Aliexpress = nekonečný zdroj bižuterie za babku

15. září 2013


Na Alibaba.com jsem díky Googlu narážela vcelku pravidelně už pár let, ale nikdy jsem neměla větší touhu tam něco nakupovat, web na mě působil graficky dost pofidérně, k tomu divný deformovaný fotky, často padělky na první pohled a ještě nutnost kupovat u všeho veliký množství, prostě pro nějaký stánkařský velkoobchodníky s Čínou ... a tomuhle dávat číslo svý karty? Ne, děkuju, nechám si Ebay. 
Postupně jsem si i přes tenhle zjevnej nezájem všimla, že webovky s podobným dyzajnem jsou už dvě, krom Alibaba i Aliexpress, ale i tak jsem to dál nezkoumala, páč jsem to považovala jen za další podobný tržiště (prostě do třetice k ioffer.com, která je taky takovej velikej čínskej stánek).

Že se tam dá pořídit i něco jinýho než padělky po kontejnerech, jsem si s údivem všimla poprvý u pákistánský blogerky, kterou jsem zmiňovala v článku o domácí zázračné masce. Nakupuje tam docela pravidelně hlavně bižuterii, a i když její vkus je fakt jinde než můj, musela jsem uznat, že ani na hi-res fotkách nevypadala vůbec špatně (ta bižuterie). Jeden cuff mě dokonce jednou zaujal natolik, že jsem si ho už málem objednala ... ale pak jsem něco podobnýho našla i na Ebay a tak jsem se na to pochopitelně zase vyprdla, kdo by se otravoval s novým webem, když nemusí.
Alespoň jsem ale zjistila, že Aliexpress patří přímo pod Alibabu a je to jeho verze pro klasický eshopisty (který nechtěj od všeho kontejnery, ale stačí jim jeden dva kusy), prostě takovej čínskej Ebay víc od zdroje.

Každopádně, tenhle třpytivej náramek aka ten od J.Crew (kterej je na první pohled naprostej must-have pro každou straku (tady!), prostě vyloženej stračí mor), na Ebayi mají jen za zcela děsných cca 700 Kč a dolů nešli a nešli (stalkovala jsem). Což jsem prostě odmítala dát, páč to už jsem si za 130 dolarů rovnou mohla koupit předlohu, že jo, a ještě bych tam měla plíšek se značkou. Ebay se v tomhle fakt ukázal jako děsnej mainstream, pokud jde o cenu (což on vlastně už trochu je, nska tam nakupuje kdekdo, to před 8 lety, kdy jsem s ním začínala, to byl ještě řádnej underground :D).





Ovšem na Aliexpress náramek měli ... za velmi akceptovatelých 10+ dolarů. 
Nějakej tejden jsem nad tím rozvažovala a nakonec si řekla, že nebudu zapšklá a prostě ho zkusím objednat, přinejhorším budu o dvě kila lehčí, když to nevyjde - v ideálním případě ovšem budu o kjůt arm candy v plusu.

Prvotně jsem začala hledat, jak s Paypalem, já si totiž byla jistá, že ho použít můžu. Ale najednou jsem ho v metodách platby u nikoho neviděla. No, ukázalo se, že používat šel, ale teď někdy letos (přesný datum si už nepamatuju, ale docela jsem to proflákla o pár) spolupracovat přestali. Takže leda kartou .... pfffffffffffff. Jako nebyla jsem z toho nadšená, nerada dávám číslo karty u něčeho, co jsem si zaškatulkovala jako potenciálně rizikový. 
Vyřešilo se to trochu samo, protože u jedný z mejch nepoužívanejch free bank mi nedávno karta vypršela, já musela pro novou a ta byla už vylepšená i o platby na netu, který jsem nemusela nikde na pobočce povolovat. Tak jsem si tam převedla nějaký drobný a zaplatila s ní. Easy. Jak u eshopu.  

Jedinej rozdíl je ten, že tyhle vaše peníze se sice strhnou, ale prodejce je nedostane hned, ale zůstanou u Aliexpress - který mu dá, předpokládám, pokyn, že zaplaceno a že má posílat. Teprve až vám zásilka v pořádku dorazí a potvrdíte doručení, prodejce obdrží peníze. 
Je to tzv. escrow systém, který se ve velkoobchodě používá celkem běžně (u částek tam proudících je to bezpečnější), ale tady se dostane vzhledem k povaze webu i k bežnému zákazníkovi. U nás to odpovídá principu advokátní úschovy. Nezávislá třetí strana si peníze dočasně ponechá a převede je dle smlouvy až tehdy, kdy se podmínka (běžně dodání zásilky) naplní. 







Výsledek je vám už samozřejmě jasnej - náramek v pořádku dorazil a já nad ním můžu ve stračím hnízdě spokojeně óchat ;)) (jeho oslepující třpyt je na fotkách bohužel nezachytitenej, se musí vidět).

Konečná cena tedy byla $13.50, poštovné u mnou vybraného prodejce zdarma.
(rovnou říkám, že to nebyla poslední objednávka, zlatá verze bude následovat ;)

Fakt je úplně zbytečný tuhle věc kupovat předraženou, protože kvalita bude všude stejná. Například tenhle za 78 dolarů je úplně to samý, co jsem si objednala já, jen se zbytečnou přirážkou.








Co jsem fakt nečekala, i k tomu jedinému náramku jsem dostala sáček s pár náhradními krystaly, kdyby nějaký vypadl, a jeden kousek k zapínání.



A když to teda tak pěkně zafungovalo, rozhodla jsem se vám dát nějaký tipy k nákupu.
Ono na tom samozřejmě nic není, ale vzhledem k tomu, že v komentářích občas čtu, že někdo má předsudky i k nákupu na Ebayi, tak se vám krátkej úvod bude třeba hodit. Aliexpress je vlastně možná i trochu jednodušší, protože není nutné registrovat Paypal ;)



1) minimální objednávka

- Ačkoli je Aliexpress, jak jsem už zmínila, cílenej víc na běžnýho zákazníka, pořád budou všichni radši, když si věcí nakoupíte víc. U některých prodejců je to dokonce i podmínka - kterou ovšem snadno poznáte už z výsledků vyhledávání. Limitu se dociluje dvěma způsoby:

a) je nutná minimální objednávka (např. 8, 10, 15 dolarů viz níž)
- u prodejce v eshopu si tedy musíte vybrat věci alespoň v hodnotě takto určené (není tedy nutné utratit takovou částku jen za jeden druh šperku).

Na rovinu si řekněme, že utratit 10 dolarů za bižů asi pro nikoho nebude problém :D Věci jsou v tomhle případě fakt levný, za dolar, dva, tři ... a je jasný, že posílat jeden jedinej řetízek za dolar přes půl světa se nikomu moc nechce.

b) vybranou věc není možné koupit po méně než X kusech
- oranžovou cenu sice pořád vidíte za kus, ale pod ní máte jasně napsáno, kolik takových kusů je nutné zakoupit. Pokud je to např. 2 kusy, jako v pravém sloupci níže, tak o nic nejde ...


... blbý je, když to je v množství, který zdaleka přesahuje i počet vašich kamarádek, které by se k objednávce připojily. Třeba níže ukázaných 24 kusů je už docela nepoužitelných. Zaprvé musíte mnohem víc investovat, zadruhé hrozí, že vám balík chytne celnice a ještě vysolíte DPH a clo. A pak abyste to ještě prodávali na Votoči.








2) poštovné

- někdy bývá zadarmo, někdy ne. Částku vidíte pod cenou, nic k diskuzi.
- možná bych jen upozornila, abyste i po rozkliknutí předmětu zkontrolovali, jestli zobrazená částka se opravdu vztahuje k zemi doručení, kam doručit chcete, je tam vyjížděcí menu. Jednou jsem tam třeba zahlédla, že do ČR bylo sice zadarmo, ale na Slovensko to bylo jen a pouze přes UPS s cenou kolem 100 dolarů.




3) hodnocení

- stejně jako na Ebay, i tady je hodnocení alfa a omega nákupu. Nebrala bych od nikoho, kdo by ho neměl dost vysoké a dost pozitivní (a už vůbec od nikoho, kdo nemá žádné).
- vidět můžete jak hodnocení prodejce, tak i hodnocení konkrétního předmětu, na který se díváte (což mi přijde jako dost výhoda, protože můžete zjistit, jestli to není krám, co se po prvním nasazené rozpadne).



4) platba

- jak už jsme napsala, platit je potřeba kartou. O datu odeslání objednávky budete informování emailem. A co je nejdůležitější, od chvíle odeslání (nikoli od platby) rovněž začíná běžet lhůta 30 dní, ve které by zboží mělo být doručeno. 
Pokud je doručeno v pořádku, doručení ve svém účtu potvrdíte a prodejce dostane peníze. Pokud v pořádku není, otevřete dispute (spor, bude to něco podobného jako u Paypalu). Pokud ve lhůtě 30 dní neuděláte ani jedno, prodejce po 30 dnech peníze automaticky dostane, protože se má za to, že zboží bylo doručeno.
- pokud bych měla tomuhle systému něco vyčítat, tak to, že 30 dní mi nepřijde úplně moc ... většinou mi sice všechno chodí fakt rychle, do týdne, dvou (náramek trval 16 dní), ale samozřejmě se objednávka může zaseknout (stačí nějaký svátek, sněhová kalamita apod.) a 30 dní v čudu - pak zbývá jedině si to hlídat a pro sichr hlásit nedoručeno, i když čekáte, že se objednávka objeví.







Na závěr si ještě ukážeme, že i těch 13 dolarů, co jsem dala, je pro prodejce děsnej vejvar. Na velkoobchodním bratrovi, Alibaba.com, totiž není problém pořídit tenhle náramek i za dolar - stačí jen vzít ho dostatek kusů (15 tuctů je dost, ovšem takovejch 60 kusů už ani tak šílený není ....)








Ještě dodám, že článek se sice týká jen bižuterie, ale pořídit tam můžete úplně cokoli, oblečení, elektroniku, boty ... maj tam nekonečně krámů. 
Akorát bacha na ty padělky ;) Okukovala jsem třeba nějaký hodinky, když už jsem byla v těch cetkách, a jo, ony sice některé vypadají docela pěkně (aka Kors-styl) - a jsou vyfocené bez jakéhokoli loga, což je fajn - ale v textu se pak dočtete, že přijdou s logem ;) no a to logo na fotce není ... což má jen jeden důvod, přijdou vám totiž hodinky, kde bude ten prokletej Kors (akorát padělky jsou tam asi vystavené smazání, i když ehm, ehm, a tak někteří logo radši z fotek vyretušují a zmíní ho jen slovně).

 Ovšem na bižuterii je to zlatý. Třeba výbavu na momentálně děsně trendy onáramkování se tak, že byste ruce mohli skoro použít v souboji, tam pořídíte fakt za pár babek. 







Co vy, nakupujete na Aliexpress nebo to máte výhledově v plánu?

54 comments

15. září 2013 v 18:20

ještě že nemám účet na paypallu a na e-bay nechodím..radši :D

15. září 2013 v 18:22

Krásnej, straka ve mě zaplesala! Ale já bych ho nedokázala nosit, na to jsem moc stará a konzerva :D.

No, ehm, radši tam ani nepolezu, teď jsem utrácela dost.

Ale článek fajnej a užitečnej :).

15. září 2013 v 18:24

Souhlasím s Kateřinou:-D Já sice v zahr. eshopech nakupuju, ale jsem ráda, že neumím na e-bay, teda spíše nechci umět, protože jsou tam fakt super věci za pár kaček a asi bych neustále něco objednávala, nepotřebného:)) No nádhera!:)

15. září 2013 v 18:32

o tomhle webu jsem uz slysela, ale zatim jsem si vzdycky vystacila s Ebay :) ten naramek co sis poridila je nadherny, na me je to ale moc mohutny a asi by mi to prekazelo :)

15. září 2013 v 18:33

Tatin si tam koupil dalekohled za 400 kila, co tady stojí pár tisíc...

15. září 2013 v 18:42

@Lucifrid stará a konzerva? no počkej, vždyť na něm nic tak divnýho není:D

Anonymní
15. září 2013 v 18:52

To jsou přece ty na zakázku vyráběné náramky, co nabízí a vehementně propagují Ccech Chicks, ne?

Jen za jednou tolik a bez náhradních kamínku..

15. září 2013 v 18:58

S těma hodinkama je to neskutečný, objednala jsem, bez loga...a přišly nádherné hodinky.. Calvin Klein. Tak nevím, jestli je mám nosit :/ Přitom bez toho loga by byly super. Tak co, nosit?

15. září 2013 v 19:03

@Anonymní netuším, nesleduju je :) ale na Alibaba ti u víc kusů klidně udělají při víc kusech i úpravy na zakázku, třeba logo, jinou barvu atd.

15. září 2013 v 19:14

@darig nasere ...
záleží, jestli to vypadá moc jako fejk no .. pokud jo, tak bych se jich asi zbavila, pokud ne a to logo je prťavý k nepřečtení a jinak jsou hezký, tak bych se snažila to překousnout .. taky záleží, kolik jsi za ně dala

15. září 2013 v 19:35

No tak aliexpress bych si mohla nastavit už jako domovskou stránku, denně to tam sleduju (momentální postižení) někdy bývají slevy na určitý sortiment, nakoupila jsem tam toho už hodně, od té doby co znám aliexpress jsem docela opustila ebay, v podstatě jsem zase tak moc ani neutratila, dají se tam najít fakt poklady dost levně. Můj tip: když chci najít něco konkrétního, tak si po vyhledání nastavím filtr, zaškrtnu si free shipping, 1 piece only a ještě někdy seřadím od nejlevnějšího.

15. září 2013 v 19:38

@darigjá se už vždycky prodejce předem ptám, protože jsem podobnou zkušenost měla i s eshopem dealextreme, taky o ta loga nestojím...

15. září 2013 v 20:38

No tos mi zas něco ukázala!!! :-D ale boží, potřebuju toho spoustu :-D

15. září 2013 v 22:31

Znám už déle a zrovna minulý týden jsem tam objednávala příteli mikinu :) Poprvé jsem tam objednávala už asi víc jak před rokem kabelku (alá Wang) a jsem s ní hrozně spokojená. Tahám jí fakt často a je stále stejná. Z čehož jsem byla vážně překvapená. Takže jako určitě taky odporučuju nakupovat i když sama asi více nakupuji stále na ebay :)
http://angellovely-things.blogspot.cz

16. září 2013 v 0:12

tak dík, no:P...v neděli o půlnoci nemam nic lepšího na práci, než hádat se sama se sebou, že tu blbou třpytivou věc na ruku fakt nepotřebuju! jako dík no:D se mi o tom ted bude zdát

16. září 2013 v 1:24

Počkat počkat. Co mi uniklo? Co je arm candy a co je tak boží na tom náramku, že ho někdo kupuje za 700? :-O Připomíná mi to jakousi hmotu, do který jsou vsazený krystaly. Šunt za pár šupů a krystaly vypadávají (prodávala jsem v obchodě v Celetné, kde je prodávaly jakože originál Swarovski - ehm). Jako pěkné to je, ale viděla jsem to za pár kun někde na tržištích v Chorvatsku :-D
Nicméně díky za tip. Kouknu tam třeba po korálcích.

16. září 2013 v 1:40

@Černá MooraNo, neni :). Ale nevim, k cemu bych to nosila :D. Do prace si ho vzit nemuzu a o vikendu k dzinam a triku asi taky ne :D. Ja blystivy veci miluju, ale jsem na ne uz proste stara :D.

16. září 2013 v 8:32

Super článek, já se většinou bojím nakupovat z cizých zdrojů, ale když už si to vyzkoušela:) I ten náramek se mi moc líbí:)

16. září 2013 v 9:56

je fakt krasnej, jen kdyz ja se tech krystalkovych veci trosku bojim. Vetsinou to pak vypadava (a i nahradni jednou dojdou) a pak to nebudu nosit (znam se), protoze i kdyby to nebylo vubec videt, ja vim, ze tam jeden chybi a uz to neni perfektni!

Anonymní
16. září 2013 v 10:42

Hezky popsaný návod, chválím ;) A fajn tip se vždy hodí.
Jinak E-bay je u nás doma hlavně spíš manželův ráj - nakupuje "hračky" pro své koníčky - hlavně pro paragliding, dělá ho přes 10let závodně... (kdo tento sport zná, ví že tam prakticky nejde žádná dobrá "hračka" pod 20tis Kč), takže jsem za e-bay ráda, protože to, co stojí v Evropě tisíce až desetitisíce se dá koupit za stokoruny (v přepočtu) a zpravidla se jedná o stejný výrobek, který prodávají české firmy za ty scificeny. A co se ušetří u manžílka, o to víc zbude na holčičí věcičky ;) :D
Iwi Sluníčko B.

16. září 2013 v 10:58

Mně se na ali hrozně, ale hrozně moc nelíbí design stránek, takže tam moc nechodím... Ale je fakt, že když něco nemůžu najít na ebay, tak mi nezbyde nic jinýho :)

16. září 2013 v 12:43

Od Aliepress jsem objednávala také, ale jen přes účet na Ebayi :) Spousta šperků stála tak 20Kč :D

16. září 2013 v 13:52

Čínský zboží jedině na Aliexpress, na E-bayi už neví, co by za to chtěli. Zatím všechno došlo v pořádku, jen mě trochu vytáčí, že při přesměrování na placení se neukáže certifikát zabezpečení, musím nechat stránku obnovit, pak teprve se SSL objeví. Takže si to radši hlídám, moc by se mi nechtělo zadávat údaje ke kartě v podstatě kdekomu napospas. Třeba je to jen na mém pc, nevím, nezkoušela jsem jinde..

16. září 2013 v 14:40

No tak to ti teda pěkně děkuju za tip. Nejenom, že si 100% něco objednám, takže budu utrácet (samozřejmě jen za věci co strašně potřebuju), tak navíc k tomu ztratím X hodin tím, že budu projíždět co všechno tam mají, a že je toho málo :D
Can't stop

Anonymní
16. září 2013 v 14:53

Taky tam nakupuju a zatím naprosto v pořádku. Straka ale nejsem, co se jen malinko třpytí, to mi domů nesmí. I tak se mi ale tenhle náramek nějak záhadně na ostatních líbí.

16. září 2013 v 17:11

až budu velká tak budu taky takto obědnávat :DD mám z toho respekt a nějak se bojím, ale těším se až to jednou prolomím a pak budu mít velké finanční problémy)

Anonymní
16. září 2013 v 17:30

ja mam čtvery šaty a čekám tři svetříky
vse v super kvalitě a prislo to do mesíce

16. září 2013 v 19:21

Takže, když si psala jak je na ebay snadné nakupovat, založila jsem si na TVŮJ popud Ebay a PayPal... utratila jsem tam nemálo korun!!! Můžeš za to ty!!! A teď si tady vyrukuješ s tímhle!!! Hele já chtěla před Vánoci šetřit...Máš štěstí, že spoustu věcí budu muset vzít ve více kusech, takže budu rovnou mít dárky na Vánoce... :D

16. září 2013 v 20:25

Já nakupuju jenom na Ebayi ale začnu možná i Aliexpresem :D

Na mém blogu probíhá giveaway budu ráda když se zapojíš :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

Anonymní
16. září 2013 v 23:27

mně se tenhle náramkový trend tak strašně nelíbí... Každý cinká jak zvonkohra. Tenhle trend si ráda nechám ujít. :-)

Anonymní
18. září 2013 v 13:03

Tenhle náramek nabízej Czech Chicks na svým eshopu :D http://www.bechick.com/Doplnky/Tocene-naramky/Masivni-toceny-naramek-ve-zlate-barve
Celkem trapas.

18. září 2013 v 13:28

Taky z tama objednávám, platím přímo přes kartu a vždy to v poho došlo, jednou mi teda prodejce poslal asi o 3 věci jiné než jsem chtěla než jsem chtěla, ale aliexpress mi v poho poslal peníze zpátky, jsem jim napsala, že vše dorazilo krom těchto 3 věcí a peníze jsem měla asi za 4 dny zpět na učtě(za tyto 3 věci) sice to bylo kolem 90 kč za 3 věci, ale jde vidět, že na to jdou poctivě.

20. září 2013 v 8:43

Náramek je krásný, já by se bála, že se všechny ty kamínky vyloupou. Díky za tip, o Aliexpress slyším prvně. Mají tam tedy super hračky! Asi vyzkouším objednávku, Vánoce se blíží.

21. září 2013 v 12:07

@EleanorQa :DD musíš to brát tak, že kdybys to kupovala u nás, tak dáš 2 - 3x tolik, takže jsi vlastně ušetřila :D

21. září 2013 v 12:09

@ohmybeautifullife nesmí se to přehánět ;) když je to vkusně sladěný, vypadá to sympaticky přehnaně ;)
já třeba nesnáším, když se v tomhle stylu ke kovu kombinuje látka (různý ty náramky přátelství a tak)

21. září 2013 v 12:13

@Anonymní jak ta ebayovská cena no ... bych nedala
každopádně stejnej není, tenhle tam teda měli taky, ale mně se nelíbí, jak je to tenký a má to velký krystaly (když u něj jeden vypadne, tak je to hned vidět, narozdíl od toho mýho - kde mám ještě i ty náhradní, což je výhoda)

21. září 2013 v 12:16

@Veronika Vecerkova fajn, tak to ráda slyším, že i ta jejich pojistka funguje :)

21. září 2013 v 12:21

@Eva Va záleží, jestli nakupuješ bižů i normálně ... jestli ano, tak se bát nemusíš, kvalitativně to bude na úplně stejný úrovni, jako kdekoli jinde (typu H&M, Zara a tak)

Anonymní
22. září 2013 v 12:39

Já jsem v tomhle asi stará škola, nebo spíš - přístup který máš ke kosmetice mám já u oblečení a bižuterie :) nedokázala bych si koupit padělek čehokoli, stejně jako ty lacinou kosmetiku... bohužel je to totiž úplně totéž - zatímco "pravé" oblečení/šperky/kabelky/řasenky/cokoli dotvoří tvou osobnost, můžou ti dodat sebevědomí a vydrží věčně, fake produkt je prostě... fake. Nevím jestli mě víc odrazuje laciná koupě, laciný pouťový vzhled nebo to, že padělek a originál může nerozlišit jen slepec při pohledu z okna rychlovlaku, ale zkrátka, no...
:D
Každý má to svoje, a já k tobě chovám obrovskou úctu, Mooro! Měla bys vytvořit nový článek o kosmetice /nejlépe nějaký Guerlain, prosímprosím/, už mám absťák!
Krásnou neděli,
Eva

23. září 2013 v 12:16

@Anonymní no, já mám tenhle přístup i u hader, článků na téma padělky tady taky pár je ;) ale ve fast fashion typu h&m, zara atp. nakupuju úplně běžně, tak není důvod, abych se nad touhle bižuterií ofrňovala, protože kvalitativně je to úplně to stejný, co se sežene u nich (jakože fakt, našla jsem tam třeba náhrdelník, co má Zara v aktuální kolekci)

pokud jde o Guerlaina, chci ho navštívit v paříži, tkž momentálně šetřím ;) (ale kosmetiku v plánu spíš nemám)

24. září 2013 v 14:42

Ahojky, můžu mít hodně hloupý dotaz? Já si tam také objednala zboží - doprava zdarma, přes China post. A ted mám čekat, že mi s tím přijede kdo? :-D Jelikož to neni ani UPC ani DHL... Tak jak to je- - pošta?:-( Jsem asi dement, ale já to nikdy takhle neobjednávala....Moc děkuji za odpověď

Kača

24. září 2013 v 14:49

@Kačka Barylová jj, prijede posta:)
Ony tyhle narodni posty (jako nase, china, royal mail, usps atd.) maji mezi sebou smlouvy, ze zasilky od sebe prebiraji. Kdezto soukromi d dopravci (dhl, fedex, ppl) dorucuji svyma pobockama v jednotlivyvh zemich.

24. září 2013 v 14:54

Moc děkuji:-) Tak jsem zvědavá, jestli mi to přijde brzy:-D Trošku se té dodací doby bojím...:-)

P.S. náramek je krásný! :-)

16. října 2013 v 17:45

Ahoj, já už měsíc Ali projíždím a chci si něco objednat... ale nechce se mi zadávat číslo karty a různý údaje o mojí kartě.... myslíš, že by je mohli zneužít ? a nejde to nějak obejít ? díky předem moc..;)

21. října 2013 v 10:32

@Karolí Mrštíková obejít ti nejde, jinak než kartou nezaplatíš

zneužít jde všechno, to ti tady nebudu lhát, že ne ;) (i když to pak lze chtít po bance zpět) - ale prostě se neboj a klidně objedvávej, nikdo ti nic nezneužije ;)

18. listopadu 2013 v 9:16

Ahoj prosim tě asi budu vypadat jako trouba, ale mám problém, že když chci něco objednat tak když napíšu svoje jméno tak mi to napíše ať píšu v angličtině tudíž bez háčků a čárek to samé u adresy. Když to napíšu bez háčků a čárek dojde to v pořádku?

18. listopadu 2013 v 11:59

@Terýska Blog jj, adresu i jméno piš vždycky ve všech zahraničních eshopech bez diakritiky! :) ono jim to totiž leckdy neumí přelouskat český znaky a pak se na obálce místo nich můžou objevit dost hrůzy složený s otazníků, rovnítek a čísel ;)

přijde ti to úplně bez problémů

Anonymní
15. prosince 2013 v 9:56

Ahooj :) chci se zeptat na tu platbu přes banku :) Mám Ge money bank (master card) ...když to zaplatím přes internet je tam nějáká přirážka od banky? :)

6. října 2015 v 14:16

@Černá Moora

Tomuhle říkám luxusní článek. S kamarádem na téma nákupů na Aliexpressu, ale i obecně v čínských e-shopech vytváříme stránky, snad se neurazíte, když si linknu na Aliexpress česky, a souhlasím s tím, že portály, které tu byly na začátku a dalo se levně pořídit leccos, tak se postupem času proměnily v jeden velký supráč. eBay, Aukro, už to tam není moc o nákupu něčeho s historickou hodnotou, ale je to takový velký obchodní dům.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...