Garnier Olia - naolejovala, či nenaolejovala?

26. června 2013

Naposledy jsem si vlasy barvila tady a vzhledem k úchvatnému zážitku jsem neměla v plánu proces opakovat alespoň následujícího půl roku. Předpokládala jsem, že ta mrcha bude postupně pouštět, resp. alespoň trochu, a barva se prostě časem stane méně monolitická.. Nepustila ani o píď (jestli teda chcete něco, co se totálně zažere, vřele Mousse doporučuju). Mě ale ta nudně hnědá monoodstínovost dost přestávala bavit, mám ráda, když vlasy hází trochu plastické odlesky.
 





Takže když mi Garnier nabídl k vyzkoušení novou barvu Olia, ani jsem moc neváhala. Stejně jsem ji už okukovala, to avizované napumpování oleji znělo pro mé suché vlasy dost slibně.








Pokud jde o odstín, normálně bych si vybrala nějaký hodně tmavý, ale vzhledem k tomu, že tentokrát jsem se primárně chtěla zbavit barevné helmy, co zanechala Mousse, řekla jsem si o číslo 6.0, světle hnědou - od které jsem očekávala jen to, že nevyhovující odstín trochu stáhne do pryč (bez ohledu na to, co se tvrdí na krabičce, opravdu tmavé vlasy něco takového jen trochu projasní, s odbarvením nepočítejte, na to byste si museli pořídit něco peroxidově silnějšího/světlejšího).







Potud podle plánu. Zrada přišla, když jsem začala číst návod. Ono se to musí míchat v nějaké externí misce! A externím míchadlem! Néééééééééééé. To nesnáším. A absolutně nechápu, proč zvolili tenhle postup, podobné diy patli matli jsem považovala za něco, co dneska existuje už jen u nejlevnějších oldskůl Palette barev za pade. A že všechny modernější kousky se už vydaly cestou vlévání jedné barvící části do druhé, kdy pak směs jen protřepete a nanášíte. 
Zklamaně jsem prohlídla krabičku, jestli misku a míchadlo přece jen nepřidali, když na obrázku v návodu zrovna taková šikovná byla (páč za ty prachy, že jo), ale bohužel. Obsahuje jen dvě části barvicí směsi, černé rukavice (plusko) a kondicionér.







Žádnou spešl misku nemám, míchadlo taky ne. Nic z kuchyně jsem použít nechtěla (bych to pak musela vyhodit, ts), takže jsem nakonec našla plastovou pixlu od nějaké zmrzliny, do toho barvu prskla a promíchala starým štětečkem. Nanášet to tím ale fakt nešlo, aniž bych u aplikace strávila půl hodiny. Tak jsem si řekla, že na štětec prdím, barvu jsem třikrát nabrala do hrsti, na vlasy rozpatlala a bylo. Jako rozhodně nejrychlejší nanesení v mé barvicí se historii, to zas jo :D


Výsledek?

Dle očekávání, pokud jde o povrchové stáhnutí barvy, to zvládla.

Pokud jde o olejovou injekci, tak to bohužel - rozdílu od jakékoli jiné barvy jsem si v kvalitě vlasů nevšimla. Ani hned po barvení, ani následně při dalších umytích (ale naštěstí jsem si nevšimla ani žádného negativního rozdílu, to se taky počítá :D)





Výslednou barvu jsem vám chtěla ilustračně zdokumentovat, nicméně moc se nepovedlo, na fotce působí volako červeně ... ale aspoň můžete obdivovat mý žlutý oko, takhle vypadá při přímým zásahu sluncem - což je taky hlavní důvod, proč recenze stínů na oči nebývají moc na pořadu dne - k týhle debilní barvě totiž NIC nejde, skoro - krom černejch (ok), tělovejch (nemusím), zlatejch (nesnáším), hnědejch (nesnáším nejvíc).




Pokud jste Oliu zkoušeli, podělte se do komentářů, zajímalo by mě, jestli ty oleje někomu zabraly.

56 comments

26. června 2013 v 7:35

Ty seš číslo! Vážně mě tvoje články baví! :D Jinak barva vypadá - nebo spíš vlasy, krásně zdravě a leskle. Nevím jestli za to může Oila, ale bravo! :)

26. června 2013 v 8:16

Existuješ! Ten obličej musí být definitely tvůj! Muhuhuhaha

Anonymní
26. června 2013 v 8:16

Ne žľuté, ale jantarové! Nepodceňovat se.

26. června 2013 v 8:43

A helemese, kus moořího obličeje. Oko má super barvu, to si vystačí samo... ;) :D
Po barvě pokukuju, ale teda, to s externí miskou a míchátkem mě docela štve. Hlavně proto, že máme zase něco míň, než jinde... Tahle futuristická flaštička tam není? http://x72.xanga.com/b1ae1617c4033284924250/m227374885.jpg To je tedy bordel!

26. června 2013 v 8:56

@AnonymníMooře by se ale asi jantarové nelíbily, není z Twighlitu :D. Ale máš to očisko krásné ;). Ale nezávidím teda.

26. června 2013 v 9:02

Včera jsem na Oliu koukala, ale jak to tak vidím, raději zůstanu u tý henny (i když výsledky nejsou stoprocentní a jsem na to hroozně líná!). Jo a kousek obličeje, bravo! :) Oko taky dobrý :)

26. června 2013 v 9:07

Ahoj Mooro, jukni ke mně na blog....mám tam německou verzi Olia...a je i s nádobou na míchání, tahle česká verze je opět ohlodaná na kost :-(

26. června 2013 v 9:11

Jinak jsem s barvou nadmíru spokojená, moje vlasy mají oleje rády, je to nejlepší barva co jsem kdy zkoušela

26. června 2013 v 9:28

@Reny :))
ony bývají docela lesklé i normálně (než se teda vysuší :D), po barvě klasicky ještě víc, ale rozdíl oproti normálu žádný zvláštní není

26. června 2013 v 9:29

@An. takto si dělaj prdel ne? :D přesně takovou flaštičku bych právě čekala a houby

26. června 2013 v 9:34

@Duhová kočka no fakt! tak to jsem teda nepotěšena
ji snad z toho Německa zkusím znova, jestli nebude rozdíl

kdo by se chtěl mrknout, tak tady: http://uduhovekocky.blogspot.cz/2013/04/ohh-la-la-olia.html

26. června 2013 v 9:37

TVL, kus Moory !!! Milý deníčku, ona asi fakt existuje !
Máš nadpřirozený schopnosti a slyšela jsi na dálku, jak jsme nad olejovými westíky v Sphoře s IYF řešily, jestli jsi skutečná, že jo? :-)
Žlutý oko mě baví moc !
Přínos recenze barvy je pro mě, pochopitelně, nula (chystám recenzi na mytí hlavy mejdlem s jelenem :-P), ale nelituju, že jsem jí otevřela :-)

26. června 2013 v 9:51

@Černá Moora
Jsem ráda, že to mám do NDR fakt kousek, kdybych se měla spolehnout na tu barvu tady, tak bude na*raná, taky nesnáším misky na barvy

26. června 2013 v 10:03

Ahoj nechcela by si vzájomne sledovanie ? :)
PS:ja ťa už sledujem ❤
http://eeverywomen.blogspot.sk/

26. června 2013 v 10:17

Já jsem doposud barvila pouze barvou od Palette Deluxe, kde se mi moc líbila maska, která je fakt super, brala bych ji i v kyblíkovém balení :D
Jinak pokud chceš doporučit, tak pokud se ti příště poštěstí vybrat barvu na míchání do misky, zkus misku skleněnou nebo keramickou, z těch to jde v pohodě smýt a nic na nich neulpí :)

26. června 2013 v 10:30

@Bald and pale tak, teďs to proflákla :D všechno slyším a vidím!

26. června 2013 v 10:32

@Allen* ty kondiše v maskách jsou nejlepší, taky bych brala vždycky celý balení :D nechápu, že to neudělaj
jj, vím, ale bála bych se, že se to do toho zažere nějak druhotně, i když to nepůjde na první pohled vidět ;)

Anonymní
26. června 2013 v 10:49

Teď jsem se zarazila, barvila jsem se s Olia před několika měsíci a nepamatuju si, že bych k tomu něco extra potřebovala. Ve Španělsku je k tomu totiž lahvička, nevím, co český výrobce zase blbne.. http://www.garnier.es/_es/_es/novedad-olia/porqueesrevolucionario/como-aplicar.aspx
A nebyla to špatná barva, ale já se barvím na tmavě hnědou a tam moc velká kreativita není :-)

26. června 2013 v 11:37

@Hanča Zajda to je právě otázka ... co kdyby to bylo nějak odfláklý a nebylo zas tak odolný :D (ať žije paranoia ;)

26. června 2013 v 11:38

@Anonymní aha, jasně, takže jsme tady zas za blby - zbytek světa to má vyřešeno pohodlně, v ČR se bude patlat v hrnku
omg tohleto

26. června 2013 v 13:08

Moora, konečně ses trochu odhalila :) Máš nádherný vlasy! Nevím proč, ale vždycky jsem si myslela, že je máš krátký, a ty máš takovou hřívu :)

26. června 2013 v 14:22

Ja mam anglickou verzi a tam je takova super bachrata nadobka na smichani, je tam i nanasitko a velky kondicioner v tube. Barvu jsem teda jeste nezkousela, az o vikendu, tak zatim nemuzu rict jaka bude, ale prave me tam ten olej taky hodne zaujal.

26. června 2013 v 14:24

Je fajn, mít představu jak vypadá "Můra":)))
Já si tedka číhám na akci v Rosmannu, kdy mají za 149 Kč 1+1 Loreal creme casting,když se náhodou něčím barvím tak touhle barvou, je to spíš přeliv, ale jsem spokojená. Plánuji si za tři stovky koupit 4 barvy a budu mít na dlouho vystaráno:))

26. června 2013 v 15:42

@Mila de Illusoire tak ta představa krátkejch mě překvapila :)
děkuju, ale nádherný nijak zvlášť nejsou, jen když nejsou přesušený, tak to ujde ;)

26. června 2013 v 15:45

@Alushka no tak to už ani není vtipný ;) takže očividně u nás máme nějakou druhou jakost pro východní Evropu tvořenou ČR, Slovenskem a Maďarskem

26. června 2013 v 15:46

@Noogeta :))
dík za tip, tak to asi taky využiju, Casting jsem výhradně používala před "experimentama", je odstínově dobrej a vlasy dělá hezký

26. června 2013 v 15:53

Ja som si posledne nafarbila Syoss Oleo Intense, a je to ciste peklo. Bez amoniaku, ale skoro mi zhorela pokozka na hlave, vyzeram jak odfarbena ciganka, odtien otrasny. Zlta blond. Tiez nornalme pouzivam Casting, a vzdy ked siahnem po nejakej inej farbe tak to nedopadne dobre :)

Anonymní
26. června 2013 v 16:50

@Černá Moora
Mě už teda tady vůbec nic nepřekvapuje. Buď se sem věci dostanou 10 let po boomu v jiných zemích a nebo vůbec. Co tu je, tak je předražený, nekvalitní a nebo neúplný. By mě zajímalo, jestli se někdy dožiju toho, že další západní státy doženem:D -A.

Anonymní
26. června 2013 v 19:08

Tieto članky s farbami su the BEST
a mne osobne sa najviac osvedcili Loreal creme casting jednoducha manipulacia nemaju divny zapach (aspon podla mna) a farba je naozaj super
ale ja si tonujem len vlasy 2 krat do roka ked rysave vlasy mi vutaha slnka do dovnej blond :D a navyse len Loreal maju rysavu taku schopnu ktora nestmavuje
http://galantosfun.blogspot.sk/

26. června 2013 v 20:52

Trošku jsem doufala, že když tak hezky a vtipně píšeš, že budeš škaredá jako noc a ono zatím prd. :) Ne vážně - jsi skvělá. :)

Anonymní
27. června 2013 v 6:52

zejo....nebo aspon mrtvolne bleda (jako to by se prece od Cerne moory dalo cekat), hmm, jeste zjistime ze varis a pecess, ne!

27. června 2013 v 10:03

@Zuzana F. tak to potěší
Olia nepálila vůbec, to se zas musí nechat, že v tomhle byla dobrá

(na stáhnutí žluté je dobrý stříbrný šampon)

27. června 2013 v 10:08

@Anna Ananasová :D imo by se spíš měla říkat škaredá jak ráno, to k tomu teda nemám daleko :D

27. června 2013 v 10:21

@Anonymní k vaření jsem se vyjadřovala v posledním tagu .)
ale bledý oči by se šikly

Anonymní
27. června 2013 v 20:43

@�ern� Moora
Dnes jsem v barvu Olia viděla v DMku, vedle krabiček byly volně plastové misky s míchátkem.

Anonymní
27. června 2013 v 21:10

Helemese, on má někdo podobnou barvu očí jako já. Moc takových lidí nevídám, maximálně ve filmech, kde se tohoto efektu dociluje čočkami...třeba ten týpek z Akt X, co se živil lidskými játry, muhehe.

28. června 2013 v 0:00

@Sadako LOL, tak ten byl nezapomenutelnej ovšem! :D

28. června 2013 v 0:03

@Anonymní zajimý řešení teda ... jak kdyby se prodával pudr a houbičky byly k dispozici volně vedle :D já na ní koukala už před časem a to tam žádný misky nebyly, a tuhle jsem dostala, přičemž v návodu žádná zmínka o included misce není, takže docela zvláštní počin :)

28. června 2013 v 0:10

Tak v sobotu jsem na ni narazila v obchode a koupila odstin 634 a poprve v zivote jsem s barvou naprosto spokojena, ba dokonce nadsena, jelikoz mi krasne chytla dle mych predstav a i mi vyzivila ty moje silene suchy vlasy.. takze ja davam palec hore...

28. června 2013 v 0:14

Jé, Moora! Představovala jsem si tě jinak!

Já začínám pomalu plačkat z mých šedin, takže se zas musím po nějaký barvě podívat... To zas bude boj :)

(Jo a jinak – tímto stylem /tj. rukou/ barvím vlasy vždycky, na nějaký mazáníčko štětečkama nemám nervy)

28. června 2013 v 22:41

Jéééé konečně vidíme kus Moory!!! :-) Představovala jsem si tě tak nějak víc depresivně a gothic :-DDD

30. června 2013 v 0:19

@Černá MooraTen co prolezal mrizkou vetraku? Kua, z toho mam trauma dodnes !!! I ve zralem veku mam heges pocit z mrizky za zady :-D

30. června 2013 v 0:22

@Bald and pale přesně ten :D naštěstí u nás nejsou tyhle větrací šachty nijak obvyklý :D

30. června 2013 v 0:25

@Černá Mooraty se smejes, ale my tehdy u nasich meli v koupelne vetrak kryty mrizkou a ustici do svetliku secesniho cinzaku, kde to divne strachali a me kazdy vecer temer jeblo strachy, kdyz jsem se mela jit umyt :-))

30. června 2013 v 0:40

@Černá MooraBylo mi 12, takze nejake logicke argumenty jako "je to SERIAL, proboha!!!" mi byly zcela ukradene a dozadovala jsem se maminy asistence v koupelne :-D Njn, rikali mi "nekoukej na to, budes se bat". Neposlechla, nekecali :-))

Anonymní
26. srpna 2013 v 15:09

No tak to cumim ja jsem si ji ted koupila a jsem maximalne spokojena byla v tom i lahvicka do ktere se to micha takze nechapu jakto ze ji tam v Cr nemate :D njn CR co by sme se taky mohli divit co? :D

Anonymní
4. září 2013 v 13:38

to ti svetlá hnedá chytila takto natmavo? :-O

Anonymní
7. srpna 2014 v 13:27

já jsem ji zkoušela a moc mi pomohla, navíc mě potěšila protože jsem předtím měla alergii na jinou barvu ale na oliu se žádná reakce neobjevila a vlasy mám krásně lesklé a vyživené :)

Anonymní
10. září 2014 v 12:57

Já mám totálně suché, kudrnaté vlasy...navíc jich mám milion, takže každý způsob jak do nich dostat trochu života je vítaný. Olia je na to moje peklo naprostá jednička....dlouho drží, leskne se...a ten závěrečný balzám je boží nejvíc. Jen kdybych tak našla něco, co by udrželo ty vlasy hydratovaný víc než dva dny, to by byla pecka největší. Už používám za studena lisovaný oleje a normálně to v nich máchám a stejně, dva dny úžasný a pak zase suchá sláma. Stojí to děsný prachy a výsledky nikde...kdyby všechno fungovala jako v reklamách, to by byl ráj na zemi :-)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...