PUDROVÝ FIGHT: Mac Blot x NYC Smooth Skin x Rimmel Stay Matte

6. května 2013

Tahle věcička za kilko od NYC se prý vyrovná MAC Blot. No, to jsem prostě MUSELA vyzkoušet, páč Blot = imo nejlepší pudr ever.



Vzhledem k tomu, že nad Blotem jsem se podrobně rozplývala už tady http://cernamoora.blogspot.cz/2012/03/stila-sheer-pressed-powder-fair-mac.html, tak se nebudu opakovat a jen stručně vypíchnu, proč ho mám tak v oblibě:

  • odstín je opravdu neutrálně světlý, žádná růžová, žlutá, oranžová
  • matující efekt je skvělý, téměř celodenní
  • když už je potřeba se přepudrovat, můžete to dělat třeba poslepu v kanále - nikdy neudělá oranžovou vrstvu, a vlastně ani žádnou jinou vrstvu, jen spolehlivě zamatuje a splyne s pletí



Tyhle vlastnosti jsou dost výzva. Sice to vypadá jako něco, co by měl dělat každý pudr, leč bohužel, všechny ostatní, co jsem zatím zkoušela, pohořely více či méně většinou ve všech bodech najednou.


A jak tedy dopadl NYC?

Možná jste si všimly, že pokud jde o obaly obecně, moc často tady detailní vlastnosti předmětných plastů nepopisuju. Vlastně skoro vůbec. Když je něco extra pěkné, tak pochválím, ale běžná průměrná produkce mi nestojí za komentář. Prostě ňákej obal no.



U NYC ale i moje obecně široká tolerance rozladěně kvíkla. 

Jeho balení je prostě šeredné, tak moc, že mi to vyloženě vadí a v podstatě se stydím ho vůbec někde na veřejnosti vytahovat :D (a upřímně říkám, že tenhle pocit je docela novinka).

Takhle na fotkách jako čerstvej kousek nevypadá špatně, ale po pár použitích je ta lesklá vrstva poškrábaná, potisk setřenej, nálepka vzadu odrbaná, no prostě low-end všech low-endů. Na dotek je to taky propadák, ale to se popisuje špatně, musíte si omatlat sami.

Houbička je vtip.

Něco na něm chemicky smrdí - buď plast, nebo houbička, nebo pudr. Nevím. Není to cítit nijak extra silně, ale ten závan tam po otevření je. Ale na tohle jsem pro změnu vysazená, věřím, že většina necítí nic ...






Vlastnosti?

Žádný zázrak se bohužel nekonal, co bych vypíchla:
  • je opravdu světlý
Ovšem účinky jsou oproti Blotu špatné:
  • matuje mnohem méně, tak po třech hodinách to chce přepudrovat (Blot fakt drží těch 8)
  • dělá vrstvu

Navíc:

1) je ho jen 9,4 g, kdežto Blot má gramáž 12 g. 
2) je o dost měkčí, než Blot, jakože měkčeji nalisovaný

1 + 2 = po měsíčním používání mi ho zbývá třetina (*nespokojený smajlík*).

Blot mi oproti tomu vydrží v pohodě víc než čtvrt roku. 

Když si přimyslím, že s výsledkem je na tom mnohem líp a balení je bez připomínek, tak pro mě stále nemá konkurenci.




A abych to měla komplet, vzala jsem i STAY MATTE od Rimmel. Kdysi jsem ho kupovala docela pravidelně, takže nastala chvíle si připomenout, proč jsem u něj nezůstala - důvod to mít muselo.
A taky mělo, dokonce dva, což jsem odhalila poměrně záhy:

1) odstín 001 transparent je žlutý (jo, světlý, ale do žluta, s Blotem neporovnatelné)
2) dělá vrstvu - sice nijak moc, ale je tam





Verdikt?

MAC vítěz.

NYC neurazí, pokud zrovna člověk nemá šest stovek na MAC, ale vzhledem k výsledku, množství a ubývání to není zase takovej kauf, jak se tváří. Finanční úspora bude dejme tomu reálně poloviční + neuróza ze šerednýho obalu a nedokonalého líčení.

Popularitu Stay Matte nechápu, je žlutej, nematuje nijak extra a ještě vrství.


tl; dr: kupte si Blot; pokud používáte Stay Matte, kupte si pro začátek aspoň NYC



Zkoušel někdo taky všechny tři - dojmy? A jak dlouho vydrží pudr vám?

52 comments

Anonymní
6. května 2013 v 9:12

Výraz KILKO je šílený.

6. května 2013 v 9:22

Jsem povrchni pizda-jednou jsem chtela zkusmo koupit nyc,nemela jsem zadny kompakt ani prachy na tlc. Pres ten obal jsem se proste neprenesla a radej se smirila s tim,ze se budu dal drbat se sypkymi pudry,kterych mam zasobu do duchodu.

6. května 2013 v 9:24

nyc mi docela dost vyhovuje,obal mi nevadí a vydrží mi asi dva měsíce, stay matte je úplně nanic!mac jsem neměla

6. května 2013 v 9:25

Milujem tento puder :)



http://eeverywomen.blogspot.sk/

6. května 2013 v 9:36

Dobrá recenze :) Mám NYC i Rimmel a teda NYC mně vyhovuje mnohem víc, protože není skoro vidět a nesmrdí. Asi to bude znít divně, ale Rimmel po spojení s mojí pletí začne být cítit trochu jako tygří moč :D Navíc pudr celkově moc nepoužívám, jen ráno doma, takže výdrž i balení je dostačující, do dražšího by se mně nevyplatilo investovat.

6. května 2013 v 9:48

Já teda Blot neměla. Ale asi si pořídím, prtože NYC mě taky uráží tou hnusnou kráblí + mi přijde, že na mně dělá vrstvu a make-up mi po celým dnu zcuckuje. Stay Matte jsem taky měla a bylo to hrozný, nematoval, byl vidět...fuj fuj. Ale kupodivu jsem docela kámoš s Dermacolem, ačkolvi sypkej pudr asi zamítneš hned...:)

6. května 2013 v 10:11

Nie som prilis "pudrova", ale obal uz na prvy pohlad vyzera lacno

6. května 2013 v 11:02

Mac je najlepší, jedno balenie mi dokonca vydržalo pol roka a to som ho používala denne.

6. května 2013 v 11:07

@Anonymní zavolej si do Ústavu pro jazyk český, jistě tě rádi vyslechnou a utěší .) (ale jsem ráda, že tě recenze obohatila :D)

6. května 2013 v 11:08

@Rena fér, těší mě, že ten obal přijde ještě někomu dalšímu fatálně odpudivý

6. května 2013 v 11:09

Ja som v minulosti používala Rimmel, ale čím je človek starší, tým je náročnejší a plus viac zarába, takže si kupuje aj lepšie veci... a púder sa dostal do koša. :)

6. května 2013 v 11:09

@Evina tygří moč :D to jsem ještě necítila, tak nemůžu hodnotit

6. května 2013 v 11:11

@In your face! pořiď, je super

jinak já proti sypkejm v podstatě nic nemám, jen je nerada používám (což má většina kosmetického světa naopak, co už)

6. května 2013 v 11:11

Hurá, konečně někdo, kdo řekne jak se věci mají - já si z vlastní blbosti pořídila jak stay mate tak NYC a přesně jak říkáš - SM nefunguje a NYC je tak ošklivej a o ničem, že leží někde na spodu šuplíku

6. května 2013 v 11:14

Osobně používám Stay Matte, protože na mojí pleti sedí dokonale.. NYC používat nemůžu, protože mi strašně vysušuje pleť, takže nesedne každému, bohužel.. S MAC poudrem zkušenost nemám, ale třeba se mi někdy poštěstí ho vyzkoušet :)

Anonymní
6. května 2013 v 11:26

Kdyz jsem poprve otevrela tu plastovou hruzu od NYC, hrozilo mi akutni vypadnuti oci z dulku a byla jsem si jista, ze pri druhem otevreni se uz urcite vrchni a spodni dil oddeli naveky. Dyk to nema zadny kloub nebo tak neco, to musi drzet pohromade jen silou vule :-}

finska hrdinka

6. května 2013 v 11:55

@Černá Moora Tak já měla tu čest v zoo, ale v podstatě je to silnější kocouří :)

6. května 2013 v 11:55

Po všem vychvalování a 50% slevě jsem si před půl rokem koupila ten Rimmel - děs běs, používám ho jen když jsem nemocná a má přijít pošťák :D
Nejoblíbenějším pudrem je pro mě Inglot, zatím mi přijde bezkonkurenční, ještě teda snesu Bourjois v bílým obalu.

6. května 2013 v 12:41

tož, já mám jen sypký pudr a říkala jsem si, že by to už fakt chtěla něco lisovanýho do kabelky, tak jsem se dívala na tento, bo je tak vychvalovaný a já sine nepoužívám žádný extra značky, nejsem zvyklá na luxus, ale toto prostě jsem do toho košíku dát nemohla, to bylo něco tak škaredýho, že jsem si rači vzala zase jen matovací papírky a bylo...to budu rači házet prasátka než, aby mě někdo viděl držet takovou obludnost

Anonymní
6. května 2013 v 12:57

Taky jsem dlouhá léta používala jen MAC. Pak jsem na jednom blogu objevila NYC a vyzkoušela - pudr samotný mi maximálně vyhovuje, s MAC zhruba stejně. Souhlasím s tím, že NYC má hnusné balení, takže jsem provedla depot, z prázdného MAC vyndala pan a nahradila ho NYC. Oba mi vydrží zhruba stejně dlouho, problém s balením vyřešen :)

6. května 2013 v 14:23

Nemám zkušenosti ani s jedním... Ano, žiju na této planetě a kosmetické blogy čtu. :-D
Jen nejsem pudrovací typ, takže mi stačí krajkový od Dermacolu, který střídám s transparentním Essence (po čem ráno sáhnu jako první, to použiju). V kabelce žádnej nenosím. Ale jak se otepluje, asi začnu :-) A koupím NYC (a matující papírky).
PS: Tenhle typ článků je super!

6. května 2013 v 14:32

Tiez som uz citala, ze niekto spominal, ze mac a nyc su porovnatelne, takze som rada, ze si to uviedla na pravu mieru takouto podrobnou recenziou :)

Tina z Make up Addict

6. května 2013 v 14:34

myslis, ze by tenhle NYC v tmave odstiny byl dobry na konturovani? shanim nejaky pripravek na kontury, ale nebudu to asi moc casto pouzivat, tak hledam neco levnyho, pripadne doporucila bys nejaky tmavy pudr?
http://sienastyle.blogspot.it/

6. května 2013 v 15:21

dobrá recenze:) S NYC ještě nemám zkušenost (myslím s pudrem) tak nemohu soudit, MAC je jasné, že bude lepší- je dražší :DD, a STAY MATE mám ráda (mám i stejný odstín) a nepřijde mi nějak moc žlutý..
http://exceedyourshadow.blogspot.cz/

6. května 2013 v 15:55

Já osobně rozdíl nepoznám :) A taky nechápu, co má každý s tím rychlým vypotřebováním pudru, používám ho od začátku letošního roku (možná spíš od konce loňského) a teprve teď je téměř vypotřebovaný :) A to ho používám vážně denně :) Ale jako balení má NYC super hnusné, o tom žádná. Co ušetřím za Blot, můžu prošustrovat na jiných věcech :)

6. května 2013 v 15:57

Stay Matte miluju, používám 2 a je do růžova, což je pro mě ideální.MAC pudry si chválí hodně lidí takže mě asi časem přemluvíte.S obalem NYC máš pravdu, fakt hrozný, ale zase má zrcátko a je levný, ale nějak mě neláká ho zkoušet.

6. května 2013 v 17:15

Chtěla bych něco od NYC vyzkoušet ! :)

gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

6. května 2013 v 17:51

@Anonymní přesně, to musí být spojeno nějakým kouzlem, jinak to nechápu :D

6. května 2013 v 17:52

@Kim pudry od Inglotu se mi docela zamlouvaly, byly dost světlý a i dost krycí

6. května 2013 v 17:53

@Meduňka-B hehe :) ale ve stojanu mi přišel ještě ok, to až po pár použitích to začlo bejt opravdu nevzhledné

6. května 2013 v 17:54

@Anonymní taky řešení :D ale MAC mi přijde prostě lepší

6. května 2013 v 17:54

@Harmony ten krajkový jsem jednou měla a byl docela ok :)

6. května 2013 v 17:56

@Siena in Style vůbec netuším, já ty tmavý odstíny nějak neprohlížela (ale trochu pochybuju, že tam bude tak tmavej, aby se dalo konturovat)

ale u Dvou Verunek jsem zrovna včera zahlídla tip na levnej konturovák, tak tam mrkni (kdyžtak odkaz mám v menu)

6. května 2013 v 17:58

@Klára Pavlína zas nějak moc žlutý není (to ať si nikdo nepředstavuje asijskej styl ;), ale oproti MACu je to zřetelný rozdíl v podtónu

Anonymní
6. května 2013 v 18:36

Tak ja jsem asi nejakej rekordman ve vydrzi Blotu! Anebo divna, pouzivam ho kazdej den od lonskyho konce dubna a ted mi na okrajich zbejva jeste trochu:D Ale teda nikam ho nenosim a nepredpudrovavam, kdyztak se odsaju papirama. Jako v kombinaci s Revlonem Colorstay je vybornej, ale mela jsem trochu velky voci, kdyz jsem ho kupovala, jako ze se celej ani nezalesknu. Ale s odstupem je fakt dobrej a nakonec s tou vydrzi se i vyplati. Zaujal me ale ten tvuj TLC. Ten NYC je pro me skoro to same jako Blot, ale ten obal se mi fakt hnusi. Chci ho zkusit vydloubnout a vsadit do krabky do Blotu az ho dopatlam. Nekdo tu psal, ze to jde, tak dobre, ze uz to vim. Ta houba je teda fakt zlo, jeste horsi nez obal, a to uz je co rict!:D -A.

6. května 2013 v 20:06

@Rendy asi se moc štukuju :D ... i když, ty ho nanášíš houbičkou nebo štětcem?

6. května 2013 v 20:07

@Anonymní hmm, rok, to je snad na Guinessovku .))

TLC je fajn, ale pokud jde o matování, řekla bych, že je na tom kapanek hůř než MAC

6. května 2013 v 20:21

S tím obalem od NYC máš pravdu. Začala jsem ho teď používat (předtím jsem měla několikrát Stay matte) no a asi se vracím od NYC k Rimmelu. Přijde mi, že NYC prostě dělá na obličeji takovou chlupatou vrstvu, Stay matte je oproti tomu lehčí. Pudr od Macu neznám :)

6. května 2013 v 20:24

Přes svůj pokročilý věk věk svýho favorita pořád hledám. Jaký odstín NYC byl podroben souboji? Z těch světlých jsem si naposledy oblíbila Revlon Colorstay Light 820, je taky hezky světlý. Obal není nic famózního, ale žádný klump. Je vlastně trojkřídlý. Půl víčka má průhled na pudr a na té druhé je zrcátko a houbička je uložena v přízemí pod pudrem. Ani nevím, proč jsem ho znovu neobjednala, asi pořád čekám na prince Pudra :-)

6. května 2013 v 20:44

@Olina translucent (701A)

princ Pudr :)))) doporučuju zkusit ten Blot

6. května 2013 v 20:54

@Černá Moora
já používám vždycky štětec :) houbičky beru jako nouzovku na cestách

6. května 2013 v 21:26

@Rendy tak tím se to možná vysvětluje ;) já vždycky houbičku a na tu toho určite naberu mnohem víc, než kdybych použila jen štětec

6. května 2013 v 23:12

Mám pocit, že všichni šílí po těchto dvou pudrech a já mám stejně nejradši od Astoru Anti Shine Mattitude, i když jsem už odzkoušela všechny tři po jednom balení. :D Obal stojí sice za houby, ale jinak jsem s ním spokojená.

Anonymní
7. května 2013 v 1:19

Požívám Stay Matte už nějaký ten rok, byl to první pudr, který matoval celý den. Ale poslední cca 2 balení (tak od loňského roku) pozoruju lehkou změnu ve složení, prostě je takový víc hrubý, jakoby suchý, než býval... Za ty roky to člověk prostě vidí... a už to není ono :(
Občas ještě šáhnu po krajkovém Dermacolu a výjimečně sypkém.
NYC mě odpuzuje celkově, nějak jsem za celou dobu, navzdory nebeské chvále v blogosféře, nenašla dost sil, abych ho dala v obchodě do košíku.
Pleť se mi navíc teď už tolik nemastí, takže mi stačí na sebe dát ráno krém, lehce pudrem přejet max. T-zónu a jdu. Make-up teď nepoužívám, vypadám stejně s ním i bez něj.
Protože se ale ten Rimmel tak zhoršil, tak hledám náhradníka a větší investice do kvality mi nevadí, takže díky za tip, mrknu po něm v AT.
Iwi Sluníčko B.

7. května 2013 v 13:23

@Černá Moora A co vlastně řekl Ústav pro jazyk český tobě ohledně výrazů "máslíčko", "naducaný" apod.?

7. května 2013 v 13:32

@Jitka vyslechli mě a utěšili - mluvím ze zkušenosti, ne ;)

Anonymní
12. května 2013 v 22:16

Ráno používám jen denní krém a krajkový pudr od Dermacolu, NYC mám potom v kabelce na přepudrování ve škole kvůli praktickému zrcátku. Problém nemám ani s balením, ani s houbičkou. Ano, na ten vtipný "kloub" musí dát člověk pozor, ale jde to i s ním. Důkazem může být moje balení, které jsem kupovala na podzim a stále mi ho zbývá krásná polovina obsahu, s neporušeným "kloubem". Je to nejspíš tím, že ráno používám ten Dermacol a s NYC se přepudruji během dne maximálně jednou, dvakrát a vydržím krásně matná a sjednocená až do večera. A to bez make-upu či bb creamu.. :) A jako poslední bod... ono, pokud tenhle pudr stojí šestkrát míň než MAC a odvede téměř stejnou práci, nějaký obal prostě řešit nebudu. Obal je černý, minimalistický.. ano, plast, ale je to takový problém? Pochybuji že by se nad ním někdo pohoršoval, kdyby mě s ním na toaletách viděl.. a vlastně i to by mi bylo jedno, důležitější je přece funkčnost, ne obal.. není to trochu povrchní?

12. května 2013 v 23:41

@Anonymní funkčnost než obal, obecně jistě - ale zas vodsaď podsaď :D nicmémě, tohle je čistě o osobních preferencích a smyslu pro estetiku, jak píšu, obaly nijak zvlášť neřeším, ale tenhle vnímám jako výjimečně šeredný

20. června 2013 v 11:48

Mně přišel Blot naprosto příšernej a k ničemu, leskla jsem se hned jak prasátko, takže jestli se někdo nemůže rozhodnout, radši bych byla bývala nejdřív zkusila levnější NYC.

Anonymní
13. srpna 2013 v 13:01

Já osobně jsem si už po několikráté koupila STAY MATTE od Rimmelu, beru si ho v odstínu 003 Peach Glow a musím říct, že jsem s ním nad míru spokojena. Pro mé potřeby je dokonalý a dostačující. Ostatní z tvé recenze jsem nezkoušela, ale krom Rimmelu-Stay Matte jsem vyzkoušela ještě od Dermacolu, Astoru, Essence a žádný mi neseděl. Všechny měli takové nažloutlé, nebo do oranžova odstíny a to mi nesedí, jelikož mám celoročně hodně světlou pleť. A proto je pro mě Rimmel 003 volbou č.1 Má světlej odstín a příjde mi takový "lehký". Osobně jsem nepocítila nějaké vrstvení, takže jsem spokojená a konečně mám pudr, který se nebojím kupovat znovu a znovu :) Niks

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...