňovače teprve naučit, případně zrovna nemáte volného litra na high-end (kdo taky pořád má, že), směle do něj. Minimálně jeden odstín vám sedne a něco levnějšího a zároveň stejně výkonného těžko seženete jinde.


Zkoušeli jste - dojmy? A jaký způsob platby preferujete v eshopech vy?

40 comments

11. března 2013 v 8:45

Hehe, s tim osobnim odběrem - pamatuju si že někdy na podzim 2011, kdy to ELF šílensví začlo, jsem psala do eshopu kdy bude možný osobní odběr, a že prý do měsíce.... no, to trochu nevyšlo :D. ELF je podle mě asi nejhorší kosmetika co jsem vyzkoušela (zlatá Miss Sporty a podobně :D), takže mě lákat ani neláká. Navíc mě štve přesně to co píšeš, nechápu proč nemůžu objednávat z britského eshopu kde mají často akce a jsem odkázaná na český. Navíc český eshop je věčně vyprodaný a paní majitelka příjemná jak pr***....

11. března 2013 v 8:59

Dnes mi prišiel balíček z elfu obsahujúci spomínanú sadu na obočie a tento set rozjasňovačov, takže pre mňa bola táto recenzia ako na zavolanie. Som rada, že som neobjednala až taký nezmysel. Je to moja prvá objednávka z elfu, ktorú som urobila viac-menej len zo zvedavosti, že o čo sa vlastne jedná.

11. března 2013 v 8:59

Elf taky nemusím, co tak vidím, paní majitelka to vede dost šíleným přeplácaným způsobem a když mrknu na jejich facebook, mám pocit, jako bych pročítala posty na mimibazaru.
Ale jednu věc teda elfu upřít nemůžu - snad 3 roky jsem hledala bázi pod oční stíny, která by mi během pár hodin vážně neudělala rýhy. Vyzkoušela jsem snad úplně všechno, prošla si i Benefitským zklamáním a ejhle... Báze pod oční stíny od elfu za 35Kč jsou to nejlepší co jsem kdy měla...

11. března 2013 v 9:28

Tyjo, tak o té nemožnosti objednání odjinud jsem nevěděla a jsem poměrně znechucená :-/ Být fanynka ELFu, tak mě to pěkně se*e. Takhle si můžu jen s hořkostí v hlase povzdechnout...
Verunka

11. března 2013 v 10:58

jo asi tak... to je přesně důvod, proč jsem z českýho elfu nikdy neobjednala, ten e-shop mi je krajně nesympatický, i když je několik věcí, které bych ještě ráda vyzkoušela (např. zrovna toto! a taky mám neodbytný pocit, že potřebuji nové balení shimmering facial whip camillia), ale asi si nechám zajít chuť. přitom s anglickým elfem to bylo všechno tak jednoduché...

11. března 2013 v 11:00

no tak nad paypalem v eshopu bych se měla zamyslet :D

jo a jinak já elf neobjednám z českých stránek i kdyby mě lákal sebevíc..paní majitelka nesnáší, když jí někdo veleváženě neděkuje za to, že sem tuhle eňo ňůňo kosmetiku dováží..nebo nedej bože, když se někdo ozve ohledně organizace eshopu..

11. března 2013 v 11:26

To že český ELF a tak nějak ELF celkově na ** je mi jasné od mojí první objednávky :D
Odmítám tam už cokoli nakupovat,ale došla mi železná zásoba jejich HD pudrů .. neznáte někdo podobnou náhradu za nějaký podobný peníz?

11. března 2013 v 11:28

krásne nafotené a úžasná recenzia, no nekúp to :)

11. března 2013 v 11:29

Mě prostě baví stránky jejich FB. Ty fotky, co tam dámy posílají (jestli ještě je, koukněte na Valentýnské líčení) jsou fakt někdy zajímavé. Nasmála jsem se opravdu hodně :-D Za takové kreace by se nemusela stydět Lady Gaga, ale u ní je to trochu o něčem jiném :D

11. března 2013 v 11:58

Český elf a paní majitelka jsou celkem bez komentáře. (Ne, vážně, viděli jste někdo na jejich FB stránkách její fotku?? Ne, že bych proti ní snad něco měla, neznám ji, ale na fotkách vypadá spíš z vosku...)
Jinak ale takhle věcička vypadá docela dobře. I když nejsem moc kamarád s těmihle "mastnějšími" konzistencemi u čehokoliv na tvář... :) Takže je to pěkné, ale asi to stejně nechci.

11. března 2013 v 12:04

Z Elfu mám ráda sadu na obočí, kleštičky na řasy a některé štětce. Vyzkoušela jsem toho z Elfu hodně a většina věcí fakt nic moc.

11. března 2013 v 12:11

Teda já nevím, já ho mám taky a ty odstíny vůbec nejsou tak pigmentované, jako ty tvoje... mezi růžovou a bílou není prakticky vůbec rozdíl, mrkni tu:

http://bellehanele.blogspot.cz/2012/04/kosmetika-od-elfu-i-rozjasnovace-pudr.html

A vidím to podobně, na tváři vypadá celkem hezky, ale strašně blbá výdrž.

11. března 2013 v 13:36

Ja tiež neznášam, keď sa nedá niekde platiť paypalom. Troška mimo od témy kozmetika ale platiť výšky je naozajsn "opruz". Musela som ísť na poštu vystáť si radu a potom pri pani sedieť asi 15 minút. Noooo povedala by som - Nech žije paypal. a jeho tvorcovia!

11. března 2013 v 13:58

První půlka je jak z mojí pusy, od vzniku českého e-shopu jsem Elf poslala k šípku...

Vypadají zajímavě, ten jeden odstín fakt vypadá jak benefití high beam, ale ono zas co furt vymýšlet v těch rozjasňovačích, že? :)

11. března 2013 v 14:07

Paletka vypadá moc pěkně :) líbí se mi růžovo-bílá :) Jinak u mě na blogu momentálně probíhá soutěž, tak budu ráda, když se přijdeš podívat a třeba se i zúčastníš :)

11. března 2013 v 14:35

@Jája
Ono stačí ta možnost platby kartou;-) A pak i přístup eshopu..pokud je služba jinak perfektní, tak se i převod na účet promine;-)

11. března 2013 v 14:57

@nonysek

Mám teda dojem, že zrovna to valentýnské líčení na fb ELFu není myšleno, jak se slečny líčí běžně, ale měly zřejmě vytvořit takové líčení, které tématicky k tomu svátku zapadne. Takzvané "líčení pro foťák", jak tomu říkám. A to je v pohodě, extravagance a výraznost je v takovém případě vítaná.
Verunka

11. března 2013 v 18:06

Proto radši nakupuju v zahraničí, protože ráda platím přes Pay Pal, ale fakt nesnáším placení přes internetové bankovnictví :/.

11. března 2013 v 18:28

Já jsem spokojená se štětci ze studio řady :)

http://cosmetic-styling.blogspot.cz/

11. března 2013 v 20:22

@Suzie aha :D
zase jako nejhorší bych ji asi neodsuzovala, něco se tam za přijatelnou cenu pořídit určitě dá a když má člověk hloubějc do kapsy, tak se to hodí
ale i tak je to podle mě čínskej low-end, kterej od věcí, co prodávají vietnamci, odlišuje leda tak jednotnej název a online prodej, takže za nějak moc pozornosti nestojí - a jeho masový promo naprosto nechápu
já se s ním poprvý setkala na MUA, kde ženský šílely nad jeho štětcema, že jsou jako MAC, tak jsem si tři objednala ... no a ... jsou to štětce :D nic moc kvalitního, jeden se rozpadl, děsně páchly plastem, ale namalovat se s tím dá - ale tohle byl každopádně tak nějak okamžik, kdy jsem MUA přestala trochu věřit a začala jsem ho podezírat, že tam kosmetický firmy mají víc svejch recenzujících agentů, než se zdálo - a že tohle jediný stojí za celým tím Elf hypem, kterej se objevil z ničeho nic

11. března 2013 v 20:23

@Viera Novotná to je z jejich nabídky určitě ten lepší výběr, tak bys nemusela litovat :)

11. března 2013 v 20:25

@Kim na jejich FB jsme nikdy nebyla, ale teď jsme teda mrkla a je třeba uznat, že trochu moc barvišek a kolášiček .))

btw. zkoušela jsi art deco?

11. března 2013 v 20:51

@Jája tak to se vyplatí :D o důvod víc nad nákupem ani neuvažovat, i když jsem naštěstí byla zatím ušetřena (ale to bude nejspíš tím, že jejich FB nesleduju, stačí, když jsem se tam teď mrkla a hned kousek od shora viděla, že tam někomu bez souhlasu zveřejnili fotku a odmítají to smazat, takovýhle přístup nemám ráda)

PP budeš platit výpalný - což se ti v začátku asi moc nevyplatí ... uvidíš časem no ... ale tobě tím převodem klidně zapltím, ono jde i o to, co se platí, elf mi za tu prostě nestojí

11. března 2013 v 20:51

@Night Mia jakože nějakou vyhlazovací silikózu? nebo jen obyč sypký transparent pudr?

11. března 2013 v 20:52

@nonysek mrkkla jsem a něco teda esence zla :D ale něco tak špatný nebylo

11. března 2013 v 20:52

No asi takhle - od ELF jsem nakoupila nějaké štětce a spokojenost, syntetickým štětcem na korektor se přímo výborně nanášejí color tattoo od maybeline (nerada mám opatlané prsty). Pak mám ten čistič ve spreji na štetce a s ním také spokojenost, na každodenní očistění to stačí, přijde mi, že vůbec neubývá a jednou týdně to dětský šampon jistí.
Vyloženě dekorativku jsem nezkoušela, neláká mě. Radši klidně i draží věci, co si můžu v drogerce nebo parfumerce ošahat.

11. března 2013 v 20:53

@An. nejsem schopná ji tam rozlišit, která to má být?

11. března 2013 v 20:54

@Belle Hanele myslíš jako ty swatches na ruce? ty jsem dělala tím přiloženým štětcem a je to velká vrstva, aby byl vidět rozdíl ... na obličeji je to pak SKORO stejné všechno

11. března 2013 v 20:55

@Adriana Stoklasová a úplně nejlepší je, když pošta ještě má takovou otvíračku, že to člověk ani nemá šanci stihnout. Love it!

11. března 2013 v 20:56

@Katushkaa jj, já nevím, že všichni neudělají univerzální klony týhle verze a pořád to ještě někdo prasí blbým odstínem nebo třpytkama

11. března 2013 v 20:57

@Kejtyna jo, to je tak zabezpečený, že než se tam přes ty jejich kódy a certifikáty přihlásím, tak mě přejde chuť to vůbec používat:D

11. března 2013 v 21:02

@Černá Moora
No, já mám od nich asi 10 věcí a z toho mi nesedí fakt nic - gelový linky nic nevydržej, žlatá tekutá linky je průhlednej gel s kýčovitejma třpytkama (nepoužitelné), stíny nejsou pigmentované, paletka korektorů nejde nabrat... Jo, Complexion perfection mi fakt vyhovoval, ale kvůli jednomu produktu objednávat nebudu....
Jinak když zminuješ MUA, tak cenově vyjde líp než ELF a výroby jsou podle mě kvalitnější (alespoň stíny a lesky určitě), ale to je zas aždýho názor...

11. března 2013 v 21:10

@Suzie naštve ... ono obecně asi spíš od nich brát jen pudrový a tuhý věci, to ostatní je loterie

(a MUA myslím jako makeupalley.com, web na recenze, ne MUA jako značku :)) a jo, MUA se mi zdá kapánek lepší)

11. března 2013 v 21:35

Můj manžel zase nesnáší placení přes pay-pal :D takže i kvůli tomu častěji nakupuji v domovině. Možná mám i tak trochu pocit, že podporuju českou ekonomiku, i když je to nejspíš úplnej nesmysl...
Já jsem pevně přesvědčená jít do rozjasňovačne od Nars, akorát pořád nemám jasno v jaké konzistenci, docela jsi mě tím špalkem nahlodala :D

11. března 2013 v 21:35

@Černá Moora
Je to tahle. :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/551082_400252803388935_1333518413_n.jpg

11. března 2013 v 21:42

@An. tam nekdo je? přes ten děsivej rámeček nejsem schopná vnímat nic jinýho:D omg, fakt nesnáším tyhle "kreativní" koláže, méně je jednoznačně více

11. března 2013 v 21:43

@Mi-isha MK tak to je děsný, měl by to začít léčit:D
hmm .. asi bych šla do špalku ... pudr je sice taky fajn, ale tohle se bude víc blejskat

12. března 2013 v 14:49

Já jsem pro placení kartou,je to hned a mám pokoj, převody nesnáším jelikož mi dost dlouho tvrá než si vzpomenu na to, že mám vlezt na účet a poslat jim to a na dobírku...hmm..nevadí mě ta hotovost, vadí mě ta cena co ve většině e-shopech chtějí za poštovný, když chci poslat na dobírku, takže tohle nikdy. Tyhle rozjasňovače si nekoupím, už z principu, že je to Elf:) jednou jsem si od nich pár věcí objednala a žádnou stejně nepoužívám. Jako rozjasňovač jsem si teď objednala Hig beam a myslím, že jsem udělala daleko líp :)

12. března 2013 v 14:54

Však já ho z toho vyléčím :D Chce to jenom čas :D

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...