Už Mixujete?

15. června 2013

Značku Mixa jste pravděpodobně už zahlídli. Ať na blozích, v televizi nebo v terénu (já si jejího stojanu všimla v DM, Rossmannu i Tescu, ale měla by být k sehnání i v Tetě, Albertu, Sparu a Globusu ---> neuniknete).

Pokud byste její nedávný vstup na český trh přece jen nezaznamenali, tak ve zkratce uvedu, že je to francouzská kosmetika, která se zpočátku specializovala na přípravky pro jemnou dětskou pokožku a postupně se dopracovala k výrobkům určeným pro extra citlivou pleť obecně, tedy i dospělých. Neobsahuje parabeny, alkohol ani barviva. 

Na obalech najdete sympatický údaj, že existuje již od roku 1924, ale co jsem to trochu zkoumala, tak nějaká viditelnější činnost, pokud jde o výrobky, se v podstatě datuje až od 60. let ... např. jejich slavný krém na ruce měl minulý rok 50. výročí atp. - takže 1924 bude spíš tak jako pro image, nějaké ty počátky firmy, než že byste si mohli fetišisticky říkat wau, tohle se vyrábělo už před 90 lety ;)

Ofiko info v češtině najdete na http://www.mixafrancie.cz/.



Každopádně, na mě osobně reklama zafungovala a něco pořídit jsem měla v plánu, takže nabídku na poskytnutí  několika výrobků k recenzi jsem uvítala.




K vyzkoušení jsem dostala Regenerační promašťující tělové mléko a Extra vyživující mycí gel na tělo a vlásky (než jsem si všimla, že je hlavně pro děti, tak jsem si říkala, že to je neobvykle roztomilé označení :D)


1) Mléko je podle popisu určeno pro extrémně vysušenou pokožku, která snadno popraská a bolí.

Takovou (naštěstí) nemám, ale proč hloubkovou regeneraci neposkytnout i té tolik nevysušené, že ;) Na druhou stranu vám kvůli tomu nemůžu říct, jestli na tu extrémně suchou funguje, nebo ne. 
Můžu jen konstatovat, že normální hydratuje pěkně a dobře se vstřebává (a protože jsem na pravidelně mazání stále líná, používám ho nejčastěji na ruce).

Pokud jde o parfemaci, tak ta mě dost překvapila. Trochu jsem čekala, že nebude žádná, příp. jemná, ale ona je docela dost výrazná. Sice poměrně neutrální, ale výrazná. Někomu by to mohlo vadit, zejména ve chvílích, kdy na pronikavou vůni nemá člověk náladu.




Když jsme u vůně, od začátku mi něco silně připomínala ... pořád jsem nemohla přijít na to, CO.  Až jsem si při focení složení všimla ovesného mléka. A měla jsem to. 

 Kdysi jsem si pořídila krém na suchou kůži od A-Derma z řady Exomega, určený teda původně na atopický ekzém, ale já ho chtěla na ruce, které jsem si tehdy něčím strašně přesušila - a ten je na ovesném mléku vyloženě postavený. A voní (nebo voní, on deklaruje, že je bez parfemace, takže to je asi nějaká přirozená vůně složek) hodně podobně - jen jemnějí a méně krémově. Ale jinak je to tam.






2) Gel na mytí myje :) Ale zůstaneme u parfemace - ta je tady moc příjemná a uklidňující, a speciálně kvůli ní bych ho doporučila.

Abych měla co napsat, než že myje, tak jsem ho kvůli vám vyzkoušela i na vlasy, a to teda doporučit nemůžu - zaprvé nějak málo pění, takže je ho potřeba hodně, zadruhé vlasy nic moc, docela rozlítané a krepaté. Takže tohle použití bych fakt nechala jen na ty dětská řídká chlupiska, tam si dovedu představit, že to je ok.





A obrazový bonus zejména pro Terrynku :D (která se vyjádřila, že když ji budu westíkem pravidelně zásobovat, možná se neudrží a pořídí si taky). Aneb westík do každé rodiny.





Miláček si našel klacíček. To na nich miluju, netroškařej.





Co vy - zkoušeli jste už něco od Mixy? Pojmy a dojmy? :)

46 comments

15. června 2013 v 8:17

Nemixuju, zaujalo mě, že se propaguje jako značka pro citlicou pleť, ale její složení tomu vůbec neodpovídá. Já bych si její produkty bohužel na pokožku dát nemohla :/

15. června 2013 v 8:21

Ke mně do domu žádný pes teda nesmí, jsem úplně nejvíc antizvířecí holka :D
Každopádně musím uznat, že s westíkem tvoříte asi hezkou dvojku, pokud budu předpokládat, že ty jsi úplně černá :D
Ale k věci - já značku Mixa vůbec nemám, každopádně působí celkem sympaticky, takže až ji někde zahlídnu, nějaký krém na ruce bych snad popadla :)

15. června 2013 v 8:53

viděla jsem stojan v Tescu, možná časem něco zkusím, teď mám všech mazadel hrozně moc a jediné, co mě zaujalo, je CC a micelárka, ale zatím se bojím experimentovat :D

15. června 2013 v 8:56

Od značky Mixa jsem si zrovna včera pořídila dvoufázový odličovač se slevou 25% (za 10 bodů v dm). Doposud jsem se odličovala jenom zelenou Biodermou, která není určená na odlíčení a nevím tedy co se včera stalo, ale díky Mixe jsem ušpinila snad 3 tamponky obostranně a potom jsem ještě 2x použila Biodermu, kde taky něco z makeupu ulpělo. Ani mi nepřijde, že by spatně odličovala, ale nerozumím proč jsem toho tolik upatlala :O Možná to byly nánosy makeupu z předešlého roku, kdy Bioderma nebyla dostačující :D :D :D
Citlivou pleť nemám, pleť byla po Mixe hezky jemná a vláčná (má v sobě i olejovou fázi na voděodolný makeup), ale trochu mě štípali oči :(

15. června 2013 v 9:41

Já se přiznám bez mučení, že jsem tuhle kosmetiku zatim jen okukovala v drogérce. Mám teď na tělo olej Tahiti Tiaré, ale až bude po něm, zkusím to tělový mlíko, páč vysušená jsem jak treska, tak jsem fakt zvědavá, co to se mnou udělá. Za roky vysušenosti můžu říct, že je někdy oříšek sehnat dobrý promašťující krém, po kterým pak nevypadám, že jsem se vyválela v čerstvě nasmažených řízcích :D.

15. června 2013 v 10:11

Já si na základě jednoho komentu tady pořídila micelárku. Napřed jsem byla trochu zklamaná - co do odličování nesahá biodermě ani nikam (s tímto to mám jako ty, vyzkoušela jsem micelárek mraky a bioderma je nej). ALE... Koupila jsem si ji v době, kdy jsem měla strašný problémy s pletí, protože jsem se stěhovala a je tu strašně tvrdá voda, což je pro moji už tak dehydrovanou pleť katastrofa, takže ucpaný i ty póry, který jsem nikdy neviděla, cystický akné, normální akné,nic se nehojí, no prostě děs běs... A to já si pak vždycky dělaám fázi bez vody a myju se jen micelárkou. Pokud to praktikuju s biodermou, tak tak po 4 dnech už mi to je fakt nepříjemný, mám zanešený póry a pocit, že ta pleť fakt není čistá. A zklidnění sice vidím, ale celkem malý, spíš, že se to nezhoršuje a co už je, tak se hojí. A Mixou takhle jedu už 14 dní a pleť nejen, že je perfektně čistá, ale je v tak o milon procent v lepším stavu, jsem z fáze "žádný makeup už mi nepomůže" ve fázi "dneska možná ani makeup nepotřebuju". A jediná změna v péči (když pominu to vynechání vody) byla právě změna tý micelárky...

15. června 2013 v 10:20

Mixa je mi nějak nesympatická, asi tím, jak je najednou všude. A-dermu miluju, je nejlepší na ruce v krizi. Westík je boží :-D

Anonymní
15. června 2013 v 10:43

Mixovala jsem na střední. :-D Učitel na "občanskou nauku" se takhle jmenoval. Pedant na definice, nepřiznával vlastní chyby, diktátorský typ, mužský šovinista, co měl různé narážky na údajnou hloupost a podřadnost žen, neskutečný slizoun odporný charakterem. Prostě psychopat. :-) Nevermore. Už kvůli tomu se mi Mixa zrovna moc nezdá. :-D A jiných podobně zaměřených značek bude víc, takže nevím, proč zrovna tuhle si vybírat.

15. června 2013 v 11:15

jůů...westík..toho jsem taky chtěla..když jsem byla malá
my máme velššpringršpaněla..úplně nejvíc ňuńavej je...chtěla jsem mu ještě pořídit kamaráda..jezevčíka, ale máti je naštvaná, že jí tenhle dělá jámy na zahradě...a tudle jí povalil stokilovej kamen na skalce..takže nic..:(

15. června 2013 v 11:18

ja som si z Mixa kupila tonikum, micelarku a krem na suche zony, takze uvidim jak to vsetko bude fungovat:)
http://lifeparade-by-bashi.blogspot.sk/2013/06/popeenkove-snad-inspirativne-nakupy.html

15. června 2013 v 11:25

@FairyChain citivou nemám, takže tohle úplně neposoudím ... co by ti tam vadilo konkrétně? ten SLS?

15. června 2013 v 11:26

@Natálka B. CC mám taky, ale u něj to chce víc času na posouzení

15. června 2013 v 11:27

@Allen* nánosy z minulého roku :DD

to já dvoufázový asi zkoušet nebudu, po strašné zkušenosti s Ryorem už se všeho takovýho bojím

15. června 2013 v 11:29

@Rena zajímavý ... třeba to fakt bylo jí ... akorát nevím, jestli mám zkoušet, když na odlíčení to nebude vončo, hmm ... no nakonec mi to stejně asi nedá

15. června 2013 v 11:32

@Jája pejskek si chtěl hrát s kamínkem a vy na něj takhle :D

15. června 2013 v 11:58

Na základě článku u Terrynky jsem pořídila a teď testuju CC... A zatim jsou mé pocity následující... Efekt proti zčervenání potvrzuju, v tomhle ohledu funguje skvěle, nicméně chvíli po nanesení jakoby nepříjemně "kouše" (to naštěstí po chvilce odezní)... Při použití bez následného nanesení běžnýho hydratačního krému navíc pak dost škaredě vysušuje (pokud ho použiju jako "bázi" pod krém, tak se to dá)... Vůně mi taky zrovna dvakrát nesedla a z tvýho článku usuzuju, že asi bude dost navoněný všechno, takže další pokusy se u mě asi konat nebudou.

15. června 2013 v 12:03

Až ti jednú westík dosmyčí dom kus stromu, to bude teprv prdel :-D
Bebe

15. června 2013 v 12:22

zatím co jsem tak četla recenze, tak Mixa není žádný zázrak... ale určitě si chci aspoň něco pořídit a vyzkoušet :)

15. června 2013 v 12:34

Já můžu fotky westíků taky v libovolném množství, sice se na žádného pro nejbližších pár let bohužel nechystám, ale pokochám se ráda:) Btw, předpokládám, že klacíček hrdě donesl v zubech domů?? :-D
Mixa mě nejdřív nezaujala, pak od Terky jo a teď zase ne, když vidím, jak se to sem valí jako onehdá Bioderma. Prostě, všeho moc škodí. A navrch jsem si naordinovala přísnou spotřebu což se s nákupem nového nevylučuje, ale je to jaksi kontraproduktivní, takže tak:)))
Verunka

15. června 2013 v 12:48

Mám koupenou micelárku, ale ještě jsem ji nezkoušela, protože jsem se zařekla, že když teda nedokážu odolat kupování nových věcí, tak aspoň je budu načínat až poté, co dopotřebuju ostatní produkty. Protože mít otevřené tři micelárky a střídat je podle nálady asi není dobrý;) Z nabídky mě ještě zaujal dvoufázový odličovat očí (koupím až dopotřebuju YR) a 24 zklidňující hydratační krém (koupím až dopotřebuju modrý garnier).
Nicméně si mě nalákala na to mléko. Na mazání celýho těla nejsem, protože mám potom pocit mastnoty a ulepenosti, ale tady by to asi hrozit nemuselo. Takže si píšu na seznam. ;)
Klacíček! :-D

15. června 2013 v 12:56

@Lucy Love vysušování jsem si zatím naštěstí nevšimla, ale uvidíme

15. června 2013 v 12:59

@Bebe westíky nepodceňovat - už se totiž stalo :D asi tak dvoumetrovou poraženou břízku - při běhu k ní v očích výraz, jakej já mám, když vidím ve slevě Guerlaina, a už ZCELA VÁŽNĚ tahal, že si ji vezme s sebou

15. června 2013 v 13:01

@Harmony to si dobrá, já nedokážu kosmetiku koupit a nechat neotevřenou - koupím a už se v tom rejpu, no way :D

15. června 2013 v 21:26

@�ern� Moora :-D Koukám, že s westíkama je fakt sranda :-D

15. června 2013 v 22:33

Viděla jsem v tv reklamu a strašně mi připomínala reklamu na Garnier, jsem si říkala, jestli nejsou pod stejnou společností, ale nehledala jsem, takže ta podobnost je možná náhodná, ale prostě mi to přišlo podezřelé, zatím mě značka neláká, ale tak třeba něco někdy:)

16. června 2013 v 9:19

Můj postoj k Mixe je znám z mého blogu (pozitivní s lehkými výhradami), ale za überťuťuňuňu foto Kousavky dokonce s věnováním zvažuji, že se večer pomodlím za chcíplou rybku pohozenou nedaleko tvého domu ! Nezbytně nutně potřebuji westíka, ach, ach !! :-)

16. června 2013 v 18:49

Se pořád nedokážu smířit s tím, že jsi pejskař. Nesedí to k tobě, ty máš doma jíst zaživa morčátka a ne milovat psy :D. Chm :). Jinak od Mixy mám totéž, zatím jsem vyzkoušela mléko a to je dle mě celkem fajn.

Anonymní
16. června 2013 v 20:48

zatím zkouším Micelárku... využila jsem akce v Rossmannu ;-). Zdá se mi zatím v pohodě, odlíčí, ale nepoužívám make-up, jen řasenku a tvářenku... za mě spokojenost. Leňa

16. června 2013 v 21:45

@In your face! ts ts ts, děláš, jak kdyby se to vylučovalo :P o morčátka se šábnem s westíkem :P i když dáváme přednost křečkům, líp se zpracovávaj

17. června 2013 v 8:53

Westík je fakt miláček a dost oživý článek:)

Já si poslední dobou mixuju tak na nejvýš koktejl...ale dneska jdu do Tety, tak se schálně po tomhle rozhlídnu...

19. června 2013 v 17:21

nie a asi ani neplánujem :)

pozývam ťa ku mne na GA o super ceny
http://mimslady.blogspot.sk/2013/06/giveaway-alebo-velka-letna-sutaz.html

19. června 2013 v 19:45

Pokud jsem viděla a slyšela dobře, tak dávali v TV reklamu na CC krém od této značky. Značka mě zaujala, asi něco vyzkouším ;)
Menší Giveaway na mém blogu - http://diamond:-) katty.blogspot.com/ Zapojte se! :)

24. června 2013 v 0:32

Napřed mne tato značka vůbec neoslovila, ale pochopitelně, zvědavost byla nakonec silnější :D. Takže mám doma Mixácký krém na ruce, cca za 7 pětek z Globusu a jsem s ním spokojená. Lepší průměr na hodně suchou pleť, určitě bych ho doporučila :)

24. června 2013 v 12:09

Viděla jsem to snad ve všech drogérkách, ale ještě jsem to nevyzkoušela.

www.andie-chambers.blogspot.cz

28. června 2013 v 16:50

@Černá Moora Nejlepší dvoufázový odličovač, jaký jsem kdy měla, je od L'Oreál Paris z řady Dermo-Expertise. Neměl chybu :)

Anonymní
1. července 2013 v 15:16

@Lucy LoveTo stipani a vysuseni potvrzuju, mam dost citlivou plet, co zcervena pri kazdy prilezitosti, chvili po naneseni me zacal stipat a stipal jeste pul dne a oblicej mi pak zarudnul vic, nez normalne, dost podobnou reakci jsem mela i na emulzi proti cervenani od Avene, takze za me to teda na extra citlivou plet nebude.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...