Hon na kabát

5. října 2013

Podzim a zimu mám ráda, to jste asi nepřehlídli. Důvodů je spousta, ale jedním z nich je i to, že si na sebe člověk může natáhnout téměř neomezeně kusů hezkejch hader, aniž by mu bylo nepřemožitelný vedro (božé, já muset bydlet v nějaký krajině celoročního tepla a slunce, třeba ... na Floridě ... tak nejspíš spáchám rituální sebevraždu). 
A nejpodstatnější z těch hader jsou samozřejmě kabáty, ťuťu ňuňu, v některejch krámech bych vždycky nejradši adoptovala polovinu sortimentu. Což by bylo ovšem prostorově a finančně neudržitelný, takže tyhle plány jsem nucena pokaždý nějak osekat. Fňuk. 
V rámci hledání novýho letošního obyvatele skříně jsem si pro začátek projela svý tři kabátově nejoblíbenější shopy (Zara, Promod, Mango) ... no a jsem na tom s výběrem samozřejmě stejně i letos, zejména to Mango bych vyplenila. 

(obrázky jsou klikací - loga vedou na kabáty - fotky na jednotlivý kusy)




1) Zaru budu muset obejít, páč k nám neposílá, mor na ni.


Tenhle mě zaujal díky velikýmu límci, kterej může zároveň fungovat jako kapuca nebo ozdobná pelerína (kabát, co by nebyl ke krku, bych si nikdy pořídit nemohla). Co mi ale trochu vadí, je barva, v černé nemají.










Kdežto tenhle černej je, pelerína taky included, jako dobrý, dobrý.
Soused má zajímavý ty kožený rukávy. Nevýrazný tmavý kostky a tenhle typ zapínání sice obecně nemusím, ale uvidim.





Poslední je spíš tak pro inspiraci. Červenej tartan naopak dost můžu (to asi každej, kdo má westíka, skotský sklony se nezapřou :D), ale na ostatních fotkách to byl docela divnej hadr, bohužel.







2) Mango k nám posílá a ještě doručuje na prodejnu zdarma, sláva. 




Někoho sice napadne, proč objednávat, když si člověk může dojít osobně, ale můžu potvrdit, že smysl to má - hodí se když
a) na prodejně věc vůbec nemaj
b) na prodejně mají už jen nevhodný velikosti
c) na webu je věc se slevou, na prodejně ne
d) prodejna daleko

Stalo se mi všechno. Nejčastějc se hodí ten bod s velikostma - např. jeden z mejch úplně nejvíc nejhezčích kabátů bych nebýt eshopu musela oželet, velikosti beznadějně v čudu.



Tady se mi paradoxně víc líbí ten světlej, ale možná to bude jen fotkama, černá se v sobě tak trochu utápí.


Coat Nicole1Coat Nicole1





První je hlavní vážnej kandidát.
Druhej mám z loňska podobnej ze Zary, ale povedenej, o tom žádná.



Coat Nicolasa






Na vojenskej styl se nechám ukecat vždycky, akorát to není moc kabát, spíš tak na podzim, což úplně nehledám.
Dvojka klasika, ale i tak zajímavá.








Opět zaujal límec a celkově působí tak měkce ňuňavě. Ještě ho mají v šedé.
Další světlej trenčkot NEPOTŘEBUJU (a to si budu v pravidelných intervalech opakovat).







3) Promod k nám taky posílá, ale ne na prodejny. O objednávání platí stejné, co u Manga, akorát tady se mi víckrát stalo, že na věc byla sleva a na prodejně přitom stále za plnou palbu.



Co občas tak vidím na blozích, tak mi přijde docela opomíjenej, což je škoda, páč on má moc hezký věci. Akorát je musíte najít :D Často zanikaj v tý prapodivně hipísácký většině ... sice záleží na kolekci, ale jo, nějak se k tomu obecně přehoupli v posledních letech a kytičky a barvišky a vzorečky a tak jsou docela značná část sortimentu. I tak mám kabátů od nich asi tak pět a jsou děsně temňácký a strašidelný a vůbec. Prostě to chce hledat - a kdo hledá, tak najde ;)

Navíc oni mají ještě tu nevýhodu, že ty věci neuměj pořádně nafotit - na webu vypadaj většinou dost nezajímavě, přitom mají nakonec v reálu výborný střihy a kvalitní materiály. Někdy teda tak působěj i na ramínku a teprve po vyzkoušení je člověk dost překvapenej .. já už něco zkouším vyloženě s tím, že na ramínku nuda, jinde bych tomu nevěnovala pohled, ale tady prostě vím, že oblečený to nakonec vypadá o dost jinak (což je třeba protiklad ke Camaieu, kde to na ramínku vypadá dobře a v reálu se pak člověk zděsí a znechutí na zbytek nákupáku :D )



Tohle je druhej hlavní kandidát. Fotky na hovno, ale tuším, že ve skutečnosti bude určitě moc pěkně třpytivej, navíc ten obří límec, prostě pecka, vkládám do něj dost naděje.





Taková vojenská klasika, baví mě vyšívaný prýmky.







V červený. Zajímalo by mě, jestli vůbec nějakej fanoušek PLL letos neuvažoval, že by si pořídil červenej trenčkot :D Já teda jo :D Sice není trenčkot, ale červená líbí.
Nad druhým neuvažuju, ale už jsem viděla nějaký podobný loni a super teplý a roztomilý ... škoda že ani letos nemaj černý, v týhle barvě bych se necítila.








Co vy, jak jste na tom s kabátama? Už jste pořídili, nebo máte nějakej teprve v plánu? Klidně hoďte odkaz, inspirace není nikdy dost ;)

48 comments

5. října 2013 v 15:43

já mám moc ráda kabáty od Yves Tanguy, měla jsem od nich asi 3 a vždy jsem byla spokojená, stejně tak moje mamka; mám ráda, když je kabát princesového střihu a nebo má zavinovací límec.

5. října 2013 v 15:43

Ty z Manga se mi líbí nejvíc, ten první asi♥ A celkem pěkný výběr teda.. Taky chci letos nový kabát, ale chci nějaký jednoduchý, nejlépe s vyšším límcem, tak uvidíme, zda se zadaří....)

5. října 2013 v 15:53

Tiez hladam, chcem nejaky velmi elegantny - bud s velmi sirkou spodnou castou alebo naopak obtiahnutou :D A s kozusinou! :D Ale nemam akosi stastie zatial...
Z tvojho vyberu sa mi paci ten posledny vojensky, aj cierny aj cerveny, len skoda toho zipsu :////

macabre-moon.blogspot.com

5. října 2013 v 15:57

Líbí se mi jen všechny z Promod - hlavně ten první, ten límec, á <3
Já do kabátu musím nosit obří šály nebo šátky. Taky bych chtěla nový, ale přece jen kupovat zimní kabát každý rok.. :D

5. října 2013 v 16:21

Já jsem hrozně na vojenský styl, líbí se mi dvouřadý od Manga i od Promodu, co jsi sem dávala, ale mají pro mě dvě nevýhody - barvy ne pro mě (černá je na mě moc černá a červená zase už moc výrazná, nejraděj bych je viděla v tmavě modré) a jsou ze 100% bavlny, což znamená, že v zimě v tom člověk zmrzne.
Už jsem narazila na hrozně moc kabátů, který byly nádherný, ale už jsem poučená, že bez aspoň příměsi vlny do toho nemá cenu jít :o/.

5. října 2013 v 16:23

@moon na extra širokou sukni mrkni na asos, já od nich takovy mám dva a viděla jsem je tam i letos .. Ale tím, jak už je mám, tak mě to moc nezaujalo a ani jsem je tady neukazovala ..

5. října 2013 v 16:28

@Arwi jj, to chce, já na materiál koukala jen u nekterejch, zrovna tyhle jsou spíš takové tenčí od pohledu ...vlny idealne alespoň 60 %

5. října 2013 v 16:33

mne se libi akorat ten prvni :) na kabaty moc nejsem, poridila bych si budto kozisek nebo parku :)

5. října 2013 v 16:40

já mám kabát z loňska, teda celkem mám asi tři kabáty. pěkné jsi vyhledala, mně teda vůbec nesluší dvojřadové zapínání, no nesluší, prostě mě rozšiřuje a to není žádoucí :DD

5. října 2013 v 17:16

Kabát mám naštěstí z loňska, byla to strašná anabáze, kterou letos nehodlám dobrovolně opakovat. Je tmavě modrý z Camaieu - vlněný se stojáčkem. Jinak ti tak trochu závidím, jestli ti sedne taková škála střihů, já mám velikost 34 a potřebuju něco se zvýrazněným pasem, co bude teplé a se stojáčkem. Letos je ta nabídka trochu lepší, ale vloni to byl fakt očistec sehnat něco vyhovujícího, a navíc v XS.

5. října 2013 v 17:31

@Černá Mooraje to česká značka, což se mi líbí, ráda podporuju české výrobce, i když je fakt, že to, že je to česká značka mi nezaručí, že to nešijí v Číně :( Snad ne...

5. října 2013 v 17:35

Líbí se mi skoro všechny, které jsi přidala, krom těch světlých a třpytivého, na to já nejsem, kabát musím mít černý. Druhej kabát z Promodu boduje nejvíc, zajímavej.

5. října 2013 v 18:00

Na první dva kabáty z Promodu jsem koukala, jsou opravdu nádherný.

5. října 2013 v 18:02

@Natálje to já bundu nemám ani jednu, i do lesa chodím v kabátě :D

5. října 2013 v 18:03

@Violets já zas moc nemusim jednorady, pak mi ten kabát přijde tak nějak nedodelanej a min kabátovej :D

5. října 2013 v 18:05

@Micha(e)la ty jo, tomu se mi ani nechce věřit, vždyť s takovou modelkovskou velikosti ti musí sedět všechno! :))

5. října 2013 v 18:17

Já se nakupování kabátu vždycky děsím, protože podzim a zimu naopak absolutně nesnáším a nakupování zimních věcí znamená, že bude následující půlrok nepřetržitě mrznout. Tenhle rok se asi spokojím s tím, co mám, abych si mohla, co nejdéle hrát na to, že žádná zima není. (Nicméně to vypadá, že už se na to budu muset psychicky připravit.) První ze Zary je ale super, ten bych brala.:-)

5. října 2013 v 19:49

pacia sa mi najviac tie z Manga, dokonca ten cierny na fotke 3 vpravo a bezovy na fotke 4 vlavo mam, ale od inej znacky (oba Camaieu). Ale su skoro identicke, az sa cudujem :)
MMCH dnes som si u nich kupila zimnu bundu.

5. října 2013 v 20:14

@Katie to beres moc černe ;) třeba letos skoro nemrzlo, až někdy v lednu, únoru ;) ale zas záleží, kde bydlíš, to je taky fakt :D

5. října 2013 v 20:16

@lučiak taky mi občas přijde, ze ty věci jsou ze stejny továrny, jen se meni štítek ;)

5. října 2013 v 20:33

Já pro změnu světlý kabát a la trenčkot potřebuju, přece jen nejsem tak monochromatická:) Ale jo, loni jsem kupovala černý vlněný kabát v M&S. Líbí se mi i kabáty z Pietra Filipi, jen ten co tam na to hází ceny je kapku mimo mísu.

5. října 2013 v 20:34

@Černá Moora jojo, já vím, ale víš, že jsem se nedíva a že jsem líná zvednout zadek???? ..... tak jo, tak jsem ho zvedla a našla jsem těch kabatku víc, než jsem čekala :) na všech je napsano výrobce IBC Brno s.r.o.

Anonymní
5. října 2013 v 20:48

Já se teda omlouvám, ale nelíbí se mi ani jeden z tvého výběru. Já budu letos objednávat asi z Asosu.

5. října 2013 v 21:00

Ten ňuňavej béžovej kabát z Manga jsem si pořídila. Úžasný materiál s vysokým podílem vlny, je velmi teplý a hrozně pěkný. Doporučuju. :-)

Anonymní
5. října 2013 v 21:06

Velbloudí z Manga je zmuchlaný jako vytažená z huby přežvýkavce i na reklamní fotce, předpokládám, že ho před focením nikdo nenosil...dtto červený vojenský, ty varhany v loktech jen po pózování + v podpaží - evidentně kombinace špatného materiálu a střihu, rukávy jsou prostě moc úzké nebo málo tvarované. A v Zaře jsem to dnes viděla na vlastní oči...no nevím, asi bych se poohlídla v jiných obchodech.

Anonymní
5. října 2013 v 21:08

No vida, ňuňavá shoda náhod ve stejném čase...

5. října 2013 v 21:10

@tuttobene Pietro mi přijde jako desna nuda ... O cenách ani nemluvím .. Ty jsou za nudu teprve mimo;)
Pěkného klasickém terén kost (nenávidím tabletovy opravy!!! To melo bejt "peknej klasickej trenckot") jsem viděla na asosu,o černý verzi uvažuju, těch bezovejch mám proste moc

5. října 2013 v 21:12

@Anonymní no to se omlouvat nemusíš ;))) spis ukaz, jakej mas v planu z asosu, třeba se ten tip někomu sikne;)

5. října 2013 v 21:14

@Meduňka-B tak to je fajn, ze je to kvalitni a ještě vyráběny u nás :)

5. října 2013 v 21:19

@parfumerka zmuchlanej mi teda nepřijde a asi budu spis věřit někomu, kdo si ho koupil ;) každopádně ty kvalitnější obchody můžeš natipovat ( ale požadavek je, aby to mělo dostatečně trendy střihy, zadnej Prostějov)

5. října 2013 v 21:29

@�ern� Moora
No to možná jsou, ale ono je to přesně ta pravá nuda pro mě, přece jen jsem oproti většině komentujících archiválie :D Nicméně takové prachy za konfekci se mi dávat nechce.

5. října 2013 v 21:46

@tuttobene zásadně nemůžu souhlasit .) ani s archivalii, ani s tím, ze móda je nějak limítovana věkem .))

Anonymní
5. října 2013 v 22:16

mna nejak chytili za srdce tie kožené rukávy, napr. tento kúsok http://www.halens.sk/damska-moda-moda-pre-zeny-vrchne-odevy-kabaty-5150/kabat-111800/sorting$score,Descending/paging$1,27?oc=036 :) Lucia

6. října 2013 v 11:09

Úžasný výběr, já už mám vyhlídnutý z Housu a už se jen čeká na penízky ;)

6. října 2013 v 14:22

Tak já bych se naopak do teplých krajů nejraději natrvalo odstěhovala hned, zima je mi tady téměř celoročně, letos mi bylo teplo tak týden (ten, který většina lidí nadávalo, že je příšerné horko) a letošní léto bylo nesnesitelně krátké, přede mnou půl roku zimy, no fuj... a k tomu kabáty. Většina mi někde nesedí nebo je bez podšívky, či čistě polyesterová nebo za nesmyslné peníze, ideálně kombinace všeho... :( /deprese Veronika

6. října 2013 v 15:01

Dobrej research! Líbí se mi světlej z Manga a vojáckej z Promodu hlavně. BTW, kolik máš kabátů, jen tak pro zajímavost? :))

6. října 2013 v 16:39

Moora, nebudeš tomu věřit, ale taky zrovna hledám kabát a většinu těch z tvého výběru jsem si v pátek zkoušela. Ty z Manga vypadají na fotkách fakt super, ale v reálu mi ta zlatá přišla nějak moc a ve výsledku to vypadalo trochu levně. Kdyby ty zlatý doplňky byly o něco méně nápadný, tak by se mi to líbilo mnohem víc. V Promodu jsem koukala na ty kabáty s kožešinovou kapucou a na ramínku nádhera, ale když jsem si je oblíkla, tak mi tam ta kožešina okolo krku nějak divně trčela, a i když jsem se jí snažila všemožně upravit, tak se mi to nelíbilo... Škoda no... Hledám dál :(

Anonymní
6. října 2013 v 22:20

Po kabátu koukám každej rok. Vždycky s emi líbí něco jinýho a to je na tom nejhorší, protože pořádnej vlněnej kabát se za dobrou cenu shání dost těžko, natož pak ve vysněném střihu. Minulej rok se mi ale povedl šílenej kauf na aosu, kdy jsem svůj černý s kožešinkou a sukňovitým spodkem sehnala ve slevách tuším za 1700 (http://www.asos.com//Asos/Asos-Fur-Trim-Fit-And-Flare-Coat/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2523427). Letos bych si nejradši koupila masculine cut nebo něco takovýho, už si brousim drápky na jeden z Lindexu (http://www.lindex.com/cz/%C5%BEeny/novinky/7043586/Kab%C3%A1t/?styleId=50764906) tak ještě aby mi slušel a někdo mi ho zasponzoroval :)

6. října 2013 v 23:08

já chci tuto zimu určitě parku s koženými rukávy jina žádný vysněný kabát tuhle zimu nemám všechny co jsem chtěla už mám

Anonymní
7. října 2013 v 10:20

letos jsem sháněla kabátek se stojáčkem, vázáním v pase a tak do poloviny stehen, ovšem v obchodech nenašla. Na webu HM ho měli, v obchodě jen nějakou kraťoučkou variantu bez pásku těsně pod zadek, nic moc. No a pak sjem šla do Zary a odnesla si tmavěmodrou péřovku s kapucí a kožešinou, takže na kabát s..u :-D ale tyhle jsou krásné - obrovské límce mám taky ráda.

7. října 2013 v 11:21

Na kabáty mám oblíbené duo - Promod a Reserved. Sedí mi perfektně a jsou velmi dobře ušité.

8. října 2013 v 11:13

a jsem v háji!! http://www.zara.com/cz/en/woman/coats/coats/belted-coat-with-hood-c499001p1378538.html já ho prostě musím aspoň vyzkoušet ( pak mě většinou nadšení opustí)
potřebuju nějaký ženský, projmutý střih, nebo pásek...každopádně by se mi hodilo něco krásného a jednobarevného, při nejhorším šedá, černou nenosím a světlebéžovou taky ne.. (neplést s velbloudem ;p ).. mám pocit, že všichni už nakupovali/nakupují...a já se ještě nevzpamatovala z končícího léta :)

a musím říct, že stránky promodu mě velmi překvapily...příjemně... (a už se zas dají sehnat zvonáče, paráda!!!)

13. října 2013 v 16:18

Hmm, ten první z Promodu bych teda brala, ten se mi líbí moc. Díky za inspiraci, budu muset obhlídnout, nový kabát letos potřebuju naprosto nezbytně.

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...