Garnier Ultra Doux Provence - tak jak?

29. dubna 2013

Provensálskou novinku Ultra Doux Recette de Provence od Garnieru už jste asi zaznamenali, takže myslím, že ji nemusím nějak detailněji představovat.
Zasádní k vypíchnutí je vlastně jediná věc: ani šampon, ani kondicionér neobsahují parabeny a silikony, čímž se liší od ostatních z Ultra Doux série.

Já celou řadu dostala, jako i několik dalších blogů, k vyzkoušení od PR oddělení Garnieru a recenze se měla ideálně napsat do 14 dnů. Ale teda upřímně, za tak krátkou dobu bych si vlasy stačila umýt tak 4-5x, a to je na objektivní posouzení a zhodnocení 3 kondicionérů a 3 šamponů trochu málo času.
V tuhle chvíli, cca 2 měsíce od obdržení, už jsem ale s verdiktem hotová a tady je.




Na úplný začátek bych měla asi popsat jaké mám vlasy: hodně suché, vlnité, dlouhé a spíš jemné.

A taky, co od vlasové péče obecně čekám, aby dostala Moora approval.
U šamponu to, že mi vlasy nevysuší, nenaruší tvar vln a nebude obsahovat silikony.
U kondicionéru, že vlasy uhladí, oleskuje, ale nezatíží.

Celou řadu jsem testovala kombinovaně - zajímalo mě, co udělá nejen předpokládáná dvojka šampon-kondiš dohromady, ale i výsledek s jiným šamponem/kondicionérem.





Do meruňky a mandle jsem vkládala na začátku největší naděje, protože má být určená speciálně na suché vlasy - a to je jednoznačně to, co ty moje trápí nejvíc.

Bohužel to fungovalo přesně naopak a já měla z vlasů (ne)pěknou koudel. Použila jsem asi třikrát, abych se přesvědčila, že za to fakt můžou (můžou, hlavně ten šampon), a pak poslala dál.

Moc spokojená jsem nebyla ani s vůní, je to taková prvoplánově sladká líbivka, tkž nuda.








Levandule a růže je vzhledový tahoun celé série, ta fialová je velmi fotogenická.

Ze šamponu cítím levanduli (takže líbí). Z kondicionéru částečně i růži, která může za to, že vůně působí tak trochu zamřele (nic moc).

Každopádně, pokud jde o účinky, se šamponem jsem spokojená - splňuje požadavky, co jsem vyjmenovala výše. 
Proti kondicionéru (až na vůni) také nic nemám, vlasy byly pěkné, ale co mi u něj (vlastně u nich, jsou takové všechny tři) vadí z technického hlediska - je strašně tekutý, takový až šamponovitý. Když jsem použila poprvé, tak jsem mimovolně kontrolovala, jestli jsem omylem nesáhla po šamponu (i když to bylo nemožné, protože ten je průhledný).






Při pohledu na Rozmarýn a olivu jsem vždycky dostala chuť na pizzu (což se moc nevyplatí :D)

Vůně zeleně bylinková, bez výhrad.

Šampon jsem si vyloženě oblíbila - dělal mi totiž strašnou hřívu :) a to já ráda.
Kondicionér opět ok, žádná negativa na výsledek, ale konzistence viz výše.







Shrnutí:

Oranžová řada neuspěla, kupovat nebudu.

Zelený a fialový šampon jsem si oblíbila, vlasy byly hydratované, pružné, vlny tvarované. Zelený mám asi o něco radši, ten objem je opravdu výrazný a dost mě baví. Ale je fakt, že fialový zase lépe voní (a vypadá) ;)

Proti zelenému a fialovému kondicionéru nemůžu z hlediska účinků říct nic negativního, ale vodová konzistence mi nevyhovuje a kvůli ní kupovat spíše nebudu.
Na druhou stranu, pokud byste chtěli zkusit balzámovou metodu mytí vlasů, tak na to by byly ideální - silikony nemají a díky jejich až "šamponovitosti" s nimi vlasy "umyjete" velmi snadno.



Co vy, zkoušeli jste nějakou Provence? Dojmy?



28 comments

29. dubna 2013 v 8:48

Já si zase nejvíc oblíbila "zelenou řadu" :-) ale stejně to podle mě nemá na klasický zelený ultradoux 5 rostlin :-)

29. dubna 2013 v 9:04

Já shodou okolností psala článek o levandulové řadě před hodinou :-) A jinak teda úplná shoda, voní parádově, ale mě zlobí ta konzistence kondiše. Je to asi moje psychické trauma nebo co, ale potřebuju, aby byl hustý a ne takový jakýsi... blehhh

29. dubna 2013 v 9:14

Koupila jse si levadulový. Myje,pění, voní dobře. Docela nerada používám oplachové kondicionéry, tak jsem ho nebrala, ale možná vyzkouším. Rozmarýn s olivou byl duhý adept, Voněl hezky, možná ještě lépe. Nakonec zvítězila moje levandulová úchylka!

29. dubna 2013 v 9:20

zemřele :DDD
ja je ochuchala v drogerce a nelibily se mi, vunema... ale obaly maji krasne :)

29. dubna 2013 v 9:50

Vzhledově se mi řada opravdu líbí, ale bohužel po očuchání v drogerce mě ani jedna vůně neoslovila, spíš i naopak (holt prostě nemám ráda vůni levandule, oliv ani meruňky ani v krémech apod.).
Takže pokračuju v ultradoux 5 rostlin, po kterém mé vlasy chrochtají blahem a mám už několikátý balení.

29. dubna 2013 v 9:55

Vždycky na ně koukám, jak v drogérce v akci na mě mávají ze stojánku :) Balení jsou pěkná, ale značka ve mě vzbuzuje nedůvěru. Mám osvědčený Loreal Absolut Repair v duetu s Gestilem Wonder a něco mi říká, že teď nebudu moc zkoušet nějakou dobu. Když už jsme u těch šamponů - vzpomněla jsem si jak jsem měla Toni&Guy a čekala zázraky, to bylo tehdy velké zklamání...

Anonymní
29. dubna 2013 v 11:09

Taky mě napadlo, že na balzámovou metodu by byly kondicionéry jak dělané. Já radši hodně hutné kondicionéry nebo klidně místo nich masky. Myju si vlasy cca po 4 dnech, mám je fakt suché.

29. dubna 2013 v 12:55

Já mám doma ten oranžový - mandle a meruňka, a tedy jenom šampon, ale za mě, že mám problémy s mastěním vlasů, částečně lupy (přesušená pokožka hlavy a mastění, jo, supr kombinace), + se mi vlasy trochu třepí, takže bych řekla, že po kombinaci oranžového Ultra Doux nemám s vlasy žádný problém, ba dokonce mi šampón moc hezky voní :) V tomhle případě platí, že tisíc lidí má tisíc chutí :)

29. dubna 2013 v 16:18

Já bych sáhla po levandulové řadě už jen podle vzhledu:-D

29. dubna 2013 v 16:37

iiiha, take zeleny robi objem? Mne moc nesadla vona, ale kvoli objemu by som teraz aj vrazdila :D Milujem svoju velku hrivu, o ktoru som prisla... Takze hor sa nanho! :D

29. dubna 2013 v 17:49

Měla jsem šampon meruňka/mandle. A mám z něj podobné pocity jako ty :(. Vlasy jsem po použití měla sušší než normálně a druhý den po mytí naopak šíleně mastné....Hrůza hrůzoucí

29. dubna 2013 v 19:18

Na BM se urcite hodi, minimalne jako myci kondicioner. Se podivam, jestli provensalsky Garnier dorazi (dorazil) i k nam. I kdyz teda asi nevyzkousim...

29. dubna 2013 v 19:39

@petra kolarova ten jsem nikdy nezkoušela, ale kvůli silikonům si asi netroufnu, to by mi nedělalo dobrotu ..

29. dubna 2013 v 19:40

@Evelins a sakra :D a já si říkala, vlna opadla, je ideální čas k postu :D

29. dubna 2013 v 19:41

@Veronika - Cosmetic Jam Toni na mě působí tak nějak podezřele, asi to bude tím názvem :D nikdy jsem nezkoušela a ani to nemám asi v plánu ..

29. dubna 2013 v 19:42

@An zHelloBeautyblogu to já tak po třech, ten čvrtej by byly už suchý nekoukatelně :/

29. dubna 2013 v 19:43

@Sarah no tomuhle bych i věřila, pokud máš mastný vlasy ... ty ti asi vysuší a vyrovná se to ..

29. dubna 2013 v 19:43

@Armen mně jo, ale bez záruky :D šampony jsou asi ještě víc individuální než řasenky :D

29. dubna 2013 v 20:52

Mam prave jeden Garnier Ultra Doux na mastne vlasy a tiez je na nom napisane ze je bez parabenov a silikonu aj ked nie je z rady Recette de Provence. Celkovo nie som zvyknuta na sampony bez silikonov takze je to zvlastny pocit po umyti ale celkovo je to ok :)

30. dubna 2013 v 9:40

Jen co jsem přečetla titulek se mi v hlavě ozvali "Zubi zubi zuuuuu, zubi zubi zuuuu":) Ta jejich reklama je fakt nepřehlédnutelná! Ale podle tvého popisu to zní dobře, požadavky a vlasy máme dost podobné. Hm... Veronika

Anonymní
1. května 2013 v 15:27

Ahojte! Pokud neva, zapojím se do diskuze dotazem. Pokud mám vasy mastnější, tak doporučujete ten meruňkový? Zatím používám od této značky šampon na mastně vlasy (už nevím, co tam je za "bylinky") a ujde to, ale pokud existuje něco, co vlasy vysuší, tak budu asi jen ráda:-) Asi zítra zajdu na čuchajdu do drogerie:-) me_

1. května 2013 v 15:27

Já používám ten žlutý (na mastící se vlasy) a přestože se mi jinak líbí vůně a balení, je to nejhorší šampon vůbec, protože po žádném jiném šamponu jsem neměla tak šíleně zacuchaný vlasy, který rozčesávám půl hodiny :-/

Tees
2. května 2013 v 21:43

Recenze super, bez debat.

Ale fakt mě fascinuje mánie (obecně, nikoliv útok na tebe) - bezsilikonový šampóny a pak na to mrdnu Biosilk. Co na to Můra? :)

2. května 2013 v 21:54

@Tees nemůžu mluvit za ostatní, ale já tohle praktikuju už léta + jsem tady důvod několikrát vysvětlovala (takže se mi to nechce opakovat zase úplně v každým článku, aby to nevypadalo moc zacykleně ;)) - ale je to tak, že nemám ráda to, jaký nechávají šampony se silikony na pokožce hlavy slizký film (stejný jako třeba siliknové báze pod make-up, ty taky nesnesu)

silikonové oleje si dávám jen na konce, tak max. do třetiny vlasů, kde na žádný film nemají šanci

ale pokud někdo biosilk a spol. patlá až k hlavě, tak ano, to nemá žádný smysl ;)

3. května 2013 v 23:27

Já si nemůžu pomoct, ale jak na mě tahle vlasová řada od Garnieru čouhá na každém blogu, tak se mi úspěšně zprotivila a fakt mě prudí už jen vidět ji na obrázku. Já teda nevím, jestli je úplně nejlepší marketingovej tah dávat to recenzovat úplně všem. Asi ne na každého to bude působit jako na mě, ale já nebýt toho, že mi tyhle výrobku furt někdo cpe pod nos, tak by mě asi i zaujaly a šla bych je do obchodu obhlédnout, ale takhle bych asi naopak rychle utíkala pryč, kdybych na ně v regálu narazila. Škoda, protože věřím, že by třeba za vyzkoušení stály.

Anonymní
3. července 2013 v 12:21

@Sarah

Já měla tenhle problém, když jsem brala HA. I pleť. Pokožka byla přesušená až svědila, a to pořád, a vlasy byly mastné u kořínků a na konci polámané a suché. Pleť to samé - šupinky a zároveň strašně mastná místa. Teď jsem jen mastná, takže se s tím líp pracuje :D

Anonymní
26. října 2013 v 22:47

ja jsem zkousela zelenou a levandulovou radu.kondicioner ridky. u obojiho po nejake dobe pouzivani byly vlasy totalne zacuchany, nesly rozcesat.pozn. mam vlnity, trochu chemlonovy vlasy. kadernik rikal, ze obecne zadny kondicionery nejsou dobry. spis pouzivat masky.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...