GUERLAIN - La Légende de Shalimar

9. září 2013

 



Tohle je typ příspěvku, co bych normálně dala jen na Facebook, jen taková rychlovka, ale vzhledem k tomu, jak blbě FB sdílí videa (ty náhledy jsou prťavý) a jak moc se mi tahle prodloužená reklama líbí, rozhodla jsem se video vložit netradičně do samostatnýho postu, protože byste si ho prostě neměli nechat ujít :)

Jak jsem už naznačila, je to nová reklama na Guerlainovskou parfémovou klasiku, Shalimar
Shalimar vytvořil Jacques Guerlain již v roce 1925 a inspirací k jeho tvorbě mu byla legenda o zahradě Shalimar (veliká zahrada z roku 1642 nacházející se v Pákistánu) a o vzniku Tadž Mahalu. Obé nechal postavit mocný indický panovník Šáhdžáhán jako symbol obrovské lásky ke své manželce Mumtáz Mahal (Shalimar za jejího života, Tadž po její smrti).






Shalimar je orientální, kadidlový parfém, se základem z vanilky. Každému rozhodně nesedne, já mám třeba ráda jen jeho výrazně vanilkové a odlehčené odnože (ukazovala jsem je i tady), v čisté formě mě nebaví. Pokud byste ho toužili vyzkoušet, seženete ho bez problémů i v Sephoře, není to žádná exkluzivka ani limitka.

Film režíroval Bruno Aveillan (aneb legenda k legendě, Bruno plní tuhle roli na poli reklamních spotů) a hraje v něm Natalia Vodianová a top model Willy Cartier (vrrr). To celé podkresleno podmanivou hudbou Hanse Zimmera (z Da Vinciho kódu).

btw. nad tím, proč indickou královnu hraje typická bledá Ruska Vodianová, je asi zbytečné se pozastavovat. Prostě proto, že tváří Shalimaru (a Guerlainu obecně) je již několik let právě ona. Njn.

Do komentářů dejte vědět, jak se vám dílko líbilo a jestli jste Shalimar někdy zkoušeli  :)



31 comments

9. září 2013 v 8:51

Nádherné, majestátné, luxusní! Áááááách

9. září 2013 v 8:53

Tak to je neskutecne krasne! Trochu mi to pripomnelo muj oblibeny film Fall od Tarsema=)

9. září 2013 v 9:11

Shalimar miluju, to není žádné tajemství:) Video je nádherné, dojemné, nerada to slovo používám, ale sem se hodí: luxusní. Vodianová nádherná jako vždy, ten chlap se mi líbí taky, Hanze Zimmera mám ráda, i tuhle skladbu... ale víš co? Dohromady mi to nějak nesedí. Prostě se mi jak slyším tu hudbu před očima míhá Tom Hanks. Veronika

9. září 2013 v 9:24

Reklama je opravdu hezká, jenom ta herečka mi tak nesedí... jinak Shalimar jsem nezkoušela, ale mám to v plánu, třeba nejprve odlehčenou verzi, abych se ke klasice "pročmuchala" :)

9. září 2013 v 11:27

@U dvou Verunek hehe, jo, taky se mi vybaví :D ale naštěstí já nevidím Hankse, ale ty poslední záběry filmu, Louvre, pyramidu a tak .. ;)

9. září 2013 v 12:55

Ten nejzákladnější Shalimar je stejně nejlepší. Ah!

Anonymní
9. září 2013 v 14:48

Shalimar miluju,ta reklama mi ale prijde zbytecne dlouha na to,jak malo se toho deje a Natalia se tam jen tak protahuje,nicmene zaver je uzasny...

9. září 2013 v 16:44

Jó, už jsem zhlídla.:) Mně osobně se líbí. Lehce jsem si tam promítla vlastní podobenku s tělem Vodjanové samozřejmě. Takže jsem s reklamou víc než spokojená:D
Shalimar rozhodně ano!!! Letos pokukuju po Mexické verzi vanilkového. Rozdíly s předešlými budou minimální, ale stejně mi to nedá.

9. září 2013 v 18:58

Krásna práca! Shalimar mne teda osobne nevoní, ale raz mu možno prídem na chuť :)

Anonymní
9. září 2013 v 20:25

Taková reklamní nuda bez nápadu, postavená jen na rozpočtu a efektech - no ostatně to odpovídá současné pozici značky Guerlain. Drahý kýč. Přijde mi to jako "making of" z natáčení, ještě před sestřihem na 30 sekundový spot - hromada natočeného materiálu o ničem, kterou jim bylo líto vyhodit. On z toho nakonec asi třicetisekundový spot vznikne, pak by to mohlo mít i vtip.
Vodianová je ale nádherná, čím je starší, jakoby se jí rýsovaly tahy obličeje, je výrazná a pikantní, mnohem krásnější na začátku kariéry. Akorát mě štve, že je ji vidět v kdejaké reklamě na prádlo, laciné hadry i jinou kosmetiku, má výrazný zapamatovatelný obličej a podle mne tím luxusní zboží devalvuje. Měla by si držet exkluzivní linku, jako kdysi Linda Evangelista.
Shalimar ani nevím....

9. září 2013 v 20:26

boží spot) a ta Vodianová se mi tam líbila dost, přišla mi jako modifikace (nebo jak jinak to nazvat :D) Daenerys když jí provdali za Droga :D

9. září 2013 v 21:15

taky bych se chtěla koupat v takovém "úborku" jako ona :D jinak mi to přijde trochu kýčovité (bílý kůň, růže, atd.), ale hezky kýčovité ;) ten závěr je úžasný, ale souhlasím, že by to celé mohlo být kratší ;)

10. září 2013 v 10:34

Video docela ujde, nejvíc se mi na tom ale líbí ta hudba, jenom nevím proč se mi to tak sekalo..

10. září 2013 v 14:38

waaau, krásné a ohromující. To už ho musím vyzkoušet. Já se přiznávám, ještě jsem žádnou Guerlainovku neměla. Zatím jsem věrná Jadoru:-)Ale jen , jak budu někde poblíž parfumerky, tak se na ně vrhnu....díky

10. září 2013 v 18:56

Shalimar jsem zkoušela několikrát a pokaždé voněl jako kadidlo v kostele, které mám sice ráda, ale sama tak vonět nechci. Necítila jsem, že by se na mně nějak rozvíjel, ale možná je to tím, že nemám moc dobrý čich. Nejoblíbenější vůní stále zůstává Elie Saab Le Parfum, který na léto střídám s Aqua Allegoria Pamplelune.

10. září 2013 v 21:58

@Anonymní tohle je extended verze :D reklamní spot bude na půl minuty
ale na protahováni bych aspoň minutu ubrala a nahradila záběrama na Willyho :D

10. září 2013 v 21:59

@tuttobene já radši ani nepokukuju, bych ho pak chtěla :D

10. září 2013 v 22:01

@Teress neměla jsi to moc hi-res? mně se to pak taky seká :/

10. září 2013 v 22:02

@Elena Lukáčová možná zkus nejdřív střapečky, ona ta klasika je fakt docela síla a oproti j´adore takový kladivo

10. září 2013 v 22:04

@Darkness hele, nejsi sama, pro mě to kouř a kouř, akorát, že já kadidlo nemám ráda ani v kostele ;) .. spousta lidí tam cití vanilku (a že by jí tam mělo být dost), tkž těm můžu jen závidět

10. září 2013 v 22:07

@parfumerka já si spíš myslím, že některý lidi se z nějakýho zvrácenýho důvodu bojej uznat, že něco prvoplánově opravdu krásnýho je opravdu krásný (asi aby nevypadali málo intelektuálně), tak to radši z principu označej za kýč
mezi kýčem a krásou je tenká hranice, záleží, kdo se dívá

11. září 2013 v 0:12

Jeden z mých prvních parfémů! :) Inspirovala jsem se tenkrát od mé ultra-chic tetičky z Itálie. Další můj favorit je kontroverzní Mitsouko. Sice je z roku 1919, ale já ho prostě miluju!! Problém je, že kromě mne, nevoní asi nikomu, hahaha :D

11. září 2013 v 0:20

PS. video se mi líbí moc a připadá mi, že kromě totálně ne-orientální Vodianové (mohli jí alespoň trochu orientálně "nakytovat" :D), je klip takový, jako parfém sám o sobě :). Tak, jak ho znám, myslím, že se to povedlo!

11. září 2013 v 6:52

osobně si myslím, že ten kdo chce, v tom klipu najde tu správnou hloubku, oproti tomu, kdo je v opozici čistě z principu, v tom najde kýč.A o tom samém je vůně sama, SHALIMAR TĚ PROSTĚ PŘESVĚDČÍ, a je jedno jestli k tomu, aby jsi mu propadla, nebo k tomu, že tě z něj bolí hlava. Je to mistrovské dílo manipulátorství.

11. září 2013 v 16:11

Původní Shalimar i Shalimar Initial nejlépe voní na mém příteli :) jemu orientální vůně prostě seknou, když si k tomu ještě vezme dlouhé džíny a košili, tak bych ho nejradši snědla :)) já když se opravdu hezky obleču a vše vyladím ještě šperky, tak si troufnu na Initial, ale to opravdu jen výjimečně :)

11. září 2013 v 22:51

@AjaBeautypedia A. Mitsouko? tak to jsi drsná :D jo, taky ji nemůžu ... ;) ... resp. takhle, dovedu si představit, že by mi na druhým voněla, ale já bych ji nosit nemohla

12. září 2013 v 23:32

Mě se to líbí moc. Dobré reklamy oceňuju nejenom z estetického hlediska:), protože v dnešní době je to tak mocný nástroj k ovládnutí zákazníkovi mysli, až mě to někdy nepřestává překvapovat, jak jsou lidé ovlivnitelní. Akorát mám jedno velké ALE, a to ta hudba! Jako je pěkná a všechno, ale překvapuje mne, že značka jakou je Guerlain si nenechala složit vlastní peckovku, obzvlášť k Shalimaru....

Anonymní
16. září 2013 v 22:57

nezkoušela, ale určitě ho musím co nejdřív zkusit. Nový parfém na podzim se hodí :-)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...