Trojka od Avene - micelárka, Ystheal+ a termál

28. května 2013

Vyzkoušet micelární vodu od Avene jsem plánovala už dlouho. Četla jsem sice dost často názory, že ani náhodou neodličuje tak dobře jako Bioderma, ale znáte to ... dokud si to nevyzkoušíte na vlastní čumec, stejně ve vás ten kosmetikou posedlý červíček "mně třeba fungovat bude" hlodá.

Když mi tedy nedávno od lékárny Manitera přišla nabídka, abych si vybrala něco k recenzi z jejich eshopu http://avene-kosmetika.cz, dost mě to potěšilo a hned mi bylo jasné, že micelárkový rest konečně padne za blogovou vlast. 






Ačkoli jsem nejdříve zvažovala plné balení micelárky, nakonec jsem se rozhodla pro miniaturkový balíček První vrásky Ystheal - kromě micelární vody totiž obsahuje právě i krém Ystheal+, který jsem na chci-zkusit-od Avene seznamu měla hned pod micelárkou. Takže takové dvě mouchy jednou ranou. Trojici uzavírá klasická termální voda ve spreji.





Začneme s micelárkou, na tu jsem byla přece jen zvědavá nejvíc.

Chvíle napětí.

Biodermě se ve výkonu nevyrovná. Škoda.

Alespoň moje černé líčení tedy nedává (od micelárky primárně požaduju, aby mi lehce odlíčila oči). Uznávám, že leckdo se nelíčí tak sytými barvami a vyhovovat by mu tedy mohla víc, ale já (bez ohledu na sympatii ke značce) kompromisy dělat nebudu.

Jako ono to není vyloženě špatné (např. micelárka Lirene je oproti ní na houby a všechno jen rozmazala), ale voděodolné černé stíny, černou linku a řasenku dává dolů horko těžko, je potřeba až moc materiálu, trvá to dlouho a víčko se musí na můj vkus až moc dřít - Bioderma tohle zvládá na pár lehkých tahů.
 





Jak vidíte, Ystheal+ byl ve velikosti 5 ml, takže na posouzení jeho avizovaného protivráskového efektu to samozřejmě nestačilo ;)

Obecně ale můžu zhodnotit, že je příjemný, nijak nedráždí, nijak nevoní (u krémů to vyloženě preferuji), a je žlutý :) 
Důvodem neobvyklé barvy je nejspíše to, že má i rozjasňovat, a s barvivem jsou tak do něj inkorporovány rozjasňující částice. Ty si nepředstavujte jako nějaké třpytky, to vůbec, ale po nanesení si lze všimnout, že obličeji dodává jemný glowing efekt - takže nic pro ty, které touží po matné pleti. Na druhou stranu není mastný a zejména na jaře/v létě (které jsou spolu letos očividně někde na tahu a byl to dobrej model) může být ideálním podkladem pod líčení.






Lékárenskou termální vodu jsem měla už několikrát (nejen Avene, ale i Vichy a La Roche) a vždycky jsem je dostala zdarma - buď byly v časáku nebo jako bonus k nákupu.

Původně jsem k nim byla skeptická ve stylu voda-co to může mít za efekt?-to bych si sama nekoupila, ale časem jsem musela (chtě nechtě) uznat, že je to opravdu fajn věc - podrážděnou pleť díky minerálům viditelně zklidňují a také urychlují její hojení. Ráda je tím pádem používám jako podklad pod oleje. A špatný není ani jejich osvěžující a fixační efekt.





Na závěr si neodpustím poznámku, že pokud budete něco od Avene objednávat, nezapomeňte si přihodit Cicalfate :D

Koho by zajímaly další micelární vody, starší recenzi najdete tu.


Jakou micelárku preferujete vy? A máte od Avene něco oblíbeného, co byste doporučili? Btw. používáte termální vody, nebo vám přijdou jako zbytečnost?

41 comments

28. května 2013 v 10:01

A pro mě je zase Cicalfate naprostý propadák a znám lepší zklidňováky a regeneráky :D :)

28. května 2013 v 10:08

Já mám zatím micelárku od Dermacolu. Ta je vážně super. Chci ale zkusit micelárku od La Roche-Posay, která má hodně kladných recenzí :) A co se týče termálek? Myslím, že je to zbytečnost, ale ještě jsem to nezkoušela. Třeba to budu mít jako ty :)

SIMPLE LIFE

28. května 2013 v 10:25

@wesulle pch, já tu Dermacol snad nakonec budu muset zkusit, i když jsem nechtěla, že bude na nic jak Lirene

28. května 2013 v 10:46

no kromě té Dermacol, jak už jsem ti psala minule, mám ještě Biodermu a včera jsem ji konečně asi na desátý pokus sehnala v balení 1+1 :) ale jak píše slečna nade mnou, že chce zkusit LRP - nikde jsem na ni nečetla nic špatného, jejich věci mám ráda, ale ta micelárka byla pro mě peklo, 5 minut jsem bolestí neotevřela oči a pak jsem je měla celé krvavé. zkoušela jsem to víckrát, nechápu, na co jsem mohla tak špatně reagovat...
jinak termální vody používám občas v létě na osvěžení, ale moc mě je nebaví tahat v kabelce :D

28. května 2013 v 11:03

Taky by mi udělalo ohromnou radost, kdyby mi něco přišlo k recenzi :)

28. května 2013 v 11:09

Já jsem teď objevila úžasnou micelárku od Mixy, doporučuju vyzkoušet. Odličuje líp než Bioderma.

28. května 2013 v 11:15

Taky jsem byla na micelárku Avene zvědavá, je mi ta značka nějak víc sympatická nebo co, no ale na to, že vůbec nepoužívám voděodolný líčení, vlastně jen obyč řasenky a sem-tam obyč linku, tak to tahle jinak milá a příjemná vodička nedávala ani zvysoka :( Takže nic, smůla. Krom toho mám dojem, že pokud stav mé pleti tehdy přímo nezhoršila, tak ho zanechala stejně tragickým, jako už byl - nic se mi nehojilo, pupínky vyskakovaly o stošest a vůbec, teenage forever :D Takovou vodu nepotřebuju.
A bohužel pro mě, nic moc mi nedělá ani ta termálka. Vlastně jo, osvěží. Nic víc. :-/
Verunka

Anonymní
28. května 2013 v 11:24

Od Avene mám právě nejradši termální vodu, idkyž jsem měla i Vichy a La Roche Posay, tak Avene mi sedla nejlíp - nejlepší a nejrychlejší efekt zklidnění atd. Používám ji celý rok, v zimě mi nahradí hydratační krém v období velkých mrazů, kdy si ji stříknu doma ráno na obličej a nebo i během dne v práci a pleť pak nemám vysušenou, podrážděnou. Byla ideální i v období, kdy jsem měla kožní problémy a nesnesla hned tak něco na kůži.
Druhý oblíbenec je Cicalfate, občas ho dám jako noční krém a ráno jsem jak po kosmetice ;)
Iwi Sluníčko B.

28. května 2013 v 11:26

@Černá Moora
Je na nic, navíc hodně parfemovaná a docela mě stahovala.

28. května 2013 v 11:35

Já ti to řikala, že je ta Avene na prd, ale některý lidi si nedaj říct:-D Já mezi ní a Lirene vidím rozdíl v tom,že Avene mi to pěkně rožmudlá okolo očí, zatímco Lirene mi to jakoby hrudkuje do malých kousíčků, které pak pouští okolo očí:-D Fakt prostě Biodermu nic nepřekoná a to už jsem vyzkoušela snad všechny možný micelárky kromě té od Ziaja a Nuxe (ta už ale čeká v šuplíku), ale stejně jim moc nadějí nedávám.
Od Avene mám oblíbený jen Cicalfate, jinak mě ta značka nudí nebo co...
Termální vody mi přijdou úplně k ničemu.

28. května 2013 v 11:47

Měla jsem od Avéne taky testovací sadu -krém, micelární vodu a termální vodu ve spreji. Nejvíce mě zaujal krém, který jsem si pak pořídila i v plném balení, recenze bude brzy. Micelární voda mě zklamala, dost mě štípala v očích, dopadlo to tak, že jsem ji vylila a lahvičku používám na cestování, na přelévání Sensibia :). Termální voda je skvělá a za zbytečnost ji rozhodně nepovažuji, její využití je opravdu široké, na obličej i tělo, krsáně zklidní různé vyrážky a podráždění nebo spálení sluncem či spáleniny jiného původu.

Víc zde:

http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/06/minisada-avene.html

28. května 2013 v 13:33

Hm, vypadá to vše fajn...tady ty micelárky jsou úplně mimo mě, nic na pleť nepoužívám, ale tak strašně bych měla, ach ta lenost:-D

28. května 2013 v 13:43

Termální vodu jsem taky oblíbila, měla jsem k tomu stejný postoj jako Ty, voda? Ale musím se jí omluvit, protože vážně funguje. :)
Micelárka mi taky nepřišla až tak zlá, ale je fakt, že černé linky používám jednou za drahnou dobu a voděodolné stíny vůbec. :)
Chystám se, že bych si od téhle značky ale pořídila nějaký denní krém.

28. května 2013 v 14:37

To by me taky zajimalo, protoze Cycalfate je pro me jednicka

28. května 2013 v 15:06

Po micelárce Bioderma jsem najela na Dermacolovou a ta teda čistí líp. Nikdy jsem po Biodermě neměla tak zasviněnej odličovací tampon.

28. května 2013 v 15:10

Souhlasím, micelárka Avene je nejenže dost silně parfémovaná, ale navíc mě štípala a s líčením si teda neporadila vůbec. než jsem dodělala horní řasy, měla jsem už oči jak králík. krém Ystheal+ je skvělý, zž jsem to psla i na Mooří FCB =) (mitsuuko.blogspot.cz)

28. května 2013 v 15:28

@U dvou Verunek mně je sympatická jakože tvůrce božského Cicalfate :D

tak to je dost blbý, mně naopak z hlediska reaktivity v očích přišla úplně ok

28. května 2013 v 15:29

@Anonymní zajímavý, v zimě by mě asi to nenapadlo .. :)

28. května 2013 v 15:30

@Dejnicka nedaj :D
Lirene mi udělala pandu, tahle nakonec odlíčí, ale je to fuška

28. května 2013 v 15:30

@papaya vida, to je dobrej nápad s tou lahvičkou

28. května 2013 v 15:36

já mám Avene moc ráda, mám ráda tu vodu termální, tu kupuji už asi 7 let, celou sadu na akné jsem měla ráda a hydratační krém. Micelárku jsme nezkoušela, stačilba mi bohatě ta od Biodermy, po které se mi oloupal xicht..

28. května 2013 v 15:37

@Černá Moora
jojo, růžová, v maxovi na zličíně za 415. normálně ji kupuju samotnou tak za 350, ta lékárna na zličíně je dražší, ale ve všech ostatních, kam chodím, to vůbec neměli, tak lepší než nic. na netu se sice sehnat dá, ale s poštovným to vyjde ještě dráž

28. května 2013 v 16:18

a tak to já třeba voděodolný líčení ani stíny nepoužívám vůbec - pouze černou tužku a řasenku a stejně se mi s Biodermou odličuje né úplně tak dobře, jako s dvoufázovkami :D proto jsem to vzdala a odličuju s nimi jen zbytek obličeje :D

jo a termální vodu mám ráda! měla jsem asi dvakrát právě tuhle a koupila bych si jí znova :)

28. května 2013 v 16:42

Termalni vodu taky pouzivam pod olej, nebo kdyz mi ten oblicej nejak moc pne. Micelarku mam ted Mixa, stydim se ze jsem jeste nevyzkousa tu proslavenou Biodermu, ale zaprve se mi do toho nechce vrazet tolik penez a zadruhe mi ta znacka neni moc sympaticka.

28. května 2013 v 18:06

Avene mi uz nesmi do domu ;). Kompaktni makeup-hruza. Gelovej odlicovac palil v ocich jako cert a navic byla ta gelovito slizovita konzistence v ocich vrcholne protivna. A micelarka teze stipe v ocich a blbe odlicuje. Za me Avene nevermore, snad jen na te termalce neni co zkazit, ta se da....

28. května 2013 v 20:00

micelárku bych chtěla vyzkoušet, jen tak ze zvědavosti, jestli by ji vyhovovala nebo ne :D :)

28. května 2013 v 20:06

Micelarku som zatial ziadnu neskusala a ani ma to nelaka.
Inak som Avene-positive :) Niekolko produktov som vyskusala a na ine sa chystam. Mam velmi rada ich termalnu vodu v spreji, pletove tonikum Gentle toner, sprchac a telove mlieko Cold cream a v neposlednom rade Cicalfate - pisala som nan aj recenziu na mojom blogu (co recenzia, ona je to priam oda http://thebeautycouloir.blogspot.sk/2013/05/recenzia-hojivy-antibakterialny-krem.html ) Ked som mala akne, pouzivala som rad Cleanance, tiez super. Jedine, s cim som nebola spokojna bol odlicovaci gel na tvar pre zmiesanu plet, vela toho bohuzial neodlicil :( Teraz mam od nich balzam na pery s Cold Creamom, tam mi nesedi parfumacia, ale inak OK. V buducnosti by som chcela vyskusat upokojujucu hydratacnu masku, ocny krem, krem Hydrance Optimale a laka ma aj dekorativka (uz vlastnim jeden ruz tejto znacky).

28. května 2013 v 21:10

Ahoj...podľa mňa micelárka ani nie je dobrá na odlíčenie očí...ja radšej oči odličujem špeciálnym odličovačom na oči z Avonu, ktorý už používam niekoľko rokov a je skvelý

http://lifeismystyle.blogspot.sk/

28. května 2013 v 21:31

@DashulkaJá nedám dopustit na Cicalfate, ten jejich výživnej krém, veškerý opalovací přípravky a termální vodu... nelam nad Avene hůl ;-) odličovače jsou ale výsostně děsný, to máš recht :-D

29. května 2013 v 0:13

Od Avene som ešte neskúšala nič, ale termálna voda vyzerá lákavo, jedno dievča mi písalo, že ju používa aj na fixáciu líčenia. V tomto bode ti príde tak dobrá?
S micelárkami som tiež trošku za opicami, Biodermu som ešte nemala a ako o nej tak všade čítam, tak ani nemám chuť si ju niekedy kúpiť :D V tomto som rovnaký typ, radšej vyskúšam niečo, čo nemá 100% kladné ohlasy, ale hovorím si, že na mne to určite fungovať bude :D Momentálne ma láka micelárka od Mixy

Anonymní
29. května 2013 v 12:16

@Černá Moora

Tak ani mě po pravdě, tohle je tip od kosmetičky. Údajně by měla termálka hydratovat hloubkově a ve větších mrazech to je menší zátěž pro pleť než vyloženě hydratační krém, který na povrchu může dělat problémy. Ven samozř. ale vylezu ze suchým obličejem ;) Mně to ráno docela trvá, než se "vytelím" z baráku, tak to není komplikace ;) Iwi Sluníčko B.

11. srpna 2013 v 14:47

Termální voda v horku rozhodně nesmí v kabelce chybět, Cicalfate je můj krém no. 1 po celý rok, ale micelárka pokulhává za tou Biodermou, což mě štve, Avene je mi sympatičtější jako značka.

18. září 2013 v 17:49

Vodu jsem si poprvé koupila s časákem a měla jsem úplně stejné pocity. Ty se téměř okamžitě rozplynuly a zavládlo nadšení! Zklidní pleť podrážděnou holením, sluněním.. a to pěkně rychle!

http://wonderfull-today.blogspot.cz/

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...