Guest post: Kousavka. Čím myjete chlupatiny vy?

26. května 2013

Když jsem to psí mytí včera nakousla, tak vlastně můžeme plynule pokračovat.

Z eshopu Auroville jsem si k recenzi mohla vybrat tři věci. A já jako druhou zcela nesobecky zvolila mýdlo pro mazlíčky



Běžná zvířecí kosmetika je totiž téma sama o sobě ... sehnat se dají jen větší či menší sajrajty, nic přírodního tady neexistuje - NECHÁPU. Zrovna v týhle oblasti přípravků by mi to přišlo snad ještě logičtější než u lidí. A zákaznicky vděčnější - stížnosti na to, že po tomhle a tomhle jsem neměl dost lesklou srst a tohle nepění a s tímhle jsem se nemohl rozčesat ani tangleteezerem, by se tady blížilo dost pravděpodobně nule. 

Třešnička je, že ty psí šampony, co se označujou jako "přírodní", jsou, co do složení, snad úplně nejhorší. U prvního westíka jsem to taky řešila celou dobu marně, nenašla jsem za celou dobu jedinou bio věc. Nakonec jsem mu kupovala neutrální báze pro lidi - Logonu Pure a Laveru Neutral - nevoněly nijak a myly ok. 

K tomu všemu mají westíci obecně dost citlivou kůži - děsivých fotek úplně vypelichaných chudinek, které vypadají jak s atopickým ekzémem, jsem viděla už dost - i proto jsem vždycky chtěla něco, co nejméně podezřelého, pokud jde o složky. To je teda jedna strana westické kožní mince - ta druhá je, že westíci nesmrdí - fakt! :) klasickou (ani neklasickou) psinu u nich prostě cítit nikdy nebudete - naopak moc hezky voní, já tomu říkám jako houstičky ;) (konec reklamy na westíky)




Když jsem teda v eshopu uviděla mazlíčkovité přírodní mýdlo, moc dlouho jsem neváhala. I ono je v zábavném listovém obalu.






Jak už jsem zmiňovala včera, někteří chovatelé westíky nemyjou a jen je berou škrobem. Aby se jim zachovala hrubá srst, která je pak přirozeně samočistící. Problém je v tom, že westík je přirozeně prase. 
Ačkoli vypadá jako plyšák a voní jako houstička, válí se s gustem ve hnusech všeho druhu, fekální sklony z toho nevyjímaje. Jak pak koninec berou škrobem, to bych teda chtěla celkem vidět (nebo ne? jo, spíš jo, jsem zlá). 

Já tím pádem zastávám neoblomnej názor, že čas od času musí Kousavka projít procedurou, která bude zahrnovat i vodu. A ideálně i nějaké pěnidlo.





Oproti šamponu má mýdlo jednu velkou výhodu při nanášení - není tekuté. Chňaptete kostku, zvíře po celé ploše v cuku letu omydlíte, a je hotovo. 
Kdežto šampon se musí dávkovat postupně na různý části psa (pokud teda nevylejete na celého půl lahvičky, to byste taky už nějak rozmydlili najednou), což dýl trvá, a mazlík má navíc šanci se v přestávkách oklepávat, takže jste durch oba.




Pokud jde o účinky, nemám výhrady - pění dobře, voní tak nějak psovitě neutrálně (žádná čokoláda s kokosem, to by se u cílovky asi nesetkalo s úspěchem) a nijak negativně nezapůsobilo ani na srst ani na kůži - na to jsem byla zvědavá nejvíc, ale po třech měsících používání můžu konstatovat, že vše je  pohodě. Navíc je bio. Prostě westík approved. Další balení ho brzo čeká.


Na závěr foto oběti mých kosmetických pokusů. Kdyby šlo o něj, samozřejmě by se nemyl nikdy a ničím.







Co vy, čím myjete domácí chlupatiny? (pokud myjete). Nějaké veselé historky z natáčení? (prý s kočkama to stojí dost za to). A neznáte něco dalšího, co je složením šetrné, případně bio?

81 comments

26. května 2013 v 9:01

Voní jako houstičky :D:D Takové přirovnání by mě nenapadlo, ale je pravda, že westík sám o sobě fakt nesmrdí....když se ale vyválí v leklé rybě, tak to už je pak něco jinýho :D
Ale naši potvoru koupeme v takovým tom psím šamponu v ošklivým bílým obalu (nevím co je to za značku a jsem líná jít do koupelny:D), co mají v každým supermarketu. Přiznám se, že složení jsem ale nikdy nesledovala, žádný problémy neměla, a po koupání se stejně pokaždé, i přes veškerou naši snahu ji uhlídat, vyválí při první příležitosti v něčem...pro psy velmi lákavém a voňavém :D

26. května 2013 v 9:13

Jé, houstička, to je milé :-) U nás v domě bydlí jeden sympatický westík, tak to ho budu muset při nejbližší příležitosti očichat :-D Kočky se nemyjou, tak ačkoli jednu máme, žádnou veselou historkou přispět nemůžu. Někdo kočky myje, ale my se na to ptali i veterináře, jak často mýt, a on řekl, že nikdy. Nevím, jak je to s venkovníma kočkama, ta naše je bytová :-) Jinak to mýdlo zní fakt dobře, píšu si, mohla bych ho pořídit jako dárek ségře a jejímu psisku, který se taky s chutí vyválí v nechutnostech všeho druhu.

26. května 2013 v 9:15

ano, potvrzuji, westíci jsou čuňátka, vypadají jako plyšáci, ale vyválet se v rybině, koňských lejnech, kočičincích a podobných "lahůdkách", je pro ně ráj:) bývá koupána v orthosanu a nic neříkala :) náš westík už od mala není žádnej hrubosrsťoun, má jemnější srst a měl to od mala i ten předchozí westík (mít doma westíky je návykové:)). teď mám ještě černého kříženečka, pravdou je, že ho koupu málo a ojediněle, je voňavej jak ta "houstička", nelíná, nesmrdí a tím, že je černej, mám pocit, že je stále čistý :)

26. května 2013 v 9:18

Já jsem teda měla labradora a ten fakt po houstičkách nevoněl :)) Myli jsme ho tehdy klasickým šamponem nebo sprchovým gelem, nikdy žádný problém neměl.

26. května 2013 v 9:26

Moje kočka je z rodu KoKoK - kožnatá koupací kočka, mastí se jak puberťák a pak smrdí jak zapařené Savo :-) Kupuju jí mýdlo z Maison de Lions - www.dumulvu.wbs.cz . Mají i krásná mýdla člověčí. Zahradní čuby koupu obyč mýdlem.
Kousavka je boží ! :-)

26. května 2013 v 9:43

Zajímavé, mýdla pro lidi mě od této značky opravdu nenadchly, strašně vysušují ,ale pro pejska bych zkusila :)

26. května 2013 v 9:53

Jedinou zkušenost, kterou v téhle oblasti mám, je umývání našeho kocoura, když se vyválel venku v blátě. Prostě jsme ho dali do vany, vydrhli ho a světe div se, on se celou dobu ani nehnul. Buď byl tak vyděšenej, nebo je to, že kočky nemají rády vodu, pěknej kec. :-D

petra
26. května 2013 v 10:08

tak to asi nutně potřebuji, protože než stihnu" našampónovat " naše 30-ti kilové stafordí dítě stihne se několikrát oklepat ... jednou jsem si v průběhu mydlení uvědomila, že nemám v koupelně psí ručníky a utíkala pro ně... namydlinkovanej pes přece těch pár sekund ve vaně vydrží, že ???.... takže nevydrží ... celej od pěny proběhnul bytem a strašně si užíval jak ho tam chci zase dostat zpátky ....

26. května 2013 v 10:12

Tak nesmrdí, jo? :-D Já nejsem příznivce psů, ale právě u těch westíků (no a uznávám, ještě krysaříků, yorků a čivav :D ) se to začalo lámat. Známá jednoho westíka má a je prostě skvělej! Ale přesně jak píšeš, prase neuvěřitelný...
My měli jen kočku, žila venku, takže mytí zcela odpadlo, ale sprej proti klíšťatům - to byly horory. Stres pro nás všechny, nakonec jsem to udělala jednou tak, že kočka šla do pytle a tam byla postříkána, dost brutální metoda, to uznávám :) Pak ke mě asi dva týdny vůbec nešla.

26. května 2013 v 10:42

jé, tohle je krásnej článek, pobavila jsem se :)
my máme štěně, které se ještě koupat nesmí, takže až budeme kupovat první "šampon" možná koupíme toto mýdlo, vypadá vážně dobře :)

26. května 2013 v 10:56

Kousavka je krasavec. Babička má skotskýho teriéra a nevím, jestli je čuně, ale každopádně je to smeták, má "sukně" až na zem a tudíž na ulici nasbírá vzorky ÚPLNĚ všeho. Jednou jsem ho koupala, moc jsem si nevěděla rady, tak jsem použila Johnsons Baby :-)
A známá čistila pejska v otrubách. Byl maličkej, tak ho šoupla do pytlíku, zavázala pod krkem a peelingovala.
Náš kocour se meje sám, jen je potřeba kartáčovat. Ale vanu miluje, pustíme mu vodu čůrkem o on tam courá.
Mimochodem, mít zalibu v tmavým oblečení a pořídít si světlý zvíře, to byl nápad :-)

26. května 2013 v 11:03

bože to balenie.. ako lembas! <3

ja umývanie neriešim, mačka sa vyčistí perfektne sama a von nechodí takže sa nemá kde nejak extrémne zašpiniť :D raz sme ju ale museli okúpať, to bolo asi 5 rokov dozadu a nerobila bordel, len sa vydesene pozerala a držala sa packami vodovodného kohútika

Anonymní
26. května 2013 v 11:05

Naše venkovní kočka se jednou vyválela v nějakém echt sajrajtu (nesnažila jsem se o bližší identifikaci v zájmu zachování zdraví), tak jsem si řekla, že by nebylo od věci ji vykoupat. Nikdy více. Kočka rozpláclá na druhé straně koupelny (trochu nevychytala to podkluzování na mokré ploše) a já vypadala jak po mačetovém útoku.

26. května 2013 v 11:14

kocoury nekoupu.. nikdy.. bolelo by to.. mě :) ale naštestí jsou výlučně bytoví a nemají moc šanci se v ničem vyválet..
každopádně mýdlo je kouzelně zabalený, celý to působí přesně tak jak má - jako by to rostlo v pralese už nachystaný v téhle podobě :)

26. května 2013 v 11:22

Já mám jorkšíra, který je taky neuvěřitelné čuně. Zrovna před dvěma týdny zvládnul jeden den zaplout do neuvěřitelně smrduté louže, ve které se snad od podzima rozkládalo lupení, a o dva dny později našel nějakou mrtvolu, a taky ji neminul jen tak. Myju ho obyčejným šamponem od Gottliebu pro jorkšíry, ale v nouzi mi už posloužilo i měsíčkové intimní mýdlo od Ziaji. Oboje dobře snáší, nedrbe se a hlavně ho to spolehlivě odsmradi :)
Jinak když to bylo malé štěňátko, taky jsem hledala, čím šetrným bych ho myla, ale neobjevila jsem nic.

Anonymní
26. května 2013 v 11:25

Jéé, pěkný článeček, toto mýdlo znám, je skvělé, taky jím myju svého kocourka, kupovala jsem ho asi před 14 dny na http://www.mydloteka.cz/ a ještě jsem na něho pak aplikovala mýdlo s kozím mlékem, které jsem si koupila i pro sebe, a taky super :-)

26. května 2013 v 11:34

@Markéta :DD jo, když jim ten použitej šampon echt nevoní, tak mají tendenci ze sebe ten smrad sundat a zase se navonět po svým, to znám :D

26. května 2013 v 11:38

@téra hehe, jo, černýho bych možná nemyla vůbec, taky mě to napadlo (skoťák do dvojky je už léta ve fázi úvah ;))

26. května 2013 v 11:39

@Belle Hanele to věřím no - po houstičkách jen westíci :)))

26. května 2013 v 11:41

@Ilka :DD pro jistotu bych to zkusila znova, třeba máte fakt vodomilce ;)

26. května 2013 v 11:42

@petra :D westík naštěstí z vany nevyskočí ... alespoň většinou, taky se mi to už stalo, když byl echt nasranej a já odběhla

26. května 2013 v 11:44

@Veronika - Cosmetic Jam nn, nesmrdí ani trochu :))
sprej je strašnej, to byl taky vždycky boj .. u tohohle jsem se zatím neodvážila a má jen kapku, ale ta je k ničemu, jak jsem zjistila, páč klíšťata stejně chytá, tak nakonec na ten sprej dojde, ten byl vždy spolehlivej

do pytle? masakr! :DD

26. května 2013 v 11:45

@Martina Bierová on je taky vlastně ještě štěně, ale koupala jsem ho už tak ve 3 měsících

26. května 2013 v 11:50

@Olina skoťáci jsou super :) westíkům se ty sukně taky standardně nechávaj, ale mně se to nelíbí ... dělá to z toho psa smetáka, jak na první pohled, tak prakticky, takže stříháme/trimujeme tak, aby nožky byly vidět

v otrubách? tywe, tak to mě sundalo :DDD

to na první pohled sice jo, ale westíci nelínaj :)) vůbec - jsou to prostě superpsi :D

26. května 2013 v 11:52

@Domček lembas!!! a já pořád, co mi to připomíná! :D

haha, úplně to vidím :)

26. května 2013 v 11:54

@Pinning Up takove strom mýdlovník, jo? by se hodilo :))

26. května 2013 v 11:56

@Micha(e)la miláček :D njn, taky je to pořád teriér, se nezapře :)

26. května 2013 v 11:57

Jůů, bezva hafík :) je sladkej! O tom mýdle jsem neslyšela.

26. května 2013 v 12:01

@Anonymní pěknej krámek :) zrovna auroville tam mají o kapánek dražší než na ofiko webu, ale ty ostatní jsou taky zajímavý

26. května 2013 v 12:38

Kamarád mal černýho westíka, kterýho jsme asi týden hlídali a byl to ten největší pohodář pod sluncem. A strašně veselej. A ani se nám v ničem nevyválel :D

Anonymní
26. května 2013 v 12:41

ja mam mopslika a ten tiez vobec nesmrdi :) prirodzene vonia tak slabucko ako seno - v tom dobrom zmysle. vyvalat sa v nicom nastastie nezvykne, on je skor take trdlo ze sa zaspini ked papa :D a umyvame ho len ked pride z chaty a musime samponom proti blcham lebo tie tam vzdy nachyta a nie je lahke sa ich zbavit osvedcil sa nam na to len penovy sampon orthosan takze nad inym umyvanim prenho, chudacika ani neuvazujeme. Sona

26. května 2013 v 12:58

Jo, s kočkama je to sranda. Nedokážu si představit, že bych to zvládla sama. Já jsem obvykle ve vaně v plavkách a držím ji, zatímco někdo musí mydlit a připravovat vodu a zabezpečovat východ, kdyby přišel nečekaný úprk.

26. května 2013 v 13:06

nas kocour se prekvapive koupe rad, ve vane, v sudu, kdekoli. A kdyz se koupeme my, tak lezi na vane, ocumuje a prilezitostne si aspon racha pacicky.
ale pravda neni na svete "ubozejsiho tvorecka" nez mokra kocka :-)

Anonymní
26. května 2013 v 13:27

Zajímavý článek, zrovna se mi pěkně hodí, bojujeme pořád s lupy ať použiju co chci za šampon, spíše to bude výživový problém. Přírodní mě ještě napadl Hádek a jeho aromafauna, složení jsem blíže nezkoumala, ale snad tam žádné hnusy nebudou :)

26. května 2013 v 14:07

Můj muž vyvinul speciální metodu koupání psa. Svlíkne se do trenek, nažene psa do sprcháče, vleze za ním, zavře dveře, umyje psa, počká, až se oklepe a pak ho jde utřít. Je to jediná možnost, jak vykoupat psa a zároveň nemít v koupelně potopu světa :-)

26. května 2013 v 15:01

Já teda koupu v pipinkovým mýdle, nebo v bezsulfátovým Vichy na citlivou pokožku :D.. Ale je to neskutečněj boj - mám buldočici a po koupání se musí pořádně vyčesat, nesnáší koupání, nesnáší česání, čistění úší je očistec a stříhání drápků hysterie.. Takže to vždy beru vše v jeden den, pak semnou další dva nemluví... Nedávno jsem jí pořídila mega sladkou mikinku - růžovoučkou a s kapucí... Vyběhla ven, běžala POD auto a otřela si celý záda o podvozek.. Mikina už nešla samozřejmě vyprat... Parchantík jeden :D

26. května 2013 v 16:14

Rozkošná houstička. :)
My akorát kdysi myli akorát kocoura, ale bohužel už si nepamatuju čím, nějakým šamponem od veterináře. Vždycky jsme potom byli všichni, co ho drželi, pokousaní do krve... :) A kocour, jelikož byl dlouhosrstý, vypadal po koupání najednou o pět čísel menší. :D

26. května 2013 v 17:21

Vzdycky kdyz vidim westika, recidivuje muj letity bes si ho poridit. Ach boze, chci ho :-)
Muze by jeblo :-)

26. května 2013 v 17:23

@Černá Moora velika. Po 14ti dnech bez koupele je citit jak stary chlap, na ktereho nekdo v zachvatu stitivosti strikl Savo. Marne
:-)

26. května 2013 v 17:30

@Bald and pale
Ja to mam stejne, jen v opacnym gardu.. hafika mame, ja chci kocku, muze by jeblo.. :o)))

26. května 2013 v 18:15

Řešila jsem taky něco podobného. Kolik já toho prohledala a pročetla a nkoupila a pak zase poslala dál. Nakonec jsem skončila na nějakém šamponu Vetriderm
z psí lékárny, ale počítám, že to byl taky stejnej hnus, jako všechny ostatní. Když k nám domů však přišel malý Matýsek, prasátko obřího rozměru "rasy" labrohař, hledání jsem vzdala. Mates totiž ctí geny všech svých předků, takže tryskový běh střídá se skoky střemhlav do čehokoli kapalného a to v kterémkoli ročním období! Po roce a půl musím konstatovat, že na něm samočištění probíhá skvěle, stále voní jak ten maličký Matýsek, jen hubu má desetkrát tak velikou =D a Kousavka by mu asi záviděl/a?, protože Matýsek to zatím zvládl bez jediné šamponové koupele. Ale je pravda, že když jsem mu to počítala, koupe se vídkrát denně než my =D

26. května 2013 v 18:53

@Černá Moora
Ale to s těma otrubama nebyl výplod chorýho mozku, ono to má být jako ten škrob, prostě odmašťovat, čistit. Myslím, že se doporučuje hlavně chovatelům koček (teda aby tak myli kočky, ne sami sebe). Ale když si představím yorkshira v plátěným pytlíku, pod krkem tkaničku, jak je majitelkou smýkán a drhnut, taky to ve mě budí pochyby o zdravým rozumu.
A to s tím línaním, to se týká spíš mě/mýho kocoura, možná to je v ikonce vidět, je světlej a konečky má připáleně tmavý.

26. května 2013 v 20:01

@Olina no právě :D to je scéna jak z nějaký komedie :D

pěknej macek :)

26. května 2013 v 20:02

@Myyna černýho westíka jako skoťáka? :) černý westíci nejsou - ale skoťák je jeho brácha (a kern zase zrzavej)

26. května 2013 v 20:04

@Anonymní mopslíci jsou děsně vtipný, takový ťutíci:)

26. května 2013 v 20:05

@Ivet přesně takhle nějak jsem si to představovala :D

26. května 2013 v 20:06

@Insane Mistress westíci jsou hned v závěsu, jim ty chlupy taky děsně slehnou a vypadaj jak chudinky :))

26. května 2013 v 20:06

@Anonymní vidíš, to mě ani nenapadlo, že by něco měl, mrknu

26. května 2013 v 20:08

@An. westíkům se po namočení smrskne hlava na třetinu .)

26. května 2013 v 20:10

@Bald and pale takže říkáš, že když ho sem budu dávat častěji, tak nakonec nevydržíš a bude jo? :D

26. května 2013 v 20:12

@Mitsuuko de Ak tak to by Kousavka záviděl dost :D
jinak mi to nska moc nepálí, jsem chvíli přemejšlela, co to je za rasu, že to neznám :D

26. května 2013 v 21:30

Já popravdě svojí čubu koupu maximálně vodou a stačí to. Ona je přirozeně samočistící, všechno z ní opadá a i srst se jí necuchá (pořád mi někdo říká, jak je krásně načesaná - hm, češu 4x do roka).
Každopádně ale slušné přírodní šampony a vůbec výrobky pro psy dělá firma CdVet. Jejich šampon mám doma, zůstal mi po spolubydlovi a složení je aqua, cocamidopropyl betaine, lauryl polyglucose, coco glucoside, melaleuca alternifolia, citrus grandis oil, wheat protein hydrolysate, simmondsia chinensis oil, cympopogon nardus oil, potassium sorbate, sodium benzoate, citric acid. Takže imho velmi dobré...

26. května 2013 v 21:46

@Černá Moora Moje ségra kupuje psovi protiklíštěcí obojek a nikdy s ním nechytnul jediný klíště.

26. května 2013 v 23:00

@Camella po spolubydlovi :DD
ale vůbec neznám, díky za tip!

26. května 2013 v 23:02

@Jana C jj, ty prý fungují, dokonce jeden máme doma, ale potom, co jsem si přečetla, jak se na to nesmí sahat a připočetla to, že některým z toho prý opadává srst kolem krku a taky ji barví, tak počítám, že mu to asi nikdy nedáme ..

27. května 2013 v 2:18

Děkuji za tento článek, velmi jsi mě inspirovala a musím to mít pro mého psíka :). Mám parson russella a taky vůbec nesmrdí psinkou, ale spíše voní, pobavila jsi mě, tou houstičkou :D, já právě, vždycky říkám svýmu pejskovi popcornku :D, že podobně voní.

27. května 2013 v 5:59

@Černá Moora
No dobře, po psovi od spolubydly :D
Ale on Rudolf byl takový přírodní muž, takže bych se ani nedivila, kdyby se tím myl i on :D

Co se týče obojku, ted už existují samozřejmě varianty které nebarví srst, nesmrdí a sahat se na ně smí, jen bys je neměla okusovat :). Ale pokud nevadí vyšší cena za pipety, tak samozřejmě není nic jednoduššího. Osobně doporučuju advantix, vydrží totiž až dvojnásobnou délku než deklaruje výrobce.

27. května 2013 v 8:45

@Jana Wertheim
Pokud Vás naše mýdla vysušují, doporučujeme používat méně mýdlové pěny :) Stačí se lehce namydlit. To platí i pro pejsky.

27. května 2013 v 10:23

@Camella :DD

fakt? no tak to musim jeste prozkoumat ... tenhle byl docela drahej a je tam to varovani o nesahani, takze jsem si rikala, ze to bude asi u vsech, a dal nepatrala

nj, ale kdyby to aspon fungovalo, ale mame prave advantix a stejne se klistaci chytaj, tkz vyhozeny penize

27. května 2013 v 10:24

@Kockandy tak popcornek je taky moc dobry :D jestli nějakýho někdy potkám, tak očuchám :D

27. května 2013 v 10:47

@�ern� Moora
Taky se doporučuje Advocate, je to proti vnějším i vnitřním breberám.
Ozzyho veterinář říkal, že to zabije všecko kromě kočky/psa :-)
Taky tam píšou, že se na to nemá šahat atp., ale náš drahoušek je citlivka a přežil.

Anonymní
27. května 2013 v 18:10

Tak clovek tu ceka na nejaky kosmeticky clanek a ty zvireci kosmetiku?! No, ale od tebe jde snad cist vse :-)

28. května 2013 v 17:10

@Černá Moora
a kdy ho aplikuješ? U pipet je nutný vědět, že se nesmí dávat na čerstvě umytého psa. Rsp nejen na čerstvě, prostě minimálně 3 dny od umytí. Vážou se totiž na kožní maz. Taktéž pokud psa ošetřeného pipetou vymydlíš, tak to z něj logicky spláchneš nebo aspon omezíš účinek.
Co se týče obojků, nejlepší a nejnovější je imho foresto od bayeru.
Advocate je uplně špatný tip, protože ten na klíštata vůbec nefunguje. Funguje proti ledasčemu, ale klíšťata z vnějších a tasemnice z vnitřních parazitů nehubí ani neodpuzuje.

28. května 2013 v 17:18

@Camella jj, já vím, není mytý min. týden před i po ... ale pokud se vážou na kožní maz, tak už je možná jasný, proč to nefunguje - westíci tu kůži mají mastnou strašně málo, právě proto i nesmrdí

na obojek se podívám, díky

28. května 2013 v 21:01

@Černá Moora
ještě mě napadá, s tím nešaháním - ono to asi bude na každém, koneckonců i na pipetách je varování o nešahání několik hodin po aplikaci. Ale je to klasické varování kvůli ochraně výrobce, oni prostě musí varovat, co kdyby z toho někdo měl alergickou reakci a pak je žaloval...já s protiblešími přípravky manipuluji denně v práci několik let a žiju, tak bych se zas tak nebála.

29. května 2013 v 8:47

@Camella
No jo, to mi vypadlo, že se bavíme hlavně o klíšťatech. Náš kocour je vnitřní :-)

Anonymní
31. května 2013 v 9:13

Ahoj,
nevím jestli ti tu někdo dával tipy na přírodní věci pro psiska, ale je toho docela dost už i u nás. Na hodně citlivou pokožku je super mycí olej (aromafauna.cz), prý jsou super i na dlouhosrsťáky. A jinak mrkni tady: http://www.biooo.cz/prirodni-kosmetika-drogerie-a-lekarna-c-93.html?from=0&sort=&author=

Já mám teda zrovna teď taky to mýdlo auroville a docela mi vyhovuje. A psiska se mu nijak nebrání :-)
Psům zdar
Ha.

Anonymní
3. června 2013 v 21:04

no tak nejsem jediná :D my máme křížence a mě prostě voní domem a chlebem.. a všichni se mi smějou :D jinak mýdlo si píšu. děkuju za typy! :)

Anonymní
13. září 2013 v 21:32

My na jezevčici používáme obyčejné co nejlevnější mýdlo, aby v tom nebylo moc zbytečných látek. Myje skvěle, srst je hebká a mokrá jezevčice vypadá jak vydra:o) Z vany vyskočí snadno, ale pomáhá vyhrožování...

4. prosince 2013 v 17:40

Já mám doma prase na třetí - fenku novoskotskýho retrívra. Koupu ji co nejmíň to jde, ale když se válí ve zdechlinách (které mimochodem mnohdy ráda i žere) a podobných hnusech, tak prostě jde do vany chtě nechtě. Koupu ji v salonním šamponu Ben Fit. Super věc, pokud jde o odstranění veškeré špíny a "vůně", co si pes nabral při válení. Srst jde pak krásně rozčesat a je nadýchaná, jen je nevýhoda, že na psa této velikosti a hustoty srsti je ho potřeba fakt hodně :) zkoušela jsem i různé jiné šampony, ale tento mi přijde asi nejlepší, ikdyž není z nejlevnějších ;)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...