Skin79 - The Oriental Gold BB Cream

11. července 2013




Hahá, myslím, že tímhle se mi konečně podaří taky nějaká stručná recenze! :D

Takže, máme tady další BB od Skin79 - což je zdaleka moje nejoblíbenější značka, když přijde na BB krémy, žádná jiná mě zatím nepřesvědčila, abych si koupila plné balení. Důvodem je konzistence - Skin79 je krásně krémový a skutečně se přímo vpíjí do pleti (alespoň do té mojí), kdežto všechno ostatní byly více či méně make-upy (mluvím teda samozřejmě o těch asijských BB krémech, evropské nestojí za řeč).





O tomhle fialovém jsem četla, že výborně kryje, lépe než zlatouš, a přitom pořád vypadá ve stylu "moje pleť, jen hezčí". Navíc ve víčku jako bonus tvářenka. Takže to chtělo vyzkoušet, že.
  




Délka složení klasicky impozantní. Ale půlka z toho jsou různé rostlinné extrakty, jejíchž výčet zabere dost místa.




Vnitřek, pro účely porovnání vlastního s origem, kdyby někdo potřeboval.




Zábavný dávkovač jste už určitě viděli. Dobré je, že když krému vymáčnete moc, klidně ho na víčku můžete nechat do dalšího použití, nevyschne.




Odstín nezklamal, ideálně světlý a přizpůsobivý.





Tvářenka za mě teda nic moc. 
Na ruce můžete vidět, že konzistence je docela flekato-pozitivní. A taky můžete vidět, že rozetřít nakonec jde a odstín vcelku fajn, univerzální růžová. Ale jinak je to spíš taková obarvená vazelína, mastná, na obličeji má výdrž do prvního doteku ruky. Spíš vyloženě rychlovka, když se na chvíli potřebujete něčím přemáznout a nic lepšího není zrovna po ruce, než že by se dala považovat za seriózní líčidlo.





A jak dopadl ve srovnání s VIP Gold? No, ne úplně podle očekávaní ;)

1) víc rozhodně nekryje, žádný rozdíl jsem nezaznamenala a jejich maskovací schopnost považuju za identickou - tedy pěkně sjednotí, ale na kruhy a bodové nedokonalosti rozhodně potřebujete korektor

2) má kapánek hůř roztíratelnou konzistenci; ne špatnou, vpíjí se pořád super (oproti make-upu), ale prostě musíte déle rozmazávat než Gold

---> Pokud bych si tedy měla příště vybrat mezi ním a VIP Gold, beru Gold. Tož tak.





A na závěr malé pobavení od dr.brandt, jež jsem spatřila v katalogu Sephory. Si s tím balením dělaj prdel, ne? :D Víc už klasickej Skin79 teda zkopírovat nemohli.







A Lancome by si taky mohl vymyslet něco vlastního. Nebo to aspoň nenazývat visionnaire.







Co vy, zkoušeli jste/porovnávali Oriental Gold? A jaké BB vám zatím přišlo nejlepší?

41 comments

11. července 2013 v 8:17

To je šílené, všude samé BB, CC, DD krémy:-D Ta tvářenka je fakt nezajímavá, jako pro marfušku:) Ale jinak se mi bb krém líbí, takový nenápadný, třeba jednou vyzkouším..:)

11. července 2013 v 8:31

Tak prave Lancome a Visionnaire by som ako exemplarny priklad kopirovania neuvadzala, tento typ balenia (flakon s make upom a vrchny korektor/licenka) je na trhu uz davno, prvenstvo mali tusim La Prairie so Skin Caviar make up+concealer, ktoreho balenie drzo okopcili soudruzi v Dermacole. Balenia Lancome zasa bez hanby vykradali v Avone, par mesiacov po uvedeni radu Genifique prisli s obdobnym low cost produktom takmer s identickym obalom. Ale zas, existuje teoria, podla ktorej nik nema pravo na patent ani ochrannu znamku, lebo vsetci cerpame z jedneho zdroja - vyssieho Univerza, ktore je pristupne kazdemu a zadarmo + ked k tomu pridas teoriu synchronicity, moralne ospravedlnitelne vysvetlenie rovnakych obalov je na svete :)))

11. července 2013 v 8:33

já jsem si teď nějak zvykla na "růžovou verzi", ale jinak naprostý souhlas - Skin 79 nemá na mém obličeji knkurenci

11. července 2013 v 8:48

Mně zas BB od Skin79 nevyhovují naprosto vůbec. Po Oriental Gold (zlatym) jsem se leskla jak psí kulky (a to ani nemám mastnou pleť) a do dvou hodin jsem z něj neměla na obličji NIC!

11. července 2013 v 8:56

já teď střídám od Skin79 růžový a oranžový, růžový mi přijde lepší, ale tmavší, oranžový se víc usazuje okolo věcí, které by vidět být neměly :D jinak plánuju objednávku vzorečků od Misshy a Lioele a i další, plná balení hned kupovat nechci

11. července 2013 v 9:02

Mám ho taky, ujde ale VIP Gold je fakt nejlepší. Ten krém pod víčkem se dá použít i na rty - je to moc krásný odstín a na rtech je docela příjemný

11. července 2013 v 9:19

@ILoveMakeUp vyzkoušej, oproti make-upu je to FAKT rozdil! :)
(jinak odstín tvářenky je ok, jen na fotce je jí hodně, aby barva vynikla ;) akorát nevydrží)

11. července 2013 v 9:22

@lučiak a tak ne kopírování, ale prostě se inspirovali a dělaj, jak kdyby objevili Amériku, že maj ve víčku něco :)
ale ta teorie je super! s tím zkusím jednou argumentovat v nějaký kauze z práv duševního vlastnictví :DD

11. července 2013 v 9:23

@S. když ono to chce vybrat i vhodnej typ, ten zlatej je vyloženě pro suchou pleť, takže se tomu nedivím, když suchou nemáš .. ;)
pro smíšenou/normální je tenhle a to samé růžový VIP (ten bych zkusila, pokud se k tomu ještě někdy odhodláš ;)

11. července 2013 v 9:25

@Natálka B. - Little Gem usazuje jo? tak to na něj řada asi hned tak nepřijde ... ale je fakt, že odstínem se mi právě líbil

11. července 2013 v 9:28

@Michellka hmm, tak to já bych na rty bych byla paranoidni, že bůhví, co v tom je :D (protože člověk ho vlastně "jí")

11. července 2013 v 9:57

@Černá Moora

Právěže mám suchou pleť, špatně jsem to napsala, omlouvám se :) Zkoušela jsem už víc BB a Skin79 z toho zatím vyšly nejhůř - každýmu sedí něco jinýho :)

11. července 2013 v 10:04

Já tu "tvářenku" dávám spíš na rty, ale jak píšeš, je to taková nouzovka, jako o plnohodnotném líčidle nemůže být řeč :) Jinak mám tuhle verzi BBčka pro mastnou pleť a miluju ho :) Pasuju ho na jeden z mých nej BBček vůbec a brzy bude taky článek

11. července 2013 v 10:16

Já mám BB od Skinfood (Honey Black Tea pro suchou pleť) a to je nejlepší BB, které jsem kdy zkoušela! A to jsem zkoušela polovinu od SKin79. :)

SIMPLE LIFE

11. července 2013 v 10:17

@S. aha, ttj, tak to bych se asi podívala po něčem ne mastném, ale hodně hydratujícím

11. července 2013 v 10:18

Kopčení jak vyšité. Najděte pět rozdílů :-D

Jinak VIP Gold je bezkonkurenční, i když teď v létě se mu trochu vyhýbám. Si představ, že jsem se po x letech trochu opálila! Ó na světě! Tak ukazuju ksicht kde se dá :-D

A zaujalo mě to dávkování na oriental bb. Zaujííímafééé :-)

Bebe

11. července 2013 v 10:19

@Rendy takže ti přijde lepší než zlatej a růžovej? :)

11. července 2013 v 10:34

@Černá Mooradělal mi takové "mapy" kolem pupínků, sice odstín super, ale asi si ho nechám na nějaké lepší pleťové období (snad někdy přijde)... ten růžový mi přijde lepší na léto, když už mám i trochu barvu :)

11. července 2013 v 10:48

@wesulle tak od toho jsem nezkoušela nic, povedu v patrnosti :)

11. července 2013 v 11:24

Ja nejradsi ten zlaty a Chobo (mlety jelen forever), ale ted v lete mi staci jen mineralni makeup a lisovane kule, ktere si me donutila koupit, ty tyranko meho konta :o))))

Anonymní
11. července 2013 v 11:27

Na VIP Gold taky nedám dopustit. Jen škoda že není víc odstínů. Takže zima + jaro = VIP Gold, léto + podzim = nějaká Missha :-)

11. července 2013 v 12:26

Já mám teďka ten oranžový Vital, který teda dostal v nejedné recenzi pořádnou nakládačku, ale na mé pleti je prostě nejlepší. Až ho dopotřebuju, koupím si asi Oriental, páč ten se mi zdál taky hódně dobrý, možná stejný, ale má luxusnější obal, žejo :D. Gold, pink, snail, atd. ty mi teda nesedl ani jeden :).

11. července 2013 v 13:25

@Černá Moora Ale ono je to vážně oficiálně určeno jako "Lip and cheek tint". Takže by to snad "jedovaté" být nemělo...

11. července 2013 v 21:30

Já teď dostala fobii na silikony takže ten štědrý odstřik (nebo jak to říct) VIP Gold co mi dala Color Beam už nějak moc nepoužívám... nakonec na léto volím MU od Bourjois pouze na nedokonalosti de facto jako korektor, při dobrém odstínu se to nepozná :-) a zbytek pleti nechám dýchat. Nicméně VIP Gold se mi zdál hodně fajn, jen nevím, jestli je dobrý na mou mastnou pleť, kapánek se lesknu a víc jsem to ani nestudovala. Pro dobrá období je fajný, jenže zákonitě po jeho aplikaci přichází blbá období :-/

nemam pms
11. července 2013 v 21:47

Super, souhlas se vším.. až ke konci zas..
Co to má být s tím Visionnaire? Respektive, co to má společného s BB? %)

11. července 2013 v 22:40

@nemam pms něco ve víčku, co považujou za objev roku

Anonymní
12. července 2013 v 12:43

Po vyzkoušení několika vzorků od Lioele a Missha jsem věrná "zlatíčku", taky mi zatím vyhovuje ze všech nejvíc. Sedí i na moji, než už úplně mladou pleť.
Jinak ten Dr. Brand mě taky v letáku pobavil - ze stejného důvodu jak píšeš, ale u toho Lancome to tak nevnímám, po pravdě "něco ve víčku" známe už dlouho od La Prairie - make up, Dermacol to má taky u toho caviar.make upu a asi by se našly i další produkty jiných firem. Bohužel tahle designinspirace/kopírování je hodně častá a občas těžko říct, co bylo vlastně dřív - vejce, nebo slípka? ;) - viz obal se "zázrakem ve víčku" ;)
Iwi

Anonymní
12. července 2013 v 18:27

Ja zkusila GOLD, byl OK, ale takovej smutnej odstin, jsem sussi takze GARNIER byl dlouho favorit, MISHA - seda divna, VICHY - nebyt zalezani do poru tak by byl fajn a ted GUERLAIN to je neco, i na kruhy je dobrej, na moje ale nestaci nic ani korektor :-)

nemam pms
12. července 2013 v 19:53

@Černá Moora
No ale to přeci není kvůli tomu, že mají něco ve víčku. To je extra kvůli něčemu úplně jinému.
Notabene make-up a korektor ve víčku najdeš od Dermacolu přes Cover Girl po Clinique (ten se teprve chystá, každopádně u desítek značek to tak je).. Takže to mi nějak pokulhává, ale to není podstatný.

nemam pms
14. července 2013 v 5:24

@Černá Moora

To ano. Mám pocit, že kdybych zdvořile požádala o dovysvětlení, aby to nepokulhávalo i mně, tak by mi to bylo houby platné, takže - Máš pravdu, hlavně, že to nepokulhává Tobě.

14. července 2013 v 11:20

Ale malovátka navíc ve víčku nevymyslela Asie ;) To tady bylo už před 10 lety :D

14. července 2013 v 13:52

@Leniesek K. ale já přece nikdy nepíšu, že je vymyslela Asie ;) - ale právě tím, jak je to starý (i když, kdo přesně je vymyslel, si neodvažuju tipovat), tak mi přijde zbytečný s jejich přítomností u výrobku nějak plašit (týká se jak Lancome, tak i tohohle Skinu, kde jsem v dost recenzích četla něco ve smyslu "tvářenka ve víčku" objev století :D)

takže tak :)

14. července 2013 v 13:54

@nemam pms vzhledem k tomu, že většinou jsou tvý poznámky všechno, jen ne zdvořilý, tak bys s tím měla tak jako počítat :D
(každopádně, esli tě to tak trápí, tak viz předposlední odpověď, co s tím víčkem jakože mám)

14. července 2013 v 22:39

Zkoušela jsem jako první Hot Pink, pak oranžovej a Gold, ale nějak mi ten vozoreček nestačil, nebo nevím. Oranžovej se mi zdál hodně krycí a velmi světlej, ale pořád dost "still me, but better". Oriental mám asi 2 měsíce a odkládám ho na zimu a vracím se k Hot Pink. Mám takovou divnou pleť, vlastně vypadám jako bych byla asi 2 tejdny v zemi, teď dost hormonálně vyblblou a zároveň jsem celkem staroba, tak jsem myslela, že to bude to pravý kokosový, ale nene, je to moc lesklý nebo jak bych to řekla... Prostě Hot Pink je nejlepší. A jak to vidíš, Mooro, kdybys měla srovnat Pink a Gold?

15. července 2013 v 16:28

@�ern� Moora
Nojó! Já už mám Pink na cestě a teď doluju ze starého balení metodou "Moořího votvíráku."

18. července 2013 v 0:45

Tak od Skin79 jsem měla celou testovací sadu, tzn. cca 8 různých BB-ček. No a bohužel, na mně je to vše brutálně světlé, vypadám v tom jako moučný červ :D, a navíc lesklý moučný červ, protože mám mastnějí pleť..... Momentálně používám tmavší odstín CC Mat od Dr. Brandt a jsem nadšená. Je určený na smíšenou/mastnou pleť. Velmi dobře kryje a kromě ceny není nic, co bych mu vytkla :D.
Z asijských BBček mi vyhovoval asi nejvíc Erborian gold, ale je to oranžáda a na Dr. Brandta to nemá ani omylem, takže toť moje zkušenost....

Nicméně, pokud SKIN79 začně vyrábět tmavšího "šneka", tak do toho bych šla hned :D!!!

Recenzi na CC Mat od Dr. Brandta mám zde, pokud by to někomu mohlo pomoci při rozhodování...
http://www.beautypedia-byaja.com/2013/07/cc-mat-cream-drbrandt-review.html

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...