Tip na funkční a neotravné přírodní deo

18. dubna 2013

Celkem závidím lidem, co u deodorantů/antiperspirantů řeší jen to, jestli jsou funkční nebo ne. Já mám mnohem větší problém s tím, že 9 z 10 prodávaných mi smrdí tak, že bych je nebyla schopná používat, ani kdybych požila.

Buď voní tak silně, že suplují parfém, nebo, což je asi ta horší možnost, disponují pavůní, kterou bych popsala jako upoceně svěží s pudrovým ocasem a intenzitou voňky na toaletu - bleh na padesátou osmou.

Pokud jde o přírodnost deo, nějak hystericky to neřeším, ale nejlepší pocit mám samozřejmě u funkčních, nevonících a s certifikátem.
Voilà: Alverde Aloe Vera Perle Deo Roll-On.




Krom toho, že funguje a má certifikát Natrue (což ale má Alverde myslím u všeho), tak HLAVNĚ nevoní, neprudí, sedí pěkně tiše v koutě a neplete se dospělým do parfémového dialogu.
A také nezanechává bílé stopy na oblečení. Prostě ideální každodenní společník. 



Aby nedošlo k mýlce, tak nevoní je myšleno tak, že prostě neotravuje. 
V zásadě voní, ale hodně jemně a neutrálně, zhruba jako klasická Nivea v pixle - ovšem dokud si nezaboříte nos do podpaží, tak o parfemaci nevíte. A takhle příjemně nevonět zvládne celý den až do večera :)





Měla jsem i zelenomodrou verzi s minerály a byla také stejně super, ale už nějaký měsíc ji nemůžu sehnat, takže buď se už nedělá nebo nedováží.




Nějakou dobu jsem používala i deo ve spreji Limetka-Šalvěj. Fungoval fajn, ale jinak to byla věc ideální pro sadomasochisty začátečníky (pokud jste propadli Padesáti odstínům šedi, můžete začít tady), protože kvůli obsahu alkoholu štípal jak prase.




A abych ukázala i nějaký příklad z harému odvržených deodorantů, tak tady jsou hned dva.
Garnier je vyloženě smlouva s toaletním ďáblem. Nivea se v krámě tvářila děsně nevinně  a naturál a vůbec, ale reálně je jen o stupínek míň otravná než Garnier.





Co vy, vadí vám příliš silně vonící dea? A řešitě přírodní/nepřírodní, deo/antiperspirant? Váš deodorantí favorit?


P.S. Věnujme sněhu tichou vzpomínku, zase za rok.

55 comments

18. dubna 2013 v 10:04

Mně právě Alverda nepřišla funkční ani trochu, abych "nesmrděla a nepotila se", musela bych se mazat co hodinu. Takže jsem ji hned po 2 dnech nekompromisně hodila do koše ;-)

18. dubna 2013 v 10:10

Alverde deoderanty jsou super, používám je asi nejčastěji, ale nejradši sahám po tom s měsíčkem, který má poměrně intenzivní vůni, takže není pro každého.

18. dubna 2013 v 10:26

Já nesnáším, když se potím, takže deodoranty nekupuju vůbec a v antiperspirantech přesně sháním to, že fungují. A jako nemysli si, že to je něco jednoduchýho! Pokud by něco opravdu fungovalo, ať si to smrdí jak chce! To už bych nějak parfémem nebo něčím přehlušila... Takže pravda ani neřeším přírodní/nepřírodní, bo to bych se nikam nedostala.. Nejoblíbenější je momentálně jeden Garnier, který přestali dělat a Rexona, kterou už jsem taky neviděla, takže zase budu muset zkoušet hledat, s tímhle už mi fakt hejbou žlučí, jakmile něco objevím, tak inovujou složení a pak je to samozřejmě ne lepší, ale na prd:-((( Jo ale jinak, pokud by ti nevadily nepřírodní antiperspiranty, tak hodně značek už dělá variantu "pure" a ta minimálně u Rexony a Dove co jsem čuchala, nevoní fakt nijak.
Na Driclor jsem zatím srab, ale naději vkládám do nějakých těch dvou nových antip. od Rexony a Dove, které mají být něco podobného.

18. dubna 2013 v 10:27

@Dejnicka
P.S. Sníh už jsem oplakala a nad tím létem co je teď pláču v kombinaci s milovanými pyly prakticky neustále.

18. dubna 2013 v 10:27

Ja porad hledam nejakou prirodni alternativu...ted zkousim LaVanilla deodorant a zatim neni vubec spatny. Supluju ho s vonavou bombou Secret Scent Expressions, ktery neni ani prirodni a uz vubec ne vonave neutralni...pomalu ani nemusim pouzit parfem, kdyz ho mam na sobe. Ale nemuzu si pomoct=)

18. dubna 2013 v 10:36

Héééj, díkec za tip Mooro :-)
Jsem měla oblíbený loccitanní čistící deo. No šak ho přestali vyrábět a změnili komplet složení! Grrrr...

18. dubna 2013 v 10:44

ja deodoranti nepouzivam len antiperspiranty a to niveu perlovu a voni pekne na moj vkus:)

Anonymní
18. dubna 2013 v 10:48

Tak to je zajímavý článek, určitě bych se zkusila kouknout zrovna po tom alverde který se nedováží :D...

18. dubna 2013 v 10:53

Ja svoj naj deo stale hladam, ale priznam sa, ze tym gulickovym som este neprisla na chut...asi je to len placebo, ale mam pocit, ze po sprejoch sa potim menej a celkovo sa citim viac sviezo :)

Tina z Make up Addict

18. dubna 2013 v 10:58

Vyhovuje mi tuhá Rexona, vůně nejsou moc výrazné, takže mě neruší

18. dubna 2013 v 11:00

Tiež mám rada alverde najmä kvôli tomu že je to prírodná kozmetika..častokrát majú výrobky takú osobitu vonu

18. dubna 2013 v 11:16

Já používala asi půl roku antiperspirant od Garnier a vždy mi tak trošku smrděl tím jak přesně píšeš pavůní :D před dvěma měsíci jsem si objednala antiperspirant z Oriflamu a jsem 100% spokojená, pomáhá mi proti pocení a hlavně večer když přijdu domu, tak cítím jen svěžest :-)

18. dubna 2013 v 11:19

@Dejnicka
Driclor ani nezkoušej, protože jsem si ho jednou koupila a je fakt, že jsem se ve 30 °C vůbec nepotila, ale když jsem se s ním mazala podruhé, tak jsem v noci ani nemohla spát, jak mě podpaží pálilo a strašně bolelo...to radši upocená než tu bolest zažít znovu... :-/

18. dubna 2013 v 11:33

@Veronika Pastorková
Driclor rozhodne doporucuju, od te doby, co ho pouzivam, nevim, co jsou kolace v podpazdi (ble, ja vim..) ale musi se pouzivat PRESNE podle navodu, pak palit nebude.. a to jsem jinak dost citlivka :o)

18. dubna 2013 v 11:33

Mluvíš mi z duše. Ono to třeba i vypadá, že bude vonět jen příjemně a neotravně, ale skoro vždy z toho vyleze příšerná silná květinová vůně a to bytostně nenávidím. Mrknu po tomhle :)

18. dubna 2013 v 11:42

S deodoranty a antiperspiranty mám stejný problém. Alverde jsem však před několika lety zkoušela a přišlo mi, že po hodině smrdím potem, jako bych se týden nemyla a nic nepoužívala. Tak teda tenhle kvůli tobě zkusím, ale běda, jak to zas dopadne špatně! :D

18. dubna 2013 v 11:45

Já řeším, měla jsem Sebamed a nebyl špatný, ale na mě dost slabý. Teď jsem si koupila tenhle Alverde, stejnou vůni dokonce a přijde mi lepší. Víc vydrží, vůně pěkná... jen trochu lepí.

18. dubna 2013 v 12:00

na mna teda bio deodoranty nefungujú :/ hlinikové v prípade nejakých spoločenských podujatí použijem, ale v poslednom čase riešim situáciu tak, že siaham po bio detských vlčených utierkach.

18. dubna 2013 v 13:08

Ahaha.....diky že si ma upozornila na to overovanie :D :D Už je to sušené, aj som to asi omylom tak nastavila, lebo viem že som to na začiatku nemala :D :D A ďakujem aj za odpoveď dnes sa vrhnem na zdieľanie :D

Anonymní
18. dubna 2013 v 13:14

Mě vadí roll-ony, musím mít tuhý nebo sprej, proto se Alverde vyhýbám. Ted mi funguje Jason (ale vzala jsem úplně bez vůně a nevoní vůbec, po 2 dnech už mě to štve) :D Bych snad raději nějaký otravnější

18. dubna 2013 v 13:23

Já to nedávno vyřešila Rexonou s Aloe Vera, která sice jakousi vůní disponuje, ale jak píšeš, neotravuje a neplete se do práce parfému (což taky vyloženě nesnáším), ale po tomhle deu se mrknu, protože neotravných deodorantů (nebo vůbec deodorantů obecně, stačí se v parném dni projet MHD) není nikdy dost :D

18. dubna 2013 v 13:25

Ty jo, tak to mně voní většina antiperspirantů. Nevoněly mi všeho všudy jen dva - jeden od Garnier (ten ještě ke všemu nefungoval) a jeden od Dove (těžká dusivá vůně). Přírodní deo nepoužívám, mám vsugerováno, že nejsou účinné...

18. dubna 2013 v 13:41

Alverlda deodoranty jsem nikdy nezkousela, ale jestli je funkcni jak píšeš,tak bych mohla:) i když me nevadí ani ten garrnier a nivea:)

18. dubna 2013 v 14:42

Mě vyhovuje Rexona Linen Dry (sprej+tuhá verze) a od Secret hruškový a nějaký s lesním ovocem. Ty fakt miluju a jejich výraznější vůni naopak oceňuji. Já zas naopak nemám ráda ty, co téměř nevoní a taky nemám ráda kuličkové deodoranty, jinak nejsem moc náročná, naštěstí s pocením nemám problém :)

Blabunka
18. dubna 2013 v 15:34

Vyhovuje mi Rexona, jakákoliv tuhá. Vonící/smrdící deo mi nevadí, stačí mi funkčnost a to, že není cítit pot.
A pokud jde o přírodní, mám od Sanoflore, bez alkoholu, bez parabenů, bez alum. solí, 99% všech ingrediencí přírodního původu, x certifikátů a je fajn, ale jako... srát na ty bio, paraben, apod. nacisty (mezi které tě řadím), fakt jste na palici :).

Blabunka
18. dubna 2013 v 15:38

Jo a stejně jako Rendy nemusím kuličkové deodoranty, to trochu potu chca-nechca pěkně dáš do výrobku a pak zase a znovu.

18. dubna 2013 v 17:15

@Talka tak zase, když se ti vůně líbí, tak to je imo fuk ;)

18. dubna 2013 v 17:17

@Anna Ananasová :D snad ne, já četla nějaké negace na jeden ten jejich dřívější sprej, tak tohle snad bude už lepší

18. dubna 2013 v 17:19

@Rendy já nějaký ten Secret musím zkusit ... kdyby voněly jakože pěkně a ne pavůní, tak by mi to bylo fuk a třeba na doma je užila (ale pavůně ani na doma :D)

18. dubna 2013 v 17:21

@Blabunka ale kušuj, řekla bych, že nepřírodní věci tady v recenzích dokonce převažujou, takže vůbec nevím, kde bereš něco o bio nacistech .))

18. dubna 2013 v 17:22

@Blabunka hmm, tak já čekám, že většina lidí si deo nenatírá až na zpocené podpaží, takže tohle jim pak nějak nehrozí ;)

18. dubna 2013 v 17:53

Tak co se týče funkčnosti, člověk nesmí zapomenout, že to není antiperspirant..tudíž opravdu neomezuje pocení a pro mě je tedy tím pádem slabý:(( Ale voní/nevoní příjemně:)

18. dubna 2013 v 18:13

@Enka Quanium Driclor mě neštípal, ale po tom, co jsem viděla bílý kruh na pyžamu, který vypálil veškerou barvu okolo podpaží jsem si řekla, že když to skoro sežere látku, tak jak to asi působí na mé pokožce a přestala jej používat ...

18. dubna 2013 v 18:15

Mně to nějak moc nevadí, spíš mám radši když voní :) ale je jasný, že když to překáží voňavce tak je to na nic ;)

18. dubna 2013 v 18:46

Pro mě je nejdůležitější, aby v tom nebyl hliník. Co je mi platný, pokud to zastaví pot, ale mažu si do podpaží karcinogenní látky? Udivuje mě, že hliníkové nádobí se už zakázalo, ale do antiperspirantů se stále dává... Proto používám jen některé deodoranty, sice nebývají tak účinné, ale mám z toho lepší pocit :)

18. dubna 2013 v 19:07

Pořídila jsem si ještě silnější parfém, takže spolu občas bojují, ale parfém vyhrává (někdy teda těsně).

18. dubna 2013 v 19:29

Štve mě, že si mažu do podpaží hliník, ale bohužel jsem zatím nenašla nic bez něj, co by fungovalo stejně efektivně...Ale na línější dny ho asi zkusím:)
somethingnewbyhelen.blogspot.com

Anonymní
18. dubna 2013 v 19:49

Měla jsem tu kuličku s minerály Alverde a bohužel mi nefungoval. V létě mě párkrát pěkně zradil :-/

18. dubna 2013 v 23:29

Alverde ten citron limetka nebo co to je....no, na lejno dosti... vůbec nefunguje, ale vůbec, na chvilinku možná fajn, ale mezi lidi bych s ním nešla. Vypoužila jsem ho na noc - po koupeli, když si nechci dávat hliník na tělo.
Pokud chci účinek = hliník musí být. Chjo :/

Anonymní
18. dubna 2013 v 23:30

@Kim

Kim, to je ale něco jiného. To máš jako když některé slečny šílí, pokud je něco z ropy a pak ti doporučí přírodní olej, který má jen o trošku delší uhlovodíky, jinak je to to samé. :) To samé máš s hliníkem. Není hliník jako hliník :).

--- Tenhle deo na mě nefunguje, respektive ano, ale nesmí být moc vedro a nesmím nic moc dělat :)

19. dubna 2013 v 0:27

ten garnier pobavil :) a prakticky to nerieším, používam Niveu v spreji. Až tak sa nepotím, v podstate je to len na placebo efekt :D

19. dubna 2013 v 7:29

Měla jsem tu zelenou, ale myslím, že složení bude u všech stejné, jen parfumace jiná?

19. dubna 2013 v 9:04

Nezáviď lidem, kteří řeší jestli funguje nebo ne, protože já to řeším a ještě jsem nenašla ŽÁDNÝ, který by fungoval (s Driclorem lepší, ale ne zázrak a to nanášení a svědění nestálo za to)... A to mi k tomu ještě spousta parfemací vadí:) Alverde můžu zkusit, třeba trochu zabere. Veronika

19. dubna 2013 v 9:10

@Dejnicka
Driclor jsem zkoušela a bylo to jediné co TROCHU zabralo - resp. jsem se potila méně, když jsem se ráno přemazala antiperspirantem tak skoro vůbec. Ale po delším používáním mi zarudla pokožka, fakt to nebylo nic moc:( Loni jsem doufala, že bude zabírat ten Eucerin z lékárny, který sliboval o 60% omezit pocení a nezabíral nijak extra:( Jednou bych chtěla najít nějaký fungující. A kdyby byl ještě nesmrdící, byl by to ideál, ale to už bych chtěla moc:) Veronika

19. dubna 2013 v 11:45

Téda skoro bych se bála to risknout, ale určitě tento deo zkusím. Když už ho tak chválíš...

20. dubna 2013 v 19:59

Díky za super tip, určitě ho ráda vyzkouším, nesnáším převoněná vonítka :-) je pravda, že sto lidí, sto chutí, ale s tím přeci musí každý při nákupu počítat.

21. dubna 2013 v 8:50

Že by něco nedělalo stopy na oblečení a vonělo neutrálně? Není možná! Dávno jsem to vzdala a snažím se ignorovat, jak hrozně mi ty dea smrdí.
Takže, díky za tip, v pondělí vyrážím do DM :).

21. dubna 2013 v 20:11

Já jsem se nikdy nezžila s rollonama, takže tohle asi nebude to pravé pro mě, vždycky když se s něma natřu tak mám pocit, že mám pod pažama dlouho mokro...

Dante Alighieri
21. dubna 2013 v 22:41

Já Driclor normálně používám. Taky mě to dřív pálilo, ale našla jsem na netu diskuzi, kde píšou, že se návodem naopak není radno řídit - tedy že používat ho 7 dní v kuse (když se s ním začíná) je téměř sebevražedným počinem. :D Vypozorovala jsem, že si ho můžu dát max. 2 noci po sobě, pak 1-2 noci vynechat a funguje i tak! A taky jsem viděla vyjádření nějaký osoby, tušim že to možná bylo v časopisu dTest - že nějakýho hliníku se fakt nemusíme bát, protože drogistické (i lékárenské) zboží je u nás velice přísně kontrolováno a nebezpečný deo-antiperspirant by se na trh nedostal. Ale i předtím jsem tušila, že s tím hliníkem je to akorát uměle vyvolaná panika, něco jako hoax.

22. dubna 2013 v 13:00

@Anonymní
Studuji chemii a "pár uhlovodíků" je setsakramenský rozdíl! Vem si jenom ethanol a methanol - kolik lidí umřelo a to se jedna "jen" o CH navíc...
Nevím jak to je konkrétně s přírodním olejem a ropou, ale hliník existuje jen jeden a ten si pod paže já mazat určitě nechci :)

24. dubna 2013 v 17:17

Díky za tip:) Já si včera objednala tenhle Jason http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=6681 tak třeba příště ušetřím, když koupím Alverde :) Teď jsem sice měla i nějaké s hliníkem - např. Secret, ale aspoň na čas bych chtěla nechat kůži od hliníku zas odpočinout :)

30. dubna 2013 v 16:04

no u mna je problem, ze tie bio nezbaeraju, skusala som aj tuto alverde ale asi sa potim jak prase:-) inak pouzivam bourjouis

4. ledna 2014 v 10:02

A prosímtě, je to deodorant, nebo antiperspirant? Mě je jedno, jestli je to přírodní, nebo ne - hlavně to ale nesmí mít hliníkový soli a podobný ucpávací sr... od Alverde jsem měla jednou deodorant ve spreji, ale ta vůně právě byla dost intenzivní. A já mám ráda parfém, ke kterýmu stojí deodorant straaašně moc, tak hledám náhražky.. Teď mám tuhý deodorant od Vichy, který je absolutně bez jakékoliv vůně. Ani té nejmenší. Ale celý den prostě nevydrží, no :(

4. ledna 2014 v 22:58

@Mája Karbusická je to deo:) sprej jsem mela taky, s limetkou, fungoval, ale kvuli alkoholu palil, a vune byla docela vyrazna

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...