Velikonoční zajíček by Hugh Hefner

1. dubna 2013

Kde nejlíp hledat takovýho zajocha? V lese, to dá rozum.




Nabídku zrecenzovat novou ušatou sadu od Playboy s názvem Play It Pin Up Collection jsem přijala čistě ze zvědavosti - prostě mě zajímalo, jaký výkon dokáže vůně z drogerie poskytnout v porovnání s kolegy, co mají na cenovce o nulu víc.




Ačkoli samostatnou recenzi na parfém jsem na blogu myslím ještě nedělala, faktem je, že jsem těžký parfémový závislák - jednu dobu u mě naprosto válcovaly veškerou kosmetiku a nebyl snad týden, co bych neměla novou vůni. Tyto divoké parfémově promiskuitní časy nicméně už před nějakou dobou pominuly (like, dost to lezlo do peněz) a já jsem nakonec navázala velmi spokojený a dlouhodobý vztah s Guerlainem, který hodlám i nadále prohlubovat (no ... alespoň jsem si tím většinou jistá ... každopádně ... těch ostatních ne-Guerlain kousků mám už jen tak dvacet, ne padesát, rozhodně úspěch).







Když člověk u Zajdy mrkne na složení, řekne si, že to bude asi docela sladké. A bude mít pravdu.


Hlava: broskev, bergamot, ananas
Srdce: růže, jasmín, cukrová vata
Základ: santalové dřevo, pralinky/čokoláda, pačuli, benzoin






Z celé vůně do popředí vystupují zejména čtyři složky: bergamot, kapánek cukrové vaty, pralinky a pačuli. 

Na začátku si všimnete svěžího pomeranče a potom se vůně ustálí do sladkosti, kterou ovšem příhodně mírní pačuli a zároveň jí dává hloubku a výdrž. Díky pačuli tedy Playboy Pin Up není otravný cukrkandl, ale naopak velmi nositelná příjemně sladká vůně. 

Na tomhle místě lituji, že parfém se nedá swatchnout.

Takže se ji pokusím přiblížit jinak - TYPOVĚ (bergamot, sladké, temnější) je vůně shodná s následujícími: Armani Code, CK Obsession Night, Dior Midnight Poison.

Typově znamená typově - nejsou stejné, ale ve vyznění podobné (i když u té Obsesse bych řekla, že podoba je víc než náhodná ... zvlášť když Coty má pod palcem jak Playboy, tak Calvin Klein Fragrances ;)






VERDIKT?

Na slaďáky si potrpím (tvoří min. 80 % mé parfémové sbírky) a tenhle kousek můj nosocit rozhodně neurazil.

Výdrž je obstojná, navíc není problém intenzitu navrstvit díky deodorantu a sprcháči (který na fotce nevidíte, ale je také součástí sady, viz níže).

Pokud už nějaký podobný typ parfému vlastníte, stojí za úvahu pořídit jen deo a sprcháč, které ho povedeně doladí.





A v případě, že byste zrovna měly exhibicionistický moment v Pin Up stylu, můžete ho zúročit v soutěži, která probíhá na Facebooku Playboye - https://www.facebook.com/PlayboyFragrancesCZ/app_155023414656218 - hraje se o profesionální focení v ateliéru, pro účast stačí nahrát pin-upí foto.





Co vy, jak to máte s parfémy - pořizujete klidně levnější kousky v drogerii, nebo dáváte jednoznačně přednost parfumeriím, příp. nichovkám? A jaký parfém máte v plánu přístě?

28 comments

Anonymní
1. dubna 2013 v 9:41

Překvapivě jsem si teď zamilovala Tommorrow od Avonu. Sladká, hodně hřejivá květinovka. Asi. Nejsem na popisování vůní zrovna machr. :D Chci Burberry Body a z drogerie miluju klasickou Christinu Aguileru. Neurazila by mě ani Bottega Veneta.

1. dubna 2013 v 9:42

Teda.. Ještě jsem neviděla fotografie vůní v lese, originální! :)

1. dubna 2013 v 9:52

Super fotky ! :)

gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

1. dubna 2013 v 9:56

Jsem rozmlsaná fiflena a v drogérkových vůních mám bohužel vždycky něco , co mi neladí. Holt daň za levné složky. Rozhodně bych si ovšem nedovolila remcat nad tím, že je spousta lidí používá a někomu vůni kritizovat. Jediné, co zkritizuju je něčí netakt, když se svým parfémem opanuje celý prostor. A to už je mi pak ze srdce jedno jestli drogérkovkou, perfumérkou nebo nikovkou.
Momentálně toužím po celé lahvi Coromandlu, tak 2 lahvích z L'Art et La Matiére a určitě by se toho ještě našlo:D Můj problém je, že vždycky by se toho nějak celkem dost našlo.

1. dubna 2013 v 9:58

Jako upřímně, sama bych si ho nekoupila, můj nos už je zhýčkaný jiným vůněmi, ale určitě se nebráním vyzkoušení, protože i v drogérce se dají najít solidní vůně, které mne neurazí. Zde bych jen podotkla, že od samotného zkoušení by mě bez tvé recenze odradil obal a značka, ale takto ji testnu, i ty předešlé vůně této značky nebyly až tak hrozné...;-)

1. dubna 2013 v 10:31

No tak, my dvě si můžem parfémově notovat, žejo, ačkoliv nichovek se u mě najde poskrovnu, ale doufám, že s přísunem peněz to třeba trochu změním.
Docela jsi mě překvapila, když jsi tuhle vůni k recenzi přijala, právě proto, že zhruba tuším, co se nachází na tvé poličce. Asi jsem moc zmlsaná a drogerkovky už nezkouším ani kdyby měly sebesvůdnější promo (jo, trpím předsudky a nestydím se za to :D ). No, ale... Code i Obsesse Night bych asi unosila a v nose je docela mám, takže tohle testnu taky - jsem zvědavá, jak moc velkou podobu shledám já (případně co jiného v Pin-upce najdu).
Verunka

1. dubna 2013 v 10:32

@U dvou Verunek
Jo a recenzí na parfémů bych od tebe rozhodně uvítala víc! :-)

1. dubna 2013 v 10:33

Většinou tyhle objednané recenze nesnáším, ale Ty je umíš skvěle podat. Jsi prostě tak vtipná. A ve všem se vyznáš. Jsi prostě nej:) Taky mám ráda sladký vůně ... popřemýšlím.) A fotky jsou supr.

1. dubna 2013 v 10:49

Tato sada mě velice zaujala, hodně jsem se bála, že to bude přeslazené, ale snad ne :)
Musím to jít někam očuchat! :D
Fotografie v lese je skvělá! ;P

1. dubna 2013 v 11:12

Momentálně je mým nejoblíbenějším parfémem právě Code od Armaniho, takže tohohle zajdu určitě příležitostně očuchnu :-)

1. dubna 2013 v 12:45

@Ladymně Avonky vždycky přišly děsně předražené, na to, že je to v podstatě drogerka .. nechci kecat, ale mám pocit, že cena byla třeba nějakých 600 Kč za 30 ml(alespoň u těch proopagovaných - malé černé apod.), za to má už člověk "normální" parfém

Bottega Veneta je moc pěkná, čas od času ji jdu vyzkoušet a přemejšlím, jak na tom jsem, jestli ji teda chci nebo ne .. zatím nevím :D tkž dojde možná nejdřív na odstřik

1. dubna 2013 v 12:52

@tuttobene povídej mi o tom :D (snesla bych láhev Nectaru, Belugy i Cocquinu, a to jsou jen ty, co FAKT chci :D)

1. dubna 2013 v 12:54

@Levandule od Lutense obal je takový kýčovitě slaďoučký no :))) ale oproti zbytku je zase snadno rozpoznatelný a věřím, že spoustu lidí na sebe naláká

1. dubna 2013 v 13:04

@U dvou Verunek já je právě taky nezkouším, v podstatě je úplně ignoruju ... takže tím pádem mi tohle přišlo takové exotické :D

jestli si vzpomeneš, tak dej pak vědět, co jsi v ní vyčuchala ty :) dost by mě zajímal názor někoho dalšího jinak orinetovaného na úplně jinou produkci ;)

ty parfémové recenze ale v budoucnu neplánuju - to by totiž zajímalo možná tak tebe, Tutto a Levanduli :DD většina mých oblíbenců je pro většinu potenciálních zkoušečů špatně sehnatelná (ať už kvůli tomu, že se už nevyrábí nebo je v parf nemaj nebo by to vyžadovalo leda návštěvu Dlouhé nebo jsou pro neblázna prostě jen moc drahé) a tím, že se parfém bohužel nedá ani swatchnout, reálně by taková recenze neměla skoro žádnou odezvu ... takže tuhle oblast přenechám spíš specializovaným serverům, příp. blogům, které to dělají už od počátku (třeba vás tří) ;)

1. dubna 2013 v 13:06

@Anie. ze začátku (tak prvních deset minut) to je sladké docela dost, ale pak se vůně ustálí a pačuli a bergamot tu cukrovou vatu celkem krotí :))

1. dubna 2013 v 13:07

@Lenka Janáčková ale dej jí tak půl hoďky na rozležení, jinak spíš trochu působí jak Prada Candy :))

1. dubna 2013 v 17:08

Tá Calvin Klein Obsession Night vonia krásne :)

Anonymní
1. dubna 2013 v 19:42

Candy mi nevadí, ani Code, ani Poison... Někdy ze zvědavosti čuchnu...
Ale... když Guerlain je Guerlain...Vždyť víš... takhle Iris Ganache...

1. dubna 2013 v 19:42

Ke zmíněným avonovským vůním - těch 6 stovek je možná tak plná cena, ale za ty se u Avonu nic neprodává, v podstatě v katalogu je vždy všechno ve slevách (které mají na člověka udělat dojem, že jakože kupuje třeba za 50%, ale víme jak to je), takže ty vůně se dají koupit za 3 stovky, někdy i míň. Je to trochu jako třeba Yves Rocher, tam jsou vůně taky dost drahé, na to, že to není nic na úrovni parfumerií. Ale taky se tam většinou nakupuje jen za ceny poloviční.

A konkrétní zmiňovaná od Avonu patří k vůním z řady Today Tomorrow Always (nebo teď možná trochu jinak, něco přibylo něco ubylo) a ty jsou podle mě jediné, které od Avonu stojí za to. Já mám zrovna docela ráda Today.

Jinak mi to nedá a musím se přidat k jednomu z komentářů - když bych recenzi na vůni (natož na drogerkovou) viděla kdekoli jinde, asi by mě ani nenapadlo se pustit do čtení, maximálně bych sjela na konec článku, abych se dozvěděla verdikt, jestli jako dobrý nebo ne. Ale u Tebe prostě nevynechám jediné slovo, ať píšeš o čemkoli :-) Jen tak dál :-)

1. dubna 2013 v 22:32

Parfémy si pořizuji v parfumériích a do drogerky bych už pro parfém/toaletku asi nešla (stačí mi když očíchám ty, co dostávám od manželovi rodiny k Vánocům, narozeninám a podobně, pošlu je dál a vím, že o nic nepřicházím, nechci aby to vyznělo blbě, ale bohužel už se dlouho nestalo aby mi drogérková vůně voněla, teda vlastně jo, asi před rokem, možná dvěma, jsem si koupila Bruno Bannani Pure Woman, kterou jsem zbožňovala a teď jí ani nevím proč nemůžu cítit)

Spíš by mě zajímalo, jestli nosíš vůně striktně podle ročního období?

Já mám prostě ráda citrusové vůně a voním se prostě podle nálady (nebo samozřejmě i podle příležitosti) a když jsem šla naposledy ovoněná Versencem do Sephory, měla z toho slečna třetí světovou, že to je letní vůně, no jéžiš...

2. dubna 2013 v 1:23

@Jana C aha :) ttj, já tam nikdy vůni nenakupovala, jen jsem vždycky projela katalog - a navoněný stránky :D a řekla si, že to třeba není špatný, ale ta cena ...

:) děkuju

2. dubna 2013 v 1:26

@Mi-isha MK no vůbec ;) nosím, na co mám náladu - a z takový slečny bych měla asi třetí světovou já :D

jako je pravda, že v létě třeba přemýšlím, jestli některý slaďáky už nejsou moc, ale stejně si nakonec řeknu, že mi okolí může vlízt na hrb :D
+ třeba orientálky se rozvinou mnohem líp v létě než v zimě, já je sice skoro nenosím, ale je dobrý s tím počítat

2. dubna 2013 v 20:11

Koupila jsem si sice jen sprcháč a přiznám se, že hlavně a především kvůli názvu, ale nevoní mi, něco mi je tam dokonce nepříjemné (neumím rozlišit, která ze složek to je).
Mám ráda květinově-ovocné vůně a mám svou pětiletou stálici, celá šťastná, že jsem našla ten "svůj" parfém. A díky tomu nakupuju na internetu, vždycky si počkám na akci a kupuju rovnou dvě balení. Ta vůně se mi snad nikdy neomrzí a pokud jo, je to tak týden max, co vynechám a nahrazuju různými vzorečky než se k panu "M" zase pokorně a s radostí vrátím. ;)Ale trvalo to, než jsme se seznámili, léta jsem střídala různé drogérkové vůně a tiše jsem záviděla těm, které měly svou osobní vůni, kterou mohly používat roky v kuse a furt se jim neomrzela...
Myslim, že pokud člověk najde tu svou vůni, je jedno, jestli je z drogerky nebo je to dražší kousek. Když miluješ, není co řešit.

2. dubna 2013 v 22:55

@Harmony možná to bude pačuli ;) to je taková lehce prudivá složka, pokud člověk není zvyklý na průraznější vůně ... na druhou stranu, ve sprcháči to může být cokoli, protože vůně je v něm přece jen deformovaná tou konzistencí a účelem ..

jinak já spíš závidím těm, co mají jen tu jednou jedinou oblíbenou vůni a stačí jim :) ono jak se člověk do parfémů ponoří víc, tak už není cesty zpět ;) momentálně mám tak šest sedm parfémů, které miluju úplně stejně a jejich konec bych nesla s nelibostí

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...