Co je v mém kosmetickém přenášedle

1. srpna 2013

Tohle je takový bloggerský evergreen, takže se vlastně dost divím, že ho tady ještě nemám ;)

Mimochodem, výraz "kosmetická taštička" mi přijde naprosto děsnej a fakt jsem dost uvažovala, jestli to nemám výjimečně napsat anglicky, páč make-up bag je oproti tomu úplně zlatej. Ale nakonec jsem to teda vyřešila jinak ... akorát doufám, že to nebude zbytečně vyjíždět nějakejm HP fandům :D



Přenášedlo mám momentálně od Guerlaina, baví mě ta včelka. Díky tomu překousnu i to, že je bílé ;) Na fotce vypadá teda růžově, ale to je jen prosvítající podšívka, v reálu bílou nic neruší.

btw. pokud jde o můj přenášedlovej hardware obecně, tak je docela zajímavý, že jsem si snad nikdy žádnej kosme bag cíleně nekoupila ... všechny se ke mně vždycky nějak dostaly. Ať už jako dárek k nákupu, v rámci něčeho jinýho nebo dárek od někoho.



Na TVÁŘ většinou beru tuhle partu. 

MeMeMe tvářenka (klik), která je pořád tak super, jako byla při psaní recenze. Když ji ale zrovna zapomenu, tak se nic moc neděje, protože výdrž má v podstatě celodenní.

Štetec Guerlain - na chlupatá nanášedla mě moc neužije, což je asi celkem znát, vzhledem k tomu, počet štětcových recenzí = 0 (btw. moje štětcový obludárium vůbec nechtějte vidět :D značně nesourodá partička), tkž můžu jen konstatovat, že svému účelu slouží dobře, je docela dost hustej, vyhovuje mi krátka rukojeť a vůbec nepelichá. 

MUFE HD Concealer - recenze bude, obecně spokojenost

MAC Blot (klik) - top oblíbenec; po tom měsíci používání Škaredky od NYC jsem si musela zase spravit náladu pohledem na něco krásnýho, že jo :D






Na OČI se herecký obsazení dost mění, ale momentálně je to takto:

Linky L´Oréal Super Liner Blackbuster - po několika letech používání gelovek jsem si chtěla připomenout, jaký je to s fixem. Jako ujde, na cesty jsou naprosto blbovzdorný a můžete se nalíčit klidně za běhu, ale gelovkám se nevyrovnaj, málo černý, málo sytý. Recenze bude.

Kajal L´Oréal Super Liner Silkissime - tohle se naopak povedlo velmi, drží a absolutně se nerozmazává

L´Oreál False Lash Wings - ačkoli plastový nemusím, po Benefitu jsem to trochu přehodnotila a tahle má navíc zajímavej ten křidýlkovej kartáček. Maluje fajnově, ale to mně skoro všechny, v Moorově teda nic novýho.

Stíny Inglot - černýmu z Ladyboxu jsem pořídila bílýho bráchu a taky domeček. Výkon lepší průměr, Bobbi Brown mám radši, ale jejich výhoda 2 v 1 způsobuje, že s sebou nosím spíš je.






Na RTY a Zbytek Moory.

Balzám  Balea Sensitive - můj největší balzámovej oblíbenec. Kupuju ho pořád dokola a dokola a dokola. Pěkně hydratuje, nevytváří bílý povlak na rtech a hezky jemně vanilkově voní.

Chubbka od Clinique z vánočního setu - ačkoli balení je vyřešený pěkně zákeřně, už teď vím, že tuhle barvu si pořídím znova, je skvělá a na rtech vytváří dokonalej dojem "vlastní, jen lepší"

Parfém - zapomenout se navonět je u mě zhruba ve stejný úrovni jako zapomenout se namalovat (a vzhledem k tomu, že já bych ven bez make-upu vylezla jen v černých brýlích, jistě chápete, že jako trága). Flakony se mi ale moc tahat nechtěj, takže mám několik podobných plnitelných mrňousů, do kterých si odstříkávám menší množství.

 



Co si ve svých přenášedlech pěstujete vy? Máte toho víc nebo míň? Nosíte i něco, co si myslíte, že není úplně obvyklé? A kde se u vás berou make-upy bagy - kupujete?

47 comments

1. srpna 2013 v 9:26

Rekla bych,ze toho mam mene,kdyz jedu treba k pritelovi,tak beru jen krem,tuzku na oci,rasenku,make-up,tvarenku a pudr,stiny. To je vse a s tim si vystacim i normalne,ruzne baze apod nepouzivam,korektory taky ne:)

1. srpna 2013 v 9:26

Super tipy, zase jsem si rozšířila obzory! :) Ještě bych potřebovala vidět obsah přenášedla na tváři, to by mi usnadnilo rozhodování o tom, co nutně musím mít :D

1. srpna 2013 v 9:30

Přenáším max. balzám na rty nebo rtěnku. A v létě se skoro nemaluju, není potřeba (ok, řasenku a tvářenku si neodpustím:) Nějak si nedovedu představit, že bych se měla přes den přemalovat, jsem na to lenoch, no..

1. srpna 2013 v 9:33

Mně zas příjde hrůzostrašný výraz "kosmetická etue" . V té svoji pěstuju skoro totéž co Ty, akorát v bledě modrém. Ikdyž dost se sobě divím, že tahám řasenku, kterou stejně během dne na už namalované řasy nepoužívám.
Mám jedinou výtku. Zůstal mi utajen obsah kabelkáčů. To je pro změnu trága pro mě:D

1. srpna 2013 v 9:36

Tak já toho mám v taštičce asi mnohem méně. Rtěnku, tvářenku, pudr a černou tužku. Ale tak tohle mám v kabelce, v taštičce, když razím třeba někam večer...
Takže mememe tvářenka je super jo? Stále od nich nic nemám, dobré vědět..:)

1. srpna 2013 v 9:43

@Charmedka hmm, to já kdybych někam jela, tak toho mám ještě jednou tolik asi :D

1. srpna 2013 v 9:44

@Reny pokusím se aspoň něco, až budu recenzovat ten L´Oréal (jedinej Chubby je v recenzi i na rtech)

1. srpna 2013 v 9:45

@darig přemalovat není potřeba, ale pro případ poupravení je tohle jistota :))

1. srpna 2013 v 9:48

@tuttobene ETUE! no tak to jsem snad ještě v týhle souvislosti neslyšela - hodně strašný, víc než taštička :P

řasenku mám pro případ, že to ráno nestihnu, nebo málo, ale je fakt, že pokaždý ji neberu

btw. jakejch kabelkáčů? :D

1. srpna 2013 v 9:52

@Černá Moora

Nenech se prosit:D Pro případ, že bys jako vážně nevěděla která bije, o čemž silně pochybuju:D tak mám na mysli ten černý a hvězdičkový flakón s voňavým obsahem.
No jo, etue je tragická, bohužel můj věk taky!

1. srpna 2013 v 9:56

Já tak zhruba stejně, jen řasenku nenosím. Ale nosím s sebou brufen a náplast, což sice není úplně kosmetika, ale mám to v tom transportéru... Když někde zůstávám přes noc, stačí mi běžná taška na hokejovou výstroj. Ten balzám Balea mám taky nejradši, ale cítím tam spíš kakaové máslo.

1. srpna 2013 v 9:59

@tuttobene jo takhle, tys myslela kabelkovej flakon :D mi to nska po ránu nějak nepálí :D v tom černým je Cuir Beluga a v tom hvězdovým L´Instant Magic

1. srpna 2013 v 9:59

vtipny, ani ja si nikdy zadnou tasticku nekoupila :-)
A chubinu teto barvy tez miluju a tez planuji po jejim vypotrebovani nakup plneho baleni :)

"prenasedlo" me fakt pobavilo :-)))

1. srpna 2013 v 10:01

@Olina pravda, to máslo tam je taky postřehnutelný

1. srpna 2013 v 10:01

heh, no já s sebou nenosím většinou skoro nic :D až na zrcátko a nějaký tělový sprej. Plus teda ještě nějaký balzám na rty, bez toho se neobejdu.. ale jinak nic jiného s sebou nenosím :D jsem asi jiná no :)

1. srpna 2013 v 10:04

@Blondýna ha, nejsem sama, co je taštičkovej ignorant :)

1. srpna 2013 v 10:05

@Luci tak to asi nepotřebuješ, bych taky brala :D

1. srpna 2013 v 10:10

Tak to já si svá přenášedla právě hrozně ráda kupuju! :D a nejblbější je, že je nepotřebuju, protože mě to nebaví s sebou tahat a prostě hodim to kabelky rtěnku a korektor a čus nebudu tahat tašku :D

1. srpna 2013 v 10:11

Tašky se ke mě taky jen dostávají, není důvod kupovat. Nosím....VŠECHNO CO BY SE MOHLO HODIT! Řasenka, odlitek MU, odlitek Biodermy, kartáček na zuby, odlitek BB, pudr, stíny, mini tvářenku Bourjois, mini parfém, 3-4 věci na rty ... O.o no, protože nikdy nevím, jaká bude nálada a mám takový zvyk se malovat až ve vlaku cestou do Prahy, tudíž ušetřím 20 minut času :-D Ale pod tíhou kabelky se prohýbám, nicméně jsem včera přišla na to, jak se s tím vyrovnat - kupovat menší kabelky!

1. srpna 2013 v 10:15

@Veronika - Cosmetic Jam

....no a aktiálně podle období tam mám třeba ještě bronzer = i štětec navíc, někdy táhnu malou sadu 3 štětců...no prostě je to se mnou tragédie! Jenže nějak se nedokážu od toho materiálna odprostit :-D

1. srpna 2013 v 10:23

Haha, přenášedlo. Vtipný Mooro. Myslim, že se to vžije :D
Já toho s sebou tahám asi podobně, jen jiné složení. Žádná řasenka a stíny, zato mraky balzámů a rtěnek. Parfém v "kabelkáči" mam taky :D Taky bych mohla udělat veřejné odhalení v podobě článku. A ta Čubinka to je Curvy Candy?Vypadá moc hezky. Vlastní, ale lepší jsou přesně typy věcí na rty, který mám nejradši. Tu bych možná potřebovala :) Balzám Balea jsem nikdy nezkoušela. Ale vyzkouším. Zdá se, že je dobrej.

1. srpna 2013 v 11:01

Zrovna chystám své přenášedlo na intr :D Ušila jsem si ho sama, nejsem žádný šič, ale hrozně mě to baví i když mámin první dojem byl trochu wtf a říkala jestli by nebylo lepší si nějaký koupit. NO.! mě se líbí :D Mám v něm bázi+makeup dermacol v jednom, pudr NYC, tvářenku z kauflandu a krásnej stín se třpytečkama Essence OZ limitka - taky používám jako tvářenku, linky loreál z ladyboxu, řasenku maybelline Volum' Express turbo boost, černou tužku od Essence a ještě chci doplnit Essence balzám Kiss Care Love, kterej mám teďkons růžovej a furt si k němu čuchám :D a paletku od MUA až otevřou českej web a štětce od Peti z Lovelyhair (na oči + flat top) až konečně bude mít :)

1. srpna 2013 v 11:31

@FairyChain takhle zanedbávat přenášedla! i ty jedna! :D

1. srpna 2013 v 11:38

Já si v přenášedle nosím stabilně pudr, tužku na rty a dvě tužky na oči, krém na ruce, mini voňavku, prázdnej kalíšek, kdybych chtěla něco vyzkoušet v parfumerii a oni tvrdili, že nemaj do čeho mi dát vzorek, mini řasenku, mini antiperspirant, mini řasenku a pak každý den stíny a rtěnky nebo lesky, kterými jsem se to ráno nalíčila. Joa vlastně ještě mini hřeben, mini pilníček, balzám na rty a gumičku. Za celej život jsem si přenášedlo nekoupila, až nedávno kočičkové od Paul and Joe, ale můžu dělat, že to bylo kvůli tomu krému na ruce a oči co byly uvnitř:-D Ale když o tom tak přemýšlím, předtím jsem si vlastně taky hojně kupovala věci např.od Sisley abych k nim dostala to krásný přenášedlo s dalšíma miniaturama:-D No jo, je to diagnoźa...

1. srpna 2013 v 12:04

@Clarrie Čubbka je 07 Super strawberry :) Curvy candy mám taky, ale přijde moc růžová ..

1. srpna 2013 v 12:09

Jednu dobu jsem nosila snad všechno, co člověk potřebuje ke kompletnímu líčení, díkybohu už mě to přešlo. Běžně nosím tři čtyři rtěnky (během dne občas střidám podle nálady různé odstíny), dva balzámy a tvářenku (většinou MUA, bo je nejmenší ze všech) se štětcem. Jo a minideodorant.

Využíváš někdy přes den řasenku? Já jsem ji teda nepoužila nikdy a to jsem ji s sebou tahala dost dlouho! (Vlastně jednou ve vlaku, když jsem se ráno nestihla vůbec namalovat...)

1. srpna 2013 v 12:19

@Dejnicka kalíšek je fikanej a pilníček na nehty dobrej nápad, asi taky zařadím, nesnáším nečekaně ulomenej nehet

1. srpna 2013 v 12:21

@S. když se ráno nestihnu pořádně nařasit, jinak ne :)

Anonymní
1. srpna 2013 v 12:32

Prosím o článek o štětcovém obludáriu!!! Se štětceme jsem na tom totiž asi podobně...
Já toho moc nenosím, protože upravovat se buď nestíhám, nebo mě to neba a nebo taky na to nevzpomenu. Takže make-up mi MUSÍ vydržet celý den.

Anonymní
1. srpna 2013 v 13:06

Já stabilně nosím v kabelce "kabelkáč" (jo, taky mi vůbec nedošlo, co to jako má být?! :D), balzám na rty, Maybelline Whisper, lesk na rty Alverde, mini-deo, náplasti a ibáč.
Kromě mini-dea, náplastí a ibáče jsou to všechno věci, které chci vypotřebovat (už konečně!).

1. srpna 2013 v 13:09

Teším sa na recenziu na Blackbuster, pretože mne v drogérií prišla ako celkom dobrá, ale na oku to môže byť samozrejme inak. Balzam od Balea som dostala k nejakému nákupu a mne prišlo, že celkom málo hydratoval... ale už som ho aj stihla stratiť :D Teraz používam balzam Cien z Lidlu a spokojnosť najväčšia :D

1. srpna 2013 v 13:15

@Černá Moora
Přesně, zatrženej nebo ulomenej nehet, to je zlo! Ale když mám sebou pilníček, tak se nic nestane:-D A teď koukám, že jsem ještě zapomněla na dva cestovní štětce MAc. To víš, já jsem fikaná, na mě si prodavačky jen tak nepřijdou:-D

1. srpna 2013 v 13:16

@Anonymní hele, to nechceš vidět :D ale tak fajn, dám k tomu varování pro slabší povahy :D

1. srpna 2013 v 14:24

Já nosím neceser. A hrdě čtu "nesesér". Takže tak.

1. srpna 2013 v 15:17

@BlanketNoir nesesér je dobrý, ale už vidím ty vtipy na takový slovo, pokud by ho někdo slyšel prvně :D

1. srpna 2013 v 20:31

Též jsem ten typ, co ty taštičky dostává od někoho nebo k něčemu. Ale už dloooouho uvažuju o tom, že si koupím nějakou podle svýho gusta.
Ale spíš asi ne, protože v tom stejně skoro nic nenosím... tvářenku, gel na obočí, pinzetu, konturovací tužku na rty. Někdy Chubby Stick. Jsem skromná (čti líná). :)

1. srpna 2013 v 21:26

já s sebou tahám pudr, štětec, tvářenku, korektor, matující papírky, tužku na oči, řasenku, balzám, ubrousky, antibakteriální gel aaa určitě ještě něco, jen teď nevím co. jo! hřeben! :)

s fixem i kajalkou s tebou souhlasím do písmene! :)

1. srpna 2013 v 21:34

Já toho nosím celkem dost a i když se to snažím redukovat, moc mi to nejde, protože "co kdyby náhodou", přitom vlastně využiju jen pudr, rtěnku nebo balzám. A atomizér s vůní. Mám úplnou paranou, že smrdím (to je tím, že moc času trávím v mhd a navonět si zápěstí a pak k němu čuchat nebo látkový kapesník a mít ho jak feťák připláclej na nose, abych necejtila smrad ostatních lidí, mi kolikrát pomohlo cestu přežít), takže se několikrát denně musím navonět, minimálně když odcházím z práce. Každopádně navíc v přenášedle (proč mi to zní jak vznášedlo?) nosím v takové malé kulaté plechové piksličce jednu piluli různých léků (alergie, imodium, růžovka, vitamín C), pak taky uchoštoury na opravení linek a náplasti. ;)
A průšvih je, že na přenášedla jsem ujetá. Mohla bych je kupovat po kusech, stačí, když objevím nějaké hezké puntíkaté. ;) Mám jich tak pět, i když nosím jen jedno. Prostě jsem magor, jak to má hezkej design, neudržím se no.;)

1. srpna 2013 v 21:39

Já mám balení na dovču čerstvě za sebou a musím říct, že jsem fakt hodně ocenila tu spoustu různých miniatur a deluxe vzorků z Ladyboxu a Senzaboxu, co se mi doma nakupily :)) Z dekorativní kosmetiky toho mám trochu víc než ty :)

2. srpna 2013 v 13:08

Já teda s sebou nosím pouze to nejnutnější.Výraz taštička taky nepoužívám, říkám tomu zavazadlo. Dříve jsem toho tahala celkem dost, ale pak mi došlo, že to ani půlku nevyužiju, takže přišla výrazná redukce a výsledek je zde: http://www.slecnajahodova.blogspot.cz/2013/03/nezbytnosti-v-zavazadlech.html

4. srpna 2013 v 9:39

S sebou toho netaham moc - pudr, rtenku, mnoho balzamu na rty. Ovsem aktualne trpim jak zvire, balim se na tydenni sluzebku a mam pocit, ze s sebou potrebuju ze sveho kosmetickeho supliku zcela vsechno..

4. srpna 2013 v 9:42

S sebou toho netaham moc - pudr, rtenku, mnoho balzamu na rty. Ovsem aktualne trpim jak zvire, balim se na tydenni sluzebku a mam pocit, ze s sebou potrebuju ze sveho kosmetickeho supliku zcela vsechno..

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...