Mixa micelárka - Mooří (téměř) požehnání included

29. července 2013




Po fatalním debaklu s Lirene už jsem tyhle levný verze micelárek ani moc neměla chuť zkoušet - protože i u Lirene jsem kolikrát četla, jak je super a vyrovná se Biodermě, což jasně ukázalo, že každej má holt jiný odličovací potřeby a někomu stačí fakt málo (nic ve zlým, můžu jen závidět).

Takže ani do koupě Mixa se mi moc nechtělo, i když recenze byly slibný ... ale když jsem jednou vyhazovala krabičku od CC krému, všimla jsem si, že je v ní nějakej malej leták, co slibuje právě tuhle micelárku zdarma za vyplnění online dotazníku - což jsem samozřejmě musela zkusit - a fungovalo ;).






Abysme si ujasnili výchozí stav hodnocení micelárek, zopakuju, že v mým případě mi musí micelárka především snadno odlíčit oči - a to voděodolný černý stíny, černou řasenku, černý linky. Jak tohle nezvládne, tak mě dál nezajímá. 
Bioderma to dokáže bez problému na pár tahů, neštípe, nevysušuje, takže je měrnou jednotkou všech dalších micelárkových aspirantů.

Je mi jasný, že někdo micelárku používá jen na zbytek pleti, ale na tohle já ji teda fakt nepotřebuju, páč to zvládne každý tonikum a odličovací pleťová voda.


A jak to dopadlo s Mixa? (Mixou? ježiš, já to asi budu skloňovat, i když je to divný, ale pořád míň divný, než neskloňovat ... takže Mixou).



Musím říct, že jsem byla fakt překvapená, protože se s odlíčením popasovala víc než dobře.

Ačkoli na sundání výše popsaného očního make-upu potřebovala přece jen o tah víc než Bioderma, troufám si říct, že pokud se nelíčite až tak černě, neuvidíte ve snadnosti odlíčení mezi Biodermou a Mixou rozdíl. Fakt.


Pokud jde o případné štípání v očích, neštípe.




V čem rozdíl uvidíte, je to, že Mixa trochu více lepí. Resp. Bioderma nelepí, Mixa trochu jo. 
Alespoň tedy mně, což mi ale taky přijde, že tenhle aspekt je možná dost subjektivní (i když nevím, čím to může být), protože jsem párkrát četla stížnosti i na to, že lepí Bioderma, což u sebe nepozoruju.

Lepení není nic, co bych řešila, protože je fakt hodně malé, spíš takový pocit, tkž nijak dál nestírám, jen přemáznu krémem a hotovo.




Pokud jde o složení, moc styčných bodů s Biodermou nenajdeme.





A aspekt srovnání nejvýznamnější - cena. Vyplatí se Mixa jako levnější alternativa nebo ne?
Ačkoli většina nejspíš čeká že řeknu, že jo, tak zas až tak úplně ne ;)

Cena je v akci myslím kolem 100 Kč za 200 ml Mixy, což znamená 500 Kč za 1 litr. Jenže litr Biodermy v akci vyjde taky na pět set. A když si vezmu, že je trochu lepší a nelepí (a má hezčí flašku :D), tak kupovat Mixu nemá moc význam.

Ovšem v případě, že Bioderma v akci zrovna nebude, tak na rovinu říkám, že si Mixu ráda pořídím.
Za běžnou českou biodermovskou cenu totiž tuhle věc kupovat odmítám a vzhledem k tomu, že akce nejsou zase až tak časté (a jako přílohu k časáku, což se vyplatilo zdaleka nejvíc, jsem ji neviděla ani nepamatuju), tak celkem tipuju, že tohle balení Mixy u mě nebude poslední.




Závěrem - ačkoli není úplně stejně dobrá jako Bioderma (což si ale na druhou stranu možná ani nevšimnete) a cenově skoro stejná, pokud Biodermu nechcete, nemáte rádi nebo vám z nějakého důvodu nevyhovuje (třeba štípe), Mixu s klidem zkuste, odličuje totiž fakt dobře.


Co vy - zkoušeli jste, dojmy? :)



Btw. co říkáte na počasí? Já to, že by ho měli obvinit z výtržnictví a bez soudu uvrhnout do chládku. Páč to je fakt běs tohleto. A může za to, že jsem vám nestihla nska sepsat skandální úvahu na téma luxusní x levná kosmetika, jsem neměla dost energie se pohoršovat, což bude v tomhle případě třeba ;)



36 comments

29. července 2013 v 9:40

Pěkná recenze. Já kolem této značky chodím už dlouho, ale zatím jsem ji vždy vrátila do regálu. Pokud uvidím akci, ráda vyzkouším.

29. července 2013 v 10:23

No Bioderma se na parfums.cz dá koupit necelé tri stovky za půl litru :D takźe pak se ani nevyplatí pomlau čekat na 1+1 akci :)

29. července 2013 v 10:36

@Eva Trávníčková mně přijde, že je poslední dobou v akci pořád, celá ta značka, a micelárka kolem stovky (bývala dražší, proto se mi taky tehdá nechtěla moc objednávat)

29. července 2013 v 10:38

@Hana Horáčková hele, co jsem koukala naposled, tak těch půl litru stálo skoro 400,- ... což se mi taky moc nechce dát, zvlášť když si vezmu, že pro ni musím ještě buď letět, nebo zacálnout poštovný

kdyby byla za ty necelý tři kilka, tak fakt není co řešit, ale nejspíš zdražili

29. července 2013 v 10:41

@Černá Moora
Tak co se ke mě asi dostala nejaká akce, já ji brala za 270 :) asi néco pro zaregistrované :) no ale i tak levnější než lékárna a vyzvedávací místa skoro všude :)

29. července 2013 v 10:50

Pff, kdybych měla mluvit o počasí, tak bych byla hooodně sprostá, i normálně miluju zimu, takže jak mi asi může bejt v tomhle?! Zajímavý je, že předpovědi chladnějších teplot těm deb..rosničkám nevycházejí, ale tyhle hnusy vždycky. Grrr!!!
Mixa čeká ve skříni, taky jsem neodolala, když byla v nějaké akci, no jsem zvědavá. Ale to lepení je fakt zvláštní jak každej cítí jinak- třeba o Biodermě to říkala Lucka z Get the louk a miluje douglasí ubrousky, který mě přišly jako děsný lepidlo a ještě neodličovaly:-D

29. července 2013 v 10:51

@Hana Horáčková 270,- je dobrý
jinak reglá jsem taky a mám pocit, že nějakou takovou cenu si kdysi pamatuju, ale byla to právě akce a dost rychle z nabídky zmizela - kdo ji chtěl koupit třeba odpoledne, tak už měl smůlu

29. července 2013 v 10:54

@Dejnicka zasraný vedro a tak nějak - jak maj předpovědět něco normálního, tak se to mění o 180 stupňů snad co hodinu, ale tenhle hnus zvládnou spolehlivě

na ubrousky říkám fuj obecně, tam jsem ještě nelepidla nepotkala a dál to zkoušet ani nebudu

29. července 2013 v 12:48

Zkusenosti s ni nemam,ale z micelarek mi sedi Dermacol,narozdil od Lirene zvladne v pohode odlicit i vodeodolny make-up.

29. července 2013 v 12:55

Recenziou si ma potesila, chodim okolo nej uz par tyzdnov a nevedela som sa odhodlat. Na odlicovanie mam tiez vysoke naroky a Bioderma je moj zlaty standard, na ktory nedam dopustit, co sa tyka napriklad stipania, ziadne kompromisy neberiem, nechapem, ako niekto moze pouzivat nieco, co "trochu stipe" a byt s tym akoze spokojny.
Takze stipanie/nestipanie je klucova vec, od toho sa odvija vsetko ostatne.
Asi to teda risknem.
Inak k cenam Biodermy - neviem, ako to funguje na ceskom MMB, ale ja ju (ak nedostanem v ramci spoluprace) kupujem prave na slovenskom mimibazari/mimiaukciach a tam sa da zohnat za skvelu cenu.

29. července 2013 v 13:12

To je přesně můj názor. Do Mixácké micelarky jsem se doslova zamilovala. Už hodně dlouho se mi to nestalo. Biodermu jsem ve slevě už dlouho neviděla,takže Mixa jasně vede :)

SIMPLE LIFE

29. července 2013 v 13:31

S Mixou a Biodermou to mám naprosto stejně jako ty. Myslím, že jsme se už na tom někde shodly. B zvládá o fous lepší odlíčení očí.

29. července 2013 v 15:11

Já se ztotožňuju, pro mě je srovnatelná s Biodermou a ani jsem nezaznamenala lepení. Jelikož já ale teď slavně přecházím na ubrousky, tak jsem všechny micelárky přesměrovala ostatním členům rodiny.

29. července 2013 v 16:15

tuhle micelárku a pak dvoufázový odličovač mám také na seznamu! doma mám ještě krém z Ladyboxu, ale jsem teď tak překrémovaná, že jsem se k němu ještě nedostala :)

29. července 2013 v 16:29

já jsem s ní hodně spokojená, odlíčí fakt dobře a naštěstí žádné známky lepení. jenom mě štve ta pumpička, ale začala jsem používat velké tamponky, tak ty nepřestříkne

Anonymní
29. července 2013 v 16:39

Já jsem teď s Biodermou měla štěstí, sehnala jsem jí v lékárně právě v akci 1+1, ale souhlasím, že za ty prachy, co tady chtějí bych si jí nekoupila. Tudíž až zase dojde (což snad chvíli bude trvat :D ) tak ráda vyzkouším tuhle. Doufám, že lepivý efekt se nedostaví, měla jsem ho s micelárkou od L'Occitane a od té doby se jí vyhýbám docela obloukem (ačkoli je to na mytí dětí, takže nesoudím přísně :D). Jinak Melvita má výbornou micelárku, jen je škoda, že už jí tu člověk nesežene :(

29. července 2013 v 16:47

Ahoj, můžu se zeptat, odkud ti ji poslali? Mně dnes přišel balíček, a doufám, že je to ono, ale teď se k němu týden nedostanu, protože nejsem doma :( Vím jen adresu odesílatele :) Díky

29. července 2013 v 17:00

Já jsem si Mixu taky koupila a je to moje první micelárka. Do té doby jsem se odličovala jen klasickými odličovači očí a tak. Tak jsem si řekla, že si koupím micelárku na oči i zbytek obličeje, ať neplatím dvakrát (navíc jí bylo v lahvičce víc za stejnou cenu jako odličovače očí). Nemám tedy moc s čím porovnávat, ale určitě super, lepší než můj obyč odličovač od Nivea. A jo, trochu lepí. To ale taky může být tím, že mám ve svém podkrovním pokoji víc než 30 stupňů.

29. července 2013 v 17:51

Já nedám dopustit na Biodermu a dlouho jsem se bránila nějakým levnějším alternativám, ale když dlouho nebyla žádná akce…tak jsem musela po něčem jiném sáhnout. Za plnou cenu si ji opravdu kupovat nehodlám. Šáhla jsem po tom nejlevnějším – Blanchette z Kaulflandu, a už nikdy víc. Ten květinový puch má pleť a nos nezvládají. Nyní ale testuju micelárku od Ziaji a zatím se hravě Biodermě vyrovná.

29. července 2013 v 19:13

Me nejde do hlavy jak ti muze bioderma odlicit vodeodolny liceni.me na oci prijde nic moc skoro kazda ;) a to si davam vetsinou jen rasenku. Jak sem se naucila pouzivat dvoufazovy, uz se s micelarkou nespokojim ;)

29. července 2013 v 20:45

@Charmedka jo, na tu se taky výhledově chystám, jen tak cvičně, protože u ní jsem skeptičtější než u Mixy ;)

29. července 2013 v 20:45

@lučiak mimihellu já se bojím, děsná rezervace :D

29. července 2013 v 20:46

@wesulle Bioderma je zrovna teď, litr za 500 něco (ale chce to lékárny trochu obejít, ne všude ji mají)

29. července 2013 v 20:49

@Natálka - Little Gem je možný, že je to kus od kusu, ale mně ta pumpička přijde docela v poho :) narozdíl od pumpičky Bioderma ABCDerm, která děsně tekla okolo, at jsem dělala, co jsem dělala
u Mixy ten tamponek okolo pumpičky trochu ohnu ze stran a mačkám jemně a nic nikde ani nekápne :)

29. července 2013 v 20:50

@Anonymní já právě teď trochu bojuju, jestli koupit ještě litr, nebo se na vyprdnout, protože tahle klidně stačí .. ;) ..

29. července 2013 v 20:51

@Dexe to už si bohužel nepamatuju :/ ale byla to nějaká ta jejich marketingová agentura, co posílá i výrobky na testování

29. července 2013 v 20:51

@Brunwen je fakt, že v tomhle počasí lepí skoro i voda z vododvodu :D

29. července 2013 v 20:53

@sl.Jahodová na kauflandskou porůznu v recenzích narážím, ale moc se mi pro ni nechce ... ne, že by šlo o těch pár korun, ale spíš že počítám, že to bude shit a další krám do chalupy moc nepotřebuju ;)

29. července 2013 v 20:57

@Dashulka tak to jsi nejspíš prokletá, povolej otce vymítače :D páč bych právě řekla, že kvůli tomu odličovaní očí je to celosvětově takovej hit, takže nebudu nějaká výjimka .. ale kdyby jo, tak si samozřejmě nestěžuju :D

jinak doufázovej jsem měla jen ten shit od ryoru, co mi málem vypálil sítnici a silikonoval tak, že bych s tím skorem mohla pomazat okenní těsnění, takže žádnej jinej dvoufázovej už asi nikdy zkoušet nebudu, zvlášť když silikony jsou snad v každým (holt "olej")

29. července 2013 v 21:01

Dneska jsem si jí po přečtení tvojí recenze koupila :) tak snad bude alespoń za něco stát :)

29. července 2013 v 23:41

Mně je ta značka nějak nesympatická, asi kvůli tomu, že je jí teď všude plno. Biodermu taky nemusím, všechny věci, co jsem od ní měla, byly hrozný (a že jich bylo) a ta micelárka lepila a štípala (jsem asi "jiná", no :-)). Takže teď mám dvoufázovej od Yves Rocher (taky děs) a pátrám po něčem lepším.

12. srpna 2013 v 21:17

Tak já teda nejsem zdaleka tak spokojená... Podle mě neodlíčí úplně nejlépe, štípe v očích, lepí, divně smrdí a za to balení bych vraždila :D

13. srpna 2013 v 11:12

Já ti nevím, ale mě lepí i micerálka od Biodermy..

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...