Rexaline Hydra-Dose (exkluzivka ze Sephory)

6. července 2013


 


Rexaline patří k těm značkám, na které ma Sephora exkluzivitu. Nevím, jak dlouho ji mají v nabídce, ale odhaduju, že už to nějaký čas bude. Já si jí každopádně všimla až nedávno a náhodou, když jsem stála ve frontě u pokladny a koukala okolo, co se kde blejská - a najednou jsem kus od sebe na bočních policích regálu uviděla tuhle modrou grupu - včetně testrů. Briskní okouknutí a jistě pochopíte, že něco, co slibuje hyper-hydrataci a anti-vráska efekt, jsem nemohla opustit bez ozkoušení.



Oba krémy (vysoký a klasická dóza) na mě udělaly docela dojem, kůže zůstala po jejich aplikaci tak jako ovlhlá ;) takže by jednoho napadlo, že na té hyper-hydrataci možná i něco bude. Co na mě dojem naopak neudělalo vůbec, byla cena - kolem 1.700 Kč (sérum s kapátkem mám dojem dokonce 2.000 Kč). Sice s obligátní 20% slevou to znělo už méně odstrašujícím dojmem, ale stejně bych s koupí spíš váhala.





Doma mi to ovšem nedalo, šmejding na Ebay ještě nikdy nezklamal. A ani teď - Rexaline hned několikrát za $19 i s poštou. Což samozřejmě vypadalo dost podezřele. Ale po chvíli pátrání mi cena byla jasná - US Sephora totiž s distribucí značky končila a jak psali na MUA, vyprodávala ji za od $15 níž. No tak fajn, objednáno, zaplaceno, doručeno, vzhůru do éry hyper-hydratace.




Praktická pumpička.



A praktický průzor na straně, kde vidíte, jak jste na tom s obsahem. Já se posunula už úplně nahoru.



Výrobky jsou sice Made in USA, ale značka má sídlo ve Francii. Což je možná důvod, proč v tamější Sephoře ji v nabídce stále mají.




A dojmy z používání?

  • krém je konzistenčně dost pevný (z fota zřejmé, jak drží tvar). Sice se výborně roztírá, ale strašně rychle ubýval a na jedno natření jsem ho spotřebovala neobvykle hodně - při používání ráno a večer jsem se na aktuální množství (skoro vypotřebováno) dostala asi za 3 týdny. Za původní cenu tedy celkem ne-kauf.
  •  VELMI výrazně voní. Snad nejparfémovanější krém, co jsem kdy měla, vůně navíc i vydrží. Mně se sice naštěstí líbí, je taková ovocná, ale byl by to jasný zdroj kritiky, pokud by mi nesedla, nebo jsem měla citlivou pleť.
  • hydratace: průměrná. Postupně jsem zjistila, že ten efekt, co mě při zkoušení ohromil - ovlhlost - je jen na pohled, skutek utek. Pleť takový film sice získá, ale krém se do ní ve skutečnosti nedokáže pořádně vsáknout a hydratovat tak, jak se tváří. Prostě průměr. To samé s vyhlazením jemných linek.
  • pozitivní je, že vůbec neucpával póry a ani nijak nedráždil (což by jeden nečekal, vzhledem k vůni), zcela bezproblémové bylo i použití pod oči.




Krabičku jsem někam zašantročila, takže složení jen slovně. Přijde mi, že celkem odpovídá mým nenadšeným zkušenostem. Účinné složky celého Rexaline komplexu, jež má zajišťovat onu super hydrataci jsou: kyselina hyalurovaná, kyselina polyglutamová, urea a royal jelly (mateří kašička). Hlavně u hyaluronátu bych tedy čekala přednější umístění.

Water (Aqua), hydrogenated polyisobutene, glycerin, cetearyl alcohol, cyclopentasiloxane, C4-24 Alkyl dimethicone/divinyldimethicone crosspolymer/isodecyl isononanoate, glyceryl stearate, neopentyl glycol dicaprylate/dicaprate, PEG-100 stearate, PEG-10 dimethicone, phenoxyethanol, ceteareth-20, poly-acrylamide, dimethicone, tridecyl trimellitate, fragrance (parfum), C13-14 isoparaffin, 1, 2-hexanediol, caprylyl glycol, disodium EDTA, laureth-7, urea, O-cymen-5-OL, royal jelly extract (royal jelly), sodium hyaluronate, polydiethyleneglycol adipate/IPDI copolymer, sodium polygamma-glutamate, centella asiatica extract, tetrahydroxypropyl ethylenediamine, panax ginseng root extract, pentylene glycol, portulaca oleracea extract, tropolone, yellow 5 (CI 19140), red 40 (CI 16035), limonene, benzyl alcohol


 
Konečný verdikt Mooří poroty

Nákup bych neopakovala. A to ani za těch 400 Kč, co mě nakonec stál. Za sephoráckých 1700+ Kč pak leda po lobotomii.



Co vy, všimli jste si někdy Rexaline? Jestli vás láká, se po týhle recenzi snad ani neptám ;) A jaký je momentálně váš nejoblíbenější hydratační krém?


btw. pokud chcete super hydrataci, směle do krému pro starý lidi od L´Oreal (jak ho pěkně nazývá IYF ;))). Vnutila jsem ho už pár (i) nestarým a spokojenost na všech frontách.




20 comments

6. července 2013 v 11:11

Tak značku registruju dneska poprvé. Jinak poslední dobou hydratuju pouze Steamcreamem a zatím to vidím tak, že už nic jiného nechci :)

6. července 2013 v 11:12

Teda, koupit si to za plnou cenu, tak mě normálně vomejou!

6. července 2013 v 11:14

@Veronika - Cosmetic Jam

...ještě teda dodám, že teď hydratuju DDMG od Clinique, na cestě už mám velké 125 ml balení z výprodeje na El Ninu, je to fajná věcička.

6. července 2013 v 12:53

Páni..za ty původní peníze to koukám vůbec nestojí..díky za recenzi..aspoň vím že by to byla zbytečná investice:)

http://ina-tina.blogspot.cz/

6. července 2013 v 13:54

No, ta cena je fakt pálková :D
Celkově o této značce slyším, pardón, čtu poprvé ;))

6. července 2013 v 15:27

Je zajímavý, že neucpává póry, i když obsahuje kvantum silikonů. Já osobně doporučuju hydratovat především zevnitř. Litry vody. Funguje to.

6. července 2013 v 15:33

Mě osobně tahle značka strašně odrazuje svým obalem a v Sephoře jí obcházím velkým obloukem :)

6. července 2013 v 15:47

Tuhle znacku neznam a ani nebudu prozkoumavat :-). Momentalne hydratuju s radou Botanicals od Mary Kay a jsem hodne spokojena. Po tech la Roche a Clinique a nechutne vonave Estee Lauder je to velice prijemna zmena. A ten odlicovac! Jedu v tom uz ctvrty mesic a spokojenost.

6. července 2013 v 18:05

Značku neznám a po tvé recenzi asi ani zkoušet nebudu. Možná by byl fajn na mastnou pleť, balení se mi celkem líbí, ale o to ve skutečnosti nejde, že...:-)

6. července 2013 v 20:09

@M. Steamcream momentálně taky používám, je fakt skvělý. Ale u něj dost záleží na tom, jestli je člověk milovníkem levandule. Ta vůně je celkem výrazná a pokud by mi levandule vadila, nebyla bych schopna ho používat, ať by byl sebeskvělejší.

Jinak značku Rexaline jsem dosud nezaregistrovala, no za ty sephorácký prachy nic ohromujícího... Krémy s ureou se mi, pokud jde o hydrataci, osvědčily na výbornou, ale to by musela být ve složení jó na přednějším místě.

Mě v poslední době hodně pozitivně překvapila obyč Balea, krém v tubě "Outdoor Aktiv", určený primárně na zimu. Fakt dobře hydratuje, je hutnější, ale přitom není mastný, paráda.

6. července 2013 v 20:35

@Jana C steamcream jsem zatím nezkoušela, ale njespíš bych to měla napravit .. ;)

6. července 2013 v 20:38

@Myyna to sice jo, ale s těma litrama bych byla opatrná, aby si člověk neoddělal ledviny .. někdy se podle mého názoru doporučuje zbytečně moc vody i pro lidi, co to vzhledem ke své aktivitě nepotřebuji - pro běžnou činnost je imo akorát tak ty dva litry max.

6. července 2013 v 22:43

@Černá Moora
Info z předmětu o výživě člověka - prý litr a půl, protože něco toho je už v potravě + voda vzniklá metabolismem /ale ta je zas skoro pořád stejná teoreticky/. Tak prý litr a půl.

7. července 2013 v 0:23

Zdárec Moorko, shodou okolností se v mojí koupelně momentálně "zabydlela" Rexaline a to přímo novinková, sérum hydra - 3D, s růžovým proužkem na obalu a musím říci, že lepší hydratační sérum jsem neměla! Kamarádka ze Sephory mi říkala, že "rexáč" má dle klinických testů pěti-násobně vyšší schopnost dlouhodobě zvýšit hydrataci v pleti, ve srovnání s ostatními brandy. Nicméně, musím podotknout, že ten původní přípravek, který máš Ty, včetně očního krému, který jsem vyzkoušela, mně naprosto neohromil, řekla bych "kosmetika prvního dojmu"... Ta inovovaná řada je min. o level lepší... toť moje subjektivní zkušenost :) Ps. pleť mám smíšenou až mastnou....

7. července 2013 v 10:33

@Černá Moora No hele, kdybys fakt o jeho vyzkoušení stála, tak já Ti klidně pošlu vzorek :-) Tak když tak dej vědět.

7. července 2013 v 14:27

Takže zůstávám u olejů... :-) A jinak ofišl cena jak se tak dívám, tak víc než infarktová :-)
Bebe

7. července 2013 v 22:43

@AjaBeautypedia A. toho nového obalu jsem si všimla, ale po týhle zkušenosti pochopitelně neměla pražádnou touhu to zkoušet :D ale fajn, pokud aspoň to funguje, za ty peníze

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...