Jak se kvalitně očernit

1. září 2013




Hrají:

1) Linkofix L´Oréal Super Liner Blackbuster
2) Kajal L´Oréal Super Liner Silkissime
3) Řasenka L´Oréal False Lash Wings

1) a 2) jsem si koupila sama, řasenku jsem dostala k recenzi zdarma.










1) Linkofix L´Oréal Super Liner Blackbuster

Už pár let používám jen gelové linky, takže nastal čas zase vyzkoušet nějakou tu fixku (a taky jsem si asi potřebovala připomenout, proč jsem na gel přešla ;).

Blackbuster je opravdu klasicky fix, k provedení není moc co dodat.





Co se mi nelíbí, je nevýdrž potisku, obal vypadá po pár použitích dost hnusně (jeden je ten koupený a používaný, druhý byl v předposledním Ladyboxu a vyložene jsem ho uvítala, protože fotit ten původní by se mi skoro ani nechtělo ;)




Chválím, že fix bez problémů zvládne i velmi tenkou linku (ale samozřejmě i tlustou, pokud chcete), hrot je velmi ostrý a aplikace je narozdíl od gelových linek zcela a naprosto blbovzdorná, precizní linky docílíte klidně i v poklusu, kreslí to prostě skoro samo.

Kdo si ještě není v linkování moc jistý v kramflecích, tak určitě doporučuju pro začátek podobné fixy, u gelových linek se štětečkem to chce přece jen už trochu cviku, aby byl výsledek pěkný. 




A plynule se dostáváme k tomu, proč jsem zběhla ke gelovkám. Fix totiž bohužel nikdy nebude tak pěkně sytý a černočerný jako gel, intenzita je u něj viditelně slabší.




 Pro porovnání foto z testu gelových linek, kde je kryvost na první pohled mnohem vyšší.





2) Kajal L´Oréal Super Liner Silkissime

Pro mě objev roku, který zcela nečekaně vyšoupl z prvního místa dosavadního favorita od Lancome

Ale dřív než začnu óchat, ujasníme si, jak ji používám - takže stejně jako Lancome, pouze na waterline. Nedělám s ní horní linku a ani to nikomu nedoporučuju, protože na to prostě není dobrá, bude dělat nános a linka bude tlustá a nepřesná (na horní linky vždy použijte fix, linky tekuté nebo linky gelové, nic jiného)

Silkissime slibuje výdrž 16 hodin, což je přeháňka, drží tak těch 8, ale přesto je v tomhle bodě super - velmi rychle totiž zasychá a jak se jednou nanese, je nerozmazatelná, prostě drží a drží. Lancome také slušně drží, ale jak se začne pouštět, tak se klasicky rozmazává. Kdežto když se začne pouštět Silkissime, tak se z waterline jen tak jako přesune k linii řas a tam to zapíchne, po okem ji nenajdete a za to velký plusátko.

Tipy k aplikaci: 
- nanést jedním tahem a víčko ještě tak pět sekund přidržet od oka, linka mezitím zcela zaschne
- nepřetahovat vícekrát - vzhledem k rychlému zasychání totiž další vrstva tu předchozí úplně seškrábne a na waterline nezůstane nic

Co bych jí vytkla, je ořezávání - je hodně měkká, celkem rychle ubývá a s ořezávátkem se teda budete interaktovat více než dost - a ona se na něj bude lepit, mrcha. Je dobré ji před tím strčit na chvíli do lednice, tuha se zpevní.





Důkaz místo slibů. Drží a drží.





3) Řasenka L´Oréal False Lash Wings

- ačkoli dávám přednost klasickým kartáčkům, Benefit They´re Real mě přesvědčila, že to je trochu předsudek a že i řasenka s plasťákem může být super (= žádné přirozené řasy) (nemám ráda přirozené řasy, to aby bylo jasno, já chci falešňáky! ;). 

Tím pádem mě už ani moc nepřekvapilo, že i False Lash Wings je bez ohledu na kartáč skvělá - řasy výborně natočí a vcelku i zahustí. Kartáček má ty v názvu avizovaná křidýlka a jeho divný tvar na mě působí lehce hmyzovitě (mooří křidýlka, že by?), ale aplikace je nakonec vcelku ok.




Výjimečně jsem se pokusila i o názornou ukázku na očích, ale musím teda říct, že fotit líčení je prostě peklo ;) Ačkoli si jeden při bežném pohledu na výsledek řekne, že super, jak se udělá close-up na fotku, tak to najednou všechno vypadá tak nějak ne úplně dokonale (což v reálu nevadí, protože tak zblízka na člověka nikdo něčučí, ale coby dokumentace je to nic moc).

Vidíte řasenku a Blackbuster (u něj vynikne hlavně to, jak je málo černý a málo krycí). Kajal jsem nějak zapomněla zahrnout.







Konečný verdikt poroty:

Blackbuster se gelovým linkám nevyrovná, ale na cesty a pro začátečníky není špatný. Já nákup opakovat spíš nebudu a zkusím to zase o stojan dál.

Kajal je super a opakovaný nákup je tutovka.

Řasenka je výborná a určitě po ní zase někdy sáhnu znova, ale možná to nebude hned - páč nějaká nová řasenka se na nás valí téměř co měsíc a já jsem v tomhle ohledu potvora nevěrná a ráda testuju další a další. Ale rozhodně ji můžu doporučit.



Co vy, čím se s oblibou černíte? A zkoušeli jste něco z recenzovaného - dojmy?


41 comments

1. září 2013 v 8:56

Jako ty jseš ten noční motýl, tak já spíš ten denní, v tom smyslu, že moc nečerním. Linky černé vůbec. U těch jsem to dotáhla maximálně k ebenově hnědé. Ale u řasenky černou snesu. Nejčernější kterou mám, je Collistar infinito. To je pro mě čerstvě položený asfalt, navíc drží celý den, kartáček je plast, ten mám v oblibě. Jediné minus, na řasenku zbytečně drahá. V řasenkách jsem fluktuant a kolikrát jsem spokojená i s kusy s třetinovou cenou.

1. září 2013 v 9:17

Mam tu kajalku a pouzivam ju aj na horne viecko, no pouzivam pri tom stetcek. Trosku si ho obtriem o ceruzku a nanesiem linku. Je to zdlhavejsie, ale ked mam cas, tak sa mozem na vydrz spolahnut :)

1. září 2013 v 9:22

Ty máš pěknou barvu očí :). Mojí perverzi se líbí, že se tu postupně odhalujou části tvýho obličeje :D. Jinak mám ten fix, je to asi první, s kterým jsem spokojená, hlavně, že fakt kreslí, ostatní přestaly asi po dvou použitích a teď už jen dělaj divný mezery. A řasenku mám v plánu...

1. září 2013 v 9:23

S podobnymi linkami od L´orealu som zacinala aj ja, mne vyhovovali, presne ako pises, su super pre niekoho, kto s linkami zacina. :) A maskary od tejto znacky ma snad ani nikdy este vyslovene nesklamali. :)

1. září 2013 v 9:25

Já chtěla nějaké linky ve fixu a nemohla jsem v drogerii žádné jiné než Essence najít... tak jsem si koupila aspoň ty a je to úplná katastrofaaa! :) škoda, že jsem neviděla tyto, vypadají dobře.. :)

Jane´s colours

1. září 2013 v 9:28

Tú kajalku mám, je skvelá, rovnako je úžasná aj gelová linka zo série Super Liner. Fixy ma nelákajú, nepoužívam. A riasenky tiež striedam, hoci pre mňa niet nad Faux cilsku od YSL. Všeobecne však uprednostňujem práve tieto gumené kartáčiky, pretože mi riasy nezlepujú.

1. září 2013 v 9:38

mozna zkusim blackbuster, protoze gelovky zatim moc nedavam:)) a kajal maj i jine barvy? shanim dlouhodrzici bilou nebo nejakou svetlou na waterline
http://sienastyle.blogspot.it

Anonymní
1. září 2013 v 9:38

Tak já jsem teď vcelku spokojená s řasenkou Lancome Hypnose Star,která moje krátký a rovný řasy udělá vcelku pěkný. Jinak používám tekutý linky,ale páč s precizností nejsem tak nějak spokojená,přemýšlím nad tím fixem. A waterline? I když ji udělám voděodolnou tužkou,po hoďce už vidím,jak ubývá a ubývá,takže mi nezbyde,než ji přetáhnout znovu:-(

1. září 2013 v 9:43

Upřímně, jako fixy fajn no, ale mě štve, že prostě časem vysychají a tu černou linku už takovou neudělá, pro mě k ničemu. Ta černá tužka vypadá super, ale mám od Urban Decay, nádherně máslovou, černo černou a taky držáka, takže už mě po těch letech hledání kvalitní černé tužky, neláká vyzkoušet jinou...
Líčení je naopak super, znám, jak kvalitní fotka vytáhne všechno, hlavně to, co člověk nechce, aby vytáhla:-D Ale máš to pěkné, krásné řasy, linka taky pěkná, paráda!:)
Už bych taky jednou chtěla napsat nějaký nepochlebující komentář, ale asi chodím na špatné blogy..:-D

1. září 2013 v 9:45

Ty jo, tak já jsem divná, páč s gelovými linkami či tužkou si linky vystřihnu už skoro poslepu, ale s touhle fixou ani kdybych se po.. :D tenkou neudělám vůbec a s ucházející silnou se patlám hodně dlouho.. já bych ji zase začátečníkům nedoporučila vůbec :D

1. září 2013 v 10:24

Líbí se mi hrot těch linek :D Ale já na linky doopravdy nejsem, přijde mi, že mi nesluší O:) Investovat do něj nebudu. U řasenek preferuju spíše normální kartáčky :)
BTW: Nosíš kontaktní čočky? :)

1. září 2013 v 10:35

Zkoušela sem ten fix a dám palec hore! Jinak se mi dost líbí ta řasenka tak možná, že po ní někd kouknu. Pěkný-černý článek :D:* Já černím tekutými od essence a řasenkou od YR :)

1. září 2013 v 11:16

Já jsem začínala hned s gelovými linkami Inglot a jejich štětcem. Myslím, že u gelových záleží hlavně na štětci. Mám ten zalomený a je výborný. Momentálně střídám Inglot linky s černým stínem Color Tatoo. Řasenku už mám koupenou, brzy ji vytáhnu a jsem moc zvědavá.

1. září 2013 v 11:21

@tuttobene právě, taky se mi nechce za řasenky utrácet, proto jsem ani nerepurchasela tu Benefitku, i když byla super;)

1. září 2013 v 11:21

@andrea.k. tohle je určitě ok, ale kreslit přímo s ní moc doře nejde ..

1. září 2013 v 11:23

@In your face! přiště bych mohla ukázat ouško nebo nosánek! :D (jinak děkuju, ale barvu očí mám debilně debilní, vůbec nic k nim nejde ;))

1. září 2013 v 11:26

@Margaretka75 u těch gelových linek jsem se musela hodně přemlouvat, abych je nekupovala, páč mám zrovna dvoje jiný .. ;)
Faux Cils u mě bohužel byla faux pas, strašně rychle vyschla a ani výkon nebyl nic extra, přitom jsem čekala fakt pecku ... si ji snad někdy koupím znova, abych se ujistila, že to nebyl jen vadný kus ;)

1. září 2013 v 11:28

@Siena in Style kajal mají rozhodně hnědý, ale nic světlého jsem tam myslím neviděla

1. září 2013 v 11:29

@Anonymní tak zkus tuhle, po hodině tam stopro bude :)

1. září 2013 v 11:30

@ILoveMakeUp spíš jak nekvalitní fotka všechno vytáhne :D páč můj přístroj ztrácí u focení líčení dech a nedává ;)

1. září 2013 v 11:35

@Skodulka to já tuhle vytáhnu, udělám fik sem fik tam a linka je v pár sekundách hotová ... gelovky bych musela tahat štěteček, namáčet, natahová víčko, držet štěteček tak, aby kreslil po celém obvodu stejně silně a nepřetahoval (kdybych teda měla štěteček a ne svoje silikonové pero) a to by byla mnohem větší procedura ... kdežto tady se jen kreslí fixem a díky ostrému hrotu úplně snadno, tkž nechápu, že to někdo má naopak ;) ale to je holt individualita kosmetiky ;)

1. září 2013 v 11:36

@Allen* jj, reklamy v postranním sloupci u mě nejsou jen tak náhodně ;))

Anonymní
1. září 2013 v 11:57

@Černá Moora I mně hrozně rychle vyschla a to byla moje první high-end řasenka a čekala jsem,že si z ní senu na zadek...

1. září 2013 v 12:45

kajalku mam take a je fakt skvela, prekvapilo me jak dobre drzi :) skoda toho spatneho orezavani, to me vylozene vytaci. od rasenky jsem cekala vic. od L'oreal mam nejradeji Collagenku a te tedy nesaha ani po kotniky :)

1. září 2013 v 14:05

Nic z toho jsem zatím nezkoušela , ale tobě hrozně chválím recenzi , našla jsem tam všechno co bych potřebovala vědět kdybych uvažovala o nákupu .. ;)

1. září 2013 v 15:49

Recenze se mi moc hodí, zrovna jsem nad tím Blockbusterem dumala, jestli se teda potkáme nebo jak.
Úplně Tvoje pocity ohledně barvy očí chápu, hnědé, trochu dozelena a na sluníčku dožluta. Experimenty s barvama stínů teda neee.

1. září 2013 v 15:59

Každý tvůj článek, ať už recenze nebo názor, atd. mě strašně baví :D
Já si zrovna nedávno oblíbila tekuté linky od Catrice :))

1. září 2013 v 20:22

@Natálje Collagenku jsem ještě neměla, nějak mě nezaujal obal, ale teď teda píšu na seznam ;)

1. září 2013 v 20:23

@Olina přesně, je to dost nespravedlivý a kosmeticko-blogersky diskriminační! :)))

2. září 2013 v 8:09

Jojo, na fix mám ten samej názor. Gelovky jsou podle mne nadevše! Ať je černá černou v celý svý kráse...

2. září 2013 v 8:27

@Černá Moora
Tak to áno, vyschne strašne rýchlo, ale na moje riasy bola naj. Ale odkedy zmenili zloženie a strašne sa drolí, už ju nekupujem, nestojí za tie prachy. Teraz ale mám mini verziu Faux Cils Shocking a z tej som nadšená, takže som nalomená na plné balenie :)

Anonymní
2. září 2013 v 15:00

Řasenku možná zkusím, díky za skvělé tipy :-). Linky mít nemůžu, ani gelové, ani v tužce, i když doma několik tužek mám. To mě přivádí k tomu, že bych měla pro nějakého zájemce gelové linky petrolejové barvy, které jsem si 1x zkusila. Nerozmazaly se ani ve slaném bazénu, jen mi prostě nesluší :-(. Kdyžtak mi pište na mail: ohmybeautifullife1@gmail.com. Omlouvám se za spam, ale třeba se někomu budou hodit. Mně trčí ve skříni. Díky.

2. září 2013 v 16:53

to já zas tu tužku moc nemusím ... strašně smrdí, málo černí a linka se mi jakoby rozpíjí do vrásek na oku :( zlaté tekuté linky! gelovky jsem zkoušela, ale je s tím moc práce ... je to samozřejmě o zvyku a co komu sedne víc ;) tužky nemůžu používat už vůbec, protože se mi obtiskávají pod obočí, je jedno jaká značka a za jakou cenu :(

2. září 2013 v 21:13

Já používám link ve fixu od essence a jsem s nima spokojená :)

2. září 2013 v 21:25

Já bych tak strašně ráda nosila linky, jenomže se mi obtiskávají :( Černá očka jsou nejvíc sexy věc, kterou znám :) Blackbuster jsem zkoušela v drogérce, ale nepřesvědčila mě výdrž.

SIMPLE LIFE

3. září 2013 v 15:06

jů ta loreal fixka vypadá fakt dobře.. tu řasenku znám a mám ji ráda :)

3. září 2013 v 16:01

@wesulle
Taky se mi linky obtiskávají, jediným řešením jsou pro mě tekuté linky, ty zaschnou a drží ;) Takže doporučuju zkusit, klidně ze začátku levné od Essence, záleží tam hlavně na štětečku a který Ti nejlíp sedne :)

4. září 2013 v 13:56

@Černá Moora Jsem na tom s očima úplně stejně - hnědé, trochu do zelena - o žlutých odstínech na sluníčku nevím.. ale stíny jsou pro mě úplně pasé.. leda čokoládově hnědé výjimečně.. ale teď jsem se naučila nosil linku - tmavě šedou, černá mi nejde a obvykle ji nenosím ani na řasence. Ale ta kajalová tužka mě hodně zaujala.. zvážím zda nezkusit tu hnědou :)

9. září 2013 v 15:56

Fixku mám taky a docela mi vyhovuje, řekla bych, že je jedna z těch lepších. Vím, že gelovky jsou pro nkoho lepší, ale já zase nejsem zastáncem těch černočerných linek:)

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...