Grapefruitová trojka

26. srpna 2013

Nska to bude takovej kosmetickej scuk tří přípravků, které mají jednu společnou věc - grapefruitovou parfemaci. Dvě se mi sešly a na tu třetí jsem si hned vzpomněla.


1) Gliss Kur - Zázračné sérum ve spreji Oil Nutritive

 - jedna z věcí, kterou jsem si u Schwarzkopf vybrala k recenzi. Zdůraznila bych vybrala, vina na mou hlavu ;) (prostě věc, kterou bych si přirozeně vybrala u regálu v drogerce). 

Obsahuje keratin, což mi přijde, že je teď taková "IT" složka ve všem na vlasy - a taky to, co mě k jeho výběru zlákalo. Dále slibuje 7 olejů, 100% regeneraci roztřepených konečků, denní použití bez zatížení ... no, a já nevidím žádný efekt. Prostě vůbec. Nastříkám a nic. Když toho nastříkám hodně (aby teda byla aspoň něco), tak docílím leda toho, že jsou vlasy na pohled i dotek ztěžklé (což počítám, že nebude onen efekt).

Doma už ho mám docela dlouho a recenze fakt trvala, nějak jsme se totiž nezžili, chybí ten důvod, proč ho používat. Pokud bych něco vypíchla, tak vůni - moc pěkná, grepová a osvěžující.









 
2) Balea - Kapstadt Deospray

- deo z baleácké cestovní kolekce. K recenzi mi byl zaslán a můžu konstatovat, že opravdu voní grapefruitově, ale zároveň docela sladce, cítím tam takovou mangovou stopu. Pokud je tohle vaše oblíbené ovoce, doporučuju k pozornosti.
Btw. by mě zajímalo, proč zrovna Kapské Město a grep.









3) Kérastase - Ciment Thermique

- vybavil se mi při prvním použití Gliss Kuru, jeho vůně je totiž dost podobná, pronikavě hořce grepová, takový probírák. 

Má posilovat křehké vlasy, přičemž se aktivuje teplem (fénem, žehličkou). Ačkoli to zní neuvěřitelně (jak by asi nějaké matladlo mohlo posílit křehký vlas), opravdu jsem viděla rozdíl a po použití byly vlasy znatelně pevnější a silnější.

Cena je už slabší článek, u nás mám pocit, že od 600 Kč nahoru. Já tehdá kupovala na Feelunique a co jsem teď koukala, tak se cena nezměnila, 15 liber. Sice pořád hodně, ale zase lepší než těch 600, no ;)





Zamyšlení, ke kterému mu mě dnešní recenze přivedla, je jedno - hodně často se mi totiž stává, že všechny ty stylingově-pečující přípravky (tedy to, co se už nesmývá) na mě nemají žádný efekt. Prostě má to posilovat, odtřepovat, leskovat, co já vím, co všechno (ale zní to vždycky skvěle), nicméně moje vlasy buď odolávají, nebo se slepí. 
Výjimkou jsou obecně oleje na konečky a zmíněný Ciment, ten mě fakt překvapil (cože, ono to fakt něco dělá?? není možný!, asi tak při použití).

Celkem by mě tedy zajímalo, jak jste na tom vy, a jestli máte nějakého takového oblíbence, kde fakt vidíte rozdíl - ať už jde o lesk, ozdravení nebo objem (pokud se tedy budeme pohybovat v nesmývacích vodách, masky apod. jsou zase jiná kapitola - a naštěstí funkčnější ;) 



30 comments

26. srpna 2013 v 9:41

Něco jako ten 1. Gliss Kur mám doma, stejné balení, pouze jiná řada - kašmírová. Taky v tom nevidím žádný rozdíl, pouze hladší rozčesávání :)
Z oil nutritive mám doma masku, ale grep z ní necítím -_- :D
Na roztřepené konečky bych ti doporučila zástřih horkými nůžkami :) Vlásky se po tom třepí měné často, mě dokonce několik měsíců - asi 3-4 - se nezačali třepit a navíc po tom vlasy rychleji rostou :)

26. srpna 2013 v 10:06

Tyhle věci tedy nemám, ale nějaký efekt taky vidím jen u olejíčků na konečky (a u masky macadamia, ale to není "stylingový" přípravek, že jo... :)), jinak taky jediná věc, kterou to kdy dělalo, bylo provonění vlasů...
On taky nějaký sprej (i cokoliv jiného) dost těžko třeba zacelí roztřepené konečky, tenhle slibovaný efekt mě vždycky pobaví...

26. srpna 2013 v 10:34

Já mám přesně tenhle problém u přípravků, které mají chránit vlasy před teplem z žehličky nebo fénu. Sama rozhodně nepoznám, jestli to vlasy skutečně ochraňuje, nebo je to jen marketingový tah, aby si to lidi kupovali...

26. srpna 2013 v 10:34

Mně se z těch nesmývacích věcí taky nikdy nepovedlo nic vytřískat. Přesto je mám nejraději, vlasy mi provoní a taky zakryjou případné stopy po suchém šamponu který používám.
Poslední sprej, který jsem vyzkoušela, byl Nivea long repair, http://i.parfums.cz/detail/1/nivea/nivlorw_kcnd20/nivea-long-repair-expresni-regeneracni-kondicioner-pro-lamave-a-namahane-vlasy___2.jpg - zatím asi nejlepší, jaký jsem zkusila.

26. srpna 2013 v 10:38

Já s vlasama nikdy nevím, jestli něco funguje, přijde mi, že moje vlasy jsou takový nějaký furt stejný. Ale já třeba stylingu nedám vůbec nic, nefoukám si vlasy do roztodivných kreací, nepoužívám tužidla, kulmu...jsem v tomhle zaostalá. Nicméně to Gliss Kur sérum jsem kdysi měla a přišlo mi fajn, že jako vyživovalo, ale bylo to v době mých kosmetickcýh začátků, takže kdoví, jak bych to viděla dnes.

26. srpna 2013 v 13:40

Já to mám podobně, sprej na vlasy mi nevyhovoval nikdy žádný, slepuje to, stejně tak různá mléka a krémy do vlasů, to je u mě úplná katastrofa. Používám celkem dlouho Kerastase olej a na ten nedám dopustit, mám ještě Mythic oil a Macadamia natural oil oleje, ale ty jsou oproti tomu slabý odvar. No a pak čas od času používám lesk do vlasů, to fakt funguje a už se mi hodněkrát stalo, že se mě (naposledy paní trafikantka :D) někdo ptal, co používám na vlasy, že se tak lesknou.

Anonymní
26. srpna 2013 v 13:44

Tak to mně docela funguje Kerastase Elixir Ultime a popř. ani tekuté krystaly nejsou špatné na moje vysušené konečky.

Anonymní
26. srpna 2013 v 14:15

Mám od Glis Kur nějakou noční kůru na vlasy a ta je taková krémová vyživující, docela v pohodě. Ale já si to dám jednou za uherák, takže rozdíl opravdu neuvidím :-) Tady s tím Cimentem mi jednou v salonu žehlili vlasy a bylo to hezké. Ale já nemám jemné, spíš těžké a narušené, které potřebovaly uhladit. Minulý týden mi dali do hlavy nějaký pudr na objem... nechápu co to mělo dělat, efekt jsem taky nepozorovala :-D

26. srpna 2013 v 14:27

souhlasím s Tebou i s holkama v komentech, že různé spreje a pěny a bůhví co mi nikdy nefungovaly ... bude to hezký marketingový tah, abysme kupovaly další nepotřebné výrobky na vlasy ;) na co ale nedám dopustit a co splňuje nesmívací podmínky je kopřivová vlasová voda (taková ta obyčejná a levná z drogerie), pomáhá mi uklidnit citlivou pokožku hlavy a pokud člověk vydrží a masíruje si s ní hlavu, tak pomáhá i urychlit růst vlasů (což by měla ale splňovat každá voda, je tam důležitá ta masáž) ;)

26. srpna 2013 v 15:30

mám olejíček na konečky od Belay(i?). Jelikož si s vlasy pořád hraju, tak jsou nehezky polámané a roztřepené a tenhle olejíček bych řekla na ně celkem zabírá. Navíc hrozně hezky voní (kokos+cukrová vata, záleží jaký je to den od použití), takže ho používám moc ráda. Potom mám nějaký sprej na objem od Loreálu a ten nedělá vůbec nic a ještě něco na ochranu barvy od Avonu, a to mi pomáhá vlasy rozčesat. Plus jestli se počítá aktivátor vlasů, tak jsem měla několik balení Capillan vodičky a byla skvělá, akorát smrděla jak procházka v lese a tekla do všech stran (u vodičky nečekané), jinak vlasy fakt rostly rychleji.

26. srpna 2013 v 16:23

Jedina vec, ktera mi fakt vytvori objemne vlasy je Tigi Bed Head Superstar Volumizing Leave-jn Condicioner.. a ze jsem toho uz vyzkousela doslova tuny :o) tuzidla a laky mi vlasy slepujou, vosky a kremy umasti.. je to boj :o)

26. srpna 2013 v 18:26

Na me funguje macadamia ve forme oleje, biosilk a na lesk fekkai shine mist. Ted zvazuju jestli ho koupit znova neb naprosto nechutne smrdi ale funguje a nemasti vlasy jako jiny lesky. Fakt jo, vypotrebila sem ho navzdory smradu a to spis naopak nejaky leaveiny na sebe splicham ne proto ze ucinkuji ale protoze mi pekne voni ;)

26. srpna 2013 v 18:49

Taky mám Gliss Kur nějaké to bezoplachové sérum na suché vlasy, ale jediný výsledek, co pozoruju, že jdou vlasy dobře rozčesat.
Jinak mi funguje Macadamia, alespoň co můžu soudit dle vzorečku z Ladyboxu, kdy rozdíl viditelný i hmatatelný po prvním použití (i když jsem se vzorečkem dost šetřila, vystačil mi na třikrát) takže jsem zvažovala nvestici do plného balení, jenže co jsem tak četla, parfums.cz to o dost zdražilo, takže už z toho principu se mi plné balení nechce kupovat. Jakože dřív, když značka nebyla tak známá, tak cena přiměřená, a pak to po boomu napálí na 550, tzn. o dvě stovky? Tak si to nechte. ;) Jediný, co jsem schopná používat, jsou právě masky/kondicionéry, co se oplachujou, jinak na různé olejíčky jsem lempl, zrovna tak jako na péči ala ochrana před horkem apod. Žehlím jen ofinu, ale jen když se divoce vyspím a trčí, a stejně zapomenu tu ochranu před horkem použít. ;) Zkrátka moje péče o vlasy je docela katastrofální, ale třeba k tomu jednou dospěju a bude to automatika jako mazat ksich před spaním;)

26. srpna 2013 v 19:12

@Magicalbeauty jj, taky jsem nikdy u těch ochranných neviděla efekt, stejně to vlasy oslabuje

26. srpna 2013 v 19:14

@Barča smrděla jak procházka v lese?? :DDD když si vezmu, že do lesa lidi většinou choděj pro tu vůni ... hm :D

26. srpna 2013 v 19:15

@Dashulka bych smraďocha nedala, to znám s biosilkem ;)

26. srpna 2013 v 19:17

@Harmony tu macadamii mají pořád levně na cheapsmells, kdyby s přece jen chtěla ... na parfums zdražili, jj, zvláštní taktika

26. srpna 2013 v 22:58

Já na sobě (konečně!) vidím rozdíl po používání vlasové vody od Bione - téhle http://vlasova-regenerace.heureka.cz/bione-keratin-vitaminova-vlasova-voda-220-ml/

Stojí směšně málo pěněz (v Tetě za 49,-), používám ji asi měsíc, vždy 2x týdně a vlasy mám viditelně lesklejší (ověřeno u kamarádek) a zdá se mi, že i pevnější.

27. srpna 2013 v 8:54

Miluju tu vůní toho GK, používala bych to jen díky tomu. Jenže to nemá cenu, na vlasy nepoužívám skoro nic, protože počemkoliv se mi vesele mastí a když už ne doopravdy tak alespoň na pohled. Až vymyslí něco normálního, tak možná začnu takové věci používat, teď jsem ráda, když během pěti let dokážu vypotřebovat alespoň jednu takovouto blbost..

27. srpna 2013 v 9:33

tu první kůru mám a jsem s ní spokojená, hezky se mi vlasy rozčešou a konečky mám takové lepší a hezčí :) jinak já celkově můžu všemožné oleje a hedvábí (olej od Garnieru - ten nový oranžový, denní elixír od Gliss kuru, hedvábí od CHI...)

27. srpna 2013 v 12:06

@Černá Moora
Zrovna teď mám tento: http://www.parfums.cz/loreal-professionnel/tecni-art-gloss-ochranny-sprej-pro-lesk/ a je fajn, ale ještě lepší byl překvapivě http://cz.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=20375 . Jinak tedy podle mě se to vyplatí hlavně na nebarvené vlasy, protože u barvených je takový ten umělý lesk a nevím, zda by tohle taky fungovalo :).

27. srpna 2013 v 17:30

mno, ja mam kratke vlasy, takze ich "potreby" budu asi ine ako u teba... nezehlim, nefenujem (len v tuhej zime) a tym, ze ich striham kazdych 6-8 tyzdnov, tak sa tak nejak ozdravuju same. Jedine, co hladam u bezoplachovej starostlivosti je objem. Momentalne mam kombo penove tuzidlo L`Oréal Professionnel Série Expert Volume Expand (ktore sa uz bohuzial nevyraba) a Schwarzkopf Professional OSiS+ Thrill Fibre Gum na styling pramenov. Namiesto penoveho tuzidla som uz mala opakovane Schwarzkopf Professional OSiS+ Thrill Fibre Upload (nieco ako vlasový "krem"). Co ma naopak sklamalo, bol od OSiS+ Dust It Mattifying Powder - akoze stylingovy puder na vlasy, ale stylingoval uplne nic, slubovany objem tiez nikde doteraz nerozumiem, ako mohol byt na feelunique jednu dobu medzi najpredavanejsimi produktami.

27. srpna 2013 v 22:35

@Natálje jj, olejíčky jsou to jediné, co u mě funguje vždy :)

27. srpna 2013 v 22:40

@The Beauty Couloir pokud jde o objem, tak na to jsem taky měla jednu funkční věc - ĽOréal Tecni.Art Volume Lift, tužidlo, které se nanáší speciálně ke kořínkům a má pro tyhle účely i speciální malý a dlouhý dávkovač

fungovalo a to zvednutí jsem opravdu viděla, pokud jsi ještě nezkoušela, můžu doporučit
http://www.pro-vlasy.cz/p/loreal-tecni-art-volume-lift-pena-pro-objem-od-korinku

28. srpna 2013 v 21:42

Pokud vezmu jen stylingový přípravky, tak já mám dobrou zkušenost s Biosilkem (do vlhkých vlasů - vyfoukám přes kulatý kartáč) a pak dám na suchý vlasy olej a vyžehlím a ten rozdíl fakt vidět je. Vlasy jsou krásně hebký, lesklý a líp se s nima pracuje. Jinak pokud vlasy nechám vlnitý, tak mi zaručeně funguje Wella Hypercurl (utlumí krep) a Redken Fresh Curls (sprej - ale ten je teda dost silnej, takže to chce trochu vychytat s aplikací, krep tlumí skvěle). Docela dobrá věc je ještě hlína na vlasy od Osisu, to je super, když si třeba děláš cop a máš sestupně sestříhaný vlasy - dáš si trochu hlíny do vlasů a ten cop je pak pěkně hladkej a nic nikde nevykukuje. Ale je fakt, že ta hmota nemusí být ve vlasech úplně každýmu příjemná a navíc trochu vysušuje (a zmatňuje - spousta lidí ji používá i na krátký vlasy pro texturu - neleskne se, takže vlasy nevypadají mastně) a i přes docela zvláštní vzhled to kupodivu pěkně voní :)

29. srpna 2013 v 13:22

@Černá Moora akurat som si tento tyzden kupila nieco podobne, len sa to vola "snow mousse" ... http://www.pro-vlasy.cz/p/loreal-tecni-art-snow-mousse-pena-pro-objem urcite neskor zrecenzujem

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...