Kde nejlépe koupit asijský BB krém

1. května 2013




Tahle otázka má jen jedinou odpověď: EBAY

Resp. pokud je chcete levně, tak v Česku spíš ne .) Sice to detailně nesleduji, ale u nás jsem zatím narazila jen na samé šíleně předražené nabídky, což mě zároveň od jakéhokoli budoucího detailního sledování odradilo.

Někdo sice může tvrdit, že za napálenou českou cenu získáte několik "výhod": 
- je to rychlejší
- neriskujete ztrátu
- nebudete platit clo a DPH
- nemusíte se bát padělků

ale v reálu tyhle proklamované klady stojí na dost rozbouřené vodě. 




Rychlejší to není nijak podstatně.
Ty maximálně 4 dny rozdílu třeba mně za příplatek 100 % nestojí. A to uvažuju ten případ, že v ČR zaplatíte kartou (jestli to tedy jde, jak říkám, nezkoumala jsem ničí podmínky detailně, po pohledu na ceny vždy zavírám :D) a prodejce hned poté odešle. Pokud byste platili převodem, tak to rychlejší nebude vůbec.

Svůj nejnovější BB krém, který jsem včera ukazovala na Facebooku, přišel z Koreje přesně za 8 dní od platby.


Ztrátu riskujete vždycky, když se něco posílá. 
Na 99 % se nic neztratí, ale pokud ano, peníze dostanete od prodejce zpátky - na to, aby odmítl, má přílišnou hrůzu z negativního feedbacku a Paypalu (hlavně toho Paypalu, který nad penězi prodávajících vládne železnou rukou a nebojí se ji použít).

Clo a DPH je mystifikace.
Clo se platí od €150, DPH od €22. Oficiálně si tedy můžete v klidu objednat za 600 Kč. Což vyjde na dva až tři kusy BB v jednom balíčku. Mi neříkejte, že by vám nestačilo. Ale i kdyby ne, prostě koupíte od více prodejců méně kusů a je to.
Navíc, prodejce vám na balík stejně napíše, že v něm je sample za 5 dolarů. A celníci se vám na tenhle sample vyprdnou, ať reálně stál, co stál. True story.

Když vyberete spolehlivého prodejce, padělky nehrozí.
Na Ebayi se prodejci vybírají podle feedbacku, kde platí velmi jednoduchá rovnice: feedback dobrej=prodejce dobrej=kupujte.

Dobrej feedback neznamená 0 % negativů a neutrálů. Po tomhle se opravdu nedívejte, nenajdete - pokud totiž někdo má několik desítek tisíc obchodů za rok, bude za ten rok mít i několik desítek negativů a neutrálů, je to normální (důvodem je kombinace toho, že někdy se věc ztratí, je vyprodaná nebo přijde rozbitá, a toho, že jisté procento kupujících jsou prostě nechápavý kreténi, se kterými není domluva ;)





Tohle je teorie, kterou se můžete bez dalšího řídit a k pohodovému nákupu stačí. A vzhledem k tomu, že na Ebay nakupuju už 8 let a balíků mi za tu dobu přišly stovky a stovky, celkem bych řekla, že vím, o čem mluvím ;)

Ale bez ohledu na obecné rady, dostanu i tak občas dotaz, koho konkrétně bych doporučila. A protože včera na FB na to opět přišla řeč, rozhodla jsem se pár spolehlivých prodejců jmenovitě uvést.


RubyRuby Shop http://stores.ebay.co.uk/RubyRubyshop

Sing-Sing Girl http://stores.ebay.co.uk/singsinggirlsshop

Cosmetic love http://stores.ebay.co.uk/Cosmetic-Loves

Iamlove- Shop http://stores.ebay.com/IamLove-shop

Ideaseller_kr http://stores.ebay.co.uk/Asian-Secrets

Cosmeticmarket2012 http://stores.ebay.co.uk/cosmeticmarket2012 



Na závěr ještě poznámka týkající se nálepky označující autenticitu u Skin79, která byla zavedena v roce 2010 - jak v dubnu avizoval Skin79 na svých oficiálních webových stránkach http://www.skin79.com/eng/Product_Notice, nadále se již používat nebude (padělky už prý dostali pod kontrolu). Pokud vám tedy přijde kus vyrobený v roce 2013, lepík na obalu už nenajdete.





Co vy - kde kupujete BB krémy? Pokud máte tipy na nějaké další osvědčené prodejce, klidně doplňte :)

73 comments

1. května 2013 v 19:36

já mám ještě dobrou zkušenost z prodejcem megaquality9 - je z Thajska a sehnala jsem u něj super balzám na rty Mistine, od heirofkoreanculture mám sheet masky a jogurtové masky. JInak RubyRuby, SingSingGirl a cosmeticmarket2012 mám taky výborné zkušenosti. Rychlé odeslání a originály :-)

1. května 2013 v 19:37

Z omlazení jsem měla padělek, na ebay koupila za necelejch deset dolarů originál. Na ebay jsem do té doby kupovala hlavně hudbu, teď se dívám i po kosmetice. Za sebe můžu taky doporučit prodejce, co si psala - http://stores.ebay.co.uk/RubyRubyshop

1. května 2013 v 19:39

Už jsem si sice ten účet na ebay zřídila, paypal mám taky, ale k prvnímu nákupu se ne a ne dokopat. ale možná dobře pro moji peněženku. :-D jinak nákupy BB krémů jsem vždy řešila skrz http://cosmetic-love.com/ a naprostá spokojenost.

1. května 2013 v 19:42

Super článek, ukládám. Právě mám velké pokušení u RubyRuby v podobě Etude srdíčkové tvářenky... pokušitelko :)
Na E-bay nakupuji asi dva roky a nemůžu si to vynachválit, nikdy jsem neměla žádnou nepříjemnost. Nakonec zboží vždy dorazilo /ale korálky z Číny šly tedy asi dva měsíce,už jsem je ani nečekala :D /

1. května 2013 v 19:45

Kupuji zásadně na Ebay od RubyRuby, zaslání do 10 dnů, spokojenost, ceny nízké :) Ceny v Čechách jsou naprosto šílené, 2x, kolikrát i 3x vyšší!

1. května 2013 v 19:51

Super tipy, díky moc! :)
Ja mám Missha Perfect Cover BB presne od predajcu, ktorého máš v zozname aj ty (iamlove-shop)
a dodanie trvalo presne 8dní :) Som na 100% spokojná a toho predajcu vrelo odporúčam každému! :)

1. května 2013 v 19:52

I am love je muj oblibeny prodejce, zrovna mi prisel balicek se dvemi krabickami objednanymi a k tomu devet sest vzorku a mask sheet. Parada. Sing-sing a Ruby Ruby taky fajn :-)

1. května 2013 v 19:54

Pod to se podepisuji, taky mě ty české ceny drtí! Se všemi zmíněnými prodejci mám zkušenost a vždy jsem byla spokojená. Ještě mám ráda bello-girl, f2plus1 a heirofcoreanculture.

1. května 2013 v 19:55

@FairyChain
....jj ceny děsné, teď jsem si vzpomněla na jednu recenzi - někdo vychvaloval Premier BB a v diskuzi pod tím bylo spoustu stesků na vysokou cenu /u nás 725 Kč/ a na Ruby je za 15 dolarů teď....

1. května 2013 v 20:05

Cosmetic love a Ruby Ruby to jistí :) Jen moc nechápu tu aféru teď kolem BB, že je po nich akné a tak. To je přece dost individuální, ne? Pokukuji teď po Snail Nutrition, Skin79, tak snad se ještě chvíli udržím na uzdě :)

1. května 2013 v 20:16

Jo, tak v tom s tebou souhlasim... mě fakt dostává, jak si to český eshopy šíleně předražej. Nedávno jsem k diskuzi o jednom českým eshopu psala,že nechápu, jak si někdo může objednat Undessed od MUA za 230 kč + poštovný, když já si jí koupila v akci za 2 libry s poštovným zdarma :D. Argumenty o pohodlí mě opravdu rozesmívají, protože z UK se neplatí clo ani DPH, takže tahle starost odpadá...
v zahraničním eshopu nakoupím, zaplatím hned paypalem, zboží hned odešlou, do týdne je u mě
v českém eshopu objednám, musím platit převodem, který trvá tak 2 dny, zboží do pár dnů odešlou, do týdne je u mě
Nějak nevidím tu výhodu... krom toho, že si český prodejce namastí kapsu

1. května 2013 v 20:30

@darig jj, taky jsem si všimla, že je teď tak trochu v módě po BB remcat :D ale chápu, že někdo negativní účinky pozná až v delším horizontu ... já třeba taky na začátku měla podezření, že mi Skin79 ucpává póry, ale najednou to zase přestalo, tak bůhví, co byla příčina :)

1. května 2013 v 20:31

@Suzie no vidíš, oblíbenej strašák CLO a DPH jsem opomněla, dopíšu to tam :D

1. května 2013 v 20:34

@Černá Moora
Jono, vždycky se směju když se slečny bojí objednávat z UK. Protože to šílený CLO, žejo!

Anonymní
1. května 2013 v 20:38

ja som kupovala na aliexpress.com misshu perfect cover, nadmieru spokojnosť!

1. května 2013 v 20:51

@Suzie no tak pomyslný clo v rámci EU ani nekomentuju :D kdo je tak blbej, že po 9 letech členství ještě stále nepochopil základní princip EU, nechť je spravedlivě potrestán napálenejma lokálníma cenama

Anonymní
1. května 2013 v 21:08

Souhlas, lidi jsou stále nějak bázliví objednat mimo hranice. Přitom je to 100% jistota, protože paypal tomu šéfuje dobře. lepší dopmluva, než tady v Čechách. Na e-bayi mám 350 hodnocení, takže 350 nákupů a nikdy nebyl problém, co nepřišlo, poslalo se znova... Naprostá pohoda a padělky levných BB u dobrých prodejců nehrozí.

Anonymní
1. května 2013 v 21:27

A mě by ani nenapadlo je tam kupovat, boha :D
Teď jsem udělala objednávku u Plum, ale ty další si koupím na ebay, ty ceny jsou neuvěřitelný.

Přijde mi tam po registraci taky dopis s kódem, aby si ověřili mojí adresu jako na aukru?

1. května 2013 v 21:40

Souhlasim a podepisuji v plnem rozsahu :o) nejsem pako, abych davala za krem trojnasobek nejakemu ceskemu vydriduchovi.. ale DPH je zazitek, jednou me to postihlo, ti lumpi z amazonu uvedli na balicek s parfemem plnou cenu a ja se nestacila divit, cim ze me to obeslala celni sprava.. tolik papirovani kvuli parfemu fakt sila.. suma sumarum me ten parfem (30 ml) stal) 3x tolik, nez co me v devadesatych letech stal v ceske drogerce.. (100 ml) :o/ ale kdyz on nikde v Evrope neni!! a ja ho proste MUSELA mit, kdyz jsem zjistila, ze jeste existuje..

Anonymní
1. května 2013 v 21:57

Holky, teď na to koukám a nechápu, proč u jednoho druhu BB je 3x jiná cena? Pomůžete mi, angličtinou nevládnu nijak dobře a tohle fakt nevím :-/
http://www.ebay.co.uk/itm/SKIN79-Super-Beblemish-Balm-BB-Cream-Hot-GOLD-Label-/320389161335?pt=UK_Health_Beauty_Make_Up_Cosmetics_Mascara_PP&hash=item4a98aea177
http://www.ebay.co.uk/itm/SKIN79-Super-Plus-Blemish-Balm-BB-Cream-Gold-Label-RUBYRUBYSHOP-/350781011542?pt=US_Makeup_Face&hash=item51ac2d7656
http://www.ebay.co.uk/itm/SKIN79-Super-Plus-Blemish-Balm-BB-Cream-Gold-Label-RUBYRUBYSHOP-/350781011542?pt=US_Makeup_Face&hash=item51ac2d7656

Díky
gabii

1. května 2013 v 22:01

@An zHelloBeautyblogu to budeš mít těch nákupů reálně ještě víc, beru podle sebe, kdy jsem od mnoha brala víckrát, ale bod do hodnocení se u stejného partnera počítá jen jednou

1. května 2013 v 22:04

@Anonymní dopis ti nepřijde :) přes 8 lety si registraci neověřovali nijak, ale teď možná budou chtít číslo karty, nebo ti zavolá robot na telefon a nadiktuje ti 4-místný číselný kód, který pak na ebay zadáš

kdyžtak ať to někdo, kdo se registroval nedávno, doplní, jak to aktuálně je

1. května 2013 v 22:05

@Enka Quanium známé oficiální eshopy, typu amazon, jahoda apod. jsou trochu problém, no, ty už mají celníci vyčíhané :)

a jaký parfém to byl?

1. května 2013 v 22:08

@Stannah

To je stejný Cosmetic Love, jako uvedla Moora z eBay, funguje na dvou frontách a z obou spolehlivě, potvrzuji. Jen na eBay to mívá o vždy o několik centů levnější.
Verunka

1. května 2013 v 22:10

Návod dobrej včetně konkrétních tipů (některý neznám - díky!), ale beztak si ve svým skepticismu myslím, že i nadále se budou lidi "bát" objednávat ze zahraničí a zřizovat si paypal apod., nevím proč, ale když to tak kolem sebe vídám a slyším, tak to tak tipuju...
Verunka

1. května 2013 v 22:11

@Anonymní protože první odkaz je "kup teď" - prostě klikneš a koupíš

a druhé dva jsou klasická aukce, tedy se přihazuje a aukce skončí v předem určený čas - vyhrává ten, kdo přihodí nejvíc

ale zrovna tenhle zlatý Skin u Rubyruby nekupuj :))) očividně se totiž zbláznila a na kup teď ho v březnu najednou dala za tu šílenou cenu 42 liber - přitom do té doby ho měla za necelých 7 liber (a prodala tak stovky kusů, od zdražení ovšem už ani jeden)
zlatý skin si kup u některého z těch ostatních prodejců

1. května 2013 v 22:15

Souhlasím, BB jedině z eBay. Mám výbornou zkušenost.

1. května 2013 v 22:18

Supr článek, děkuju za inspiraci:-).
Příští nákup BB plánuju realizovat přes ebay:-)

1. května 2013 v 22:20

@Černá Moora
Kookai, zluty.. v devadesatkach jsem na nej cilene lovila chlapy :o) fungoval.. a funguje :D kdo ho pamatuje (oo, boze, jsem pametnik..), ten chape..

1. května 2013 v 22:22

@Černá Moora

Jasný, já mám pleť tu špatnou, tu lepší... a jak už jsem zjistila, asi za to může spíš to "uvnitř", než to, co plácám "zvenku". Ale pro mě BB vítězí na plné čáře oproti make-upu (mimochodem i po některém MU se mi zhoršuje pleť..), takže BB věrná zůstávám :)

Anonymní
1. května 2013 v 22:28

Moc díky! Já testuju zatím ty vzorky BBček ze senzaboxu a ten zlatý mi zatím sedí nejlíp. právě mě překvapila ta cena :-O Kouknu na ty ostatní prodejce...resp. pokud bude za dobrou cenu ta aukce, ta vezmu tu:-)

gabii

1. května 2013 v 23:24

@Černá Moora
Registrovala jsem se asi před týdnem, ověření totožnosti žádné ;)

Bleble
2. května 2013 v 0:11

Nejlevnější v Čr jsou u Madalen. Nevím, jestli sem můžu psát odkaz, aby to nevypadlo nějak divně, ale je to bloggerka, nakupuje u ní Meduňka třeba, nebo Evelyn. Jinde v ČR jsou dražší i podstatně.

Anonymní
2. května 2013 v 1:23

@Bleble
Až na to, že ale Madalen prodává padělky ;)

Anonymní
2. května 2013 v 1:25

Naprostou souhlasím eshopy to mají předražené fakt fest. To samé PlumFoolery, Madalen to sice má výrazně nejlevnější, ta ale ovšem prodává i padělky, sama jsem se napálila a měla dost velké problémy s reklamací. Ovšem stačilo trochu pohrozit a Madalen ustoupila a vyreklamovala BB ;)

2. května 2013 v 8:30

Troch z predajcov, ktorych si uviedla, poznam aj ja a objednavala som od nich, naozaj su super. Su velmi mili a ochotni :)

2. května 2013 v 8:37

Rubyruby má i svůj e-shop na www.roseroseshop.com,
platí se sice poštovné (začíná na necelých 5 dolarech), ale většinu věcí tam má levnější a často ještě má akce 20 - 50 % na určitou značku (teď je třeba 50% na BRTC). Na ostatní věci lze použít slevový kód 10%. Obrovský výběr vzorků, skoro všechny po 10ks za 3 dolary a to stejně, levné i velmi drahé bb, krémy.. Super, téměř každý měsíc neodolám:). Zásilka chodí 7-10 dní a to doporučeně, takže se dá vysledovat v případě problému. Zatím se ani v jedné zásilce celníci nešťourali.
Špatný není ani www.kpoptown.com, některé věci tam jsou levnější (a některé dražší, tak už to chodí), poštovné se platí taky, ale dá se zvládnout, zásilka přijde obyčejně a trošku jim to trvá, zase tam jsou věci, na které jinde nenarazíte.
S cosmetic-love.com (u blogerek docela oblíbený) nemám vlastní zkušenost, kdysi mi přišli celkem drazí, tak jsem ani nepátrala dál - třeba se to změnilo.
A dlouho jsem chtěla vyzkoušet sasa.com - ohromný výběr a ceny, které se smějí i těm na e-bayi, odrazovalo mě dražší poštovné, ale teď jsem tam nakoukla a celosvětovému poštovnému zdarma při nákupu nad 39 dolarů prostě nejde odolat. Sakra:)
Má se sasou někdo zkušenost?

2. května 2013 v 8:53

Trošku OT, ale když už je diskuse o ebayi, ráda bych si objednala Naked od UD, nemáte někdo zkušenost s ověřeným prodejce, abych nevyhodila peníze oknem za fake :)
Jinak co se týče BB, tak jediný shop, kde se dá objednat v Čechách je podle mě u plumfoolery, takový Cho Bo Yang mě tam vyšel na stejné peníze jako ze zahraničí.

2. května 2013 v 10:55

@Bleble odkaz klidně dát můžeš, osobně nevím, o koho jde

2. května 2013 v 10:58

@Alys super info, ty dva eshopy neznám

ze Sasa jsem objednávala před pár lety každý měsíc, ale poté co zavedli vysoké poštovné (do té doby bylo zdarma), jsem se na to vyprdla - ale docela mrzelo, protože výběr mají atraktivní
takže to, že se k téhle praxi zase navrátili, slyším moc ráda a už prohlížím, co by se šiklo :)

2. května 2013 v 11:15

Skvely post...vidiet, ze si si na nom dala zalezat...BB kremy ma zatial nejako obchadzaju, teda nie je mi jasne to sialenstvo okolo nich :) ale ktovie, mozno sa v buducnosti na ne namotam :)

Tina z Make up Addict

2. května 2013 v 11:57

@Černá Moora
Kletě, teď to zkoumám a dnes je poslední den té akce.. Pokud nakoupíš, postneš ten nákup prosím:)? Moc by mě zajímalo, co tě zláká, pro mě je většina značek poměrně neznámých.

2. května 2013 v 12:09

@Alys a sakra, tak to nevím, jestli stihnu .. kdyby jo, tak ukážu, případně můžu udělat obecný post, co tam je zajímavé, ale ono bez reálných fotek by to bylo takové trochu nezábavné .. ;)

2. května 2013 v 12:40

No asi jsem už starší kus nebo co, ale na nakupování ze zahraničí prostě nemám koule. Ty český ceny jsou ale fakt přemrštěný, takže s asijskýma BB si zatím nechávám zajít chuť a zkouším jen ty evropský :)

2. května 2013 v 12:41

Skvělý užitečný článek. Já znám a mám dobré zkušenosti s cosmeticmarket2012.

Ms. Blogger Eva

2. května 2013 v 14:28

Bohužel, zatím nemohu z Ebay nakupovat, ale ten cenový rozdíl je extrémní :(
Nepochopím, proč v naší zemi se prodává snad vše za mnohonásobně větší cenu, než v zahraničí... :(

2. května 2013 v 14:40

@Evina koule netřeba, však se to neliší vůbec nijak od nakupování v ČR (až možná na to, že ze zahraničí je to pohodlnější a levnější :D)

2. května 2013 v 14:51

Ahoj, máte prosím někdo zkušenosti s objednáváním vzorečků? Nějaký tip, kde si je za rozumnou cenu objednat? :)

2. května 2013 v 15:08

@Černá Moora

S tím clem to bohužel až tak neoprávněná obava není - samotné clo ani DPH sice u balíčku do 22 EUR platit nebudete, ale pokud celník při vstupu zásilky do ČR usoudí, že hodnota zásilky by mohla být vyšší, než na obalu uvedená, vyžádá si doklad ke koupi. A i v případě, že doklad prokáže nižší hodnotu, naúčtují si za svůj špatný odhad manipulační poplatek ve výši 96 Kč (pokud zásilku rovnou otevřou a zkontrolují, tak za to kupodivu nic nechtějí). Nestává se to často, ale třeba já osobně už jsem tenhle poplatek platila 2x (objednávám docela často a zatím to nikdy nebylo za kosmetiku, ale dané zboží bylo poměrně hodně levné).

2. května 2013 v 15:14

@Černá Moora
Já bych byla rozhodně pro! Tvoje nákupní tipy mám ráda 0:-)

2. května 2013 v 15:37

@Drya brala jsem od těch výše jmenovaných i vzorečky :)

2. května 2013 v 15:39

@Semi-Sweet Wonderland tohle, co jsem psala, můžu tvrdit jen o kosmetice a hadrech :) pokud chodí nějaké více neobvyklé věci, kdy cena na pohled neodpovídá, nebo odpovídá, ale celník to nezná, tak se v tom začne šťourat ..

2. května 2013 v 20:41

@Černá Moora :-)kéž by to tak bylo, ale obávám se, že přeceňuješ intelekt našich poštovních celníků... U mě to byla bižuterie. Na druhou stranu už jsem taky zažila situaci, kdy rozbalili zásilku stříbrných šperků s pravdivým popiskem uvnitř(hodnota cca 60 USD, deklarovaná hodnota na obálce 9 USD), dali na to razítko úředně rozbaleno a poslali to dál s tím, že bez doplatku...

2. května 2013 v 21:20

@Semi-Sweet Wonderland asi to bylo tak krásný, že si mysleli, že to je zlato a diamanty a ne bižů za pár korun :D

2. května 2013 v 21:55

Velmi pekny a hlavne užitečný článek! :) objednávám od dvou zmíněných prodejců a spokojenost .....ty ceny v českých e-shopech jsou vážně naprosto šílené :X
http://angellovely-things.blogspot.cz

Bleble
4. května 2013 v 5:40

Odkaz k Madalen :)
http://kosmeticky-svet.cz/

K těm padělkům, nevím tedy jak Anonymní, ale já od ní padělek 100% nemám a ještě jsem jí psala, aby se vyjádřila, protože mi to připadá, že jí někdo chce akorát podobnými komentáři škodit. Viz, když o ní psala Evelyn, taky to nějaký anonym psal do komentářů (ale o Revlonu) a když tam pak M. přišla a požadovala číslo objednávky, atd., tak najednou anonym zmizel. Nevím no, já za svůj BB krém od ní ruku do ohně dám :).

4. května 2013 v 9:35

@Anonymní

Hezký den,

právě jsem zjistila, že zde opět jeden anonymní člověk pošpiňuje můj eshop. Můžete mi prosím sdělit číslo objednávky?

Nikdy jsem žádný fake neprodala a nikdy jsem žádnou reklamaci BB nevyřizovala... Vy si myslíte, že bych to měla zapotřebí?

Mám Vás, drahý anonyme, už dost.. Co z toho máte? ? ? ? !

Neumíte se podepsat, nejste schopný napsat číslo objednávky..ale diskuze na blozícch o mém e-shopu, to je Vaše.

4. května 2013 v 9:38

@Anonymní

Podle čeho tak soudíš, anonyme? Lež jako věž..

6. května 2013 v 11:32

Souhlasím, je hloupost si to kupovat u nás, když se to dá sehnat o 1/3 levněji. Jinak, proč vlastně přispívám, moc lidí o tom neví, protože je to celkem ojedinělé, ale pokud nakupujete věci z Koreje, placení cla se bát nemusíte, EU a Korejská republika totiž podepsali smlouvu o volném obchodu, stačí si zadat do googlu například "EU Korea clo" a vyjede vám o tom spoustu článků. Nejsem si tedy úplně jistá, jak je to s dph, ale myslím si, že se taky neplatí;) a i kdyby, tak pokud si objednáváte na ebay od asijského prodejce, na 99% vám na balíček napíše GIFT a na to se clo ani dph nevztahuje! (Proč by vám taky někdo danil balíček od vaší asijský babičky, že;))
Jinak ještě jedna věc, Cosmeticmarket2012 má nově zřízený eshop eopenmarket.com, kde zboží prodává levněji a také pořádá různé eventy jako 1+1 zdarma.;)

6. května 2013 v 12:22

@Petra Non
To s tím dárkem není tak úplně pravda:
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/casto-kladene-otazky-k-celnimu-rizeni/casto-kladene-otazky-k-celnimu-rizeni-id33092/#11

6. května 2013 v 12:27

@Dejnicka
A koukám, že o té Koree buď celníci a pošta neví nebo to ještě neplatí..každopádně v seznamu jí nemaj a hodnotu balíčku z Korey mi nedávno zkoumali:-(

Anonymní
8. května 2013 v 19:59

Ještě dotaz k Ebay : koupila jsem si dvě věci od RubyRuby a když je chci zaplatit, nespočítá mi je to dohromady, ale chce to platbu zvlášť.
Je to normální a prodejce mi to pak zabalí do jednoho balíčku, nebo je to blbost a mám to nějak vyřešit?

8. května 2013 v 21:06

@Anonymní záleží na prodejci, jak to má nastavené v ebay, ale normální je spíš to, že se věci dají do jedné faktury automaticky
pokud je zaplatíš zvlášť, tak je dost možné, že je i pošle zvlášť - pokud je chceš v jednom, tak ji pro jistotu napiš, že jsi koupila dvě věci a ať ti na ně pošle společnou fakturu (invoice)

20. května 2013 v 14:19

Tak to jsem z toho jelen.Tady http://www.ebay.co.uk/itm/SKIN79-Hot-Pink-Super-Plus-BB-Cream-Beblesh-Balm-40g-SPF25-PA-Pump-Type-/200727411939?pt=US_Makeup_Face&hash=item2ebc493ce3 BB stojí přes 30 liber :/ Já jsem si ho přitom v čechách pořizovala cca za 370.Také 40 gramů...:/ Tak já se v tom už nevyznám :D

20. května 2013 v 21:03

@Klalta Hejdova toho si vůbec nevšímej a mrkni jinde, tenhle se prodává za 200 Kč i s poštou

akorát někdy těm prodejcům jebne a udělaj tohle, najednou - jestli máš na ebayi účet, tak si můžeš rozkliknout ty prodaný kusy v aukci (bez účtu ne) a tam uvidíš, že jich prodal přes 2000 kusů za necelých 13 dolarů a pak tu cenu nahodil na tohle (a od tý doby už neprodal ani jeden)

Anonymní
27. května 2013 v 15:06

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nevíte o nějakém "zaručeném" BB krému pro nás absolutní bledule.... Už jsem ze zkoušení všeho možného otrávená... Děkuju za radu, Adéla

18. června 2013 v 14:50

Ahojky, prosím chtěla jsem se zeptat.. Před nedávnem jsem si založila PayPal a Ebay a samozřejmě to nejvíc odnáší moje peněženka :D No ale objednávala jsem si šaty na BooHoo a nenapsali mi k adrese telefon, tudíž bylo štěstí, že jsem byla doma a že pan pošťák nebyl líný hledat mé jméno na schránkách... Ale také jsem si objednávala věci u Ruby na ebay a ted´ nevím, jestli bude u adresy telefon. Na ebay jsem ho zadávala, při platbě ho vidím, ale když si rozkliknu tu objednávku na Ebay i na Pay Pal, tak u adresy můj telefon není... jak to je?? Má Ruby přístup k mému telefonu nebo se musím bát, že se balíček pošle zpět :/ Děkuju moc za odpověď, máš hezký blog, jseš jedna z mála, která je svá a nebojí se říct věci tak jak jsou. :)

11. července 2013 v 12:35

Z e-baye jsem nakupovala vždycky jen různé accesotries k elektronice. Nebo oblečení. Většinou z Thajska, nebo Honkongu. Vždy všechno přišlo nejdéle do týdne. Nedávno jsem objednala z Koree světelný stan a po dvou týdnech jsem se začala zajímat, proč ještě nedorazil a prodejce mi napsal, že to trvá 3-4 týdny. Před pár dny jsem objednala Holika Holika BBčka (nezávisle na tomto článku) od Ideaseller_kr a tam je také psané, že průměrně 4 týdny. Uvažuji ještě o nějakém BBčku od Skin79 a narazila jsem na tvůj článek. Píšeš, že dodací doba není o tolik delší, oproti českým obchodům. Za jak dlouho ti zpravidla balíček dorazí?

11. července 2013 v 14:40

@EleanorQa Telefon se na balíčcích z Ebaye běžně neuvádí (ať už k němu prodejce přístup má, nebo ne). Pokud ho tam chceš, je nejlépe se o tom domluvit s prodejcem.

11. července 2013 v 14:41

@Mája Karbusická většinou tak do týdne, 10 dnů ... ale samozřejmě se nedá vyloučit, že se někde sekne (stává se to sice výjimečně, ale prodejce se kvůli tomu raději jistí tou lhůtou až 4 týdny).

7. října 2013 v 20:57

Ahoj, koupila sem si BB Snail na Ebay. Akorát nevím, jak zjistím, jestli je to fake nebo ne. Nemáte nějaké info u tohoto produktu? A na spodní straně krému je datum a číslo. Nevíte, jestli to je dátum spotřeby nebo výroby? Děkuji za info.

Anonymní
29. února 2016 v 12:10

Zdravím, nečetla jsem celou diskuzi, ale i tak. Mám otázku na tento BB krém: http://www.misshashop.cz/missha-m-signature-real-complete-bb-cream-spf25-pa-no-21-light-pink-beige-20g.html. Máte s ním někdo zkušenosti? Budu ráda za rady :).

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...