Neoplachovací gelový odličovač od Avene - bude lepší než micelárka?

3. června 2013

Od Avene jsem kromě balíčku Ystheal, který jsem si vybírala sama, dostala ještě jako takový bonus mini balení gelového odličovače s názvem Extremely gentle cleanser. 

Na webu je sice popsán jako čistící pleťová voda, ale to tedy upřímně řečeno nechápu - co jsem vodu viděla naposled, tak takhle nevypadala ;) Konzistencí je to řidčí gel, příp. gelové odličovací mléko, ale voda rozhodně ne.

Tuhle věcičku jsem tedy nečekala a když jsem ji z balíčku vytáhla, nejdřív jsem se zaradovala, že jako jé, mycí gel na obličej, to se mi zrovna docela hodí. Pak jsem si ale všimla nápisu no-rinse - a musela si ho přečíst několikrát a v duchu se přitom ujistit, že přece VÍM, co znamená rinse. 
Protože - mycí gel, co se neoplachuje? Wut?




Nakonec jsem zjistila, že to zase až tak divné není, protože to není mycí gel, ale odličovací gel, taková alternativa odličovacího mléka (u kterého se neoplachování předpokládá), což jsem ale tedy ještě neviděla, takže divné mi to vlastně přijde pořád. Nějak se psychicky nedokážu přenést přes to, že se namažu GELEM, co vypadá jako mycí, a pak ho neopláchnu (možná nějaké symptomy skrytého autismu, co já vím).




Ale když to tedy v návodě je, tak ok, napatlám a uvidíme.

Dojmy?

  • Při použití s vatovým tamponkem teorie jaksi nefachá. Tím, jak ho nedokáže kvůli konzistenci pořádně zvlhčit, tak na oku při šmrdlingu nedokáže líčidla pořádně rozpustit a oko zbytečně dřete. Jediná možnost je použít strašně velké množství gelu a udělat na tamponku silnou vrstvu, ta už si s make-upem poradí.
  • Druhá možnost použití je nanést gel přímo na oko prsty a jemnou masáží pak líčidla rozpustit. Ano, tohle funguje ok, i voděodolné stíny jdou odlíčit snadno. Problém je, že pak má člověk zapatlanou celou ruku a stejně tu gelovou kaši musí tím vatovým tamponkem/kapesníčkem setřít. Když se to teda nemá oplachovat.
  • Pokud byste chtěli odličovat i zbytek obličeje, nejen oči, museli byste ho opět použít opravdu hodně, protože jinak byste neměli co stírat a spíš byste si ho i make-upem vetřeli do pleti.
  • Použít ho jako běžný mycí gel jsem nakonec samořejmě neodolala. Bohužel skoro vůbec nepění, takže tudy cesta nepovede.




Verdikt

Odličovače musíte použít buď strašně velké množství (což je neekonomické) nebo odličovat prsty (což je nepohodlné).

Pokud bych měla za něco pochválit, tak za to, že v očích absolutně neštípe, ani je nedráždí. Parfemaci příjemně postrádá.



Na micelárku ovšem nestačí, a já si šla pěkně poslušně udělat zásoby.





Zkoušeli jste někdy podobný odličovací gel? Nebo také vidíte prvně jako já? A čím se odličujete nejraději?



23 comments

3. června 2013 v 7:09

No já tedy pokud odličuji mlékem, tak ho patlám prsty. Několik kosmetiček mě usvědčilo v tom, že se to tak správně má dělat, pořádně vmasírovat a pak setřít třeba kapesníčkem - vyhovuje mi to :)
Jinak pokud mám makeup tak mléko a pak micelárka, pokud ho nemám, tak používám mycí gely - ale ty co se oplachují :D

3. června 2013 v 7:25

tak s tim gelem jsem na tom jako ty. tohle neni nic pro mne. Bud to ma penit, nebo to ma fungovat s odlicovacim tamponem.
Jinak ad micelarka Biodermy, tohle je (dle nekolika zahranicnych blogu) http://www.loreal-paris.co.uk/skincare/cleansing/skin-perfection/purifying-micellar-water.aspx pry hodne dobry dupe. Mozna se tahle info (pokud je to v nasich koncinach k mani) bude nekomu hodit ;-)

3. června 2013 v 7:26

taky si odličovací mléko (nebo spíš krémy) patlám prsty, je to podle mě šetrnější než tampónem. a pak to tedy umývám, protože setření čímkoliv mi přijde divný, maximálně udělám nějaký hot steam cleansing hadříkem. což by mě tedy zajímalo, jak se tento neoplachovací gel umývá vodou?

3. června 2013 v 7:46

Já si většinou oka popatlám prsty olejem, pak umeju a celý obličej ještě dočistím micelárkou. Nebo vezmu micelárku na oka a obličej umyju čistícím gelem a pak znova micelárka.

3. června 2013 v 8:11

odličovací gely moc nemusím, radši mám micelárky :)

3. června 2013 v 8:20

Hm, tak to vidim prvně. A ani mě to moc neláka... Dík za recenzi!

3. června 2013 v 9:00

Mam ho a jsem s nim celkem spokojena.
Ucazime-li, ze je to urceno pro lidi s extremne citlivou pleti, kterym oplach vodou dela fakt problemy, vysvetluje to tu bezoplachovost. A je fakt, ze pro takovou plet lepsi neco, ceho je potreba hodne, nez vubec nic, nebo neco, co funguje blbe.
Pouzivam ho pri navsteve u otce - je tam priserna voda, ktera se me pleti hrube nelibi a v tu chvili jsem za tenhle gel fakt rada.
Ale - strasne mi vadi ten "teply" pocit, ktery mi na pleti necha. Jsou ale chvile, kdy se neda svitit a je zo lepsi nez rezavym dratem do voka :-)

3. června 2013 v 9:31

Já mám něco podobného od Vichy, akorát se to už asi nevyrábí, takže se mi to nepovedlo dohledat. Je to taková hustší emulze, která má odličovat obličej i oči a fungovat jako toner. Bez mučení se přiznám - používám to místo mycího gelu ve sprše na už odlíčený obličej. Nedovedu si představit, že bych si to pak neumyla. I tak mi to straší v koupelně už hrozně dlouho, používám to jen jako nouzovku, když mi dojde normální mycí gel. Takže tohle od Avene by pro mě asi nebylo.

3. června 2013 v 10:01

já jsem odličovacím gelům zatím na chuť nepřišla, resp. mě ještě nepopadla chuť si nějaký pořídit:) zatím zůstávám u klasiky - odličovač očí, mléko, tonikum nebo pleťová voda. mám sice velkou spotřebu vatových tamponků, ale za to mám pocit 100% odlíčeného obličeje:) micelárku od Biodermy doma mám, zatím čeká na své využití, tak jsem zvědavá, jak mi bude vyhovovat ;)

3. června 2013 v 10:06

Mě teda absolutně děsí, že se to nesmývá, připadala bych si, že ten obličej není dostatečně umytý, já jsem zvyklá na klasické mycí gely a u toho asi zůstanu:)

3. června 2013 v 12:04

@FairyChain by mě asi nenapadlo .. já mléka nepoužívám, co jsem kdy zkoušela, tak mi ucpávaly póry, ale vždycky jsem je patlala s tamponkem no :)

3. června 2013 v 12:08

@TiffDen popátrala jsem a u nás nenašla zmínku, škoda, prubla bych

3. června 2013 v 12:10

@Bald and pale tak to sem asi ignorant, by mě nenapadlo, že těm s citlivou škodí oplachování vodou :D potom to má jistou logiku :D ale stejně je to divný a měla bych tendence ho brát micelárku (což je ale pak zbytečný ho vlastně mít)

3. června 2013 v 12:11

@Micha(e)la jo, takhle by skončil i u mě, ještěže je to malá lahvička :)

3. června 2013 v 13:07

myslím, že mám doma vzoreček a teda vůbec se mi to nelíbilo, takže jsem ho zkusila jednou a od té doby je někde zahrabaný bůhví kde :D

3. června 2013 v 14:05

Já jsem ještě nezkoušla a asi ani zkoušet nebudu. Testuji teď micelárku od Mixy ;)

SIMPLE LIFE

3. června 2013 v 16:08

To znám, přesně stejnou konzistenci má gelový čistítko od Nobilisu "Salt". Až na to, že tento je přímo určen na mytí s vodou, vůbec bys v nich nepoznala rozdíl - nepění, neodličuje, je to divně těkuty =D Na zítřek je na to připravený článek na blogu ;)
(mitsuuko.blogspot.cz)

4. června 2013 v 15:13

No fuj, na tohle by mě nikdo nepřesvědčil, bych si připadala neumytá dokud bych to nespláchla s vodou. Něco jako antibakteriální gely na ruce - pro prvotní účinek dobrý, ale dokud si ruce neumyju mýdlem a vodou, tak si přijdu nesvá.
Verunka

4. června 2013 v 19:48

Ten gel zní zajímavě, asi časem pořídím a budu utírat tampónkama namočenýma ve vodě.

Anonymní
5. června 2013 v 8:07

Mám odličovací gel s chrpou Yves Rocher (jmenuje se odličovací voda) a ten je teda fajn, dávám ho na vatové tamponky a funguje skvěle.

7. června 2013 v 10:21

taky ho mám a vcelku funguje... pokud tedy nejsem nalíčená! :)) Nedělá mi to vůbec nic, jen to ten makeup rozmazá, po použití gelu spotřebuju stejné množství micelárky.. :/

8. června 2013 v 22:46

Vidim to prvne a mam stejne dvojbaleni milearky jako ty :-)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...