Dr. Popove, šémhamforáš!

8. října 2013

Aneb jak ovládnout muže masku z jílu.
(Císařova pekaře jsme asi všichni viděli a Pratchetta nejspíš taky většina lidí neminula, tak snad vám nadpis a dovětek dává smysl :D Kdyby ne, tak leda dokoukat a Nohy z jílu přečíst ;)


Jílovou masku považuju za nejúčinnější  prostředek na černé tečky, to už víte. 

Když mi tedy Dr. Popov nabídl, abych si u něj vybrala něco k recenzi, s volbou jsem ani moc neváhala, protože jejich jíl jsem ještě nezkoušela - a nutkání vyzkoušet u jednoho druhu kosmetického produktu pokud možno všechny dostupné varianty je prokletí každé kosmetické blogerky, to si nebudeme nic nalhávat ;)

Vzala jsem si ho i s tím rizikem, že recenze bude krátká a nic nového se nedozvíte, protože přípravu masky jsem v prvním článku pokryla v podstatě kompletně a navíc jsem zvyklá, že všechny jíly vždy účinkovaly stejně (dobře), takže šance, že tenhle nebude jiný, byla vysoká. Ale co kdyby, že jo ...




No, obavy se naplnily, bude krátká ;)) Ale jeden nový poznatek pro vás přece jenom mám, sláva.






Pokud jde o přípravu masky, vezmu to jen bodově a v podrobnostech odkážu na první článek, protože nemá smysl ho opisovat, vše je při starém.

1) nasypat do misky
2) doplnit vodu
3) nechat nasáknout/zamíchat
4) aplikovat vrstvu na obličej
5) nechat zaschnout (kdo nemá rád zasychání, tak přikryje fólií nebo v průběhu rosí vodou)
6) opláchnout
7) opeelingovat
8) namazat regeneračním/hydratačním krémem
9) užívat si pohled na obličej černé tečky free





A teď ten poznatek, resp. věc, kterou se tenhle jíl od ostatních zatím vyzkoušených liší.

Všechny ostatní vždycky byly úplně jemné, jako když sáhnete do mouky. U Dr. Popova mám ovšem pocit, že je to mouka smíchaná s mini zrníčky - když ho mezi prsty promnete, nelze ty hrubší částečky přehlédnout. 
 
Dovedu si představit, že někomu s hodně citlivou pletí by to mohlo vadit, ale mně to naopak dost vyhovuje - při oplachování zrnka úspěšně zastanou funkci peelingu a tím pádem ho už nemusím používat v samostatném kroku.

Ostatní účinky jsou tradiční - vyčistí super a můžu jen doporučit.

Kdo po by po něm zatoužil, dodávám, že ho seženete buď klasicky v lékárně nebo na eshopu Dr. Popova.





Co vy, už jste zkoušeli jílovou masku? - pojmy a dojmy? Kdo má jiný osvědčený recept na černé tečky, chlubení se meze nekladou ;)

24 comments

8. října 2013 v 8:38

Se máš, že ti jíl pomáhá. Mně teda taky, ale zdaleka ne 100%, vždycky těch teček zmizí maximálně půlka. :/

8. října 2013 v 11:07

Fajné, zrovna mi přistála pixla zeleného jílu ve schránce, tak jsem si s radostí přečetla i ten první článek. Už se na tu alchymii těším ;). Doufám, že moje póry se těší stejně jako já a snadno pochopí, co po nich ten jíl chce :D.

8. října 2013 v 11:27

Na kúpu ílu sa už chystám pár dní, takže som si rada prečítala oba článočky.

8. října 2013 v 11:31

No jo, asi mě nemine. Černý tečky -> zánětlivý pupínky forever. Na jílový bázi je Mask of Magnaminty, takže až dojedu tu, tak pořídím jíl a dle Moořího návodu učiním těm černým parchantům přítrž. A jestli ne, tak jsem tu zpět s neodbytnou reklamací :-P
Verunka

Anonymní
8. října 2013 v 11:49

Těmi "většími" zrníčky a následným bonusovým peelingem mi připomíná revitalizační masku od Mary Kay. Je to jediný výrobek od té firmy, ke kterému se vracím už hodně let a který má opravdu výsledky. Mezi tím vždycky vyzkouším něco nového - stejně jako Ty - co kdyby náhodou přišel nějaký objev, ale pak si ji zase za čas pořídím, vydrží mi dost dlouho a na pleti je neuvěřitelně příjemná - takový pocit relaxu mám pak už jen u masky, co mi dělá kosmetička - ta to míchá přímo z nějakých "surovin".
Iwi Sluníčko B.

8. října 2013 v 15:38

Jíl jsem popravdě nikdy nezkoušela. Ale nedokážu si to představit na mém obličeji ..třeba to někdy vyzkouším :)

Na mém blogu probíhá giveaway budu ráda když se zapojíš :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

8. října 2013 v 15:42

@Anna Ananasová můžeš před aplikací zkusit póry nahřát - někdo to dělá napařováním, ale to mi pro pleť nepřijde moc prospěšné, lepší a snazší je pořádně ji opláchnout hodně teplou vodou, to póry taky otevře, a pak už jen nanášet masku

8. října 2013 v 15:43

@U dvou Verunek .D
o MOM jsem četla už mockrát, ale nějak nemám moc vůli ke zkoušení, protože si říkám, že lepší bude těžko ;)

Anonymní
8. října 2013 v 16:13

na té jedné fotce byl návod na pití? Uaaa, takový detox si odpustím :-) Pili jste to někdy? Jílové masky mám ráda, ale už namíchané v tubě. I když mám ráda i ten zvuk, když ji kosmetička připravuje v misce a pak čerstvou nanáší :-)

8. října 2013 v 17:44

Je to zajímavá věc, a už dlouho na ní koukám dlouho. Snad se jednou odhodlám. :)

8. října 2013 v 18:02

Óóó, zelený jíl známe a zkoušeli jsme :-) Dokonce i slopkat! :-)
Bebe

8. října 2013 v 21:27

Zkoušela jsem si dělat masku podle tvého návodu, ale asi se někde stala chyba, protože mi to 'spálilo' obličej, no byla jsem úplně fialová :-( takže od té doby mám z jílu respekt a bojím se si tu masku udělat znovu :-D

8. října 2013 v 21:30

A tak jako zkoušeli, ale nepomáhá to :D! Respektive do hodiny mám černé tečky zas. Grrr...je to trochu otrava

8. října 2013 v 21:35

@ohmybeautifullife jj, dá se to i pít:)) resp. Nepiješ ten jíl, ale přidáš vodu, zamícháš a necháš ustát a pak piješ jen ten zabarvený výluh, jíl zůstává na dně
Zkoušela jsem to, ale nic jsem nepozorovala a taky mi to úplně není po chuti, aneb v bahně se ráda poválím, ale konzumovat ho nemusím;))

8. října 2013 v 21:37

@Bebe a byl nějakém výsledek slopkání? :D jak jsem zrovna výš dopsala, já nic extra nezaznamenala(ale zas jsem neměla ani žádnej problém)

8. října 2013 v 21:40

@Lenka Janáčková fialová? No to néé:D tak zkus znova, ale nenechávej to tak dlouho, ale třeba jen 10 minut, a uvidíš, jestli to bude mít nejakej vysledek, aniž bys zároveň měla zarudlou pleť ...

8. října 2013 v 21:42

@In your face! to maš z toho elfu, bůh se rozhněval ( k usmíření to bude asi chtít high-endovou obětinu :D)

8. října 2013 v 23:36

Já ani nevěděla, že jíl pomáhá na černé tečky :O Určitě musím vyzkoušet. I když já jsem si teď koupila sadu proti akné od Etude House a tečky mi úplně zmizly, takže teď by mi jíl asi moc neposloužil :)
http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

9. října 2013 v 10:30

Jj, taky juchám, tuhle jsem o něm zrovna psala, ale měla jsem od Argitalu. Kilíčko mám asi na dlouho :-D

10. října 2013 v 20:53

Nevies prosim ta ako sa povie jil po francuzsky? :D Ci to nahodou nemas na niektorom obale napisane.. Ani po slovensky neviem ako sa to povie.. ale zislo by sa mi to ciernych bodiek mam na nose aspon milion... !

Anonymní
24. července 2014 v 16:21

Ahoj Všem chci se zeptat muže se tenhle jíl použít na obklad na prso jak kataplazma? děkuju Moc za odpověd

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...